Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Tulę za biele 🫂

🌼 Domi miło Cię widzieć! Gratuluję dwóch kreseczek! Później wpiszę je do kalendarza, mam trochę do nadrobienia ☺️

🌼 AnaHope ja biorę estrogeny (konkretnie estrofem mite) przez cały cykl - zaczęłam w drugiej połowie poprzedniego cyklu. Lekarz Ci przepisał czy skąd pytanko?
    Ja biorę praktycznie przez całe starania więc w sumie już wiele miesięcy tylko poprostu lekarz mi zasugerował ostatnio, że może powinnam po owulacji odstawić estrogeny bo może to przez nie się nie udaje. No i jestem już po owu i bije się z myślami czy w tym cyklu odstawić czy brać do okresu jak zawsze. 🙄

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Czy tylko ja mam wrażenie, że wszyscy wokół są w ciąży? Kolejni znajomi z dzidzią na pokładzie 🫣

Też mam takie wrażenie. Nawet jak zaprowadzam dziecko do żłobka to widzę pełno mam w ciąży. W pracy też 3 koleżanki poszły na L4, bo są w ciąży. Zaczyna mnie juz irytować że mi się nie udaje😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 12:13

Nigri lubi tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim instagramie wysyp pierwszych ciąż wśród znajomych. Dzisiaj nie mogłam zasnąć do 3:30 w nocy, a po 6:00 obudził mnie mój piesek z prośbą o wyjście.

Myślę, że nie mogłam zasnąć po wczorajszym bólu w podbrzuszu i analizowaniu objawów i przejęcia. Jakaś masakra xD Brajan szalał 😂

Nigri lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście wysyp ciąż nie zauważalny. Ale też jestem w takim wieku, że to już raczej rzadkość. Albo to ja się już po prostu czuje stara na dziecko

👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500

07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
    15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wysyp ciąż + kilka historii na zasadzie „nagle stwierdziliśmy, że chcemy dziecko i udało się od razu” 😳

Nigri lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Ja biorę praktycznie przez całe starania więc w sumie już wiele miesięcy tylko poprostu lekarz mi zasugerował ostatnio, że może powinnam po owulacji odstawić estrogeny bo może to przez nie się nie udaje. No i jestem już po owu i bije się z myślami czy w tym cyklu odstawić czy brać do okresu jak zawsze. 🙄
    Czytałam o tym w necie, że często zaleca się branie właśnie tylko w pierwszej połowie cyklu. Według mnie warto spróbować odstawić w lutealnej na kilka cykli, skoro lekarz tak zasugerował. Może akurat się uda :) A rozumiem, że poziom progesteronu po owu jest u Ciebie w porządku?

Ja swój esradiol na razie biorę, bo to był pierwszy pełny cykl, a endometrium bez tego miałam cienkie, ale też będę konsultować za jakieś 2-3 cykle odstawienie go po owu ☺️

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Zula18 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dobrze, że nie jestem sama. Wszystkim gratuluję ale wewnętrznie mam takie ehh🫣

Zwłaszcza, kiedy słyszę no my za pierwszym, my to się niespodziewalismy, itp 🫣

I ten tekst „ ale co się martwisz też się uda tylko nie możesz o tym myśleć „

Ja mówię, że w pierwszych cyklach też nie myślałam, po prostu się niezabezpieczalam, ale po 1,5 roku to umówmy się 😂😂

Jeszcze ostatnio jedna dziewczyna zaszła w ciążę 2 miesięce po ślubie i mówi tak „ no masakra Teraz muszę czekać 12 tyg az odrost zafarbuje przez tą ciążę” 🫣🫣🫣 albo komentarze o wadze po ciąży, ja wiem dla nich to największe zmartwienie, ale niesamowicie zmienia się punkt widzenia gdy tak bardzo chcesz, a nie możesz.

Mogę mieć odrost na pół głowy i przytyć w ciąży tylko żeby mieć zdrowe dzieciątko i wgl mieć 🫣🫣

Aj ciężki temat, jestem psychologiem i pomagam innym sobie radzić z tym problemem a sama sobie jakoś nie potrafię

Nigri lubi tę wiadomość

• 25 lata| PCOS| brak owulacji bez stymulacji| Hashimoto |AMH 5,81|

• starania od stycznia 2025

• mąż - 29 lat | astenospermia| morfo 2%| HBA 87%| DFI 3%| HDS 10%

• kariotypy ✔️| wymazy ✔️| krew✔️

• maj podchodzimy do In Vitro

• lipiec stymulacja|punkcja 12 komórek

• 9 MII | 9 ICSI ⏳

• transfer odroczony | ryzyko OHSS
  • Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo, ale to BARDZO, denerwują mnie teksty pt. musisz wyluzować albo nie myśl tyle o tym.
    Umówmy się, skoro masz tylko kilka dni w miesiącu żeby zajść w ciążę to jak masz o tym nie myśleć skoro siłą rzeczy musisz pilnować, które to dni? A poza tym skoro nam na czymś bardzo zależy to normalne, że o tym myślimy. A ludzie powinni zacząć myśleć zanim się odezwą 🫢

