Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo mocno trzymam kciuki ❤️monii00 wrote:Uff.. trochę odetchnęłam, ale z niecierpliwością czekam na wizytę 15.06
Beta 457,54 mIU/ml
Progesteron 28 ng/ml
Nie wiecie nawet jak wczoraj beznadziejnie się czułam, już miałam czarny scenariusz w głowie bo mam inne objawy ogólnie. Z doświadczenia niby wiem jak jest a jakoś inaczej z tą ciążą 🙈
Nadal trzymajcie kciuki, trzeba mocno wierzyć w tą kropeczkę 🥺❤️
monii00 lubi tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Nikaaa_ wrote:Już zrobiłaś wszystko co mogłaś, teraz i tak już nie masz wpływu na to co będzie 🙂 trzymam kciuki 🤞
U mnie powoli koniec 🐒 i bardzo się cieszę bo to moment kiedy znowu zaczynam być pełna nadziei 😃
Dodatkowo jutro wyjeżdżamy z okazji rocznicy więc mam zamiar maksymalnie się wyluzować i wejść w tą fazę owulacyjną że świeżą głową.
U mnie też już dzisiaj resztki plamienia 😃 i też zaczynam się bojowo nastawiać 😂 testy ciążowe zamówiłam na allegro i mają jutro przyjść 😅
Udanego wyjazdu 💕💕💕
Nigri, Nikaaa_ lubią tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
✨29 czerwca - testowanie 🤞
mommytobe -
O widzisz. Ja jeśli zobaczę 2 kreski to wtedy mam chyba brać 150...monii00 wrote:Basiax są badania tylko i wyłącznie w kontekście ciąży na acard 150 bo ja pytałam lekarza o to czemu od razu 150. Możesz zawsze skonsultować z innym lekarzem. Czytałam też opracowanie naukowe o poronieniach nawykowych i faktycznie była mowa tylko o 150.
-
U mnie też powoli się kończy @, zamówiłam pierwszy raz po 50 sztuk testów owulacyjnych i ciążowych na Amazonie, czuję że będzie grube testowanie w tym cyklu 😅
Kompotlinka, Tofuszka, Nigri, Basiax, Anabbit, Anna_30, MiśkaK, mommytobe lubią tę wiadomość
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 0,5 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez -
Basiax trzymam kciuki żeby chociaż trochę dało się odpuścić w głowie. Dla mnie ten czas po owulacji jest najgorszy.
U mnie jeszcze przed owulacja. Dzisiaj 11dc i pęcherzyk ma 19,4 - urósł o 4,4 od środy. Całkiem sporo co? Endometrium też podrosły do ładnych 10,4mm - to był mój irracjonalny koszmar, że może moje endometrium nie rośnie wystarczająco, ale juz wiem że potrafi więc 🤞
Czeka nas dalszy weekend pod znakiem ❤️☺️
Kompotlinka, Tofuszka, Nigri, Nikaaa_, Basiax, Anna_30 lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
U mnie wczoraj był pik dziś ból owulacyjny starania były dzień przed pikiem i dziś mam nadzieję że się uda 🥹 proga zacznę brać od wtorku
Kompotlinka, Tofuszka, Nigri, Nikaaa_, Basiax, Anabbit, Anna_30, mommytobe, Madzialenka95 lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,02 ✅
Ferrytyna: 29,39 ⬆️
Prolaktyna: 19,01 ✅
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Uuf, nadrobiłam, czas na odpowiedzi ☺️
🌸 Basiax warunki dla kropeczka są więc trzymam kciuki! Ale nie powiem, poczucie humoru lekarz musi niezłe mieć jak wierzy że odpuszczenie myślenia jest wykonalne 😂 a jacuzzi chyba lepiej żeby poczekało
🌸 Nikaa miłego wyjazdu! Wypoczywaj i wracaj z odświeżonym nastawieniem! 🩷
🌸 Nigri, słońce, tulę mocno. Wiem jakie to uciążliwe jak się cykle rozjeżdżają.. trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
🌸 Monii00 kciuki mocno zaciśnięte! 🩷 🤞🤞
🌸 Madzialenka poszalałaś! Testy skończą się pewnie szybciej niż Ci się wydaje haha
🌸 Dzydzy ale super! Ładny pęcherzyk i endometrium. Owocnych starań! 🤞🤞
🌸 Maalwi trzymam kciuki! 🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 20:00
dzydzy, Maalwii, Nigri, monii00, Nikaaa_, Basiax lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Bardzo przytulam wszystkie dziewczyny z białymi testami❤️🩹❤️🩹❤️🩹
monii00 myślisz, że 15.06 będzie już serduszko na usg? Ja właśnie nie wiem, czy iść 11, czy 18, bo są 2 terminy do mojej lekarki na NFZ i nie chce przegiąć w żadną stronę. Bardzo chcę od razu dostać skierowanie na badania cmv, ale nie wiem, czy przed serduszkiem lekarze wypisują..
