X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Dziś bedziemy działać oj bedziemy ;)
    ja tez chyba bo jajniki nie dają mi spokoju :D

Zajsonek, Tygrysek lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laseczki ;)
    Trzymajcie za mnie jutro kciuki, bo jakoś te testy mnie do końca nie przekonały ;)
    Uciekam na obiad ;)
    Wesołej niedzieli Wam życzę kochane :)

Zajsonek, Anuśka, samira, Mega lubią tę wiadomość

211042976e.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja tez chyba bo jajniki nie dają mi spokoju :D

Wiec robota wre :)

mizzelka lubi tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu będziemy trzymać, jak najbardziej :) a mnie przekonały, tym bardziej że dwa i każdy innej firmy <3

no wre wre oby coś się zadziałało :D

Zajsonek, kasiatoja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dziś o 13 test owu jeszcze bardziej mocniejszy niż wczoraj ,chociaż wczoraj tez mocna była a dzisiaj wymiata
    byle by ten pęcherzyk z przed tygodnia był dziś odpowiednich rozmiarów i pękną bo przeraża mnie wtorkowa wizyta na USG :O bardzo

proszę o fasoleczke :)

Mega, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Dziś bedziemy działać oj bedziemy ;)
    piękny test pozytywny ,ja tez mam taki :P
    trzymam oczywiście kciuki :)

Mega, Zajsonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś na obiad gołąbki,młode ziemniaczki z koperkiem mniam :)

Mega, Daisy lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a u mnie dziś o 13 test owu jeszcze bardziej mocniejszy niż wczoraj ,chociaż wczoraj tez mocna była a dzisiaj wymiata
    byle by ten pęcherzyk z przed tygodnia był dziś odpowiednich rozmiarów i pękną bo przeraża mnie wtorkowa wizyta na USG :O bardzo

proszę o fasoleczke :)
    Samira nie stresuj sie tak, myśl pozytywnie, wszystko będzie dobrze :) musi być :)

samira lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie korci zeby odpalić testa .... Nie wiem co robić, boje sie rozczarowania, bo tempka dzisiaj spadła :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 14:02

samira lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane czytam Was i czytam nie mialam kiedy napisac. Wczorajszy wypad do zoo super chodzilismy 4 h.....ludzi bylo pelno, parking zawalony ale zoo tak duze ze ladnie sie rozlozylo :). Potem obiadek i jak wyszlismy po 11 to w domu 21.30....bo jeszcze zakupy i zlecialo. Wstalismy o 11 dzis :D mala wstala o 7 ale przyszla do nas i spala z nami tak dlugo :)

Bylismy juz na rowerach uff w tym upale..cora juz prawie sama s8e odpycha na starcie! Zrobilismy 5km :) spalilam 371 kcal hehe :D

Kasiatoja juz Ci nasmarowalam pod wykresem. Gratuluje z calego serucha Kochana!!!

A nam sie udalo 2 wieczorki pod rzad bez wspomagaczy :) :) :) rano robilam test owu ale nadal blady..no szlag by to trafil.. :( moze jednak nic sie nie dzieje? :( zaraz polece zrobic nastepny..ale tempka spadla znowu. Eh juz nic nie rozumiem..

U mnie dzis znowu parowar idzie w ruch. Ziemniaczki, marchewka i brokuly dla mezusia bo ja nie ruszam. I zrobie kotleciki mielone, bulki juz nasiakly :)
    Milego popoludnia!

