Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Lisia00 wrote:Lena gratulacje ❤️❤️ Piękne kreseczki, to co, lecisz na betę? 🥳❤️
Ja kończę dupka i czekam na okres, najpewniej we wtorek przyjdzie 😃 Zamowilam tym razem NAC - dziewczyny - jak stosujecie? Codziennie i w 3-7 dc więcej czy tylko w 3-7 dc?
Ja biorę 3-7 dc dawka 1800 (rozbite na 3x600 w ciagu dnia).
Gilgotka lubi tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
co do nie mówienia facetom o piku na testach owu to ciekawe, mój jak słyszy ze kreska ciemnieje to od razu nakręca się na przytulanki 😂
karolina33, Gilgotka, Anna_30 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Dzień dobry
Lenka gratuluje pięknej kreseczki
Poczytałam ale tyle tego, że ciężko teraz zapamiętać co komu odpisać 🫠😒 ale...
U mnie z tym przytulaniem też jest ciężko w okresie okołoowulacyjnym, przytulanie jest ale to takie bez zachęty bez niczego tylko kochanie dziś musimy i szczerze mówić ciężko nawet o orgazm w te dni. Mój mąż też sie na mnie wkurza, że patrzy tylko by szybko dziurkę zalał. Za duża presja w te dni ale naprawdę ciężko tak wyluzować jak w glowie siedzi, że to dziś trzeba. Układam grafik w pracy by być w domu w te dni tak mniej więcej. Później sie zaczyna jazda. Do 6 dnia po owulacji jest całkowita cisza nic nie kłuje nic nie boli a od 7 dnia zaczyna sie... dziś właśnie mam teoretycznie 7dpo i już mnie boli brzuch jak na okres I w glowie krążą mysli, że to to. To jest chyba najgorszy czas tego oczekiwania a że mam długie fazy lutealne to człowiek już jest wykończony psychicznie tym czekaniem i przychodzi długo wyczekiwany okres wtedy schodzi takie napięcie psychiczne i przychodzi nadzieja na kolejny cykl. Cieszę się, że jednak nie tylko ja tak mam
Z testów to ja kupuje na Amazon easy home owulacyjne jak i ciążowe i bardzo jestem z nich zadowolona. Zamówię właśnie w poniedziałek i akurat będą na środę bo nie mam w domu a nie chciałam zamawiać wcześnie bo pewnie już jutro testy poszły by w ruch.
Ja biorę NAC od 3-7 , 3x600 a tak to codziennie 1x600
Tule was wszystkie dziewczyny za biel bo widzę, że jest was już trochę. Głowa do góry będziemy walczyć w lipcu
Ktoś jeszcze chyba pisał na temat akardu , to moja lekarka zaleciła mi taki schemat,że od okresu do owulacji biorę 75g a po owulacji do okresu 150g. Nie wiem czy to dobrze czy źle mi zaleciła ale u mnie to profilaktycznie po biochemicznych
Była u mnie ostatnio klientka z małym bejbikiem i zaczęłyśmy rozmawiać. Mówię, że my to sie z mężem staramy i staramy a ona mów że w ciągu 4 lat starań 18 razy poroniła i dopiero sie udało, kurcze więc jednak jakaś nadzieja jest -
U nas są przytulanki prawie codziennie ale wtedy nakręcamy siebie wzajemnie to całkiem inaczej to wygląda niż takie parcie na owulacjęTofuszka wrote:co do nie mówienia facetom o piku na testach owu to ciekawe, mój jak słyszy ze kreska ciemnieje to od razu nakręca się na przytulanki 😂
Nigri, aaandzia, Elgenda lubią tę wiadomość
-
Oj tak a najgorsze jest to, że tym stresem same sobie szkodzimy bo jednak stres wpływa na prawidłową implatacje ale ja wiem ,że nie da sie inaczej ten stres jest nie do opanowaniaNigri wrote:Pewnie nadzieja jest zawsze tylko nie zawsze psychika wytrzymuje. Myślę że ja osobiście po 4 latach bym się poddała. Za dużo stresu to kosztuje.
