Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Nigri wrote:Melduję że standardowo biel. Powiem wam że bardziej niż smutno jestem wkurzona, tak bardzo wkurzona że to tyle trwa.🫤
Przykro mi 😞🫂
Nigri lubi tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
✨29 czerwca - testowanie 🤞
mommytobe -
Domi^^ gratulacje, ja jutro potwarzam betę i zrobię proga. Dzisiaj wszystko zamknięte więc muszę jutro. Sporo Nas z Marcówek 2025 bo BillieJean też w ciąży.
U mnie słabe samopoczucie, dzisiaj byliśmy w zoo zaległy dzień dziecka bo w weekend padało i złapały mnie tam mdłości, potem ból i na papierze nitki starej krwi. Chyba za duży wysiłek. U mnie to może być normalne przez niszę, wzięłam x4 aspargin jutro zobaczymy co się dzieje. Zbliża się też termin przewidywanej miesiączki tym bardziej podejrzewam niszę.
Tulę za wszystkie zmartwienia i smutki 🫂
Nigri, Domi ^^ lubią tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - wizyta gin prywatnie
13.07.2026 - wizyta gin NFZ
👶🏻💙
👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
A ja czuję teraz już lewy jajnik
Wczoraj pecherzyk miał 2.2 cm i około 16 wzielam zastrzyk Ovitrelle. Nigdy nie miałam chyba owulki z lewego jajnika, tylko prawy.. około 17:30 się poprzytulaliśmy i dzisiaj z rana również. Zastanawiam sie czy "męczyć " męża jeszcze dziś wieczorem? Kłucie jajnika jest odczuwalne od godziny około.. -
I co postanowiłaś?
Jak Twój mężczyzna zapatruje się na ,,trzymanie terminów"? Raczej chętnie, czy czuje presję?33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Spróbujemy za chwilę, ale jak nie wyjdzie to bez presjiElgenda wrote:I co postanowiłaś?
Jak Twój mężczyzna zapatruje się na ,,trzymanie terminów"? Raczej chętnie, czy czuje presję?
Bo w sumie 2x dziennie może być ciężko🙈 jeszcze po X latach związku..🤣🤣🤣 śmieszkuję, bo czasem się i zdarza 2x ale jak trzeba to bywa ciężko
Mój mąż często się blokował jak "trzeba było", ja sie frustrowałam i było średnio miło. Zazwyczaj trąbiłam o owulacji. Więc potem przestałam to robić i dużo, dużo lepiej w tej kwestii i więcej przyjemności🙈 teraz wie bo brałam zastrzyk pierwszy raz, ale nie protestuje haha.. powiem tak, że wczoraj i dziś rano poszło łatwo
.. może być problem teraz 🙈 zobaczymy. 🙈🤣
Aktualizacja: podziałaliśmy. Jutro monitoring u ginekologa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 23:18
Elgenda, Nigri lubią tę wiadomość
-
Basiax trzymam kciuki, żeby przytulanki przyniosły upragniony efekt 😍
Ja gdy brałam tabletki anty, to moje libido było daleko pod ziemią. Po odstawieniu czuję się o wiele lepiej, chyba pod każdym względem. Jedyne co, to te cholerne androgeny i efekty wizualne. Przez zwiększone przetłuszczanie skóry głowy, dużo włosów mi teraz wypada podczas mycia
Basiax lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
69 kg, 168 cm wzrostu -
Basiax wrote:A macie tak że nie czujecie owulki z jednego jajnika? Ja zawsze prawy czuję i boli a tutaj się z lewego szykuje.. a i tak czuje prawy🙈 dostalam wczoraj zastrzyk ale nie czuję nic a nic..