Co do tych wszystkich pytań i insynuacji na temat pierwszej ciąży, potem kolejnej (bo przecież jedynak to prawie jak skazanie na więzienie według społeczeństwa) od obcych, rodziny szczególnie tej, która z pierwszym dzieckiem nie chce pomóc to jest dramat. Zawsze wzbudza to we mnie agresję niesamowita i niestety ale zwalniają mi wtedy hamulce. Szczerze myślałam, że już z mężem jesteśmy bez szansy na dzidzię przez historię medyczną i aż mi się płakać chciało na głupie komentarze. Albo dogadywanie osobom, które nie mają parki, że ooo jeszcze jedno innej płci by się przydało. No błagam xd niech się każdy zajmie swoim życiem i rozrodem
Nigri, Anna_30 lubią tę wiadomość
👧28 🧔♂️32 👶🩵
25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN
04.06.2026 ⏸️
05.06.2026 tsh 0,114, progesteron 31,2
☘️11.06.2026 wizyta u ginekologa NFZ => widać pęcherzyk w macicy
🍀23.06.2026 wizyta u ginekologa-endokrynologa prywatnie
🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ
🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym
👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS
🧔♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne
💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno -
Domi tak też często tego słucham z jednej i drugiej strony. Ludzie nie mają kompletnie wyczucia.
Tofuszka dzięki 😊
Ale chyba coś się ruszyło bo na papierze razem ze śluzem wyleciało trochę krwi może się małpa już rozkręca. Tylko mega dziwnie, zazwyczaj to ide i się leję , a teraz bawi się w jakiegoś chowanego ze więcej białego śluzu niż krwi. 😅
No ale ważne że coś tam się zaczyna, tyle że teraz nie wiem czy już dzisiaj zaznaczać jako pierwszy dzień cyklu. Czy może poczekać aż się rozkręci? 🤔
Chyba jednak powinnam dzisiaj🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 20:30
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Ja dziś odstawiłam dupka i przyszło mi trochę energii, wysprzątałam zakamarki do których dawno nie zaglądałam. Normalnie cały dzień biegałam w te i nazad po domu 😂
W każdym razie zaczynam przygotowania do kolejnego cyklu z dobrym nastawieniem - zamówiłam olej z wiesiołka i L-arginę. Nigdy wcześniej nie brałam, macie jakieś doświadczenia z nimi? Szczególnie w kwestii poprawy jakości śluzu?
+zaopatrzyłam się w owulaki od testeo i domowego laboratorium, bo zawsze słabo mi się moje wybarwiały. Może z tymi bliżej się zaprzyjaźnię
Przesyłam dobrą energię tym które jej potrzebują 🤸♀️🤸♀️🤸♀️
Domi ^^, Anna_30, Kompotlinka lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Internet mówi różne rzeczy na temat pierwszego dnia cyklu jak się plami przed miesiączką, ale tak się składa że ostatnio podpytałam moją gin o to (bo zawsze plamię 1-2 dni przed) i mówi że zawsze pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień pełnego krwawieniaNigri wrote:Domi tak też często tego słucham z jednej i drugiej strony. Ludzie nie mają kompletnie wyczucia.
