Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Tulę za biele 🫂

🌼 Domi miło Cię widzieć! Gratuluję dwóch kreseczek! Później wpiszę je do kalendarza, mam trochę do nadrobienia ☺️

🌼 AnaHope ja biorę estrogeny (konkretnie estrofem mite) przez cały cykl - zaczęłam w drugiej połowie poprzedniego cyklu. Lekarz Ci przepisał czy skąd pytanko?
    Ja biorę praktycznie przez całe starania więc w sumie już wiele miesięcy tylko poprostu lekarz mi zasugerował ostatnio, że może powinnam po owulacji odstawić estrogeny bo może to przez nie się nie udaje. No i jestem już po owu i bije się z myślami czy w tym cyklu odstawić czy brać do okresu jak zawsze. 🙄

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

6cs ❌️

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Czy tylko ja mam wrażenie, że wszyscy wokół są w ciąży? Kolejni znajomi z dzidzią na pokładzie 🫣

Też mam takie wrażenie. Nawet jak zaprowadzam dziecko do żłobka to widzę pełno mam w ciąży. W pracy też 3 koleżanki poszły na L4, bo są w ciąży. Zaczyna mnie juz irytować że mi się nie udaje😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 12:13

Nigri lubi tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Elgenda Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim instagramie wysyp pierwszych ciąż wśród znajomych. Dzisiaj nie mogłam zasnąć do 3:30 w nocy, a po 6:00 obudził mnie mój piesek z prośbą o wyjście.

Myślę, że nie mogłam zasnąć po wczorajszym bólu w podbrzuszu i analizowaniu objawów i przejęcia. Jakaś masakra xD Brajan szalał 😂

Nigri lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście wysyp ciąż nie zauważalny. Ale też jestem w takim wieku, że to już raczej rzadkość. Albo to ja się już po prostu czuje stara na dziecko

Starania o rodzeństwo od 06.2026

👩 niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱 cukrzyca typu II - Siofor 500

15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Nikaaa_ Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wysyp ciąż + kilka historii na zasadzie „nagle stwierdziliśmy, że chcemy dziecko i udało się od razu” 😳

Nigri lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Ja biorę praktycznie przez całe starania więc w sumie już wiele miesięcy tylko poprostu lekarz mi zasugerował ostatnio, że może powinnam po owulacji odstawić estrogeny bo może to przez nie się nie udaje. No i jestem już po owu i bije się z myślami czy w tym cyklu odstawić czy brać do okresu jak zawsze. 🙄
    Czytałam o tym w necie, że często zaleca się branie właśnie tylko w pierwszej połowie cyklu. Według mnie warto spróbować odstawić w lutealnej na kilka cykli, skoro lekarz tak zasugerował. Może akurat się uda :) A rozumiem, że poziom progesteronu po owu jest u Ciebie w porządku?

Ja swój esradiol na razie biorę, bo to był pierwszy pełny cykl, a endometrium bez tego miałam cienkie, ale też będę konsultować za jakieś 2-3 cykle odstawienie go po owu ☺️

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Zula18 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dobrze, że nie jestem sama. Wszystkim gratuluję ale wewnętrznie mam takie ehh🫣

Zwłaszcza, kiedy słyszę no my za pierwszym, my to się niespodziewalismy, itp 🫣

I ten tekst „ ale co się martwisz też się uda tylko nie możesz o tym myśleć „

Ja mówię, że w pierwszych cyklach też nie myślałam, po prostu się niezabezpieczalam, ale po 1,5 roku to umówmy się 😂😂

Jeszcze ostatnio jedna dziewczyna zaszła w ciążę 2 miesięce po ślubie i mówi tak „ no masakra Teraz muszę czekać 12 tyg az odrost zafarbuje przez tą ciążę” 🫣🫣🫣 albo komentarze o wadze po ciąży, ja wiem dla nich to największe zmartwienie, ale niesamowicie zmienia się punkt widzenia gdy tak bardzo chcesz, a nie możesz.

Mogę mieć odrost na pół głowy i przytyć w ciąży tylko żeby mieć zdrowe dzieciątko i wgl mieć 🫣🫣

Aj ciężki temat, jestem psychologiem i pomagam innym sobie radzić z tym problemem a sama sobie jakoś nie potrafię

Nigri lubi tę wiadomość

• 25 lata| PCOS| brak owulacji bez stymulacji| Hashimoto |AMH 5,81|

• starania od stycznia 2025
    • dobra odpowiedź na letrozol+ovi

• mąż - 29 lat | astenospermia| morfo 2%| HBA 87%| DFI 3%| HDS 10%

• kariotypy ✔️| wymazy ✔️| krew✔️

• czerwiec stymulacja do In Vitro (Invimed Kato)

