X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuniaa89 wrote:
    no daj spokój to jakas paranoja..

Kasiu a Ty swojego nie chciałaś zapisać na bezpł. bad. nasienia?

a ja pytałam wcześniej na jaki dzień się zapisaliście

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo osob może własnie pomylić z śluzem ktory wydziela się podczas lub przed <3. ale on ma definitywnie pęcherzyki i jest przezroczysty, a u mnie płodny jest taki lekko zmieszany.. kiedyś polecałam artykuł wam o tych śluzach, dobra rzecz :) u mnie na razie wyspy itp.. dopieor się rozkręca ale mam nadzieje ze bd dalej taki ładny jak w poprzednim cyklu, wiesiołka odstawilam od kilku dni, nie chce mi sie goo brac ;/ zrazilam sie :P

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuniaa89 wrote:
    my z Ciebie też:P
    a mnie się nawet herbaty nie chce iść zrobić :D
    to i ja się z wami napiję herbatki moje leniuszki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izunia mój sie zapisał wczoraj wieczorem zadzwonił bo go zmuisłam ahah no prawie na połowe czerwca to jest wizyta u lekarza żeby go obejrzał i badanie nasienia do wyobru tzn moze ale nie musi iść mu powieidzłam ale zapisany jest mój ma nasienie ok byłam pół roku temu wciazy za 1 strzałem jak otym pomysle to mnie krew zalewa no ale nie o tym więc nasienie ma ok ale zbadac sie może

Nasturcja, Izuniaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    izunia mój sie zapisał wczoraj wieczorem zadzwonił bo go zmuisłam ahah no prawie na połowe czerwca to jest wizyta u lekarza żeby go obejrzał i badanie nasienia do wyobru tzn moze ale nie musi iść mu powieidzłam ale zapisany jest mój ma nasienie ok byłam pół roku temu wciazy za 1 strzałem jak otym pomysle to mnie krew zalewa no ale nie o tym więc nasienie ma ok ale zbadac sie może
    Moj maz, po wielkich prosbach i marudzeniu przez kilka tygodni, idzie jutro rano na badanie nasienia.

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze sory ja wam ciagle mówie że połowa czerwca sory zakreciłam się połowa to nie jest ale 20 czerwiec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 13:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a potem w sierpniu umówił sie wtychach w jeszcze jednej przychodni nie wiem po co ale jak che niech idzie my sie nigdy nie badalismy ale jak juz zaczełam to moze być mnie bardziej zależy na badanich hormonlanych bo coś mi sie wydaje ze cos sier ozjechało w moim organizmie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tommed się nazywa ta przychodnia ul zelazna 1

samira lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    dużo osob może własnie pomylić z śluzem ktory wydziela się podczas lub przed <3. ale on ma definitywnie pęcherzyki i jest przezroczysty, a u mnie płodny jest taki lekko zmieszany.. kiedyś polecałam artykuł wam o tych śluzach, dobra rzecz :) u mnie na razie wyspy itp.. dopieor się rozkręca ale mam nadzieje ze bd dalej taki ładny jak w poprzednim cyklu, wiesiołka odstawilam od kilku dni, nie chce mi sie goo brac ;/ zrazilam sie :P

a co cię zraziło w wiesiołu?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama nie wiem po co mi az tyle badan jak zapytalam oto gina dla meża o badania to na mnie spojrzal jakbym sie z choinki urwała :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 13:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem ze u mnie wina lezy w rzadkiej owulce w lewym jajniku i leniwym pęcherzyku ktory nie che zawsze peka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 13:21

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a co cię zraziło w wiesiołu?
    że to tylko do owulki a ja ciągnęłam to dalej.. a moze bym akurat zaskoczyla w poprzednim cyklu? tylko że ja głąb nie wiedziałam że po owulacji nie można bo kiedys byl stosowany jako wczesnoporonny "lek".

