Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia• wrote:Hej Kiasa👋
Wydaje mi się że objawy w każdej ciąży mogą być inne.
U mnie w pierwszej ciąży nie miałam kompletnie żadnych objawów, dwie kreski ujrzałam 12dpo, a w drugiej(poronionej) druga kreska była już 8dpo, po tygodniu od owulacji mnie mdliło dość mocno. Tak że nie mogłam dojechać z pracy do domu na miejscu pasażera🤣 i piersi mnie też bolały
No rozsądek też mi tak podpowiada, ale cóż wciąż porównuje się z tym co było
W sumie pierwszą ciążę też poronilam, ale kompletnie nie pamiętam czy miałam jakieś objawy, nie wiem nawet kiedy testowałam. Chyba wypadłam z pamięci.
I podbijam pytanie Smerfetki! -
Heja Kiasa☺️☺️☺️
Mi to forum też bardzo pomogło w pierwszej ciąży , jak tylko się zapisałam to w drugim cyklu starań zobaczyłam dwie kreski, także wierzę w moc tego forum i tym razem 🍀
W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów do 8 tygodnia ciąży, dwie kreski zobaczyłam 10dpo, przy biochemie dwie kreski były już 8 dpo🤷🏻♀️ ciekawa jestem jak będzie teraz 😳
Kiasa lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Dziękuję za tak miłe słowa. 🥰Anna_30 wrote:@Kompotlinka, mocno tulę za biel 🫂 jesteś super motywacją dla mnie, tak bardzo wspierasz tu wszystkie dziewczyny.
Cieszę się, że masz jednak waleczne podejście! 💪
Anna_30 lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Dziękuję za wsparcie. 🤗 Jestem po rozmowie z mężem, jest zdecydowany na badanie nasienia, co mnie pozytywnie zaskoczyło, bo miesiąc temu miał inne podejście. Podczytując Twoje rady, że najlepiej od razu zrobić szersze badanie, tak właśnie zrobimy. 😉 Nie chcę go narażać na zbyt częste powtórki. Do kliniki mamy ponad 70km.J.ss wrote:Kompotlinko, bardzo mi przykro, sprawdzam czesto co u Ciebie i Malwi.
Super ze jest plan dzialania, to zawsze pomaga 🫂
Tofuszka, Elgenda, Marcycha, MiśkaK, Domi ^^ lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
🌸 Maalwii chciałabym podpytać jak oceniasz ten żel. 😎 Z wiesiołkiem się nie polubiliśmy, więc szukam alternatywy.Maalwii wrote:Kupiłam nawet pierwszy raz fertilsafe plus ciekawe.. a może akurat odmieni on moje życie.. 🫠🤣👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Kompotlinka, super ze maz sie zdecydowal, kiedy bedziesz go umawiala? Rozumiem cie, bo my rowniez mamy daleko do kliniki bo ponad 100 km, takze dla nas to tez wyprawa i zaluje bardzo ze nie zrobilam badania rozszerzonego, ale no juz za pozno, nastepnym razem. Moj maz byl bardzo zestresowany badaniem, ale juz po, powiedzial ze bylo ok i nie bedzie mial juz takich oporow 😂
Kompotlinka lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Czynnik męski ❌ -
Nie wiem kiedy dokładnie i raczej sam się umówi. 😉 Daję mu miesiąc, bo w lipcu planuję iść do gina z wynikami i na monitoring.
Czyli nie taki diabeł straszny... 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 14:28
J.ss lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Tak, testowałam 10dpo i była totalna biel, nawet cienia cienia nie byłoxSmerfetkax wrote:Monia a wcześniej przed 12 dpo testowałaś i było biało? 👀👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Miałam i nadal mam inne objawy niż wcześniejsze ciążeKiasa wrote:Cześć dziewczyny! To forum bardzo mi pomogło przy staraniach o pierwsze dziecko, udało się zajść w ciążę w pierwszym cyklu, w którym mierzyłam temperaturę. Wiele wiedzy stąd wyniosłam. Dopiero teraz odkryłam, że jest tu taki wątek. Dołączam do was w staraniach teraz o drugie dziecko.
Jestem turbo niecierpliwa i zawsze testuję przed czasem i przeinterpretowuje wyniki. Mam nadzieję, że nie zagoszczę tu na długo i tego samego życzę tu wszystkim! Nie mniej, uwielbiam atmosferę wsparcia, która tutaj panuje. Jesteście wielkie dziewczyny!!
Obecnie to nasz pierwszy cykl starań i czuję na sobie presję czasu, bo chciałabym zajść w ciążę zanim będę musiała wrócić do pracy. A na dodatek wciąż karmie piersią, na szczęście od pół roku już miesiączkuje.
Nie mam pojęcia kiedy miałam owulację w tym cyklu, ale chyba nic z tego, obecnie jestem 23dc, w pierwszej ciąży pozytyw miałam w 21dc czyli 9dpo. Oczywiście, że już testowałam i mam biel vizira i próbuję sobie wmówić, że kreska parowania widoczna po godzinie na pinku to jakiś znak xD
Czy są tutaj kobietki, które wiedzą czy w drugiej ciąży objawy są podobne, czy mogą być totalne różne? Zależy mi na realnej opini a nie opisie z Google
Kiasa lubi tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - wizyta gin prywatnie
13.07.2026 - wizyta gin NFZ
👶🏻💙
👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Kompotlinka wrote:🌸 Basiu wytrwałości. 🤞😉
U mnie bez niespodzianek, ⚪️.... 😔
Tule kochana 🫂❤️
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
✨29 czerwca - testowanie 🤞
mommytobe -
Ja właśnie "zamknęłam" okno. Współżycie dziś - czyli w dzień owulacji, a poprzednie przytulanie przedwczoraj. Mam nadzieję, że dobry timing...
