Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    U mnie wczoraj był pik dziś ból owulacyjny starania były dzień przed pikiem i dziś mam nadzieję że się uda 🥹 proga zacznę brać od wtorku
    Powodzenia ❤️

Maalwii lubi tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei zamówiłam 100 testów owulacyjnych na amazonie xd dziś 11 dc i na razie meeega jasna druga kreska.
    Co do oleju z wiesiołka ja brałam przy poprzednich staraniach i zaszłam w cyklu w którym zaczęłam brać. Zadziałało? Placebo? Kto wie xd
    Nie mniej jednak w tym cyklu też zaczęłam brać 😂

Tofuszka, monii00, MiśkaK, Elgenda, mommytobe, Kompotlinka lubią tę wiadomość

age.png
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka ja polecam naprawdę bardzo easyhome kupiłam na Amazonie i w sumie trochę byłam sceptyczna bo prędzej używałam domowe laboratorium, ale easyhome lepiej mi się wybarwia bo robiłam test ich dwóch 😅

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit ach to mam nadzieję że dane mi będzie zaznaczyć dwie kreseczki tuż obok Twojego nicku w kalendarzu 🩷 Ba! Mam nadzieję, że jeszcze trochę się ich posypie w czerwcu 🤞🤞🤞

Anabbit, Nigri lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Tofuszka ja polecam naprawdę bardzo easyhome kupiłam na Amazonie i w sumie trochę byłam sceptyczna bo prędzej używałam domowe laboratorium, ale easyhome lepiej mi się wybarwia bo robiłam test ich dwóch 😅
    a dziękuję, zapieram się nogami i rękami przed amazonem, ale jeśli te zamówione też będą mi się słabo wybarwiać, a kropka nadal nie będzie, to dam szansę tym easy@home w jeszcze kolejnych cyklach 😊

Maalwii lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Domi ^^ Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka Na jakoś służy mi mega pomógł Inozytol, także mogę z czystym sumieniem polecić.

monii00 nie mierzyłam bety, bo nie miałabym jak po 48h sprawdzić (wypada niedziela). Progesteron mam 31,2 i tsh 0,014, także muszę trochę zmniejszyć dawkę letroxu. W sumie dziwne, że tsh mi spadło, ale nie narzekam😅
    Wydaje mi się, że dp mialam 21-22.05, akurat w tym miesiącu już nie robiłam testów owu, tylko patrzyłam na apke. Ogólnie ja mam okres od 3 miesiącu dopiero, a półtora miesiąca temu przestałam kp, więc moje cykle raz miały 24 a raz 28dni i trochę ciężko mi określić kiedy ovu. Zawroty głowy mam od dobrego tygodnia, ale myślałam, że to od mojej pracy w ogrodzie, więc może i była wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 21:39

Tofuszka lubi tę wiadomość

👧28 🧔‍♂️32 👶🩵

25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN

04.06.2026 ⏸️
    11.06.2026 pusty pęcherzyk ciążowy
    16.06.2026 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    26.06 2026 1cm szczęścia z serduszkiem♥️

Tsh 0,59

🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ

🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym

👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

🧔‍♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne

💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno

preg.png
    age.png
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    a dziękuję, zapieram się nogami i rękami przed amazonem, ale jeśli te zamówione też będą mi się słabo wybarwiać, a kropka nadal nie będzie, to dam szansę tym easy@home w jeszcze kolejnych cyklach 😊

To mój drugi cykl na easyhome i jestem zadowolona 😉
    Ja specjalnie musiałam appkę pobrać żeby zamówić testy bo prędzej go nigdy nie używałam 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 21:36

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Ja dziś odstawiłam dupka i przyszło mi trochę energii, wysprzątałam zakamarki do których dawno nie zaglądałam. Normalnie cały dzień biegałam w te i nazad po domu 😂

W każdym razie zaczynam przygotowania do kolejnego cyklu z dobrym nastawieniem - zamówiłam olej z wiesiołka i L-arginę. Nigdy wcześniej nie brałam, macie jakieś doświadczenia z nimi? Szczególnie w kwestii poprawy jakości śluzu?

