Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
Odpowiedz

Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️

Oceń ten wątek:
  • Murena96 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam kupić testy, wróciłam i dostałam @ 🤣 tym razem nawet się nie popłakałam 🤣🤣

• sirengirl92 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Murena, tulę 🫂 i muszę Ci napisać, że miałam podobnie - dwa razy miałam sytuację, że testowałam oczywiście wcześniej bo nie umiałam wytrzymać, było biało, skończyły mi się testy więc zamawiałam je na allegro, przesyłki przychodziły razem z okresem 😂

👩‍💼 33 👨‍💼 40

starania od 09.2025
    12.25 : cb, beta max 185
    04.26 poronienie zatrzymane 7/8tc💔

Suple: Ubichinol 300, d3 2000, NAC 600, inozytol 1300, selen 100, metylofolian 600, B12 500, omega3, magB6, endoover biotic

❓MTHFR665C homo, PAI/serpine 4g/5g hetero
    Brak APS, brak celiakii 👌🏻

On: fertilman plus, Ubichinol 200, NAC 600, omega3,
    rozszerzone badanie nasienia: morfologia 2%❗
    DFI 23% ❗

09.02 -> TSH 1,180
    AMH: 4,11
    ft3 3,74; ft4 18,70 ; ferrytyna 38,26; d3 59,90; homocysteina 6,32; glukoza 89
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z pozytywów - udało się dostać na wizytę do doktor Jankowskiej. Co prawda online, ale już na ten piątek, przed chwilą miałam telefon😅 także jeszcze nie wiem jak zorganizuje tę godzinę przerwy, ale na rzęsach stanę żeby się udało 🤣 mąż tak skutecznie dzwonił, że pani go zapamiętała 🤣🤣🤣
    U mnie śluz płodny, jestem ok. 15 dnia cyklu, chyba 😅
    Nie zrobiłam ani jednego owulaka, chociaż lubię wiedzieć kiedy przyjdzie 🙉 więc zacznę robić...

Agi96, Kompotlinka, Mika1992, Morgo, Remedios, Seabird, Kasiooola, KAaareii, Basiax, Dudu13 lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    U mnie z pozytywów - udało się dostać na wizytę do doktor Jankowskiej. Co prawda online, ale już na ten piątek, przed chwilą miałam telefon😅 także jeszcze nie wiem jak zorganizuje tę godzinę przerwy, ale na rzęsach stanę żeby się udało 🤣 mąż tak skutecznie dzwonił, że pani go zapamiętała 🤣🤣🤣
    U mnie śluz płodny, jestem ok. 15 dnia cyklu, chyba 😅
    Nie zrobiłam ani jednego owulaka, chociaż lubię wiedzieć kiedy przyjdzie 🙉 więc zacznę robić...

Poczytałam o tej pani dr i wydaje się super specjalistką! Bardzo się cieszę, że udało się dostać i trzymam kciuki że będzie w stanie wam wskazać właściwy kierunek działań.

U mnie 12 dpo i właśnie jadę na dłuższy urlop. Zaczęło mi się delikatne plamienie więc myślę że ten słynny naturals przed ivf mi się nie przytrafi 😆 pewnie będę chciała trochę odpocząć od tematu, bo po powrocie mamy wizytę startową i dopiero się zacznie…

Morgo, Lady A., Mika1992 lubią tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)

Kariotypy i testy genetyczne męża ok 👌

IVF soon 🤞
  • Seabird Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lady A. - super, że się udało, wykorzystujesz tą przerwę w staraniach na maksa 💪

@Remedios - wypoczywaj, zbieraj energię i korzystaj z wyjazdu 😊 my tu będziemy czekać żeby dopingować Cię w procedurze po powrocie.

