Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę praktycznie przez całe starania więc w sumie już wiele miesięcy tylko poprostu lekarz mi zasugerował ostatnio, że może powinnam po owulacji odstawić estrogeny bo może to przez nie się nie udaje. No i jestem już po owu i bije się z myślami czy w tym cyklu odstawić czy brać do okresu jak zawsze. 🙄Tofuszka wrote:Tulę za biele 🫂
🌼 Domi miło Cię widzieć! Gratuluję dwóch kreseczek! Później wpiszę je do kalendarza, mam trochę do nadrobienia ☺️
🌼 AnaHope ja biorę estrogeny (konkretnie estrofem mite) przez cały cykl - zaczęłam w drugiej połowie poprzedniego cyklu. Lekarz Ci przepisał czy skąd pytanko?"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
6cs ❌️
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
Zula18 wrote:Czy tylko ja mam wrażenie, że wszyscy wokół są w ciąży? Kolejni znajomi z dzidzią na pokładzie 🫣
Też mam takie wrażenie. Nawet jak zaprowadzam dziecko do żłobka to widzę pełno mam w ciąży. W pracy też 3 koleżanki poszły na L4, bo są w ciąży. Zaczyna mnie juz irytować że mi się nie udaje😫Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 12:13
Nigri lubi tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Na moim instagramie wysyp pierwszych ciąż wśród znajomych. Dzisiaj nie mogłam zasnąć do 3:30 w nocy, a po 6:00 obudził mnie mój piesek z prośbą o wyjście.
Myślę, że nie mogłam zasnąć po wczorajszym bólu w podbrzuszu i analizowaniu objawów i przejęcia. Jakaś masakra xD Brajan szalał 😂
Nigri lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
U mnie na szczęście wysyp ciąż nie zauważalny. Ale też jestem w takim wieku, że to już raczej rzadkość. Albo to ja się już po prostu czuje stara na dzieckoStarania o rodzeństwo od 06.2026
👩 niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱 cukrzyca typu II - Siofor 500
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Czytałam o tym w necie, że często zaleca się branie właśnie tylko w pierwszej połowie cyklu. Według mnie warto spróbować odstawić w lutealnej na kilka cykli, skoro lekarz tak zasugerował. Może akurat się udaAnaHope wrote:Ja biorę praktycznie przez całe starania więc w sumie już wiele miesięcy tylko poprostu lekarz mi zasugerował ostatnio, że może powinnam po owulacji odstawić estrogeny bo może to przez nie się nie udaje. No i jestem już po owu i bije się z myślami czy w tym cyklu odstawić czy brać do okresu jak zawsze. 🙄
A rozumiem, że poziom progesteronu po owu jest u Ciebie w porządku?
Ja swój esradiol na razie biorę, bo to był pierwszy pełny cykl, a endometrium bez tego miałam cienkie, ale też będę konsultować za jakieś 2-3 cykle odstawienie go po owu ☺️💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Jeju dobrze, że nie jestem sama. Wszystkim gratuluję ale wewnętrznie mam takie ehh🫣
Zwłaszcza, kiedy słyszę no my za pierwszym, my to się niespodziewalismy, itp 🫣
I ten tekst „ ale co się martwisz też się uda tylko nie możesz o tym myśleć „
Ja mówię, że w pierwszych cyklach też nie myślałam, po prostu się niezabezpieczalam, ale po 1,5 roku to umówmy się 😂😂
Jeszcze ostatnio jedna dziewczyna zaszła w ciążę 2 miesięce po ślubie i mówi tak „ no masakra Teraz muszę czekać 12 tyg az odrost zafarbuje przez tą ciążę” 🫣🫣🫣 albo komentarze o wadze po ciąży, ja wiem dla nich to największe zmartwienie, ale niesamowicie zmienia się punkt widzenia gdy tak bardzo chcesz, a nie możesz.
Mogę mieć odrost na pół głowy i przytyć w ciąży tylko żeby mieć zdrowe dzieciątko i wgl mieć 🫣🫣
Aj ciężki temat, jestem psychologiem i pomagam innym sobie radzić z tym problemem a sama sobie jakoś nie potrafię
Nigri lubi tę wiadomość
• 25 lata| PCOS| brak owulacji bez stymulacji| Hashimoto |AMH 5,81|
• starania od stycznia 2025
• dobra odpowiedź na letrozol+ovi
• mąż - 29 lat | astenospermia| morfo 2%| HBA 87%| DFI 3%| HDS 10%
• kariotypy ✔️| wymazy ✔️| krew✔️
• czerwiec stymulacja do In Vitro (Invimed Kato)
• lipiec punkcja -
Bardzo, ale to BARDZO, denerwują mnie teksty pt. musisz wyluzować albo nie myśl tyle o tym.