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    sama nie wiem po co mi az tyle badan jak zapytalam oto gina dla meża badania to na mnie spojrzal jakbym sie z choinki urwała
    Bo lekarze (niektorzy) problemy z zajsciem nadal traktuja jako problem kobiety. I to mnie najbardziej wkur... bo dokladnie 1/3 par ma problem z zajsciem ze wzgledu na problemy u kobiety a 1/3 u mezczyzny. Reszta par - przyczyna niewiadomo. Wiec badanie nasienia powinno byc zlecone w tym samym momencie co badania u kobiety.
    U nas akurat, zanim rozpoczelismy starania, bylismy u ginekolog na kontroli i kazala nam wrocic po pol roku nieowocnych staran i mowila, ze najpierw wezmie sie za zlecenie badan mezowi. Ja po roku, dopiero. Ale i tak zrobilam sobie badania juz teraz, po 6 miesiacach i nie zaluje, bo wyszly male komplikacje. Czasem kobieca intuicja naprawde sie przydaje.

mizzelka, Izuniaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    że to tylko do owulki a ja ciągnęłam to dalej.. a moze bym akurat zaskoczyla w poprzednim cyklu? tylko że ja głąb nie wiedziałam że po owulacji nie można bo kiedys byl stosowany jako wczesnoporonny "lek".
    Ojjjj Mizelka, po owulce nie wolno brac wiesiolka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie nastrucja ze ja juz byłam w ciazy ito od 1 strzału praktycznie dlatego ten gin tak reaguje a my nawet pól roku sie nie staramy jeszcze ale juz kiedyś miłam monitoring dawno ale pow mi lekarz że mam rzadko owulke z lewego jajnika tzn raz na 4 cykle z lewego i nie zawsze mi pecherzyki pekaja no i te 4 cykle dopiero minely w maju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 13:27

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Ojjjj Mizelka, po owulce nie wolno brac wiesiolka.
    no własnie i może sobie tym "dopomogłam" a może by się udało? a było takie ładne endo....

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Bo lekarze (niektorzy) problemy z zajsciem nadal traktuja jako problem kobiety. I to mnie najbardziej wkur... bo dokladnie 1/3 par ma problem z zajsciem ze wzgledu na problemy u kobiety a 1/3 u mezczyzny. Reszta par - przyczyna niewiadomo. Wiec badanie nasienia powinno byc zlecone w tym samym momencie co badania u kobiety.
    U nas akurat, zanim rozpoczelismy starania, bylismy u ginekolog na kontroli i kazala nam wrocic po pol roku nieowocnych staran i mowila, ze najpierw wezmie sie za zlecenie badan mezowi. Ja po roku, dopiero. Ale i tak zrobilam sobie badania juz teraz, po 6 miesiacach i nie zaluje, bo wyszly male komplikacje. Czasem kobieca intuicja naprawde sie przydaje.
    bo powinno tak być zaraz badania i kobiety i mężczyzny przeciez oboje sie starają a nie pojedynczo?! konserwatywne myślenie gin mnie dobija.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to sie porzadnie przebadaj. Byc moze lekarz da Ci zastrzyk na pekniecie pecherzyka. Moja znajoma tak miala.
    A maz moze sie przebadac. Nie zaszkodzi. Skoro my baby latamy i sie badamy, to czemu jasnie panowie nie moga? Tacy przewrazliwieni sa na punkcie zolnierzykow.

mizzelka, Izuniaa89 lubią tę wiadomość

• Izuniaa89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a ja pytałam wcześniej na jaki dzień się zapisaliście
    na wtorek

samira lubi tę wiadomość

f2w39n736jv6l5uy.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g61070.gif
    CZERWCÓWECZKI :)
    g61070.gif
    1 - inezka, Katiś
    2 - aisza, Kaśka
    3 - aja, Betty Boop
    4 - XxMoniaXx, paaulla84
    5 - Emily83
    6 -
    7 - Gosiacu
    8 - kasia1988, Lulu
    9 - slodka100
    10 - Iwka, Roxanka, Mega, Paragonik_93
    11 - Welonisia, Anuśka, czrnula22, Tygrysek86
    12 - Rubi
    13 - potforzasta, Krokodylica, Brawurka84, zara, olencja, maja35, kasiatoja, magdaleka_ka, munirka, słoneczna 85
    14 - Ania_84, aTyna, motyl1993
    15 - przedszkolanka, kierzynka, Kasia*, Tynka
    16 - Ewa99
    17 -
    18 - kwiatuszek789
    19 - madzianka
    20 -
    21 -
    22 - samira
    23 - chmurreczkaa, Nasturcja, Izuniaa89, liwi, Zajsonek
    24 -
    25 - Daisy, Magda_lena88, julita
    26 - Rybeńka
    27 - Iwonaa11
    28 - la, Pysiaaa21, Bombelek87
    29 - mizzelka, Neli
    30 - merida17
    g61070.gif
    w tym miesiącu jest ... t8313.gifmini-graphics-baby-285779.gif
    g61070.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 13:40

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