Miesiąc temu, czyli w pierwszym cyklu próbowania dostałam brajana na maksa, szokujące jak takie "objawy" mogą wyprowadzać na manowce. No ale współżyłam raz i to chyba już po owulacji niestety
Teraz najtrudniejsze kilkanaście dni niepewności...
Nigri lubi tę wiadomość
-
🌸 Kiasa cześć! Miło że do nas dołączasz, trzymam kciuki żeby nie na długo! Wpisać Cię na testowanie? Wszystko jest wyjaśnione w pierwszym poście jak coś ☺️
🌸 Kompotlinko cieszę się że mąż zdecydował się na badania! Jeszcze chyba z 2 tygodnie temu zapierał się rękami i nogami jak dobrze pamiętam, więc suuper odmiana ❤️
🌸 Maalwi 🌸 Kompotlinko do mnie też właśnie fertilsafe plus jedzie! Czasami używaliśmy zwykłych żeli i obawiam się że to mogło szkodzić więc może to jest u mnie brakujący element 🤞🏻
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Tofuszka wrote:🌸 Kiasa cześć! Miło że do nas dołączasz, trzymam kciuki żeby nie na długo! Wpisać Cię na testowanie? Wszystko jest wyjaśnione w pierwszym poście jak coś ☺️
🌸 Kompotlinko cieszę się że mąż zdecydował się na badania! Jeszcze chyba z 2 tygodnie temu zapierał się rękami i nogami jak dobrze pamiętam, więc suuper odmiana ❤️
🌸 Maalwi 🌸 Kompotlinko do mnie też właśnie fertilsafe plus jedzie! Czasami używaliśmy zwykłych żeli i obawiam się że to mogło szkodzić więc może to jest u mnie brakujący element 🤞🏻
Tofuszka, ja chyba zostanę narazie wolnym strzelcem. Pewnie i tak teraz będę testować co dwa dni aż nie przyjdzie @
Tofuszka lubi tę wiadomość
-
Kompotlinka wrote:🌸 Maalwii chciałabym podpytać jak oceniasz ten żel. 😎 Z wiesiołkiem się nie polubiliśmy, więc szukam alternatywy.
Powiem szczerze że nawet nie użyliśmy bo było tak mokro był tylko w pogotowiu 🙈😅 a już z doświadczenia wiem że jak jest za mokro to mój mąż się denerwuje bo nic nie czuje więc nie użyliśmy 😃 kiedyś jeszcze próbowałam z tymi globulkami feminum pregna to było tak mokro że prawie cały cykl z tego powodu mieliśmy przekreślony.. może komuś to nie przeszkadza ale ja wtedy czułam jakbym się wazeliną wysmarowała.. 🙃🤣M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,02 ✅
Ferrytyna: 29,39 ⬆️
Prolaktyna: 19,01 ✅
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Kompotlinka wrote:🌸 Maalwii haha 😅 No to super, że nie był potrzebny. 😉 U mnie różnie bywa, więc też wolę mieć coś pod ręką w razie W.
Pewnie że tak rozumiem 😊 ale jak sprawdzałam bo oczywiście otworzyłam to konsystencja spoko
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,02 ✅
Ferrytyna: 29,39 ⬆️
Prolaktyna: 19,01 ✅
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Tak, 4 dni przed testem miałam zawroty głowy cały dzień a w 3 dni przed ból spojenia łonowego, inaczej wyglądały sutki, niekorzystnie wyglądam zsypało mnie krostami na twarzy i szyji. Na razie świetnie się czuję, czasem mnie coś zemdli. We wcześniejszej miałam pełne piersi, dużą senność, wrażliwość na zapachy, wymiotowałam od początku, świetnie wyglądałam za to. Pierwsze trzy objawy były też w pierwszych 2 ciążach.Kiasa wrote:Dziękuję za tą wiadomość! Czyli od samego samego początku wszystko czułaś inaczej?
Trzymam za was mocno kciuki!
Kiasa lubi tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - wizyta gin prywatnie
13.07.2026 - wizyta gin NFZ
👶🏻💙
👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Ja mam tysiące myśli w głowie, pojawiło mi się jakieś plamienie 👀 aktualnie jestem 24dc, jakieś 10/11 dpo, po odstawieniu antykoncepcji i ciąży nie miałam nigdy tak krótkiego cyklu (nie licząc jednego cyklu ale wtedy byliśmy na wyjeździe i to chyba przez to 🫣).
-
Hej Kiasa 💕 trzymam mocno kciuki 🤞
Mi się niewiarygodnie ciągnie ta pierwsza faza cyklu… mam poczucie, że minęły wieki i chciałabym już testy ovu robić (zacznę od 10 dc) a dziś mam 6dc dopiero 🙈 a ile jeszcze do testów ciążowych czasu musi minąć 🙈 masakra… ale jakoś ten czas zleci 😄 dzisiaj już coś podziałamy z lubym, bo ochota jest 🥰
Dzięki za polecajke z żelem! Faktycznie używaliśmy przy poprzednich staraniach jakiegoś specjalnego żelu a teraz totalnie zapomniałam o tym i używaliśmy durexa aloe vera. Zakupię napewno 😊 zaczęłam brać oeparol wczoraj, nie wiem czy to coś da już w tym cyklu. Zobaczymy 😊
Dobrego wieczorku dziewczyny! 🌸
Kiasa lubi tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
✨29 czerwca - testowanie 🤞
mommytobe