Umówmy się, skoro masz tylko kilka dni w miesiącu żeby zajść w ciążę to jak masz o tym nie myśleć skoro siłą rzeczy musisz pilnować, które to dni? A poza tym skoro nam na czymś bardzo zależy to normalne, że o tym myślimy. A ludzie powinni zacząć myśleć zanim się odezwą 🫢
PoppyLeaf, Nigri, Kompotlinka, Zula18, Anabbit, xSmerfetkax, Ola5555, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Dziękuję bardzo za gratulacje♥️
xSmerfetkax 13 dpo
A jak tu wstawia się zdjęcia? Oczywiście zdjęcie zrobiłam zaraz po tym, jak kreska się zabarwiła, ale testowa jest blada (dla mnie wystarczająca jak na dzień przed okresem)👧28 🧔♂️32 👶🩵
25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN
04.06.2026 ⏸️
05.06.2026 tsh 0,114, progesteron 31,2
☘️11.06.2026 wizyta u ginekologa NFZ => widać pęcherzyk w macicy
🍀23.06.2026 wizyta u ginekologa-endokrynologa prywatnie
🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ
🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym
👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS
🧔♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne
💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno -
🫂 Rozumiem Cię bo mam podobnie, najważniejsze to się nie poddawać ❤️Nigri wrote:Melduję że standardowo biel. Powiem wam że bardziej niż smutno jestem wkurzona, tak bardzo wkurzona że to tyle trwa.🫤
Nigri, Nikaaa_ lubią tę wiadomość
Endometrioza
3.2026 badanie HSG, oba drożne
3.2026 ciąża biochemiczna -
U mnie był wysyp teraz się rodzą bądź już urodziły. W niedziele byłam na chrzcinach dziecka kuzyna, taki tam 3 miesięczny maluch. Jak mi dobrze było go ponosić, bardzo mocno mi się odpalił instynkt macierzyński. Chwilę pieszczenia takiego malucha dała mi tyle radości i może gdzieś te trochę smutku, że jednak może być tak iż będę musiała się pogodzić z tym że nie będzie mi dane mieć takiego swojego. Wiecie całe życie bylam szczupła teraz mam zawirowania i mam taki brzuch odstający lekko zaokrąglony, jestem tez troche spuchnięta bo nadmiar wody. Może to mylić bo wygląda to naprawdę jak brzuszek na początku ciąży nie przeczę, jednak pytania i zerkaniecia na niego tak mnie irytują. Człowiek się uśmiecha ale w głowie ma takie moglibyście się kiedyś ugryźć w język i się nic nie odzywać bo to nie wypada nawet w rodzinie. Wychodze z założenie że nie muszę się ludziom tłumaczyć, ani rozgłaszać jakie mam problemy natury ginekologicznej. Tak mnie to denerwuje, czasami mam ochotę się zachować tak wrednie jak i oni.
Anna_30, Zula18, Elgenda lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
@Tofuszka 🫂🫂
Do do wysypu ciąż - też to widzę i szczerze wierzę, że wkrótce wszystkie przejdziemy na tę drugą stronę ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 14:07
Nikaaa_, Nigri, Tofuszka, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość
👱🏻♀️’95 🧔🏻♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻
01.26 ⏸️ (1 cs)
02.26 💔 8 tc (6 tc)
05.26 powrót do starań -
Polubiłam, a chciałam odpowiedzieć - nic mnie tak nie denerwuje, jak brak wyczucia ludzi w tych tematach. Na prawdę trzeba mieć niski poziom inteligencji by w ogóle wypytywać, doradzać, jeśli nikt o to nie prosił. W pracy moja podwładna zasłabła i na kolejnym spotkaniu jeden z współpracowników zażartował - o może w ciąży - tak mnie to odpaliło - powiedziałam przy wszystkich, coś na zasadzie, że dam Ci radę - nie żartuje się z takich rzeczy, tyle ludzi ma problemy i jest to nie na miejscu, kolejna osoba powiedziała tylko rzuciła „potwierdzam” - ten który tym rzucił zreflektował się i przeprosił - może nie powinnam była tak reagować, a może właśnie tak trzeba ludzi prostować.Nigri wrote:U mnie był wysyp teraz się rodzą bądź już urodziły. W niedziele byłam na chrzcinach dziecka kuzyna, taki tam 3 miesięczny maluch. Jak mi dobrze było go ponosić, bardzo mocno mi się odpalił instynkt macierzyński. Chwilę pieszczenia takiego malucha dała mi tyle radości i może gdzieś te trochę smutku, że jednak może być tak iż będę musiała się pogodzić z tym że nie będzie mi dane mieć takiego swojego. Wiecie całe życie bylam szczupła teraz mam zawirowania i mam taki brzuch odstający lekko zaokrąglony, jestem tez troche spuchnięta bo nadmiar wody. Może to mylić bo wygląda to naprawdę jak brzuszek na początku ciąży nie przeczę, jednak pytania i zerkaniecia na niego tak mnie irytują. Człowiek się uśmiecha ale w głowie ma takie moglibyście się kiedyś ugryźć w język i się nic nie odzywać bo to nie wypada nawet w rodzinie. Wychodze z założenie że nie muszę się ludziom tłumaczyć, ani rozgłaszać jakie mam problemy natury ginekologicznej. Tak mnie to denerwuje, czasami mam ochotę się zachować tak wrednie jak i oni.