• lipiec punkcja
  • Nikaaa_ Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo, ale to BARDZO, denerwują mnie teksty pt. musisz wyluzować albo nie myśl tyle o tym.
    Umówmy się, skoro masz tylko kilka dni w miesiącu żeby zajść w ciążę to jak masz o tym nie myśleć skoro siłą rzeczy musisz pilnować, które to dni? A poza tym skoro nam na czymś bardzo zależy to normalne, że o tym myślimy. A ludzie powinni zacząć myśleć zanim się odezwą 🫢

PoppyLeaf, Nigri, Kompotlinka, Zula18, Anabbit, xSmerfetkax, Ola5555, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Domi ^^ Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za gratulacje♥️
    xSmerfetkax 13 dpo
    A jak tu wstawia się zdjęcia? Oczywiście zdjęcie zrobiłam zaraz po tym, jak kreska się zabarwiła, ale testowa jest blada (dla mnie wystarczająca jak na dzień przed okresem)

👧28 🧔‍♂️32 👶🩵

25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN

04.06.2026 ⏸️
    05.06.2026 tsh 0,114, progesteron 31,2

☘️11.06.2026 wizyta u ginekologa NFZ => widać pęcherzyk w macicy

🍀23.06.2026 wizyta u ginekologa-endokrynologa prywatnie

🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ

🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym

👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

🧔‍♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne

💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno
  • PoppyLeaf Znajoma

Wysłany: 4 czerwca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Melduję że standardowo biel. Powiem wam że bardziej niż smutno jestem wkurzona, tak bardzo wkurzona że to tyle trwa.🫤
    🫂 Rozumiem Cię bo mam podobnie, najważniejsze to się nie poddawać ❤️

Nigri, Nikaaa_ lubią tę wiadomość

Endometrioza
    3.2026 badanie HSG, oba drożne
    3.2026 ciąża biochemiczna
  • Nigri Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie był wysyp teraz się rodzą bądź już urodziły. W niedziele byłam na chrzcinach dziecka kuzyna, taki tam 3 miesięczny maluch. Jak mi dobrze było go ponosić, bardzo mocno mi się odpalił instynkt macierzyński. Chwilę pieszczenia takiego malucha dała mi tyle radości i może gdzieś te trochę smutku, że jednak może być tak iż będę musiała się pogodzić z tym że nie będzie mi dane mieć takiego swojego. Wiecie całe życie bylam szczupła teraz mam zawirowania i mam taki brzuch odstający lekko zaokrąglony, jestem tez troche spuchnięta bo nadmiar wody. Może to mylić bo wygląda to naprawdę jak brzuszek na początku ciąży nie przeczę, jednak pytania i zerkaniecia na niego tak mnie irytują. Człowiek się uśmiecha ale w głowie ma takie moglibyście się kiedyś ugryźć w język i się nic nie odzywać bo to nie wypada nawet w rodzinie. Wychodze z założenie że nie muszę się ludziom tłumaczyć, ani rozgłaszać jakie mam problemy natury ginekologicznej. Tak mnie to denerwuje, czasami mam ochotę się zachować tak wrednie jak i oni.

Anna_30, Zula18, Elgenda lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie potrafią uprzykrzyć w tym temacie życie, a zwłaszcza rodzina. Czasami mam wrażenie że myślą iż więzy krwi daja im prawo do mówienia wszystkiego co im na język ślina przyniesie.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Anna_30 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Tofuszka 🫂🫂

Do do wysypu ciąż - też to widzę i szczerze wierzę, że wkrótce wszystkie przejdziemy na tę drugą stronę ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 14:07

Nikaaa_, Nigri, Tofuszka, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
  • Anna_30 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    U mnie był wysyp teraz się rodzą bądź już urodziły. W niedziele byłam na chrzcinach dziecka kuzyna, taki tam 3 miesięczny maluch. Jak mi dobrze było go ponosić, bardzo mocno mi się odpalił instynkt macierzyński. Chwilę pieszczenia takiego malucha dała mi tyle radości i może gdzieś te trochę smutku, że jednak może być tak iż będę musiała się pogodzić z tym że nie będzie mi dane mieć takiego swojego. Wiecie całe życie bylam szczupła teraz mam zawirowania i mam taki brzuch odstający lekko zaokrąglony, jestem tez troche spuchnięta bo nadmiar wody. Może to mylić bo wygląda to naprawdę jak brzuszek na początku ciąży nie przeczę, jednak pytania i zerkaniecia na niego tak mnie irytują. Człowiek się uśmiecha ale w głowie ma takie moglibyście się kiedyś ugryźć w język i się nic nie odzywać bo to nie wypada nawet w rodzinie. Wychodze z założenie że nie muszę się ludziom tłumaczyć, ani rozgłaszać jakie mam problemy natury ginekologicznej. Tak mnie to denerwuje, czasami mam ochotę się zachować tak wrednie jak i oni.
    Polubiłam, a chciałam odpowiedzieć - nic mnie tak nie denerwuje, jak brak wyczucia ludzi w tych tematach. Na prawdę trzeba mieć niski poziom inteligencji by w ogóle wypytywać, doradzać, jeśli nikt o to nie prosił. W pracy moja podwładna zasłabła i na kolejnym spotkaniu jeden z współpracowników zażartował - o może w ciąży - tak mnie to odpaliło - powiedziałam przy wszystkich, coś na zasadzie, że dam Ci radę - nie żartuje się z takich rzeczy, tyle ludzi ma problemy i jest to nie na miejscu, kolejna osoba powiedziała tylko rzuciła „potwierdzam” - ten który tym rzucił zreflektował się i przeprosił - może nie powinnam była tak reagować, a może właśnie tak trzeba ludzi prostować.

