Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Update: wizyta w klinice invimed 12.06. Niby twierdzą że środki w programie mają. Jak dzwoniłam do gyncentrum to tam nie mają środków i nie wiadomo kiedy będą.
Czekam na @, brzuch ciągnie jak cholera.
Mężowi jeszcze nie mówiłam że nas zapisałam bo umówiłam się z nim że nas umowie dopiero jak dostanę @. Ale nie chce czekać. Najwyżej odwołam jak jednak @ się nie pojawi.
kindzaaaa, Kompotlinka, Remedios, maranta, Morgo, Mika1992, KAaareii, Mona_Mona lubią tę wiadomość
-
Murena96 wrote:Update: wizyta w klinice invimed 12.06. Niby twierdzą że środki w programie mają. Jak dzwoniłam do gyncentrum to tam nie mają środków i nie wiadomo kiedy będą.
Czekam na @, brzuch ciągnie jak cholera.
Mężowi jeszcze nie mówiłam że nas zapisałam bo umówiłam się z nim że nas umowie dopiero jak dostanę @. Ale nie chce czekać. Najwyżej odwołam jak jednak @ się nie pojawi.
Super, szybko ta wizyta! Powodzenia!Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)
Kariotypy i testy genetyczne męża ok 👌
IVF soon 🤞 -
Zgadzam się, że można a nawet trzeba tu trochę ponarzekać. To prawda, że oprócz tego, że same niepowodzenia mają na nas wpływ to w dużej mierze też faza cyklu i te wszystkie hormony. I super jest to, że zawsze któraś z nas tutaj ma akurat „lepszy” dzień i wesprze i można się po prostu wygadać.
Co do supli, to ja się staram brać sumiennie, ale czasami też przerasta mnie już branie tej garści i aż mnie mdli na sam widok. A z drugiej strony szkoda mi czegoś nie brać, bo może to akurat ważne 😄
Kasiola i Murena dobry plan! ✊🏼
Ja ponownie się otrzepałam po tych najgorszych dniach i umówiłam się na monitoring, ale też w ramach redukcji stresu na refleksologie i akupunkturę 😄 udało nam się też zaplanować urlop w tym miesiącu, więc stawiam na regeneracje 😁
Mika1992, Morgo, Kompotlinka, KAaareii, Seabird, Mona_Mona lubią tę wiadomość
30 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Łagodna IO
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️35.4 mg/mL 4,79-23,30 ➡️dostinex
AMH 6,58 ❔
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Remedios - ja też się swego czasu stresowałam informacjami o braku środków. Tymczasem okazało się, że w moim mieście mimo ogólnopolskiej posuchy w drugiej połowie 2025 r. kwalifikacje śmigały do połowy grudnia. Myślę że też kliniki robią duży szum w mediach wokół finansowania bo to sposób by wywierać presję na ministerstwie, gdy te robi opóźnienia w wypłatach. Jest to rodzaj gry międzyinstytucjonalnej i złość, lęk pacjentów są w tym pożądane bo nacisk społeczny to coś, co w polityce bywa najskuteczniejsze.
Ja podczas IVF niejednokrotnie wracam do czasu sprzed i cieszę się że podjęliśmy leczenie męża. Z IVF najbardziej zadowoleni są ci, którym się udaje za 1 lub 2 transferem, dalej już do człowieka przychodzą różne wątpliwości i analiza, czy było warto już w to wejść.
Kasiola - ja w naszym domu odpowiadam za leki. Zaakceptowałam to 😁. Codziennie rano i wieczorem przygotowuję stosik dla siebie i dla męża. On mi pomaga na inne sposoby. Po prostu dyscyplina, organizacja to moja, a nie jego mocna strona.
Agi - też byłam na akupunkturze ostatnio! Babka powiedziała ze dominuje we mnie żywioł ognia, spodobało mi się haha. I na dwóch masażach relaksacyjnych. Jak to powiedziała moja kolezanka - nie ograniczam się do jednej metody 🤣. A tak serio to po prostu chciałam dla siebie trochę pomocy i ukojenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 20:39
maranta, Agi96 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta 0.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
08.06 - III transfer - beta 0.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
@Agi96 o tak, urlopy to cudowna rzecz i nam każdej bardzo potrzebna

Ja miałam teraz taki krótki, 4 dni, ale chodziliśmy po górach, basen, dobre śniadanie, wystarczyło żeby głową odetchnela i skupiła się np na dojsciu bezpiecznym niż na rozmyślaniu co jeszcze zrobić żeby się udało.