U mnie też pozytywne wiadomości - powoli spływają wyniki badań przed droznoscią, MUCHa czysto, biocenoza 0 w skali Nugenta 🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 09:06

Remedios, Morgo, Kompotlinka, Agi96, Lady A., kindzaaaa, Mika1992 lubią tę wiadomość

32👩🏼
    ⏳Starania od 03.2025
    12.2025 CB 💔

Cytologia HPV ✅
    Hormony ✅
    Tarczyca ✅
    Owulacje ✅
    Badanie nasienia ✅
    Endometrioza II/III stopnia 🔴
    Drożność jajowodów🔜
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios - to będzie już wizyta z zaplanowaniem stymulacji? 🤞
    Lady A. - koniecznie zdaj raport z konsultacji. Jestem bardzo ciekawa :). Kilka webinarów z dr J obejrzałam i byłam na konfie organizowanej przez nią. Ogrom wiedzy i nieszablonowe podejście. Z minusów to ma bardzo konserwatywny światopogląd, jest przeciwna IVF i to, co czasem mówi/pisze w tym temacie wykracza poza evidence-based medicine także zalecam mieć pewną rezerwę. Ale z części wiedzowej z endokrynologii, andrologii czy immunologii warto u niej korzystać.

Ja wczoraj odebrałam wynik wymazu bakterio-mykologicznego i nie wyhodowano nic poza Lactobacillusa więc mega się cieszę. W pon mam zaplanowany 3 transfer. Szczerze mówiąc nie nastawiam się że to będzie TEN, zwłaszcza po poprzednich niepowodzeniach i tym, co powiedział lekarz - że średnio co 6 zarodek daje udaną ciążę. To już nasz ostatni zarodek z tego cyklu. Mam plan, co dalej jak się nie uda. Robię przerwę, dbamy o siebie, zaczynamy suple do kolejnej stymulacji (to minimum 3 msce), robię histeroskopię poza kliniką i kariotypy. Wietrzymy głowę. Zazdroszczę że niektórym udaje się za 1-2 razem. Ja się nastawiam teraz na plan długoterminowy z odpoczynkami. Wierzę że kiedyś się uda.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta 0.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
    08.06 - III transfer - beta 0.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, taki jest plan. Mam nadzieję że nic się nie wykrzyczy i w cyklu lipcowym będziemy hodować jajeczka ☺️

Co 6 zarodek to bardzo pesymistyczna statystyka, ja zawsze słyszałam że euploidalny zarodek ma 70% szans… oczywiście jeżeli nie bada się zarodków (my też nie badamy bo w Novum są przeciwni, ja mam 30 lat i kariotypy są ok) no to jest szansa że zarodek ma wadę genetyczna, ale żeby od razu co 6… fajnie masz to ułożone w głowie że nastawiasz się na długi dystans, myślę że to dobre podejście. Tak jak w tym podcaście dr płodność z dr Łukasiewicz, w tym procesie trzeba być jak jednorożec, mieć twardą skórę i się nie poddawać. Oczywiście trzymamy kciuki za mrozaczka 💪

Morgo lubi tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)

Kariotypy i testy genetyczne męża ok 👌

IVF soon 🤞
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios - u mnie też nie badają zarodków. Myślę że ta statystyka to skumulowanie nie-badania zarodków (więc np. w moim wieku 31 lat co 3 będzie aneuploidalny, a w okolicy 40-tki już aż 70%) i ciąż biochemicznych, poronień. Sumując wszystkie straty wydaje się to dość realne.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Lady A. super, że udało się tak szybko zapisać na wizytę. Oby była bardzo owocna! 🤞

🌸 Remedios udanego urlopu, wypoczynek przed procedurą brzmi dobrze. 😉

🌸 Seabird super, że w wynikach nic nie wyszło 😊

🌸 Morgo zaciskam mocno kciuki za transfer! 🤞🤞 Dobrze, że masz długofalowy plan. Wtedy głowa jest spokojniejsza. Ale życzę Ci, żeby jednak było tym razem pozytywnie. 🤗

KAaareii lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • askowe Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Lady A. - koniecznie zdaj raport z konsultacji. Jestem bardzo ciekawa :). Kilka webinarów z dr J obejrzałam i byłam na konfie organizowanej przez nią. Ogrom wiedzy i nieszablonowe podejście. Z minusów to ma bardzo konserwatywny światopogląd, jest przeciwna IVF i to, co czasem mówi/pisze w tym temacie wykracza poza evidence-based medicine także zalecam mieć pewną rezerwę. Ale z części wiedzowej z endokrynologii, andrologii czy immunologii warto u niej korzystać.