PoppyLeaf, Nigri, Kompotlinka, Zula18, Anabbit, xSmerfetkax, Ola5555, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Domi ^^ Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za gratulacje♥️
    xSmerfetkax 13 dpo
    A jak tu wstawia się zdjęcia? Oczywiście zdjęcie zrobiłam zaraz po tym, jak kreska się zabarwiła, ale testowa jest blada (dla mnie wystarczająca jak na dzień przed okresem)

👧28 🧔‍♂️32 👶🩵

25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN

04.06.2026 ⏸️
    11.06.2026 pusty pęcherzyk ciążowy
    16.06.2026 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    26.06 2026 1cm szczęścia z serduszkiem♥️

Tsh 0,59

🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ

🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym

👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

🧔‍♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne

💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno

preg.png
    age.png
  • PoppyLeaf Znajoma

Wysłany: 4 czerwca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Melduję że standardowo biel. Powiem wam że bardziej niż smutno jestem wkurzona, tak bardzo wkurzona że to tyle trwa.🫤
    🫂 Rozumiem Cię bo mam podobnie, najważniejsze to się nie poddawać ❤️

Nigri, Nikaaa_ lubią tę wiadomość

Endometrioza
    3.2026 badanie HSG, oba drożne
    3.2026 ciąża biochemiczna
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie był wysyp teraz się rodzą bądź już urodziły. W niedziele byłam na chrzcinach dziecka kuzyna, taki tam 3 miesięczny maluch. Jak mi dobrze było go ponosić, bardzo mocno mi się odpalił instynkt macierzyński. Chwilę pieszczenia takiego malucha dała mi tyle radości i może gdzieś te trochę smutku, że jednak może być tak iż będę musiała się pogodzić z tym że nie będzie mi dane mieć takiego swojego. Wiecie całe życie bylam szczupła teraz mam zawirowania i mam taki brzuch odstający lekko zaokrąglony, jestem tez troche spuchnięta bo nadmiar wody. Może to mylić bo wygląda to naprawdę jak brzuszek na początku ciąży nie przeczę, jednak pytania i zerkaniecia na niego tak mnie irytują. Człowiek się uśmiecha ale w głowie ma takie moglibyście się kiedyś ugryźć w język i się nic nie odzywać bo to nie wypada nawet w rodzinie. Wychodze z założenie że nie muszę się ludziom tłumaczyć, ani rozgłaszać jakie mam problemy natury ginekologicznej. Tak mnie to denerwuje, czasami mam ochotę się zachować tak wrednie jak i oni.

Anna_30, Zula18, Elgenda lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie potrafią uprzykrzyć w tym temacie życie, a zwłaszcza rodzina. Czasami mam wrażenie że myślą iż więzy krwi daja im prawo do mówienia wszystkiego co im na język ślina przyniesie.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Anna_30 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Tofuszka 🫂🫂

Do do wysypu ciąż - też to widzę i szczerze wierzę, że wkrótce wszystkie przejdziemy na tę drugą stronę ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 14:07

Nikaaa_, Nigri, Tofuszka, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
  • Anna_30 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    U mnie był wysyp teraz się rodzą bądź już urodziły. W niedziele byłam na chrzcinach dziecka kuzyna, taki tam 3 miesięczny maluch. Jak mi dobrze było go ponosić, bardzo mocno mi się odpalił instynkt macierzyński. Chwilę pieszczenia takiego malucha dała mi tyle radości i może gdzieś te trochę smutku, że jednak może być tak iż będę musiała się pogodzić z tym że nie będzie mi dane mieć takiego swojego. Wiecie całe życie bylam szczupła teraz mam zawirowania i mam taki brzuch odstający lekko zaokrąglony, jestem tez troche spuchnięta bo nadmiar wody. Może to mylić bo wygląda to naprawdę jak brzuszek na początku ciąży nie przeczę, jednak pytania i zerkaniecia na niego tak mnie irytują. Człowiek się uśmiecha ale w głowie ma takie moglibyście się kiedyś ugryźć w język i się nic nie odzywać bo to nie wypada nawet w rodzinie. Wychodze z założenie że nie muszę się ludziom tłumaczyć, ani rozgłaszać jakie mam problemy natury ginekologicznej. Tak mnie to denerwuje, czasami mam ochotę się zachować tak wrednie jak i oni.
    Polubiłam, a chciałam odpowiedzieć - nic mnie tak nie denerwuje, jak brak wyczucia ludzi w tych tematach. Na prawdę trzeba mieć niski poziom inteligencji by w ogóle wypytywać, doradzać, jeśli nikt o to nie prosił. W pracy moja podwładna zasłabła i na kolejnym spotkaniu jeden z współpracowników zażartował - o może w ciąży - tak mnie to odpaliło - powiedziałam przy wszystkich, coś na zasadzie, że dam Ci radę - nie żartuje się z takich rzeczy, tyle ludzi ma problemy i jest to nie na miejscu, kolejna osoba powiedziała tylko rzuciła „potwierdzam” - ten który tym rzucił zreflektował się i przeprosił - może nie powinnam była tak reagować, a może właśnie tak trzeba ludzi prostować.

