Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • Kiasa Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Hej Kiasa👋

Wydaje mi się że objawy w każdej ciąży mogą być inne.
    U mnie w pierwszej ciąży nie miałam kompletnie żadnych objawów, dwie kreski ujrzałam 12dpo, a w drugiej(poronionej) druga kreska była już 8dpo, po tygodniu od owulacji mnie mdliło dość mocno. Tak że nie mogłam dojechać z pracy do domu na miejscu pasażera🤣 i piersi mnie też bolały

No rozsądek też mi tak podpowiada, ale cóż wciąż porównuje się z tym co było :D
    W sumie pierwszą ciążę też poronilam, ale kompletnie nie pamiętam czy miałam jakieś objawy, nie wiem nawet kiedy testowałam. Chyba wypadłam z pamięci.
    I podbijam pytanie Smerfetki!

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja Kiasa☺️☺️☺️

Mi to forum też bardzo pomogło w pierwszej ciąży , jak tylko się zapisałam to w drugim cyklu starań zobaczyłam dwie kreski, także wierzę w moc tego forum i tym razem 🍀

W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów do 8 tygodnia ciąży, dwie kreski zobaczyłam 10dpo, przy biochemie dwie kreski były już 8 dpo🤷🏻‍♀️ ciekawa jestem jak będzie teraz 😳

Kiasa lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_30 wrote:
    @Kompotlinka, mocno tulę za biel 🫂 jesteś super motywacją dla mnie, tak bardzo wspierasz tu wszystkie dziewczyny.
    Cieszę się, że masz jednak waleczne podejście! 💪
    Dziękuję za tak miłe słowa. 🥰

Anna_30 lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Kompotlinko, bardzo mi przykro, sprawdzam czesto co u Ciebie i Malwi.
    Super ze jest plan dzialania, to zawsze pomaga 🫂
    Dziękuję za wsparcie. 🤗 Jestem po rozmowie z mężem, jest zdecydowany na badanie nasienia, co mnie pozytywnie zaskoczyło, bo miesiąc temu miał inne podejście. Podczytując Twoje rady, że najlepiej od razu zrobić szersze badanie, tak właśnie zrobimy. 😉 Nie chcę go narażać na zbyt częste powtórki. Do kliniki mamy ponad 70km.

Tofuszka, Elgenda, Marcycha, MiśkaK, Domi ^^ lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Kupiłam nawet pierwszy raz fertilsafe plus ciekawe.. a może akurat odmieni on moje życie.. 🫠🤣
    🌸 Maalwii chciałabym podpytać jak oceniasz ten żel. 😎 Z wiesiołkiem się nie polubiliśmy, więc szukam alternatywy.

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka, super ze maz sie zdecydowal, kiedy bedziesz go umawiala? Rozumiem cie, bo my rowniez mamy daleko do kliniki bo ponad 100 km, takze dla nas to tez wyprawa i zaluje bardzo ze nie zrobilam badania rozszerzonego, ale no juz za pozno, nastepnym razem. Moj maz byl bardzo zestresowany badaniem, ale juz po, powiedzial ze bylo ok i nie bedzie mial juz takich oporow 😂

Kompotlinka lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy dokładnie i raczej sam się umówi. 😉 Daję mu miesiąc, bo w lipcu planuję iść do gina z wynikami i na monitoring.
    Czyli nie taki diabeł straszny... 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 14:28

J.ss lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Monia a wcześniej przed 12 dpo testowałaś i było biało? 👀
    Tak, testowałam 10dpo i była totalna biel, nawet cienia cienia nie było

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiasa wrote:
    Cześć dziewczyny! To forum bardzo mi pomogło przy staraniach o pierwsze dziecko, udało się zajść w ciążę w pierwszym cyklu, w którym mierzyłam temperaturę. Wiele wiedzy stąd wyniosłam. Dopiero teraz odkryłam, że jest tu taki wątek. Dołączam do was w staraniach teraz o drugie dziecko.

Jestem turbo niecierpliwa i zawsze testuję przed czasem i przeinterpretowuje wyniki. Mam nadzieję, że nie zagoszczę tu na długo i tego samego życzę tu wszystkim! Nie mniej, uwielbiam atmosferę wsparcia, która tutaj panuje. Jesteście wielkie dziewczyny!! :)

Obecnie to nasz pierwszy cykl starań i czuję na sobie presję czasu, bo chciałabym zajść w ciążę zanim będę musiała wrócić do pracy. A na dodatek wciąż karmie piersią, na szczęście od pół roku już miesiączkuje.

Nie mam pojęcia kiedy miałam owulację w tym cyklu, ale chyba nic z tego, obecnie jestem 23dc, w pierwszej ciąży pozytyw miałam w 21dc czyli 9dpo. Oczywiście, że już testowałam i mam biel vizira i próbuję sobie wmówić, że kreska parowania widoczna po godzinie na pinku to jakiś znak xD

Czy są tutaj kobietki, które wiedzą czy w drugiej ciąży objawy są podobne, czy mogą być totalne różne? Zależy mi na realnej opini a nie opisie z Google :D
    Miałam i nadal mam inne objawy niż wcześniejsze ciąże

Kiasa lubi tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - wizyta gin NFZ
    27.07.2026 - badania prenatalne 🧬

👶🏻💙
    👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Basiu wytrwałości. 🤞😉

U mnie bez niespodzianek, ⚪️.... 😔

Tule kochana 🫂❤️

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Lipiec 2026 - 3cs
    ✨29 lipca - testowanie 🤞

mommytobe
  • PorannaRosa Debiutantka

Wysłany: 7 czerwca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie "zamknęłam" okno. Współżycie dziś - czyli w dzień owulacji, a poprzednie przytulanie przedwczoraj. Mam nadzieję, że dobry timing...