Ja wczoraj odebrałam wynik wymazu bakterio-mykologicznego i nie wyhodowano nic poza Lactobacillusa więc mega się cieszę. W pon mam zaplanowany 3 transfer. Szczerze mówiąc nie nastawiam się że to będzie TEN, zwłaszcza po poprzednich niepowodzeniach i tym, co powiedział lekarz - że średnio co 6 zarodek daje udaną ciążę. To już nasz ostatni zarodek z tego cyklu. Mam plan, co dalej jak się nie uda. Robię przerwę, dbamy o siebie, zaczynamy suple do kolejnej stymulacji (to minimum 3 msce), robię histeroskopię poza kliniką i kariotypy. Wietrzymy głowę. Zazdroszczę że niektórym udaje się za 1-2 razem. Ja się nastawiam teraz na plan długoterminowy z odpoczynkami. Wierzę że kiedyś się uda.

Ale zazdroszczę Ci tego spokoju 🙈 ja też nastawiam się na plan długodystansowy, ale i tak okres mnie przybija, emocjonalnie nie umiem tego wyciszyć. Trzymam kciuki za transfer 🤞🤞

Jestem małym wsparciem dla Was ostatnio, ale niestety za dużo myślenia o ciążach mi nie służy. Mieszkam w okolicy bardzo dzieciowej i już nawet patrzenie przez okno na te wszystkie wózki mnie przerasta w gorszych momentach. Trzymam za Was wszystkie kciuki i sprawdzam tu co jakiś czas, co się dzieje ☺️

Byliśmy na wizycie u dr Maksyma, pozytywnie odebrałam jego szeroką wiedzę, też był w stanie zbadać i mnie i męża, zalecenia dla obojga to duża wygoda. Zlecił mi kolejne badania, w kierunku problemów z krzepnięciem, celiakii, reumatoidalnego zapalenia stawów i biopsję endometrium. Krew zrobiona, biopsja w przyszłym tygodniu.

Trochę mamy plan dzialać na dwa fronty, bo dr Maksym też jest z tych konserwatywnych lekarzy, a my nie rezygnujemy z metod wspomagania. Z lekarzem z kliniki umawialiśmy się na 3 cykle po drożności i IUI i chciałabym tego spróbować. Może mam za mało śluzu i plemniki nie są w stanie przetrwać czy coś. Miałyście IUI? Zastanawiam się, kiedy powinnam się umówić na wizytę, aby podejść do tej procedury.

Morgo lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    12cs
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:

Dzięki dziewczyny ♥️ Morgo - ostatnio nauczyłam się tej rezerwy, a co do konserwatywnego podejścia to w sumie cieszę się, że nie będzie to kolejny lekarz, który koniecznie będzie zalecał pójście w IVF. Jestem ciekawa co powie na moje leczenie, bo w sumie to zwolniło się miejsce na konsultacje dla pary i taką opcję wzięliśmy. Ma to trwać godzinę i kosztuje 900 zł 🤯 ale czego to człowiek nie zrobi...

Morgo lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. - tak naprawdę to nawet jak się myśli o IUI lub IVF to dobrze być przygotowanym przez lekarza, który diagnozuje i leczy zachowawczo, szuka przyczyn. Jak już się jest w Klinice IVF to lekarze skupiają się na procedurze.

