CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKatti wrote:nie boisz sie po biochemicznej od razu starac sie w kolejnym cyklu ?
Nie wiem ja sie boje strasznie po poronieniu i nie wiem czy się przełamie
Moja ginekolog i immunolog w sumie tez u którego dzisiaj byłam mówią ze kobiety najbardziej płodne sa 3 miesiące po stracie a ze u mnie to było ledwo co bo to był 3 moze 4 tydzień miałam na prawde późno owulacje i późno zagnieżdżenie a wszytsko sie złuszcza powiedziała ze nie ma co odpuszczać. Ale bie bede kłamała ze boje sie tego co przeżyłam teraz. Ale uważam ze za dwa miesiące bede czuła to samo bo tego sie poprosi nie zapomniKatti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Moja ginekolog i immunolog w sumie tez u którego dzisiaj byłam mówią ze kobiety najbardziej płodne sa 3 miesiące po stracie a ze u mnie to było ledwo co bo to był 3 moze 4 tydzień miałam na prawde późno owulacje i późno zagnieżdżenie a wszytsko sie złuszcza powiedziała ze nie ma co odpuszczać. Ale bie bede kłamała ze boje sie tego co przeżyłam teraz. Ale uważam ze za dwa miesiące bede czuła to samo bo tego sie poprosi nie zapomni
Ja jestem 9 dni od czasu jak maluszek ze mnie wyleciał a nadal czuje sie kiepsko, jestem osłabiona na tyle że spacer w koło domu daje mi efek zawrotów głowy tak mocny że ledwo do domu wróciłam... nie wiem ile jeszcze bedzie to trwało a w poniedzialek musze syna zaprowadzic i odebrac z przedszkola... -
nick nieaktualnyKatti ja zobaczyłam tylko większy kawałek endometrium ?? Sama nie wiem o to było ale wyglądało zupełnie inaczej od tych wszystkich skrzepów i zaczęłam sie trząść jak galareta. Uważam ze to jest okopne ze w tak wysokiej ciazy kobiety musza ronić w domu do toalety patrzeć i przezywać. To jest straszne - ja do momentu krwawienia miałam potrzebę objechani wszystkich lekarzy w Krakowie z myślą ze któryś jeszcze bedzie potrafił zatrzymać spadająca betę ze uratuje tego okruszka, dopiero dzisiaj 3 dzien cyklu czyje sie tak inaczej jakby pogodziłam sie z tym na tyle ze wiem ze nic bym nie zrobiła.
Katti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jutro mam 2 dc. Chciałam porobić badania przed wizytą u ginekolog nową i w sumie pierwsza poważna.
TSH FT3 FT4 FSH LH ESTRADIOL. Czy mogę je zrobić jednorazowo? W sumie to musze bo nie będę miała już kiedy przed wizytą. Zrobią mi tyle jednorazowo?
Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
12.2017 - cp
Starania od 10.06.2017
Nadzczynnosc GB.
Zielone światło.
06.22- 5cykl starań na nowo. -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Katti ja zobaczyłam tylko większy kawałek endometrium ?? Sama nie wiem o to było ale wyglądało zupełnie inaczej od tych wszystkich skrzepów i zaczęłam sie trząść jak galareta. Uważam ze to jest okopne ze w tak wysokiej ciazy kobiety musza ronić w domu do toalety patrzeć i przezywać. To jest straszne - ja do momentu krwawienia miałam potrzebę objechani wszystkich lekarzy w Krakowie z myślą ze któryś jeszcze bedzie potrafił zatrzymać spadająca betę ze uratuje tego okruszka, dopiero dzisiaj 3 dzien cyklu czyje sie tak inaczej jakby pogodziłam sie z tym na tyle ze wiem ze nic bym nie zrobiła.
-
nick nieaktualnyKatti wrote:Niestety... a co gorsza po 3 tyg jak test ciazowy wyjdzie pozytywny to czeka mnie zabieg i znowu bede zwijać się z bólu po za biegu...
Katti z tego co czytałam w UK nie robią bety? Nie masz jak wykupić prywatnie w jakiejś polskiej klinice? Moja beta z dzisiaj to juz cos ponad 1 następna zrobię we czwartek bo wcześniej nie mam kiedy w poniedziałek wracam do pracy. Mam jakis lek przed ludźmi nie wiedza o niczym ale najlepiej jest mi w towarzystwie męża boje sie ze ktoś znowu zada to znienawidzone pytanie „ a wy kiedy dziecko ?”Katti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Katti z tego co czytałam w UK nie robią bety? Nie masz jak wykupić prywatnie w jakiejś polskiej klinice? Moja beta z dzisiaj to juz cos ponad 1 następna zrobię we czwartek bo wcześniej nie mam kiedy w poniedziałek wracam do pracy. Mam jakis lek przed ludźmi nie wiedza o niczym ale najlepiej jest mi w towarzystwie męża boje sie ze ktoś znowu zada to znienawidzone pytanie „ a wy kiedy dziecko ?”