Nigri, Tofuszka, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_30 wrote:
    Polubiłam, a chciałam odpowiedzieć - nic mnie tak nie denerwuje, jak brak wyczucia ludzi w tych tematach. Na prawdę trzeba mieć niski poziom inteligencji by w ogóle wypytywać, doradzać, jeśli nikt o to nie prosił. W pracy moja podwładna zasłabła i na kolejnym spotkaniu jeden z współpracowników zażartował - o może w ciąży - tak mnie to odpaliło - powiedziałam przy wszystkich, coś na zasadzie, że dam Ci radę - nie żartuje się z takich rzeczy, tyle ludzi ma problemy i jest to nie na miejscu, kolejna osoba powiedziała tylko rzuciła „potwierdzam” - ten który tym rzucił zreflektował się i przeprosił - może nie powinnam była tak reagować, a może właśnie tak trzeba ludzi prostować.

Może masz rację, może trzeba w taki sposób ludzi uczyć rozumu i empatii. Następny razem się zastanowi żeby mu znów głupio nie było.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Domi ^^ Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doradźcie mi proszę. Zastanawiam się, czy umawiać się do ginekologa przez 6tc, czy jutro zrobić proga i włączyć sobie luteinę czy w ogóle nie ruszać tej luteiny? Idę na tsh, bo po mojej historii muszę od razu zbadać, ale nie wiem, czy też sprawdzać progesteron. W poprzedniej ciazy brałam luteinę pierwsze 3 miesiące, bo miałam bóle brzucha i znowu odczuwam ciągnięcie (głównie dlatego zrobiłam test dzisiaj)

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👧28 🧔‍♂️32 👶🩵

25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN

04.06.2026 ⏸️
    11.06.2026 pusty pęcherzyk ciążowy
    16.06.2026 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    26.06 2026 1cm szczęścia z serduszkiem♥️

Tsh 0,59

🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ

🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym

👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

🧔‍♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne

💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno

preg.png
    age.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_30 wrote:
    Wg mnie to było najlepsze co mogłaś zrobić w tej sytuacji. Myślę, że niestety trzeba często ludzi trochę utemperować zwłaszcza w tak wrażliwych kwestiach. Zazwyczaj każdy patrzy ze swojej perspektywy, zapominając że ktoś może mieć zupełnie inne doświadczenia i problemy w danym temacie.

Nigri, Anna_30 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ^^ wrote:
    Doradźcie mi proszę. Zastanawiam się, czy umawiać się do ginekologa przez 6tc, czy jutro zrobić proga i włączyć sobie luteinę czy w ogóle nie ruszać tej luteiny? Idę na tsh, bo po mojej historii muszę od razu zbadać, ale nie wiem, czy też sprawdzać progesteron. W poprzedniej ciazy brałam luteinę pierwsze 3 miesiące, bo miałam bóle brzucha i znowu odczuwam ciągnięcie (głównie dlatego zrobiłam test dzisiaj)
    Miałam zacytować, a polubiłam przez przypadek.
    Najsensowniej byłoby zbadać poziom progesteronu i po wyniku skonsultować z lekarzem czy przyjmować luteinę.

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie tak że nie czujecie owulki z jednego jajnika? Ja zawsze prawy czuję i boli a tutaj się z lewego szykuje.. a i tak czuje prawy🙈 dostalam wczoraj zastrzyk ale nie czuję nic a nic..

• Monia• Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    A macie tak że nie czujecie owulki z jednego jajnika? Ja zawsze prawy czuję i boli a tutaj się z lewego szykuje.. a i tak czuje prawy🙈 dostalam wczoraj zastrzyk ale nie czuję nic a nic..
    Ja od poronienia (listopada) nie czuję owulki z żadnego jajnika. Nie wiem czy w ogolą mam owulacje. Przed pierwszą ciążą też nie czułam, po pierwszej miesiące po porodzie czułam a teraz znowu nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 18:14

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