Askowe - u mnie ten spokój nie jest zawsze, raczej jest budowany na trawieniu trudnych emocji, wypłakiwaniu się, sięganiu po wsparcie (od 7,5 roku chodzę na psychoterapię grupową, leczę się też u psychiatry z powodu zaburzeń lękowych - jestem w remisji i pracuje nad tym żeby to utrzymać, chociaż okoliczności nie sprzyjają, zdecydowałam się też zostać na zmniejszonej dawce sertraliny przynajmniej na początek ciąży - jeśli ktoś z Was dochodzi do ściany to naprawdę polecam sięgnąć po pomoc farmakologiczną u psychiatry; tak naprawdę dużo kobiet zmagających się z niepłodnością ma włączona sertralinę i to poprawia wyniki leczenia samej niepłodności). Ostatnio dopadło mnie takie zmęczenie psychofizyczne że poszłam na 2 masaże relaksacyjne, akupunkturę, po pracy brałam koc i leżałam na łące żeby nie robić nic, odciążyć się poznawczo. Leczenie niepłodności to duże pole do poznania siebie, uczenia się jak o siebie zadbać w sytuacji powtarzalnych kryzysów, w starciu z bezsilnością i brakiem kontroli...

Seabird, askowe lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady idziemy podobnie z owu 🤭 u mnie dzisiaj 13dc i pik jakiego wczesniej nie widzialam. Clearblue pierwszy raz od 3 cykli pokazal mi uśmiechnięta buzke i test z domowego laboratorium tez gdzie premom czyta go na 1,62 🫣
    No i nic,cykl bez starania 😅 chichot losu...
    Trzymam kciuki za konsultacje zeby byla ta cena tego warta. Mój gin endo kosztował 5 stów i nie bylo to tego warte...

Jutro rano mamy to kolejne badania nasienia i moje wymazy.
    W poniedziałek usg tarczycy 🤭 trochę wydam kasy na to leczenie.
    Jeszcze do droznosci mam zapłacić za kontrast, ciekawe czy to bedzie zwykly czy lipodiol,zapomnialam zapytac...

Lady A. lubi tę wiadomość

Ona. 38, On. 40+

26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
    23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝

Starania od 10.2024
    Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
    05.2026 - histeroskopia
    06.2026 - drożność jajowodów
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po konsultacji. Pani doktor wlała w nasze serca ogromną nadzieję. Powiedziała, że to raczej kwestia kiedy niż czy będziemy mieć dziecko. Mam jeszcze trochę badań do zrobienia, zaleca też drożność, wystawiła mi skierowanie i poleciła konkretnego lekarza. Boję się bólu jeśli chodzi o drożność, ale trzeba będzie to przetrawić... Podniosła mi dawkę Ozempicu, jednak mam wyleczyć E.coli, która stanowi kolonizację. Dodała parę suplementów i jestem pełna nadziei 😊

Kasiooola, Seabird, Kompotlinka, Mika1992, Morgo, KAaareii, maranta, Agi96 lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Murena96 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Dziewczyny jestem po konsultacji. Pani doktor wlała w nasze serca ogromną nadzieję. Powiedziała, że to raczej kwestia kiedy niż czy będziemy mieć dziecko. Mam jeszcze trochę badań do zrobienia, zaleca też drożność, wystawiła mi skierowanie i poleciła konkretnego lekarza. Boję się bólu jeśli chodzi o drożność, ale trzeba będzie to przetrawić... Podniosła mi dawkę Ozempicu, jednak mam wyleczyć E.coli, która stanowi kolonizację. Dodała parę suplementów i jestem pełna nadziei 😊

Szczerze mimo bólu jakiego doświadczyłam podczas drożności mogę ją w 100% polecić. Wiele wyjaśnia i też nakierowuje jeżeli np. chce się iść w kierunku IUI.
    Takze nie ma na co czekać tylko się umawiać 💪

• Mika1992 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lady A. Ja się też szykuje na drożność, bałam się bólu, ale teraz traktuje to jako kolejny krok w leczeniu. Ale pierwsze info to zawsze tak trochę zbija człowieka. :) Dobrze że miałaś udane konsultacje :)

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie w związku z przerwą w staraniach rozważam ogólną wizytę kontrolną u tej pani doktor, którą mam poleconą. Zobaczę co na to mi powie i co zaproponuje.
    Trzeba to będzie po prostu przeżyć, poród i połóg też boli, więc trzeba przyjąć to po prostu. Ogólnie pocieszyła mnie jeśli chodzi o ewentualną niedrożność i mówiła, że w Lublinie udrażniają i żebym nie myślała o tym jak o niepokonywalnym problemie. Aczkolwiek mam zrobić badania. Marker CA125, ANA, onkopakiet na pierwiastki ciężkie, badania na trombofilię. Rozszerzyła porządnie diagnostykę, mówi, że wprost u mnie nic nie widzi takiego bardzo złego oczywiście oprócz insulinooporności.

