Czerwcowe Bąbelki
-
WIADOMOŚĆ
-
Bianka gratuluję!!!
u mnie to nie wiem nadal czy owu byla, niby system mi ja wyznaczyl, ale od wczoraj mam temp 36,8 tj o 1 kreske wiecej niz maxymalna sprzed niby owu, nastawiam sie ze ten cykl byl bez owu
jeszcze mnie szlak trafia, bo wczoraj dowiedzialam sie ze byla mojego meza jest w ciazy, i to w dodatku ona jest alkoholiczka pijaca nawet mimo tego ze jest w ciazy to pije codziennie i pali (moj maz sie z nia rozstal przez nałog alko)
pytam sie gdzie jest Bóg?
gdzie jest sprawiedliwosc na swiecieBianka* lubi tę wiadomość
-
e-ness wrote:
Czekaj cierpliwie do środy i jeśli @ nie zawita to ponownie zrób test
Oby wyszedł pozytywny
A wyjawisz w końcu o co chodzi z tą szóstką czy to jakaś tajemnica?
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
pati87 wrote:Bianka gratuluję!!!
u mnie to nie wiem nadal czy owu byla, niby system mi ja wyznaczyl, ale od wczoraj mam temp 36,8 tj o 1 kreske wiecej niz maxymalna sprzed niby owu, nastawiam sie ze ten cykl byl bez owu
jeszcze mnie szlak trafia, bo wczoraj dowiedzialam sie ze byla mojego meza jest w ciazy, i to w dodatku ona jest alkoholiczka pijaca nawet mimo tego ze jest w ciazy to pije codziennie i pali (moj maz sie z nia rozstal przez nałog alko)
pytam sie gdzie jest Bóg?
gdzie jest sprawiedliwosc na swiecie
strasznie przykro patrzy się na takie rzeczy, ale uwierz mi, ze sprawiedliwość nie istnieje w tym temacie...
Wiele z nas tego doświadcza na co dzień, więc się nie przejmuj i oby Wam się jak najszybciej udałoZanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
u mnie jesli owu wogole byla to dzis jest 7dpo,
wiec w tej sytuacji dla pewnosci 1 sikanca zrobie w srode chyba-na pewno nie wczesniej- czyli 12dpo
bo u mnie cykle nieregularne ale zawsze powyzej 30dni takze terminu @ takowego nie mam
ze wzgledu na moje temp na cud raczej nie wierzeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 10:26
-
Doti87, nie będę bo mi pęcherzyk dominujący nie pękł mimo zastrzyku Pękł tylko jakiś mały. Liczę na lipiec, lekarz już będzie wiedział co ze mną robić i ogłoszę nowinę w męża urodziny Taaa pobożne życzenia hehe A Ty jeszce tydzień do testowania, nie?
Aggusia21, dziękuję! -
A moze i z tego małego się uda... Organizm lubi platac figle:-) ale jak nie ten miesiąc to będzie też kolejny...
No mi został jeszcze tydzień do testowania i najchętniej juz bym testy robiła hihihihi ale jakoś czuje ze nie poszło.. Niby 2pecherzyki pekly, niby kochaliśmy się w odpowiednich dniach ale czuje ze to i tak nie wyszło..
Albo już mnie rezygnacja taka złapała no zobaczymy co będzie..dluuugi tydzień przede mną. -
U mnie pomału zaczyna się rozkręcać @, myślę, że na pewno do niedzieli się pojawi. W sumie to raczej niczego innego się nie spodziewała. Chyba też zaczyna mnie dopadać lekkie zrezygnowanieHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
a ja byłam dziś rano z córką na morfologi i przy okazji zrobiłam sobie TSH i prolaktyne (przed staraniami robilam tsh i bylo 2,15- moja gin mowila ze MAX 2,50, więc wszystko ok) a teraz wyszło mi że:
Prolaktyna 469,8 (norma 33-580)
TSH 2,90 (norma to 0,27-4,2)
czyli w tym cyklu tez pewnie nici z fasolki musze się do endokrynologa zapisać -
Moja cierpliwość po 7 cyklu starań juz zanika.. Mam dość wyliczania czekania itp.. Może po prostu nie mam mieć dzieci.. Ostatni miesiąc chodzenia co 2/3 dni do lekarza wykończył mnie troszkę i jak jeszcze za tydzień okaże się że nie wyjdzie to ja chyba rezygnuje.. Chociaż tym razem mój mąż nakręcił się na dziecko..
-
Straciatellaa wrote:u mnie to samo tylko u nas córcia nie była planowana, to był jedyny raz jak nie uważaliśmy i od razu ciąża , a teraz 5 miesięcy intensywnych starań i NIC
U nas dokładnie tak samo. Niemal niepokalane poczęcie- pyk i była;)więc myślałam,że z drugim też pojdzie rachu ciachu, a tu zdziwienie... -
nick nieaktualny
-
PeggyOlsen wrote:Melduję, że byłam na becie. Wyniki koło 20, więc jeszcze kuupa czasu. Czuję się normalnie, trochę mnie pobolewa brzuch, ale to raczej nadchodzący @ a nie inne cuda.
Bianka, gratulacje!!
Za resztę trzymam kciuki
To czekamy:)
Ja też dzisiaj byłam, mam cykora teraz;) -
PeggyOlsen wrote:Melduję, że byłam na becie. Wyniki koło 20, więc jeszcze kuupa czasu. Czuję się normalnie, trochę mnie pobolewa brzuch, ale to raczej nadchodzący @ a nie inne cuda.
Bianka, gratulacje!!
Za resztę trzymam kciuki
Ja też liczę na to że pochwalisz się wysoka beta i będziemy gratulować -
u mnie jest 1 pozytywna rzecz z ostatniego czasu wczoraj z mezem zauwazylismy ze u mnie zmniejszyl sie cellulit i to znacznie
bo ja mimo wagi 51kg przy 164cm, to ostatnio mialam bardzo duzy cellulit najbardziej widoczny na udach na wewnetrznej stronie i z tylu i to z daleka widoczny
a teraz mam malo widoczny i to tylko z bliska a krem na cellulit uzywam caly czas ten sam
to chyba organizm mi sie oczyszcza po tabletkach anty bo nie biore od 2.04kofeinka lubi tę wiadomość
-
Zuz_anna wrote:Podejrzane:)
Nie wiem czy podejrzane, ale na pewno nie wróży to ciąży - 100%, że @ będzie lada dzień.
Niestety....Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...