Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    U mnie wczoraj był pik dziś ból owulacyjny starania były dzień przed pikiem i dziś mam nadzieję że się uda 🥹 proga zacznę brać od wtorku
    Powodzenia ❤️

Maalwii lubi tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei zamówiłam 100 testów owulacyjnych na amazonie xd dziś 11 dc i na razie meeega jasna druga kreska.
    Co do oleju z wiesiołka ja brałam przy poprzednich staraniach i zaszłam w cyklu w którym zaczęłam brać. Zadziałało? Placebo? Kto wie xd
    Nie mniej jednak w tym cyklu też zaczęłam brać 😂

Tofuszka, monii00, MiśkaK, Elgenda, mommytobe, Kompotlinka lubią tę wiadomość

age.png
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka ja polecam naprawdę bardzo easyhome kupiłam na Amazonie i w sumie trochę byłam sceptyczna bo prędzej używałam domowe laboratorium, ale easyhome lepiej mi się wybarwia bo robiłam test ich dwóch 😅

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,02 ✅
    Ferrytyna: 29,39 ⬆️
    Prolaktyna: 19,01 ✅
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit ach to mam nadzieję że dane mi będzie zaznaczyć dwie kreseczki tuż obok Twojego nicku w kalendarzu 🩷 Ba! Mam nadzieję, że jeszcze trochę się ich posypie w czerwcu 🤞🤞🤞

Anabbit, Nigri lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Tofuszka ja polecam naprawdę bardzo easyhome kupiłam na Amazonie i w sumie trochę byłam sceptyczna bo prędzej używałam domowe laboratorium, ale easyhome lepiej mi się wybarwia bo robiłam test ich dwóch 😅
    a dziękuję, zapieram się nogami i rękami przed amazonem, ale jeśli te zamówione też będą mi się słabo wybarwiać, a kropka nadal nie będzie, to dam szansę tym easy@home w jeszcze kolejnych cyklach 😊

Maalwii lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Domi ^^ Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka Na jakoś służy mi mega pomógł Inozytol, także mogę z czystym sumieniem polecić.

monii00 nie mierzyłam bety, bo nie miałabym jak po 48h sprawdzić (wypada niedziela). Progesteron mam 31,2 i tsh 0,014, także muszę trochę zmniejszyć dawkę letroxu. W sumie dziwne, że tsh mi spadło, ale nie narzekam😅
    Wydaje mi się, że dp mialam 21-22.05, akurat w tym miesiącu już nie robiłam testów owu, tylko patrzyłam na apke. Ogólnie ja mam okres od 3 miesiącu dopiero, a półtora miesiąca temu przestałam kp, więc moje cykle raz miały 24 a raz 28dni i trochę ciężko mi określić kiedy ovu. Zawroty głowy mam od dobrego tygodnia, ale myślałam, że to od mojej pracy w ogrodzie, więc może i była wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 21:39

Tofuszka lubi tę wiadomość

👧28 🧔‍♂️32 👶🩵

25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN

04.06.2026 ⏸️
    05.06.2026 tsh 0,114, progesteron 31,2

☘️11.06.2026 wizyta u ginekologa NFZ => widać pęcherzyk w macicy

🍀23.06.2026 wizyta u ginekologa-endokrynologa prywatnie

🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ

🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym

👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

🧔‍♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne

💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    a dziękuję, zapieram się nogami i rękami przed amazonem, ale jeśli te zamówione też będą mi się słabo wybarwiać, a kropka nadal nie będzie, to dam szansę tym easy@home w jeszcze kolejnych cyklach 😊

To mój drugi cykl na easyhome i jestem zadowolona 😉
    Ja specjalnie musiałam appkę pobrać żeby zamówić testy bo prędzej go nigdy nie używałam 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 21:36

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,02 ✅
    Ferrytyna: 29,39 ⬆️
    Prolaktyna: 19,01 ✅
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Ja dziś odstawiłam dupka i przyszło mi trochę energii, wysprzątałam zakamarki do których dawno nie zaglądałam. Normalnie cały dzień biegałam w te i nazad po domu 😂

W każdym razie zaczynam przygotowania do kolejnego cyklu z dobrym nastawieniem - zamówiłam olej z wiesiołka i L-arginę. Nigdy wcześniej nie brałam, macie jakieś doświadczenia z nimi? Szczególnie w kwestii poprawy jakości śluzu?