Przed porodem miałam tak, że czułam mocno owulację i właśnie z prawej bardziej, z lewej ból pojawiał się rzadko i jeśli był to lżejszy. Myślałam wtedy, że u mnie owulacje są głównie z prawego jajnika.. ale chyba się myliłam. Teraz mi się pozmieniało i żadnej strony za bardzo nie czuję
Basiax lubi tę wiadomość
-
Gratulacje. Brzuszek nie czekał długo na zajęcie 😆. Od 15:12 3 czerwca brzuchol był do zajęcia 😀.Domi ^^ wrote:Hejo😃 coś mnie tknęło, zrobiłam test i ⏸️ ♥️♥️♥️
Jak widać musiałam zagościć na forum, żeby to się wydarzyło🙈
Basiax, Domi ^^ lubią tę wiadomość
-
Dziękuję 🙈 dzisiaj idę sprawdzić o 12 czy owulacja miała miejsce.Elgenda wrote:Basiax trzymam kciuki, żeby przytulanki przyniosły upragniony efekt 😍
Ja gdy brałam tabletki anty, to moje libido było daleko pod ziemią. Po odstawieniu czuję się o wiele lepiej, chyba pod każdym względem. Jedyne co, to te cholerne androgeny i efekty wizualne. Przez zwiększone przetłuszczanie skóry głowy, dużo włosów mi teraz wypada podczas mycia
A u Ciebie pewnie kwestia czasu, jak się wszystko ustabilizuje. 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 08:42
Elgenda, Nigri lubią tę wiadomość
-
Basiax wrote:Spróbujemy za chwilę, ale jak nie wyjdzie to bez presji
Bo w sumie 2x dziennie może być ciężko🙈 jeszcze po X latach związku..🤣🤣🤣 śmieszkuję, bo czasem się i zdarza 2x ale jak trzeba to bywa ciężko
Mój mąż często się blokował jak "trzeba było", ja sie frustrowałam i było średnio miło. Zazwyczaj trąbiłam o owulacji. Więc potem przestałam to robić i dużo, dużo lepiej w tej kwestii i więcej przyjemności🙈 teraz wie bo brałam zastrzyk pierwszy raz, ale nie protestuje haha.. powiem tak, że wczoraj i dziś rano poszło łatwo
.. może być problem teraz 🙈 zobaczymy. 🙈🤣
Aktualizacja: podziałaliśmy. Jutro monitoring u ginekologa.
Ja wychodzę z założenia, że regularność jest ważniejsza niż częstotliwość, szczególnie że plemniki mogą przeżyć do 5 dni, więc to czy to będzie raz czy dwa razy dziennie to już niewiele zmienia 🙂
No i przymuszanie się też nie robi dobrze na głowę, a dobrze wiemy jak głowa wpływa na resztę organizmu 🙂
Basiax, Elgenda, Tofuszka, Nigri, Dawdler34 lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Basiax wrote:Dziękuję 🙈 dzisiaj idę sprawdzić o 12 czy owulacja miała miejsce.
A u Ciebie pewnie kwestia czasu, jak się wszystko ustabilizuje. 🙈
Basia idziemy w podobnym tempie. Ja też dzisiaj idę na drugi monitoring, ale obstawiam że owulacja będzie dopiero jutro. Trzymam za nas 🤞🤞 Masz już jakiś plan kiedy chcesz testować?
Co do ❤️ to nam też się wczoraj udało x2 co juz dawno nie miało miejsca. Ale co ważne mam wrażenie że wyszło bardzo naturalnie, bez presji. Oczywiście w mojej głowie zaczęło się już odliczanie, ale staram się o tym nie mówić na głos 😅
Wogole w tym cyklu stawiam na relaks i rozluźnienie. Bylam na refleksologii w poniedziałek, wczoraj u fizjo na terapii czaszkowo-krzyżowej połączonej z jakimś rozluźnianiem rzeczy w miednicy. No i staram się korzystać z długiego weekendu chociaż dzisiaj pogoda się nie popisuje
Basiax lubi tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
@Dzydzy mogłabyś napisać coś więcej o refleksologii??
Masują i uciskają jakimiś przyrządami??
Ja zrobiłam dzisiaj test 8dpo i biel wizira, wiem że to za wcześnie na testowanie, ale już tego nie zatrzymam 😂 Nakupuję dzisiaj testów i będę nadużywać.