Miesiąc temu, czyli w pierwszym cyklu próbowania dostałam brajana na maksa, szokujące jak takie "objawy" mogą wyprowadzać na manowce. No ale współżyłam raz i to chyba już po owulacji niestety :D

Teraz najtrudniejsze kilkanaście dni niepewności...

Nigri lubi tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Kiasa cześć! Miło że do nas dołączasz, trzymam kciuki żeby nie na długo! Wpisać Cię na testowanie? Wszystko jest wyjaśnione w pierwszym poście jak coś ☺️

🌸 Kompotlinko cieszę się że mąż zdecydował się na badania! Jeszcze chyba z 2 tygodnie temu zapierał się rękami i nogami jak dobrze pamiętam, więc suuper odmiana ❤️

🌸 Maalwi 🌸 Kompotlinko do mnie też właśnie fertilsafe plus jedzie! Czasami używaliśmy zwykłych żeli i obawiam się że to mogło szkodzić więc może to jest u mnie brakujący element 🤞🏻

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Kiasa Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    🌸 Kiasa cześć! Miło że do nas dołączasz, trzymam kciuki żeby nie na długo! Wpisać Cię na testowanie? Wszystko jest wyjaśnione w pierwszym poście jak coś ☺️

🌸 Kompotlinko cieszę się że mąż zdecydował się na badania! Jeszcze chyba z 2 tygodnie temu zapierał się rękami i nogami jak dobrze pamiętam, więc suuper odmiana ❤️

🌸 Maalwi 🌸 Kompotlinko do mnie też właśnie fertilsafe plus jedzie! Czasami używaliśmy zwykłych żeli i obawiam się że to mogło szkodzić więc może to jest u mnie brakujący element 🤞🏻

Tofuszka, ja chyba zostanę narazie wolnym strzelcem. Pewnie i tak teraz będę testować co dwa dni aż nie przyjdzie @ :D

Tofuszka lubi tę wiadomość

• Kiasa Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Miałam i nadal mam inne objawy niż wcześniejsze ciąże

Dziękuję za tą wiadomość! Czyli od samego samego początku wszystko czułaś inaczej?
    Trzymam za was mocno kciuki!

• Maalwii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Maalwii chciałabym podpytać jak oceniasz ten żel. 😎 Z wiesiołkiem się nie polubiliśmy, więc szukam alternatywy.

Powiem szczerze że nawet nie użyliśmy bo było tak mokro był tylko w pogotowiu 🙈😅 a już z doświadczenia wiem że jak jest za mokro to mój mąż się denerwuje bo nic nie czuje więc nie użyliśmy 😃 kiedyś jeszcze próbowałam z tymi globulkami feminum pregna to było tak mokro że prawie cały cykl z tego powodu mieliśmy przekreślony.. może komuś to nie przeszkadza ale ja wtedy czułam jakbym się wazeliną wysmarowała.. 🙃🤣

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Maalwii haha 😅 No to super, że nie był potrzebny. 😉 U mnie różnie bywa, więc też wolę mieć coś pod ręką w razie W.

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Maalwii haha 😅 No to super, że nie był potrzebny. 😉 U mnie różnie bywa, więc też wolę mieć coś pod ręką w razie W.

Pewnie że tak rozumiem 😊 ale jak sprawdzałam bo oczywiście otworzyłam to konsystencja spoko

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiasa wrote:
    Dziękuję za tą wiadomość! Czyli od samego samego początku wszystko czułaś inaczej?
    Trzymam za was mocno kciuki!
    Tak, 4 dni przed testem miałam zawroty głowy cały dzień a w 3 dni przed ból spojenia łonowego, inaczej wyglądały sutki, niekorzystnie wyglądam zsypało mnie krostami na twarzy i szyji. Na razie świetnie się czuję, czasem mnie coś zemdli. We wcześniejszej miałam pełne piersi, dużą senność, wrażliwość na zapachy, wymiotowałam od początku, świetnie wyglądałam za to. Pierwsze trzy objawy były też w pierwszych 2 ciążach.

Kiasa lubi tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - wizyta gin NFZ
    27.07.2026 - badania prenatalne 🧬

👶🏻💙
    👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tysiące myśli w głowie, pojawiło mi się jakieś plamienie 👀 aktualnie jestem 24dc, jakieś 10/11 dpo, po odstawieniu antykoncepcji i ciąży nie miałam nigdy tak krótkiego cyklu (nie licząc jednego cyklu ale wtedy byliśmy na wyjeździe i to chyba przez to 🫣).

age.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kiasa 💕 trzymam mocno kciuki 🤞

Mi się niewiarygodnie ciągnie ta pierwsza faza cyklu… mam poczucie, że minęły wieki i chciałabym już testy ovu robić (zacznę od 10 dc) a dziś mam 6dc dopiero 🙈 a ile jeszcze do testów ciążowych czasu musi minąć 🙈 masakra… ale jakoś ten czas zleci 😄 dzisiaj już coś podziałamy z lubym, bo ochota jest 🥰

Dzięki za polecajke z żelem! Faktycznie używaliśmy przy poprzednich staraniach jakiegoś specjalnego żelu a teraz totalnie zapomniałam o tym i używaliśmy durexa aloe vera. Zakupię napewno 😊 zaczęłam brać oeparol wczoraj, nie wiem czy to coś da już w tym cyklu. Zobaczymy 😊

Dobrego wieczorku dziewczyny! 🌸

Kiasa lubi tę wiadomość

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Lipiec 2026 - 3cs
    ✨29 lipca - testowanie 🤞

mommytobe
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