kasiatoja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A mnie korci zeby odpalić testa .... Nie wiem co robić, boje się rozczarowania, bo tempka dzisiaj spadła :(
    Mega ja jestem spostrzegawcza ,załapałam teraz ze ty tez tu piszesz :D normalnie wstyd

ale @ nie ma to nadzieja jest <3

Kasia * lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to pięknie <3 mamy boćka dziś 8)
    gratuluję Kasiu <3 i 3mam kciuki za przepiękne bety :) już teraz będzie tylko dobrze <3
    a ja czekam na wt..chociaż boję się, że znowu się spełni moje przeczucie..no cóż jeśli nie w tym cyklu to najwyżej urlop w górach spędzę na spokojnie :) chociaż dziś temp. odbiła ale to może być efektem wczorajszego sportu :P serduszka :D i przegrzania :D a dziś wgl. to wyglądam jak "świnka" tak się spiekłam :D mogę robić za flagę Polski :D

samira, kasiatoja lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A mnie korci zeby odpalić testa .... Nie wiem co robić, boje sie rozczarowania, bo tempka dzisiaj spadła :(
    Ja bym poczekała ze dwa dni z testowaniem. Może się właśnie fasolek zagnieżdża ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ja na chwilke wpadam cały weekend poza domem gratuluje kasiatoja hmm piekny teścik :)) samirciu twoja owulka juz pewnie zarogiem nie martw się pecherzyk napewno jest odpowiednich rozmiarów przy takim teście owulacyjnym nie ma innej opcji .trzymajcie sie kochane spokojnej niedzieli :*****

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 15:38

samira, kasiatoja lubią tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak zwykle ostatnio to bywa nie moge testowac bo @ w terminie ;( buu posrane to wszystko
    powodzenia dla reszty mam nadzieje ze chociaz wam sie uda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 15:46

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g61070.gif
    CZERWCÓWECZKI :)
    g61070.gif
    1 - inezka (@), Katiśmini-graphics-baby-088099.gif, merida17mini-graphics-baby-088099.gif, Mała Mi86 mini-graphics-baby-088099.gif, klaudiaslask mini-graphics-baby-088099.gif
    2 - Kaśka mini-graphics-baby-556309.gif(@), JaKo mini-graphics-baby-088099.gif, mandragora mini-graphics-baby-088099.gif, bella84 mini-graphics-baby-088099.gif, Nenaaa mini-graphics-baby-088099.gif, Violik mini-graphics-baby-088099.gif, Kropek29 mini-graphics-baby-088099.gif, emili mini-graphics-baby-088099.gif. Agi mini-graphics-baby-088099.gif, Leyla mini-graphics-baby-088099.gif
    3 - aja mini-graphics-baby-556309.gif, mirusia77 mini-graphics-baby-088099.gif Goguśmini-graphics-baby-088099.gif Martunissmini-graphics-baby-088099.gif, słońce mini-graphics-baby-088099.gif,Edytka mini-graphics-baby-088099.gif,
    4 - XxMoniaXx mini-graphics-baby-556309.gif, paaulla84 (@), Januszkowa mini-graphics-baby-088099.gif, angelis8 mini-graphics-baby-088099.gif, Izzy mini-graphics-baby-088099.gif
    5 - Emily83, basiulkaa_89 (@), dzastina2005 mini-graphics-baby-556309.gif, justi87, potforzasta(@), Ania_84(@), misia79 mini-graphics-baby-088099.gif, Promoszka mini-graphics-baby-088099.gif
    6 - Iwka (@), Eruanna mini-graphics-baby-088099.gif, Dora8201 mini-graphics-baby-088099.gif, bulinek88 mini-graphics-baby-088099.gif
    7 - Gosiacu(@), sonia18a mini-graphics-baby-556309.gif
    8 - kasia1988,
    9 - slodka100 (@)
    10 - Roxanka, Mega, Paragonik_93,
    11 - Welonisia, Anuśka, Tygrysek86
    12 - Rubi, Tigana, lulu_ovufriend
    13 - Krokodylica, Brawurka84, zara, olencja, maja35, kasiatoja, magdaleka_ka, munirka, słoneczna 85, marissith, Aprilka
    14 - aTyna,
    15 - kierzynka,
    16 - Ewa99, kasika8303, czrnula22,
    17 - przedszkolanka, motyl1993
    18 - kwiatuszek789,Kasia*
    19 - madzianka, Aniiusiaaa5
    20 - pleasure
    21 - mala1407
    22 - samira, JusWik, Zonia
    23 - chmurreczkaa, Nasturcja, Izuniaa89, Zajsonek, kizia90, Madzik82
    24 -
    25 - Daisy, Magda_lena88, julita
    26 - Rybeńka
    27 - Iwonaa11, Betty Boop
    28 - Pysiaaa21, Bombelek87, liwi
    29 - mizzelka, Neli
    30 - La, Lena87, Sue, aisza, Mirinda
    g61070.gif
    mini-graphics-baby-285779.gif w tym miesiącu jest: 26 t8313.gif
    g61070.gif