Tak czy siak jesli beta byłaby xxx to zabieg mnie bedzie i tak czekał...
Wiesz ja zaczełam ronić w 13 tyg +1 dzień a z tego co czytałam na necie to powyzej 12tyg poronienie jest dwu fazowe i zwykle nigdy nie oczyszcza się do końca samo tak było praktycznie na każdym forum które czytałam dlatego nie rozumiem czemu mam tyle czasu czekac robic test i dopiero wtedy jakby wyszedl pozytyw bede miec zabieg...Przez pierwsze 3 dni straciłam tyle krwi ze pod koniec dnia trzeciego zaczeło krecic mi się w głowie. Obecnie krwawie jak na okres i raz na dzien wyjdzie jakis wiekszy skrzep tylko tyle ze nadal jestem mega oslabiona. Biore magnez,wapn,żelazo i inne witaminy aby wspomoc organizm , staram sie duzo lezec,nie dzwigam dzieci ogolnei staram sie jak najwiecej odpoczywac i wykorzystywac fakt kiedy mąż ma wolne w pracy. -
Karmelllka90 wrote:Katti z tego co czytałam w UK nie robią bety? Nie masz jak wykupić prywatnie w jakiejś polskiej klinice? Moja beta z dzisiaj to juz cos ponad 1 następna zrobię we czwartek bo wcześniej nie mam kiedy w poniedziałek wracam do pracy. Mam jakis lek przed ludźmi nie wiedza o niczym ale najlepiej jest mi w towarzystwie męża boje sie ze ktoś znowu zada to znienawidzone pytanie „ a wy kiedy dziecko ?”
Dziewczyny dobrze wiem co czujecie. Niestety ja też w poprzednim Cyklu miałam Biochemiczna jak określił lekarz, chociaż dla mnie wiadomo.... Cieszylam że się udało. Zaczęłam plamic, progesteron niski i beta w dół. Jestem w podobnej sytuacji bo to był początek ok 4t. Nie mogłam patrzeć się na krwawienie jak przyszło do oczyszczania się. Ale lekarz u mnie też nie kazał czekać jeżeli tylko odróżnie plamienie od krwawienia kazał przyjmować leki do stymulacji. Obecnie jutro jest 11 dzień po zastrzyku i będę robiła pierwszy test z nadzieją w tym cyklu. Bałam się go rozpoczynać. Ale już dochodzę do siebie i staram odbudować nadzieję i pozytywną energię.
I Wam też tego życzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 21:38
Katti lubi tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Dziewczyny jak to jest możliwe,że w ostatnim cyklu testy owu pokazały dwie krechy w 18dc, a w tym już w 11 dc?
Kupuje testy z rossmana facelle, z tym że teraz mam strumieniowe, a tamte były paskowe.
Możliwe to?
nasze organizmy to magiaStraciatellaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Katti wrote:No jak widać nasze urodzinowe groszki nie okazały się dla nas szczęśliwymi
Niestety nie. Ale nowy cykl nowa nadzieja.
Już chce jutro i zobaczyć jak wyjdzie test. Jeszcze jakaś infekcja chyba się przyplatala nie wiem nawet co Można brać przy staraniachKatti lubi tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
nick nieaktualnyMarryy wrote:Niestety nie. Ale nowy cykl nowa nadzieja.
Już chce jutro i zobaczyć jak wyjdzie test. Jeszcze jakaś infekcja chyba się przyplatala nie wiem nawet co Można brać przy staraniach
co do staran to ja jeszcze dlugo poczekam o ile w ogole do nich dojdzie... -
Straciatellaa wrote:Mozesz kupic w aptece lub rossmanie cos z seri Prenalen. Sa saszetki do picia, tabletki na gardlo itp ja sie tym leczylam podczas staran i w ciazy/ karmiac piersią.
Dzięki, jutro będę szukała po aptekach. Rano jadę zrobić progesteron to wstąpie kupic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 22:56
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
nick nieaktualnyGrzechotka2 wrote:Temperatura w końcu będzie górę! Owu wyznaczyło mi owulację, ale pewnie jeszcze zmieni za dwa dni. No w końcu jakiś sensowny cykl!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 09:13
ams, Grzechotka2 lubią tę wiadomość