Teraz jest długi weekend to też biorę wolny dzień, więc znowu 4 dni urlopu 🙈 nie wiem co będę robić, ale oby była pogoda to na tarasie posiedzę
Morgo, maranta, KAaareii, Agi96 lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Mam wyrzuty sumienia. Dowiedziałam się że u mojej siostry z pierwszych prenatalnych wyszło wysokie ryzyko zespołu Patau (czy jakoś tak) i miała amniopunkcję. Przez to że ja się staram a jej od razu wyszło odsunęłam się bardzo i praktycznie nie rozmawiamy.
Z amnio wyszło że jest ok i w przyszłym tygodniu mamy zaproszenie do nich na grilla.
Będzie to jeden dzień po naszej wizycie w klinice i ja nadal nie czuje się na siłach żeby tam jechać i patrzeć na to że ona jest w ciąży tak od tak a ja muszę przez to wszystko przechodzić.
Do tego od wczoraj brzuch boli jak na @ ale nie przychodzi więc jestem już coraz bardziej sfrustrowana i wkurzona że moje ciało znowu robi mnie w ciula i daje złudna nadzieję. Zazwyczaj mam tak że zaczyna boleć i po godzinie jest mocny skurcz i @. A teraz jak na złość nie ma. -
Murena a musisz jechać? Jeśli nie to po prostu zostań w domu. Wiem po sobie że wizyta w klinice to jest spore przeżycie. Ja przeplakalam potem cały dzień mimo że dostałam różne kierunki, leki, jakaś nadzieję itp.
Rób to co dla Ciebie i Was najlepsze ❤️
Dziewczyny, ja już po owulacji, pewnie jakiś 3-4 dzień. Brać duphaston czy olać? Ginekolog nowa mówiła mi że nie muszę... Ale sama nie wiem. Nie badałam teraz ile wynosi, nie chce mi się znowu kuć. Mam nadzieję że mam lepszy bo inne wyniki mi się poprawily, metformina działa, bo mam już insulinę 9.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 10:50
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Mika a brałaś już ten duphaston i czułaś jakąś poprawę np w samopoczuciu? Owulke potwierdzałaś monitoringiem czy wg własnych obserwacji? Mi jedna dr mówiła że woli włączać progesteron tylko jeśli owulacja była potwierdzona na usg.
Ja brałam proga jeden cykl i o dziwo pomogło mi z plamieniami na kilka następnych cykli więc już nie biorę bo nie ma dużej potrzeby. Mam jeszcze 2 opakowania, może je zużyję po transferze.Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)
IVF soon 🤞 -
Murena wiesz ze nie musisz jechac, ale kiedyś bedziesz musiala sie z nia spotkac, czy teraz czy pozniej w wysoko zaawansowanej ciazy, ja narazie bym odkładała ile wlezie...
Mika ja bym pewnie nie brała, ale ja po dupku czulam sie fatalnie, skoro lekarz mówi ze nie trzeba to moze jednak nie trzeba...
My wczoraj znowu mielismy rozmowe, mój mąż ma nieco dosc tej diagnostyki, pojdzie na ten seminogram w piatek, ale zarzeka sie ze wiecej juz nie, dopóki nie poznamy w czym jest problem. Przyznam szczerze ze zrobilo mi sie po ludzku przykro. Robie wszystko zeby równocześnie nas diagnozować, zeby nie tracić czasu przy sobie a jego omijać 🙉 pamiętacie jakie badania oprocz seminogramu robiliście? U nas jest tez fragmentacja, ros, hba, mar test igG. Zastanawiam sie czy naprawde to wszystko potrzebne zeby znalezc przyczynę niskiej morfologii...
Poza tym w pracy ktos cos gadał ze przeciez dziecko sobie jest tak latwo zrobic, jeden raz i szach mat. Myślałam ze tej dziewczynie wydrapie oczy, bo moje juz zachodziły lzami 🥹Ona. 38, On. 40+
26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝
Starania od 10.2024
Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
05.2026 - histeroskopia
06.2026 - drożność jajowodów -
Kasiola - tak naprawdę to kluczowe są posiewy nasienia na bakterie i grzyby, PCR na Mycoplasma, Mycoplasma i inne atypowe bakterie, fragmentacja DNA. Badania z krwi hormonalne (testosteron całkowity i wolny, kortyzol, prolaktyna, TSH, SHBG, estradiol, PSA) oraz ogólne - te najlepiej zrobić u lekarza rodzinnego w ramach programu Moje Zdrowie (można wypełnić ankietę przez IKP i przychodnia ma wtedy obowiązek wydać skierowanie). My robiliśmy też badanie kału na pasożyty. No i USG moszny i jąder celem wykluczenia żylaków powrózka nasiennego (jedna z najczęstszych przyczyn niskiej morfologii) oraz cech stanu zapalnego.
