Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
Odpowiedz

Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️

Oceń ten wątek:
  • Murena96 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Przepraszam, że wbijam Wam na wątek🙂

Murena ja byłam na Polnej. I w programie ochrony zdrowia prokreacyjnego i w poradni niepłodności

Zaprosiłam do przyjaciółek, będę miała kilka pytań jeśli miałabyś czas :)

PA lubi tę wiadomość

• Murena96 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam właśnie dzisiaj na Polna żeby się umówić. Musiałam iść po skierowanie do rodzinnej bo to wczorajsze mam z prywatnej wizyty.
    Teraz zadzwoniłam się umówić - wizyta dopiero 20 października. Muszę jeszcze raz iść do rodzinnej po skierowanie dla męża żeby go też od razu w ten sam dzień umówić.

• Lady A. Autorytet

Wysłany: 13 maja, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Dzwoniłam właśnie dzisiaj na Polna żeby się umówić. Musiałam iść po skierowanie do rodzinnej bo to wczorajsze mam z prywatnej wizyty.
    Teraz zadzwoniłam się umówić - wizyta dopiero 20 października. Muszę jeszcze raz iść do rodzinnej po skierowanie dla męża żeby go też od razu w ten sam dzień umówić.
    Widzę, że Wy też musicie poczekać...
    Jeśli chodzi o forum to zgadzam się z Wami dziewczyny, jest tu ogrom wsparcia, ale czasami trzeba się zdystansować. Ja np już praktycznie nie zaglądam na miesięczny. Cieszę się, że dziewczynom się udaje, ale czuję, że zostałam mocno z tyłu...

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • maranta Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady.A, czy Ty masz coś wspólnego z farmakologią? :) Wyszło mi dużo bakterii w badaniu ogólnym moczu. Norma <386, a ja mam 2359... Wczoraj na teleporadzie lekarka powiedziała, żeby się nie przejmować i brać Urosept. Ale coś mi nie grało i dzisiaj umówiłam kolejną teleporade. Ta lekarka z kolei przepisała mi Monural do wzięcia dziś i w piątek. Powiedziała, że trzeba włączyć leczenie, bo rozwijające się zakażenie bakteryjne może być bardzo niebezpieczne.

Orientujesz się, czy to na pewno jest bezpieczne i przepisywane kobietom w pierwszym trymestrze? A może któraś z was, dziewczyny, ma wiedzę/doświadczenia?

⌛Starania od wiosny 2025
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 13 maja, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:
    Lady.A, czy Ty masz coś wspólnego z farmakologią? :) Wyszło mi dużo bakterii w badaniu ogólnym moczu. Norma <386, a ja mam 2359... Wczoraj na teleporadzie lekarka powiedziała, żeby się nie przejmować i brać Urosept. Ale coś mi nie grało i dzisiaj umówiłam kolejną teleporade. Ta lekarka z kolei przepisała mi Monural do wzięcia dziś i w piątek. Powiedziała, że trzeba włączyć leczenie, bo rozwijające się zakażenie bakteryjne może być bardzo niebezpieczne.

Orientujesz się, czy to na pewno jest bezpieczne i przepisywane kobietom w pierwszym trymestrze? A może któraś z was, dziewczyny, ma wiedzę/doświadczenia?

Maranta brałam monural w 1 ciazy tez mialam bakterie, ale bylam wtedy w 2 trymestrze, czy miałaś ta recepte od gina ? Mi przepisywał ginekolog. Po tym antybiotyku bolał mnie brzuch podobno to normalne jeśli wysikuje sie te bakterie

maranta lubi tę wiadomość

Ona. 38, On. 40+

26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
    23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝

Starania od 10.2024
    Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
    05.2026 - histeroskopia
    06.2026 - drożność jajowodów
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maranta mi przy 53.10 bakterii, ktore wyszly moja lekarka zapisala duomox zeby nic sie z tego nie rozwinelo, za tydzien bede robic kontrolne badanie

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins, dostinex, symformin, euthyrox
    Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
    🧑nasienie ✅️
    Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
    21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
  • Murena96 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Widzę, że Wy też musicie poczekać...
    Jeśli chodzi o forum to zgadzam się z Wami dziewczyny, jest tu ogrom wsparcia, ale czasami trzeba się zdystansować. Ja np już praktycznie nie zaglądam na miesięczny. Cieszę się, że dziewczynom się udaje, ale czuję, że zostałam mocno z tyłu...

Tak, też trochę będziemy czekać ale z jednej strony to dobrze, męża organizm zdąży się zregenerować po operacji która będzie wiązała się z narkoza i jeśli teraz w tym cyklu się nie uda to już będziemy czekać na październik i wtedy juz ruszamy z grubej rury.

• maranta Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola, Aga, dzięki! Tak przepisał mi to ginekolog wiedząc, że jestem w ciąży. Niestety nie mój lekarz prowadzący, bo do niego nie idzie się dostać.

Aga_92 lubi tę wiadomość

⌛Starania od wiosny 2025
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monural jest lekiem I rzutu dla ciężarnych w zakażeniach układu moczowego. Idealnie by było przed antybiotykiem zrobić jeszcze posiew moczu i zobaczyć co wyrośnie. Ale na Monural jest dobra wrażliwość bakterii także powinien pomóc.
    Jestem lekarzem rodzinnym jak coś 😁

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta ujemna.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:

Tak Maranta, jestem farmaceutką 😉 i zgadzam się z Morgo 🙂

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Murena96 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz ale się wkurzyłam na tesciowa. Powiedziałam jej że musiałam iść do rodzinnego po skierowanie do kliniki bo tego z prywatnej wizyty nie przyjęli a ta już zaczęła " Jezu to ta wszystko wypapla i wszyscy będą wiedzieli, trzeba było iść prywatnie na wizytę i załatwiać to prywatnie"
    Ja tak na nią spojrzałam i tylko powiedziałam że jeżeli ktoś coś będzie wiedział to będę wiedziała że to z przychodni albo z domu się rozeszło a jak z przychodni to napiszę skargę za złamanie tajemnicy lekarskiej.