Nigri, Tofuszka, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
  • Nigri Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_30 wrote:
    Polubiłam, a chciałam odpowiedzieć - nic mnie tak nie denerwuje, jak brak wyczucia ludzi w tych tematach. Na prawdę trzeba mieć niski poziom inteligencji by w ogóle wypytywać, doradzać, jeśli nikt o to nie prosił. W pracy moja podwładna zasłabła i na kolejnym spotkaniu jeden z współpracowników zażartował - o może w ciąży - tak mnie to odpaliło - powiedziałam przy wszystkich, coś na zasadzie, że dam Ci radę - nie żartuje się z takich rzeczy, tyle ludzi ma problemy i jest to nie na miejscu, kolejna osoba powiedziała tylko rzuciła „potwierdzam” - ten który tym rzucił zreflektował się i przeprosił - może nie powinnam była tak reagować, a może właśnie tak trzeba ludzi prostować.

Może masz rację, może trzeba w taki sposób ludzi uczyć rozumu i empatii. Następny razem się zastanowi żeby mu znów głupio nie było.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Domi ^^ Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doradźcie mi proszę. Zastanawiam się, czy umawiać się do ginekologa przez 6tc, czy jutro zrobić proga i włączyć sobie luteinę czy w ogóle nie ruszać tej luteiny? Idę na tsh, bo po mojej historii muszę od razu zbadać, ale nie wiem, czy też sprawdzać progesteron. W poprzedniej ciazy brałam luteinę pierwsze 3 miesiące, bo miałam bóle brzucha i znowu odczuwam ciągnięcie (głównie dlatego zrobiłam test dzisiaj)

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👧28 🧔‍♂️32 👶🩵

25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN

04.06.2026 ⏸️
    05.06.2026 tsh 0,114, progesteron 31,2

☘️11.06.2026 wizyta u ginekologa NFZ => widać pęcherzyk w macicy

🍀23.06.2026 wizyta u ginekologa-endokrynologa prywatnie

🍀02.07.2026 wizyta u ginekologa na NFZ

🍀07.07.2026 endokrynolog na NFZ w szpitalu klinicznym

👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

🧔‍♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne

💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_30 wrote:
    Wg mnie to było najlepsze co mogłaś zrobić w tej sytuacji. Myślę, że niestety trzeba często ludzi trochę utemperować zwłaszcza w tak wrażliwych kwestiach. Zazwyczaj każdy patrzy ze swojej perspektywy, zapominając że ktoś może mieć zupełnie inne doświadczenia i problemy w danym temacie.

Nigri, Anna_30 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ^^ wrote:
    Doradźcie mi proszę. Zastanawiam się, czy umawiać się do ginekologa przez 6tc, czy jutro zrobić proga i włączyć sobie luteinę czy w ogóle nie ruszać tej luteiny? Idę na tsh, bo po mojej historii muszę od razu zbadać, ale nie wiem, czy też sprawdzać progesteron. W poprzedniej ciazy brałam luteinę pierwsze 3 miesiące, bo miałam bóle brzucha i znowu odczuwam ciągnięcie (głównie dlatego zrobiłam test dzisiaj)
    Miałam zacytować, a polubiłam przez przypadek.
    Najsensowniej byłoby zbadać poziom progesteronu i po wyniku skonsultować z lekarzem czy przyjmować luteinę.

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie tak że nie czujecie owulki z jednego jajnika? Ja zawsze prawy czuję i boli a tutaj się z lewego szykuje.. a i tak czuje prawy🙈 dostalam wczoraj zastrzyk ale nie czuję nic a nic..

• Monia• Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    A macie tak że nie czujecie owulki z jednego jajnika? Ja zawsze prawy czuję i boli a tutaj się z lewego szykuje.. a i tak czuje prawy🙈 dostalam wczoraj zastrzyk ale nie czuję nic a nic..
    Ja od poronienia (listopada) nie czuję owulki z żadnego jajnika. Nie wiem czy w ogolą mam owulacje. Przed pierwszą ciążą też nie czułam, po pierwszej miesiące po porodzie czułam a teraz znowu nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 18:14

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