Ja to tak bardzo chciałabym 2 kreski ale już na samą myśl o nich boli mnie brzuch z nerwów, że nowy będę sie stresować czy beta dobrze rośnie itpWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 14:11
Nigri lubi tę wiadomość
-
Nie da się głowy wyłączyć. Chociaż bardzo bym chciała teraz początek cyklu i znowu stres czy owulacja przyjdzie, czy też trzeba będzie pomóc bo się coś przyblokuje. Ehhh chciałabym mieć już to za sobą zwłaszcza że więcej dzieci już nie planuje, to by było ostatnie. 🙂PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Hej:) Mnie zaskoczył dzisiaj test owu - pik w 12 DC, a zawsze był w 14. Stosunek był wczoraj, w 11 DC, a partner do jutra w pracy. Owulacja pewnie jutro, mam nadzieję, że wczorajsze współżycie 2 dni przed OWU nie poszło na marne
Czy któraś zaszła w ciąże ze stosunku z 2 dni przed owu?
Gilgotka, MiśkaK lubią tę wiadomość
-
Jak mąż jutro wróci to warto jeszcze podziałaćPorannaRosa wrote:Hej:) Mnie zaskoczył dzisiaj test owu - pik w 12 DC, a zawsze był w 14. Stosunek był wczoraj, w 11 DC, a partner do jutra w pracy. Owulacja pewnie jutro, mam nadzieję, że wczorajsze współżycie 2 dni przed OWU nie poszło na marne
PorannaRosa, aaandzia, Kompotlinka lubią tę wiadomość
-
PorannaRosa wrote:Hej:) Mnie zaskoczył dzisiaj test owu - pik w 12 DC, a zawsze był w 14. Stosunek był wczoraj, w 11 DC, a partner do jutra w pracy. Owulacja pewnie jutro, mam nadzieję, że wczorajsze współżycie 2 dni przed OWU nie poszło na marne
Ja do dzisiaj nie wiem, „który” stosunek był właśnie tym przy poprzedniej ciąży, ale gdzieś czytałam że właśnie stosunek 2 dni przed owulacją daje największe szanse ☺️
PorannaRosa, MiśkaK lubią tę wiadomość
-
też czytałam że właśnie 2 dni przed owu to złoty timing 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 15:17
PorannaRosa, Nigri, MiśkaK lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Ja dzisiaj byłam z mężem w galerii handlowej i akurat był sklep Dm - chciałam coś innego niż Rossmann, inny asortyment. Mówię mu, że idziemy po testy, wzięłam 8, a już przy 6 mówił ,,co Ty będziesz je sprzedawać "?? 😂 powiedziałam, Ty tego nie zrozumiesz xd
aaandzia, Nigri, Maalwii, MiśkaK lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Lena23 gratuluję za piękne dwie kreski!!!♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 15:47
Lena23 lubi tę wiadomość
👧28 🧔♂️32 👶🩵
25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN
04.06.2026 ⏸️
05.06.2026 tsh 0,114, progesteron 31,2
☘️11.06.2026 wizyta u ginekologa NFZ => widać pęcherzyk w macicy
🍀23.06.2026 wizyta u ginekologa-endokrynologa prywatnie
🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ
🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym
👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS
🧔♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne
💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno -
PorannaRosa wrote:Dziewczyny, a ile w ogóle macie lat? Ja 31, staram się drugi cykl o pierwszą ciążę

35 lat,jedno dziecko już mam
teraz staramy się o pierwsze z narzeczonym ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 15:54
PorannaRosa, Elgenda, Nigri lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
PorannaRosa wrote:Dziewczyny, a ile w ogóle macie lat? Ja 31, staram się drugi cykl o pierwszą ciążę

Też mam 31 i już jedno dziecko jest. Staramy się o drugie by sama nie była. 😄
I jak widać w stopce trochę się już staramy, chociaż jakos specjalnie się nie zabezpieczaliśmy i wcześniej.PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Poranna roso zrobiłaś takie "angielskie" wejście, że nawet się nie zorientowałam haha! Może wpisać Cię do kalendarza na testowanie? Jak coś to wszystko jest w pierwszym poście
Ja jeszcze 28 lat, ale w październiku będzie 29, też pierwsze dziecko
Nigri lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r