33👱♀️ 34👨🦱
69 kg, 168 cm wzrostu -
Elgenda wrote:@Dzydzy mogłabyś napisać coś więcej o refleksologii??
Masują i uciskają jakimiś przyrządami??
Ja zrobiłam dzisiaj test 8dpo i biel wizira, wiem że to za wcześnie na testowanie, ale już tego nie zatrzymam 😂 Nakupuję dzisiaj testów i będę nadużywać.
U mnie było bez przypadków. Tylko masaż dłońmi i było to zdecydowanie wystarczające, a mam duży próg bólu. Generalnie na początku jest wywiad o ogólnym stanie zdrowia i potrzebach. Potem godzina masażu. Dla mnie był on miejscami bardzo bolesny, ale mój partner uważa że to była jego najlepsza godzina relaksu 😅 Tak więc wszystko zależy od osoby i problemów z jakimi przychodzi. Po byłam bardzo rozbita, śpiąca cały dzień więc warto zapisać się w jakiś wolniejszy dzień, żeby móc potem odpoczywać.
Z ciekawostek, kobieta mówiła że refleksologia jest nawet w stanie określić z którego jajnika będzie owulacja. U mnie oba były bardzo aktywne i nie była 100% pewna, ale stawiała na prawy i dwa dni później monitoring potwierdził pęcherzyk dominujący w prawym 😄
8dpo to bardzo wcześnie, trzymam kciuki dalej 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 11:08
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
O to ciekawe, szczególnie z tymi jajnikami i że faktycznie się sprawdziło.
Też muszę iść, bo ogólnie jestem ciekawa tej metody i wpływu na zdrowie.
33👱♀️ 34👨🦱
69 kg, 168 cm wzrostu -
Boże Dziewczyny ale u mnie brajan szaleje. W teorii od jutra do +- 09.06 powinnam dostać @, przynajmniej patrząc na cykle przed poronieniem..na razie nic się nie zanosi. Śluz wodnisto-kremowy, brak skurczy (zazwyczaj coś mi tam gulgotało jak miałam dostać @) no ale jeszcze jest czas.. ale brajan wjeżdża 😜
Póki co z tych 'dziwnych' rzeczy to mam co jakis czas jakieś ciągnięcia raz w lewym, raz w prawym jajniku. A tak to nic.
W ciąży miałam specyficzny trądzik na początku, a także dość szybko tkliwe piersi (tak inaczej niż zwykle). Teraz w sumie nic z tych rzeczy 🙈👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia, 7/8w) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Uu no to mamy podobne tempo! Ja czekam w kolejce, jeśli owulacji nie było po Ovitrelle to możliwe, że to torbiel po prostu.. dlatego bardzo się stresuje. Jeśli wszystko bedzie ok to test dopiero po 12 dniach bo podobno długo się ten zastrzyk w organizmie utrzymuje i daje fałszywe pozytywy,dzydzy wrote:Basia idziemy w podobnym tempie. Ja też dzisiaj idę na drugi monitoring, ale obstawiam że owulacja będzie dopiero jutro. Trzymam za nas 🤞🤞 Masz już jakiś plan kiedy chcesz testować?
Co do ❤️ to nam też się wczoraj udało x2 co juz dawno nie miało miejsca. Ale co ważne mam wrażenie że wyszło bardzo naturalnie, bez presji. Oczywiście w mojej głowie zaczęło się już odliczanie, ale staram się o tym nie mówić na głos 😅
Wogole w tym cyklu stawiam na relaks i rozluźnienie. Bylam na refleksologii w poniedziałek, wczoraj u fizjo na terapii czaszkowo-krzyżowej połączonej z jakimś rozluźnianiem rzeczy w miednicy. No i staram się korzystać z długiego weekendu chociaż dzisiaj pogoda się nie popisuje
gratulacje zatem haha, widzę, że u Was też bardzo owocnie 🙈❤️❤️❤️ trzymam kciuki i dawaj znać kochana!

przynajmniej tak było w styczniu.