Często jednak jest tak że badania mogą nie dać jasnej odpowiedzi. U mojego męża prawdopodobna przyczyna takiego stanu to przewlekły stres i tendencja do dysbiozy jelitowej.
HBA, ROS, MAR osobiście bym odpuściła bo na ten moment nic nie wniesie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 13:51
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta 0.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
08.06 - III transfer - beta 0.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Zrobiłam test o czułości 20 i jest biały. Mąż nadal wierzy że wynik może się zmienić. Sam z siebie poszedł i kupił ten test bez mojej wiedzy.
Do tego teraz wysłał mi zdjęcia bociana który chodzi sobie na naszym polu to skitowalam że pewnie pola pomylił i do sąsiada chciał przyjsc xd
Kasiooola, Mona_Mona lubią tę wiadomość
-
Remedios wrote:Mika a brałaś już ten duphaston i czułaś jakąś poprawę np w samopoczuciu? Owulke potwierdzałaś monitoringiem czy wg własnych obserwacji? Mi jedna dr mówiła że woli włączać progesteron tylko jeśli owulacja była potwierdzona na usg.
Ja brałam proga jeden cykl i o dziwo pomogło mi z plamieniami na kilka następnych cykli więc już nie biorę bo nie ma dużej potrzeby. Mam jeszcze 2 opakowania, może je zużyję po transferze.
Na USG potwierdziłam, ostatnie dwa cykle brałam duphaston, ale teraz jest trzeci cykl, gdzie zmieniłam ginekologa. Ja brałam bo z rok temu jak sprawdzałam to miałam progesteron 7-8. I ta jedna lekarka dlatego mi włączyła. Ta druga twierdzi że nie muszę. Nie miałam plamień nigdy jak coś.👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
IO -> Siofor 500 -
Hej. 🙋♀️
U nas wyniki nasienia trochę przygnębiające, pomimo bardzo dobrych pozostałych parametrów (koncentracja 34mln, całkowita liczba 163%, ruch postępowy 52%, całkowity 61%, żywotność 86%) morfologia tylko 2% a DFI 23%. 🫣 ( wiem, że to plemniki, które są efektem 2,5-3msc dojrzewania, gdzie jeszcze nie było prawie żadnej suplementacji, kiepsko z ruchem, snem i okazjonalnie alko …)
Sporo myśli w głowie w stylu a co jeśli to było i może być przyczyną kolejnych niepowodzeń…lub to po prostu ogromny pech, loteria, nałożenie się wielu rzeczy na raz… 🤷♀️ a mój zadaniowy mózg chciałby już zaraz, teraz, wszystko naprawić 😵💫
Taki mój żal-post. 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 15:57
Remedios lubi tę wiadomość
👩💼 33 👨💼 40
starania od 09.2025
12.25 : cb, beta max 185
04.26 poronienie zatrzymane 7/8tc💔
Suple: Ubichinol 300, d3 2000, NAC 600, inozytol 1300, selen 100, metylofolian 600, B12 500, omega3, magB6, endoover biotic
❓MTHFR665C homo, PAI/serpine 4g/5g hetero
Brak APS, brak celiakii 👌🏻
On: fertilman plus, Ubichinol 200, NAC 600, omega3,
rozszerzone badanie nasienia: morfologia 2%❗
DFI 23% ❗
09.02 -> TSH 1,180
AMH: 4,11
ft3 3,74; ft4 18,70 ; ferrytyna 38,26; d3 59,90; homocysteina 6,32; glukoza 89 -
Morgo wrote:Kasiola - tak naprawdę to kluczowe są posiewy nasienia na bakterie i grzyby, PCR na Mycoplasma, Mycoplasma i inne atypowe bakterie, fragmentacja DNA. Badania z krwi hormonalne (testosteron całkowity i wolny, kortyzol, prolaktyna, TSH, SHBG, estradiol, PSA) oraz ogólne - te najlepiej zrobić u lekarza rodzinnego w ramach programu Moje Zdrowie (można wypełnić ankietę przez IKP i przychodnia ma wtedy obowiązek wydać skierowanie). My robiliśmy też badanie kału na pasożyty. No i USG moszny i jąder celem wykluczenia żylaków powrózka nasiennego (jedna z najczęstszych przyczyn niskiej morfologii) oraz cech stanu zapalnego.