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Nie ma co się bać drożności, też nastawiłam się że będzie strasznie bolało jak to przeżyję a mam niski próg bólu, miałam dwa razy drożność w przeciągu 4 miesięcy i nic nie bolało, podczas cewnikowania lekki ból jak na okres i nic więcej także drożność po takim czasie starań to must have, my staraliśmy się rok i rok poszedł w plecy bo okazało się że niedrożne i tylko czas straciliśmy 🫠
    Jeśli wyjdą niedrożne to masz 3 opcje:
    - IVF, od razu kwalifikują Cię na 1 wizycie
    - laparoskopia
    - selektywne HSG z lipodolem w Lublinie na NFZ

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 euthyrox 25
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    HSG niejednoznaczne, w maju kolejne.
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:
    🔜 Maj HSG
    🔜 laparoskopia

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • KAaareii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A, super że taka wizyt, że jest plan i ze są nadzieje, fajnie że są kolejne kroki.
    Ja dzis na badaniach z krwi, dziś 7-9 dpo, ale raczej 8 dpo:
    Progesteron 12,2
    Insulina 5,6
    Glukoza 91 (tu super, utrzymuje mi się ten stan od początku roku i ciesze się że mam niską insulinę bo lata o to walczyłam, choć nie wiem jak by bylo po 1 i 2h, na razie nie robię- chyba że endokrynolog zleci)
    - ferrytyna 47, w styczniu bylo 37, no chociaż coś. Ogolnie cholesterol, wątrobowe wszystko super, kwas foliowy 24, witamina b12 660. No ale... ten progesteron... niby ok, niby to endometrium ładne w 13 dc 12 mm. Ehhhh ale jakoś nie czuję by coś się działo, by byly jakoes objawy, po weekendzie test.

Dzis do mnie dotarło, że muszę zacząć działać, odkładałam to ale no nie mogę dłużej.
    Czy slyszalyscie ktora klinika w Trójmieście jest polecana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 16:41

Kasiooola, Morgo lubią tę wiadomość

K: 37 lat, M: 36 lat - starania o pierwsze dziecko
    PCOS wyciszone, insulinooporność wyciszona (metrofmina 1500 mg)
    -po zmianie trybu życia (od 11. 2023)
    10.2024 odstawienie AH po 7 latach
    01.2025 poronienie samoistne i przerwa w staraniach

start starań 10.2025, obecnie 6 cs
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady zatem wizyta byla warta, fajnie ze jest plan i jakas nadzieja rozbudzona. Powodzenia 🤭🍀

My dzis rano byliśmy w innym labie na badaniach,
    Morfologia z 0 skoczyła na 14 %,jaaaak?
    Ruch szybki podobnie bo bylo 7,56 jest 6,56 ale Ruch wolny postepowy z 12,47 skoczył na 30 🙉
    Spadła nam za to ogólna ilosc z 600 mln do 300 mln,
    Ale czego nie bylo wczesniej to zwiększona lepkość, i agregacje obecne, oczywiście ze podejrzewam zbyt malo płynów,bo moj maz pije jak mu sie chce, wiec rzadko 😬

Fragmentacja 10%
    Stres oksydacyjny 0,31 %
    Hba 93%
    Test mar igG 0%

Takze ten...z tych wynikow widac, ze u mnie problem jest.
    Chociaz mam nadzieje ze suplementacja pomogła przynajmniej na to morfo.

Brakuje mi jeszcze posiewu nasienia i moich wymazów z szyjki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 16:56

Ona. 38, On. 40+

26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
    23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝

Starania od 10.2024
    Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
    05.2026 - histeroskopia
    06.2026 - drożność jajowodów
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