+zaopatrzyłam się w owulaki od testeo i domowego laboratorium, bo zawsze słabo mi się moje wybarwiały. Może z tymi bliżej się zaprzyjaźnię :)

Przesyłam dobrą energię tym które jej potrzebują 🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️

Ooo też mi idzie wiesiołek z allegro 😊 także zobaczymy 😉

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Lipiec 2026 - 3cs
    ✨29 lipca - testowanie 🤞

mommytobe
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dramatyzuję ze kolejny cykl będzie nieudany 🫣 strasznie mi wchodzą starania na głowę, brajanowe objawy zdecydowanie nie pomagają

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ^^ wrote:
    Tofuszka Na jakoś służy mi mega pomógł Inozytol, także mogę z czystym sumieniem polecić.

monii00 nie mierzyłam bety, bo nie miałabym jak po 48h sprawdzić (wypada niedziela). Progesteron mam 31,2 i tsh 0,014, także muszę trochę zmniejszyć dawkę letroxu. W sumie dziwne, że tsh mi spadło, ale nie narzekam😅
    Wydaje mi się, że dp mialam 21-22.05, akurat w tym miesiącu już nie robiłam testów owu, tylko patrzyłam na apke. Ogólnie ja mam okres od 3 miesiącu dopiero, a półtora miesiąca temu przestałam kp, więc moje cykle raz miały 24 a raz 28dni i trochę ciężko mi określić kiedy ovu. Zawroty głowy mam od dobrego tygodnia, ale myślałam, że to od mojej pracy w ogrodzie, więc może i była wcześniej.
    Też nie miałam jak i jest co 3 dni, wystarczy w kalkulator wpisać wtedy wiadomo czy przyrost jest ok. Ja dzisiaj musiałabym mieć min 300 a wczoraj ok. 200 oczywiście o tej samej godzinie.
    Strasznie niskie masz to TSH i od niego też mogą być jakieś nieprawidłowości, ewentualnie sprawdź sobie ciśnienie czy jest ok.
    Miałaś szczęście, nie każda kobieta tak ma - brak okresu czy po prostu karmienie piersią mimo chęci 🙂

Domi ^^ lubi tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - wizyta gin NFZ
    27.07.2026 - badania prenatalne 🧬

👶🏻💙
    👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja właśnie dramatyzuję ze kolejny cykl będzie nieudany 🫣 strasznie mi wchodzą starania na głowę, brajanowe objawy zdecydowanie nie pomagają
    Oj łączę się w bólu. Najgorzej mi znieść ostatnie dni w niewiedzy. Pocieszam się, że już niedługo będę wiedzieć na czym stoję. Chociaż strach przed porażką jest duży, bo to nasz 8cs... 😔
    Jutro Twój termin testowania, trzymam kciuki! 🤞 który to będzie dpo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 22:44

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Oj łączę się w bólu. Najgorzej mi znieść ostatnie dni w niewiedzy. Pocieszam się, że już niedługo będę wiedzieć na czym stoję. Chociaż strach przed porażką jest duży, bo to nasz 8cs... 😔
    Jutro Twój termin testowania, trzymam kciuki! 🤞 który to będzie dpo?

Według moich wyliczeń jutro 10 dpo, aplikacja podpowiada że to jednak 9 🫣 oczywiście nie wytrzymałam i już testowałam w tym cyklu 🤦🏽‍♀️

age.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Według moich wyliczeń jutro 10 dpo, aplikacja podpowiada że to jednak 9 🫣 oczywiście nie wytrzymałam i już testowałam w tym cyklu 🤦🏽‍♀️
    No to jeszcze wcześnie! Kciuki na pokladzie! 🤞🤞

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    No to jeszcze wcześnie! Kciuki na pokladzie! 🤞🤞

Wcześnie, ja niestety z tych niecierpliwych 🫣

age.png
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, waga zaczyna pokazywać mi więcej kg.. 🙈 w krótkim czasie..czy to możliwe po Ovitrelle?? Ktoś zaobserował coś takiego??

• Lena23 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!

U mnie 2 kreseczki!!

Boje się trochę, bo mnie brzuch mocno boli na okres. Myślałam, że zaraz dostanę, ale miał być dziś test i zrobiłam a tu szok!

aaandzia, Kompotlinka, xSmerfetkax, KAaareii, Tofuszka, Anabbit, mommytobe, Fox, Basiax, Skowronek, Waleria, Elgenda, shaylen, Maalwii, monii00, Anna_30, Lisia00, Nigri, Domi ^^, Dawdler34, MiśkaK, Ola5555, Madzialenka95 lubią tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena23 wrote:
    Dziewczyny!!

U mnie 2 kreseczki!!

Boje się trochę, bo mnie brzuch mocno boli na okres. Myślałam, że zaraz dostanę, ale miał być dziś test i zrobiłam a tu szok!

Gratulacje !!

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Lena gratulacje! 😊

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje! 🥳

U mnie można wpisać biel, chociaż jestem już chyba na takim etapie że na każdym teście jestem w stanie zobaczyć dwie kreski 🤦🏽‍♀️

age.png
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌺 Lena gratulacje!! ❤️

🌺 Smerfetko tulę, ale póki nie ma małpy piłka w grze 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 08:24

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