Tofuszka dzięki 😊
Ale chyba coś się ruszyło bo na papierze razem ze śluzem wyleciało trochę krwi może się małpa już rozkręca. Tylko mega dziwnie, zazwyczaj to ide i się leję , a teraz bawi się w jakiegoś chowanego ze więcej białego śluzu niż krwi. 😅
No ale ważne że coś tam się zaczyna, tyle że teraz nie wiem czy już dzisiaj zaznaczać jako pierwszy dzień cyklu. Czy może poczekać aż się rozkręci? 🤔
Chyba jednak powinnam dzisiaj🤔
EDIT a nawet jak zwróciłam uwagę na podstawową temperaturę ciała to faktycznie spada dopiero przy pełnym krwawieniu (ale próba niewielka, bo tylko raz tak mierzyłam)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 20:37
Nigri lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r -
Nigri ja ostatnio miałam jakieś takie dziwne plamienia, zaznaczyłam początek cyklu dopiero kolejnego dnia jak się porządnie rozkręciło ☺️
Powiem wam, że teraz jest ten najgorszy czas, człowiek już zaczyna testowanie bo liczy że coś zobaczy, jak nie widzi to na pewno za wcześnie i tak aż do dnia miesiączki 🤦🏽♀️
Nigri lubi tę wiadomość
-
Ostatnio było serduszko u syna 6+1 a na nfz ma nowy sprzęt wszystko dobrze widać. Z moich obliczeń wynika, że moja ciąża jest ok tydzień "starsza" a tym bardziej te wczesne nudności mnie do tej mojej hipotezy przekonują. Kiedy myślisz, że była owulacja i jaka beta jest u Ciebie?Domi ^^ wrote:Bardzo przytulam wszystkie dziewczyny z białymi testami❤️🩹❤️🩹❤️🩹
monii00 myślisz, że 15.06 będzie już serduszko na usg? Ja właśnie nie wiem, czy iść 11, czy 18, bo są 2 terminy do mojej lekarki na NFZ i nie chce przegiąć w żadną stronę. Bardzo chcę od razu dostać skierowanie na badania cmv, ale nie wiem, czy przed serduszkiem lekarze wypisują..
Co do tych wszystkich pytań i insynuacji na temat pierwszej ciąży, potem kolejnej (bo przecież jedynak to prawie jak skazanie na więzienie według społeczeństwa) od obcych, rodziny szczególnie tej, która z pierwszym dzieckiem nie chce pomóc to jest dramat. Zawsze wzbudza to we mnie agresję niesamowita i niestety ale zwalniają mi wtedy hamulce. Szczerze myślałam, że już z mężem jesteśmy bez szansy na dzidzię przez historię medyczną i aż mi się płakać chciało na głupie komentarze. Albo dogadywanie osobom, które nie mają parki, że ooo jeszcze jedno innej płci by się przydało. No błagam xd niech się każdy zajmie swoim życiem i rozrodem
Każdy chciałby wszystko wiedzieć.. u mnie bardziej w pracy wiedzieli, że poroniłam bo pierwszą ciążę poroniłam w pracy i bardzo źle wyglądałam pytali co się dzieje. Nas też wypytywali, ale najpierw nie miałam umowy na stałe a potem straciłam jedną, drugą a z trzecią to musiałam upewnić się, że wszystko ok po prenatalnych dopiero poszło info w świat wiedzieli tak to tylko ci co mieli wiedzieć. Ja zawsze mówię, że ja się nie interesuje i do łóżka nie zaglądam więc o to samo poproszę 😅
Dziewczyny dla każdej z Nas zaświeci słońce a w przyszłym roku będziemy świętowały pierwszy dzień dziecka z Naszymi bobasami na rękach 🍀☀️
Nigri, Tofuszka, Anna_30, mommytobe, Kompotlinka lubią tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - wizyta gin prywatnie
13.07.2026 - wizyta gin NFZ
👶🏻💙
👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Stosowałam olej z wiesiołka i na pewno dużo więcej śluzu było, brałam też koenzym Q10 wpływa na jakość komórek jajowych a L-arginę nie stosowałam nigdy.Tofuszka wrote:Ja dziś odstawiłam dupka i przyszło mi trochę energii, wysprzątałam zakamarki do których dawno nie zaglądałam. Normalnie cały dzień biegałam w te i nazad po domu 😂
W każdym razie zaczynam przygotowania do kolejnego cyklu z dobrym nastawieniem - zamówiłam olej z wiesiołka i L-arginę. Nigdy wcześniej nie brałam, macie jakieś doświadczenia z nimi? Szczególnie w kwestii poprawy jakości śluzu?