Nigri, Tofuszka, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️’95 🧔🏻♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻
01.26 ⏸️ (1 cs)
02.26 💔 8 tc (6 tc)
05.26 powrót do starań -
Anna_30 wrote:Polubiłam, a chciałam odpowiedzieć - nic mnie tak nie denerwuje, jak brak wyczucia ludzi w tych tematach. Na prawdę trzeba mieć niski poziom inteligencji by w ogóle wypytywać, doradzać, jeśli nikt o to nie prosił. W pracy moja podwładna zasłabła i na kolejnym spotkaniu jeden z współpracowników zażartował - o może w ciąży - tak mnie to odpaliło - powiedziałam przy wszystkich, coś na zasadzie, że dam Ci radę - nie żartuje się z takich rzeczy, tyle ludzi ma problemy i jest to nie na miejscu, kolejna osoba powiedziała tylko rzuciła „potwierdzam” - ten który tym rzucił zreflektował się i przeprosił - może nie powinnam była tak reagować, a może właśnie tak trzeba ludzi prostować.
Może masz rację, może trzeba w taki sposób ludzi uczyć rozumu i empatii. Następny razem się zastanowi żeby mu znów głupio nie było.PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Doradźcie mi proszę. Zastanawiam się, czy umawiać się do ginekologa przez 6tc, czy jutro zrobić proga i włączyć sobie luteinę czy w ogóle nie ruszać tej luteiny? Idę na tsh, bo po mojej historii muszę od razu zbadać, ale nie wiem, czy też sprawdzać progesteron. W poprzedniej ciazy brałam luteinę pierwsze 3 miesiące, bo miałam bóle brzucha i znowu odczuwam ciągnięcie (głównie dlatego zrobiłam test dzisiaj)
Kompotlinka lubi tę wiadomość
👧28 🧔♂️32 👶🩵
25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN
04.06.2026 ⏸️
05.06.2026 tsh 0,114, progesteron 31,2
☘️11.06.2026 wizyta u ginekologa NFZ => widać pęcherzyk w macicy
🍀23.06.2026 wizyta u ginekologa-endokrynologa prywatnie
🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ
🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym
👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS
🧔♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne
💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno -
Wg mnie to było najlepsze co mogłaś zrobić w tej sytuacji. Myślę, że niestety trzeba często ludzi trochę utemperować zwłaszcza w tak wrażliwych kwestiach. Zazwyczaj każdy patrzy ze swojej perspektywy, zapominając że ktoś może mieć zupełnie inne doświadczenia i problemy w danym temacie.Anna_30 wrote:Polubiłam, a chciałam odpowiedzieć - nic mnie tak nie denerwuje, jak brak wyczucia ludzi w tych tematach. Na prawdę trzeba mieć niski poziom inteligencji by w ogóle wypytywać, doradzać, jeśli nikt o to nie prosił. W pracy moja podwładna zasłabła i na kolejnym spotkaniu jeden z współpracowników zażartował - o może w ciąży - tak mnie to odpaliło - powiedziałam przy wszystkich, coś na zasadzie, że dam Ci radę - nie żartuje się z takich rzeczy, tyle ludzi ma problemy i jest to nie na miejscu, kolejna osoba powiedziała tylko rzuciła „potwierdzam” - ten który tym rzucił zreflektował się i przeprosił - może nie powinnam była tak reagować, a może właśnie tak trzeba ludzi prostować.
Nigri, Anna_30 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Miałam zacytować, a polubiłam przez przypadek.Domi ^^ wrote:Doradźcie mi proszę. Zastanawiam się, czy umawiać się do ginekologa przez 6tc, czy jutro zrobić proga i włączyć sobie luteinę czy w ogóle nie ruszać tej luteiny? Idę na tsh, bo po mojej historii muszę od razu zbadać, ale nie wiem, czy też sprawdzać progesteron. W poprzedniej ciazy brałam luteinę pierwsze 3 miesiące, bo miałam bóle brzucha i znowu odczuwam ciągnięcie (głównie dlatego zrobiłam test dzisiaj)
Najsensowniej byłoby zbadać poziom progesteronu i po wyniku skonsultować z lekarzem czy przyjmować luteinę.👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Ja od poronienia (listopada) nie czuję owulki z żadnego jajnika. Nie wiem czy w ogolą mam owulacje. Przed pierwszą ciążą też nie czułam, po pierwszej miesiące po porodzie czułam a teraz znowu nicBasiax wrote:A macie tak że nie czujecie owulki z jednego jajnika? Ja zawsze prawy czuję i boli a tutaj się z lewego szykuje.. a i tak czuje prawy🙈 dostalam wczoraj zastrzyk ale nie czuję nic a nic..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 18:14
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025