Często jednak jest tak że badania mogą nie dać jasnej odpowiedzi. U mojego męża prawdopodobna przyczyna takiego stanu to przewlekły stres i tendencja do dysbiozy jelitowej.
HBA, ROS, MAR osobiście bym odpuściła bo na ten moment nic nie wniesie.
Dziekuje Ci za merytoryczna odpowiedź, ma to sens co piszesz, bo mi sie wydaje ze to za duzo. Lekarz ktory nam to kazal zlecić to ten od poruszania mojego wieku, ciekawe ze o mężu nic nie powiedział a jest starszy ode mnie. W każdym razie to powypisywał, i zamiast tych supli ktore mu daje fertilman i teraz tenfertilon kazal brac pregna start on. Trochę poczułam ze te badania na wyrost, jeśli tak istotne sa inne rzeczy.
A druga rzecz, mojego męża przytłaczają bardzo te starania, coraz wiecej, tez nie chce na wyrost robic, ale jeśli za chwile kaza znowu cos powtarzac to nie wiem czy uda mi sie go przekonać jeszcze raz na te badania
Sirengirl -przytulam, wiem jak to ciężko, moja glowa tez tak mysli nad kolejnym zadaniem, co zrobic, jakie badania, do kogo isc etc 🤪Ona. 38, On. 40+
Starania od 10.2024
05.2026 - histeroskopia
sirengirl92 wrote:Hej. 🙋♀️
U nas wyniki nasienia trochę przygnębiające, pomimo bardzo dobrych pozostałych parametrów (koncentracja 34%, całkowita liczba 163%, ruch postępowy 52%, całkowity 61%, żywotność 86%) morfologia tylko 2% a DFI 23%. 🫣 ( wiem, że to plemniki, które są efektem 2,5-3msc dojrzewania, gdzie jeszcze nie było prawie żadnej suplementacji, kiepsko z ruchem, snem i okazjonalnie alko …)
Sporo myśli w głowie w stylu a co jeśli to było i może być przyczyną kolejnych niepowodzeń…lub to po prostu ogromny pech, loteria, nałożenie się wielu rzeczy na raz… 🤷♀️ a mój zadaniowy mózg chciałby już zaraz, teraz, wszystko naprawić 😵💫
Taki mój żal-post. 😢
Nie jestem specjalistka od tych parametrów badania nasienia, ale wydaje mi się że nie jest źle. Morfologia może wychodzić różnie bo to badają tylko wycinek nadmienia. W innym wycinku mogłoby być lepsze.
@Sirengirl pamiętaj że nie muszą być idealne wyniki, nikt z nas ich nie ma.
Ale rozumiem że mogłaś być zła.. ja pamiętam za pierwszym razem jaka byłam zła, a potem okazało się że mąż ma jednak dobre wyniki na tle innych.
Jeśli to pomoże to wysyłam moc wsparcia ❤️
sirengirl92, Remedios lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
IO -> Siofor 500 -
Mam dość dzisiejszego dnia. Moja ciocia, która jest dla mnie jak babcia leży pod respiratorem, nie wiadomo co z nią będzie.
Mój organizm robi mnie w ciula i okresu jeszcze nie ma, raz brzuch boli a za chwilę znowu nie.
Nienawidzę takich sytuacji dających chwilowa nadzieję że może jednak owulacja się mocno przesunęła i dlatego test wyszedł negatywny i że jeszcze nie wszystko stracone.
Chodzę już wkurzona tak, że mąż schodzi mi nawet z drogi 🤣 -
Murena96 wrote:Mam dość dzisiejszego dnia. Moja ciocia, która jest dla mnie jak babcia leży pod respiratorem, nie wiadomo co z nią będzie.
Mój organizm robi mnie w ciula i okresu jeszcze nie ma, raz brzuch boli a za chwilę znowu nie.
Nienawidzę takich sytuacji dających chwilowa nadzieję że może jednak owulacja się mocno przesunęła i dlatego test wyszedł negatywny i że jeszcze nie wszystko stracone.
Chodzę już wkurzona tak, że mąż schodzi mi nawet z drogi 🤣
Bardzo mi przykro z powodu cioci...
Robiłaś moze owulaki ? Zeby bylo wiadomo kiedy byla owu i skad to opóźnienie...