+zaopatrzyłam się w owulaki od testeo i domowego laboratorium, bo zawsze słabo mi się moje wybarwiały. Może z tymi bliżej się zaprzyjaźnię
Przesyłam dobrą energię tym które jej potrzebują 🤸♀️🤸♀️🤸♀️
Tofuszka lubi tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - wizyta gin prywatnie
13.07.2026 - wizyta gin NFZ
👶🏻💙
👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
oo super, ja często mam falę płodnego śluzu koło południa, a wieczorem bardzo mało, co nie sprzyja staraniom. O Q10 poczytam sobie, dzięki za podpowiedź 🩷monii00 wrote:Stosowałam olej z wiesiołka i na pewno dużo więcej śluzu było, brałam też koenzym Q10 wpływa na jakość komórek jajowych a L-arginę nie stosowałam nigdy.
monii00 lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r -
Wow ale piękne endometrium.. ja mam chyba 9.dzydzy wrote:Basiax trzymam kciuki żeby chociaż trochę dało się odpuścić w głowie. Dla mnie ten czas po owulacji jest najgorszy.
U mnie jeszcze przed owulacja. Dzisiaj 11dc i pęcherzyk ma 19,4 - urósł o 4,4 od środy. Całkiem sporo co? Endometrium też podrosły do ładnych 10,4mm - to był mój irracjonalny koszmar, że może moje endometrium nie rośnie wystarczająco, ale juz wiem że potrafi więc 🤞
Czeka nas dalszy weekend pod znakiem ❤️☺️
powodzenia !
-
Tofuszka wrote:Uuf, nadrobiłam, czas na odpowiedzi ☺️
🌸 Basiax warunki dla kropeczka są więc trzymam kciuki! Ale nie powiem, poczucie humoru lekarz musi niezłe mieć jak wierzy że odpuszczenie myślenia jest wykonalne 😂 a jacuzzi chyba lepiej żeby poczekało
🌸 Nikaa miłego wyjazdu! Wypoczywaj i wracaj z odświeżonym nastawieniem! 🩷
🌸 Nigri, słońce, tulę mocno. Wiem jakie to uciążliwe jak się cykle rozjeżdżają.. trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
🌸 Monii00 kciuki mocno zaciśnięte! 🩷 🤞🤞
🌸 Madzialenka poszalałaś! Testy skończą się pewnie szybciej niż Ci się wydaje haha
🌸 Dzydzy ale super! Ładny pęcherzyk i endometrium. Owocnych starań! 🤞🤞
🌸 Maalwi trzymam kciuki! 🤞🤞
Haha. No lekarz tak, z niego na ogół śmieszek. W dniu panieńskiego bede około 7/8 dpo. I właśnie te dylematy.. chyba odpuszcze jacuzzi albo wejdę dosłownie na chwilę. Żeby nie wzbudzać podejrzeń bo pić alko na pewno nie będę. 🙈
Tofuszka lubi tę wiadomość