+zaopatrzyłam się w owulaki od testeo i domowego laboratorium, bo zawsze słabo mi się moje wybarwiały. Może z tymi bliżej się zaprzyjaźnię :)

Przesyłam dobrą energię tym które jej potrzebują 🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️

Ooo też mi idzie wiesiołek z allegro 😊 także zobaczymy 😉

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
    ✨29 czerwca - testowanie 🤞

mommytobe
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dramatyzuję ze kolejny cykl będzie nieudany 🫣 strasznie mi wchodzą starania na głowę, brajanowe objawy zdecydowanie nie pomagają

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ^^ wrote:
    Tofuszka Na jakoś służy mi mega pomógł Inozytol, także mogę z czystym sumieniem polecić.

monii00 nie mierzyłam bety, bo nie miałabym jak po 48h sprawdzić (wypada niedziela). Progesteron mam 31,2 i tsh 0,014, także muszę trochę zmniejszyć dawkę letroxu. W sumie dziwne, że tsh mi spadło, ale nie narzekam😅
    Wydaje mi się, że dp mialam 21-22.05, akurat w tym miesiącu już nie robiłam testów owu, tylko patrzyłam na apke. Ogólnie ja mam okres od 3 miesiącu dopiero, a półtora miesiąca temu przestałam kp, więc moje cykle raz miały 24 a raz 28dni i trochę ciężko mi określić kiedy ovu. Zawroty głowy mam od dobrego tygodnia, ale myślałam, że to od mojej pracy w ogrodzie, więc może i była wcześniej.
    Też nie miałam jak i jest co 3 dni, wystarczy w kalkulator wpisać wtedy wiadomo czy przyrost jest ok. Ja dzisiaj musiałabym mieć min 300 a wczoraj ok. 200 oczywiście o tej samej godzinie.
    Strasznie niskie masz to TSH i od niego też mogą być jakieś nieprawidłowości, ewentualnie sprawdź sobie ciśnienie czy jest ok.
    Miałaś szczęście, nie każda kobieta tak ma - brak okresu czy po prostu karmienie piersią mimo chęci 🙂

Domi ^^ lubi tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - wizyta gin prywatnie
    13.07.2026 - wizyta gin NFZ

👶🏻💙
    👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja właśnie dramatyzuję ze kolejny cykl będzie nieudany 🫣 strasznie mi wchodzą starania na głowę, brajanowe objawy zdecydowanie nie pomagają
    Oj łączę się w bólu. Najgorzej mi znieść ostatnie dni w niewiedzy. Pocieszam się, że już niedługo będę wiedzieć na czym stoję. Chociaż strach przed porażką jest duży, bo to nasz 8cs... 😔
    Jutro Twój termin testowania, trzymam kciuki! 🤞 który to będzie dpo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 22:44

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Oj łączę się w bólu. Najgorzej mi znieść ostatnie dni w niewiedzy. Pocieszam się, że już niedługo będę wiedzieć na czym stoję. Chociaż strach przed porażką jest duży, bo to nasz 8cs... 😔
    Jutro Twój termin testowania, trzymam kciuki! 🤞 który to będzie dpo?

Według moich wyliczeń jutro 10 dpo, aplikacja podpowiada że to jednak 9 🫣 oczywiście nie wytrzymałam i już testowałam w tym cyklu 🤦🏽‍♀️

age.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Według moich wyliczeń jutro 10 dpo, aplikacja podpowiada że to jednak 9 🫣 oczywiście nie wytrzymałam i już testowałam w tym cyklu 🤦🏽‍♀️
    No to jeszcze wcześnie! Kciuki na pokladzie! 🤞🤞

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    No to jeszcze wcześnie! Kciuki na pokladzie! 🤞🤞

Wcześnie, ja niestety z tych niecierpliwych 🫣

age.png
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, waga zaczyna pokazywać mi więcej kg.. 🙈 w krótkim czasie..czy to możliwe po Ovitrelle?? Ktoś zaobserował coś takiego??

• Lena23 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!

U mnie 2 kreseczki!!

Boje się trochę, bo mnie brzuch mocno boli na okres. Myślałam, że zaraz dostanę, ale miał być dziś test i zrobiłam a tu szok!

aaandzia, Kompotlinka, xSmerfetkax, KAaareii, Tofuszka, Anabbit, mommytobe, Fox, Basiax, Skowronek, Waleria, Elgenda, shaylen, Maalwii, monii00, Anna_30, Lisia00, Nigri, Domi ^^, Dawdler34, MiśkaK, Ola5555, Madzialenka95 lubią tę wiadomość

• aaandzia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena23 wrote:
    Dziewczyny!!

U mnie 2 kreseczki!!

Boje się trochę, bo mnie brzuch mocno boli na okres. Myślałam, że zaraz dostanę, ale miał być dziś test i zrobiłam a tu szok!

Gratulacje !!

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Lena gratulacje! 😊

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje! 🥳

U mnie można wpisać biel, chociaż jestem już chyba na takim etapie że na każdym teście jestem w stanie zobaczyć dwie kreski 🤦🏽‍♀️

age.png
  • Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌺 Lena gratulacje!! ❤️

🌺 Smerfetko tulę, ale póki nie ma małpy piłka w grze 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 08:24

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