My w piatek idziemy na badania, sama bede robic wymazy. Antybiotyk skończony, dostalam go na krótko, zapalenie bylo średnie wiec nie bede czytać ze napewno za krotko,bo sie tylko dołuje 🙉
Najgorzej ze staraniowo cykl odpuszczony a taki cudny owulacyjny czas a my wróciliśmy do prezerwatyw jak nastolaci🫢Ona. 38, On. 40+
Starania od 10.2024
05.2026 - histeroskopia
sirengirl92 wrote:Hej. 🙋♀️
U nas wyniki nasienia trochę przygnębiające, pomimo bardzo dobrych pozostałych parametrów (koncentracja 34%, całkowita liczba 163%, ruch postępowy 52%, całkowity 61%, żywotność 86%) morfologia tylko 2% a DFI 23%. 🫣 ( wiem, że to plemniki, które są efektem 2,5-3msc dojrzewania, gdzie jeszcze nie było prawie żadnej suplementacji, kiepsko z ruchem, snem i okazjonalnie alko …)
Taki mój żal-post. 😢
Przepraszam, polubiłam zamiast zacytować.
Ogólne wyniki macie całkiem spoko, rozumiem że koncentracja 34mln/ml? No to nieźle, o takim ruchu to też my moglibyśmy pomarzyć! Fragmentacja jest podwyższona, fakt, ale nie wiem jakie są u was na wyniku normy, ale u nas było powiedziane że poważne problemy są od 30%, a 20-30 to taki poziom ostrzegawczy. Trzymam kciuki że suple pomogą. Ostatnio googlowałam, że NAC w paru badaniach obniżył fragmentację, no i Q10 to taki klasyk na nasienie. Ja osobiście po takim czasie mam fazę zwątpienia w suple i styl życia, ale wielu osobom pomaga. No i tak jak mówisz, obecne wyniki to odzwierciedlenie tego co było te 3 miesiące temu, a jak suple zdążą zadziałać to może być zupełnie inaczej. Głowa do góry bo czynnik męski u was nie jest aż taki zły! Jakby nam wyszły takie wyniki to bym była przeszczęśliwa 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 13:44
sirengirl92 lubi tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
IVF soon 🤞 -
Kasiooola wrote:Bardzo mi przykro z powodu cioci...
Robiłaś moze owulaki ? Zeby bylo wiadomo kiedy byla owu i skad to opóźnienie...
My w piatek idziemy na badania, sama bede robic wymazy. Antybiotyk skończony, dostalam go na krótko, zapalenie bylo średnie wiec nie bede czytać ze napewno za krotko,bo sie tylko dołuje 🙉
Najgorzej ze staraniowo cykl odpuszczony a taki cudny owulacyjny czas a my wróciliśmy do prezerwatyw jak nastolaci🫢
Nie, 12.06 byłam u gina i pęcherzyk dominujący 14 mm. W sobotę 16.05. ból po stronie jajnika z pęcherzykiem więc obstawiam że owu mogła być 17-18.05.
Może przez stres mi się to wszystko przesunęło. Jak do wieczora nie dostanę to pójdę po czulszy test i zrobię jutro rano.
Kasiooola, sirengirl92 lubią tę wiadomość
-
@Remedios tak, koncentracja mln/ml, bez %, napisałam odruchowo.
Z DFI normy wskazują na wynik umiarkowany, ale najlepiej jakby było poniżej 15%, bo wtedy jest on uznawany za prawidłowy i też takie są zalecenia lekarzy, im wyższe DFI tym trudniej o poczęcie i utrzymanie ciąży z tego co czytałam.. chociaż zdarzają się zdrowe dzieciątka urodzone z wysokim wskaźnikiem..
Z moją historią z biochemem i poronieniem, to jakiś też odnośnik do tego, że trzeba spróbować trochę ze zmianą stylu życia, suplementacją.., ruch, brak używek może wiele poprawić, tak się przynajmniej nastawiam, a co będzie, zobaczymy 🙏🏻👩💼 33 👨💼 40
starania od 09.2025
12.25 : cb, beta max 185
04.26 poronienie zatrzymane 7/8tc💔
Suple: Ubichinol 300, d3 2000, NAC 600, inozytol 1300, selen 100, metylofolian 600, B12 500, omega3, magB6, endoover biotic
❓MTHFR665C homo, PAI/serpine 4g/5g hetero
Brak APS, brak celiakii 👌🏻
On: fertilman plus, Ubichinol 200, NAC 600, omega3,
rozszerzone badanie nasienia: morfologia 2%❗
DFI 23% ❗
09.02 -> TSH 1,180
AMH: 4,11
ft3 3,74; ft4 18,70 ; ferrytyna 38,26; d3 59,90; homocysteina 6,32; glukoza 89