...mini-graphics-baby-088099.gif

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    hej dziewczynki ja na chwilke wpadam cały weekend poza domem gratuluje kasiatoja hmm piekny teścik :)) samirciu twoja owulka juz pewnie zarogiem nie martw się pecherzyk napewno jest odpowiednich rozmiarów przy takim teście owulacyjnym nie ma innej opcji .trzymajcie sie kochane spokojnej niedzieli :*****

no że urósł to połowa sukcesu teraz musi pęknąć i wypuścić piękna komóreczkę coby pani plemniczek rozpoczęła z nią nowe małe życie ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ma racje, dwa dni powinny być ok :) na test :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    a ja jak zwykle ostatnio to bywa nie moge testowac bo @ w terminie ;( buu posrane to wszystko
    powodzenia dla reszty mam nadzieje ze chociaz wam sie uda ;)
    o rany, szkoda bardzo :( :* Trzymaj sie :*

slodka100 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samirko pisałaś właśnie coś o tym żeby codziennie i czytałam artykuł npr na jakiejś stronce :)
    "Jak częste zbliżenia?

Publikacje medyczne z ostatniej dekady podważają dominujący wciąż pogląd, iż częste zbliżenia obniżają męską płodność. Okazuje się, że dwudniowe przerwy we współżyciu nie mają wpływu na jakość nasienia. Nawet codzienne współżycie nie powodowało obniżenia ilości i ruchliwości plemników u mężczyzn z nasieniem normalnej jakości, co więcej — paradoksalnie — poprawiało ich liczbę i ruchliwość u mężczyzn cierpiących na oligozoospermię (mających poniżej 20 mln plemników w 1 mililitrze ejakulatu). Powstrzymywanie się od współżycia przez mniej niż 10 dni nie ma znaczącego wpływu na morfologię nasienia, natomiast po dłuższej przerwie w zbliżeniach jej parametry ulegają pogorszeniu.
    Wprawdzie sugerowanie określonej częstotliwości zbliżeń może powodować u małżonków niepotrzebny stres, wpływający niekorzystnie na ich starania, warto jednak wiedzieć, iż najwyższy wskaźnik płodności (37 procent) uzyskiwały pary współżyjące codziennie, nieco niższy (33 procent) podejmujące zbliżenia co drugi dzień, natomiast prawdopodobieństwo poczęcia spadało do 15 procent, jeżeli do współżycia dochodziło tylko raz na tydzień.
    Małżonkowie starający się bezskutecznie o dziecko przeżywają oczywiste w takiej sytuacji napięcie emocjonalne, które może powodować niechęć do współżycia czy brak satysfakcji seksualnej. Stres jest często większy, jeśli para stara się monitorować dzień owulacji albo kieruje się przyjętym wcześniej schematem współżycia. W związku z tym należy poinformować małżonków, że największe prawdopodobieństwo poczęcia osiągną, współżyjąc co 1-2 dni, lecz równocześnie trzeba zwrócić uwagę, że nie powinni czuć się przymuszeni do rygorystycznego stosowania się do tego zalecenia."

Magda_lena88, samira, kapturnica, Tygrysek, Krokodylica, inezka lubią tę wiadomość

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