• Dudu13 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    U nas mąż dzwonił żeby umówić wizytę online u dr Jankowskiej i nie ma terminów do końca sierpnia. Mówią żeby dzwonić, że może coś się zwolni. Na razie zmieniamy probiotyk i dokładamy kwercetynę. Plus aparat na bezdech. A za 6 tygodni zrobimy seminogram żeby zobaczyć czy coś drgnie do góry.

Powtórzę się, ustawcie sobie przypomnienie w kalendarzu i co 2-3 tygodnie dzwońcie. Powodzenia! Jak już się dostaniesz to podobno idzie w miarę szybko.
    Macie wizytę oboje tak? Na pewno warto mieć świeże posiewy, hormony chociaż te podstawowe. Wierzę, że wyciśniecie co się da z tej wizyty ale można przez ten czas pozbierać trochę badań jeśli tylko macie na to przestrzeń 💜🫂

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊
  • maranta Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, Lady A. - bardzo wam dziękuję! Już jestem spokojniejsza i nie wymyślam :) ja niestety mam skłonności do infekcji dróg moczowych. Opracuję strategię z lekarzem, żeby nie nawracały.

Morgo, Lady A. lubią tę wiadomość

⌛Starania od wiosny 2025
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 14 maja, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Powtórzę się, ustawcie sobie przypomnienie w kalendarzu i co 2-3 tygodnie dzwońcie. Powodzenia! Jak już się dostaniesz to podobno idzie w miarę szybko.
    Macie wizytę oboje tak? Na pewno warto mieć świeże posiewy, hormony chociaż te podstawowe. Wierzę, że wyciśniecie co się da z tej wizyty ale można przez ten czas pozbierać trochę badań jeśli tylko macie na to przestrzeń 💜🫂
    Posiewy mamy z początku roku, robiliśmy obydwoje jak ten wcześniejszy androlog zalecił mężowi, obydwoje mieliśmy czyste, myślisz, że trzeba będzie powtarzać?
    Pamiętałam co mówiłaś i wczoraj jak z mężem rozmawiałam to mówiłam, że trzeba wybrać jeden dzień tygodnia i dzwonić co tydzień 😅

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 14 maja, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam miec jutro wizyte u gin endo odnośnie tarczycy i prolaktyny. Odwołana. Nowy termin za tydzien...tyle czasu czekam na ta wizyte i nagle takie coś 🙉

Moze to lepiej, zlapalo mnie straszne przeziębienie katar,kaszel, i juz czuje zatoki okropnie boli glowa. Nie wiem czy wogole mogłabym w takim stanie powtarzac tsh i prolaktyne, 🤔 przez to przeziębienie moj wykres temp jest straszny, wczoraj mialam stan podgorączkowy to stad ta tempka taka wysoka 😌 i boli mnie mocno prawy jajnik, nie wiem skad ten bol ze wczoraj utrudniał zasypianie...

Miłego dzionka dziewczyny

Ona. 38, On. 40+

Starania od 10.2024
    05.2026 - histeroskopia
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasiooola no może i lepiej że za tydzień, bo jak jesteś przeziębiona to wyniki mogłyby wyjść nie tak. Teraz jest jakiś sezon chorobowy. Mnie nagle złapało, katar, kaszel, ropa w oku. I nagle też przeszło. Dziwne te wirusy teraz :)

@Murena współczuję Ci. Jak kojarzę Twoje wpisy to ogólnie Twoje otoczenie rodzinne nie jest zbyt wspierające dla Ciebie. Rób swoje, nie patrz na teściowa czy innych członków rodziny. Każdy najlepiej komentuje a nie chciałby się znaleźć w Twojej sytuacji.

My za tydzień w pracy mamy jakieś badania krwi i za darmo sobie sprawdzę znowu Wit D, B12 czy cały lipidogram :D ale posiew miałam dawno i chyba po okresie sobie zrobię profilaktycznie. Także dzięki za przypominajke :)

Kasiooola lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 14 maja, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety kończy się na ciąży biochemicznej. Dzisiejsza beta spadkowa - 37.
    Zawsze kminię sobie, w którym miejscu statystyki będę - tym razem wypadło nam takie.
    Daje sobie czas na odżałowanie i będziemy starać się dalej.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta ujemna.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 14 maja, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    U mnie niestety kończy się na ciąży biochemicznej. Dzisiejsza beta spadkowa - 37.
    Zawsze kminię sobie, w którym miejscu statystyki będę - tym razem wypadło nam takie.
    Przykro mi 😞🫂

Morgo lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 14 maja, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:

Morgo, szkoda :( bardzo mi przykro. Przynajmniej beta ruszyła, to chyba dobry znak?
    Macie jeszcze jeden zarodek z tej procedury, więc trzymam kciuki za niego 😍

Ostatnio w ramach nastawiania się na ivf przeglądam różne kalkulatory sukcesu vs wiek kobiety, w zależności od modelu szanse na sukces pierwszej procedury (ze wszystkimi transferami!) to wyszly 40-60%, ale po 3 procedurach to wzrasta do prawie 90%. Z jednej strony to pocieszające, ale z drugiej pokazuje ile trzeba mieć cierpliwości…

Morgo lubi tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)

Kariotypy i testy genetyczne męża ok 👌

IVF soon 🤞
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 14 maja, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:

Przytulam. 🌸

Ona. 38, On. 40+

Starania od 10.2024
    05.2026 - histeroskopia
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