Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle mam do dupy dzień, zrobiłam farbę na włosy piękna na pudełku loreal no petarda a wyszła mi jak kupa wymieszana z zoltkiem jajka i jeszcze nie równo 😞no zalamać się można...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:09

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Ja dziś wydzielina zabarwiona na brązowo więc @tuz tuż.... Nawet metoda co2-3dni nic nie dała poddaję się...
    U mnie w tym miesiącu była metoda codziennie w płodne i też nic. Takich rzeczy jeszcze u nas nie było, bo my bardziej z tych leniwych 😏 Mąż wykończony, ja wykończona szkoda gadać. Co miesiąc włączam inny plan działania no ale wszystko już było, nie mam pomysłu 😔

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Hahaha. Mój mąż twierdzi że ze mnie w tych dniach wychodzi diabeł za kierownicą bo przeklinam na wszystkich jak szewc i nadużywam klaksonu. Dobrze że Młody jest jeszcze za mały żeby rozumieć co matka wyprawia.
    Ja w tych dniach to bym najchętniej spała tylko, żeby przespać

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Wogóle mam do dupy dzień, zrobiłam farbę na włosy piękna na pudełku loreal no petarda a wyszła mi jak kupa wymieszana z zoltkiem jajka i jeszcze nie równo 😞no zalamać się można...
    Mi ostatnio fryzjerka takie ombre zrobiła na glowie, ze wróciłam i sie rozplakalam. Pozniej ppszlam do dobrej fryzjerki, wydalam kupę kasy ale teraz te wlosy jakos wyglądają

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Zajsonku szkoda. Lipiec nasz.
    Cichosza buuu, jak jest plamienie to u mnie oznacza to jedno także przykro mi...

    U mnie nic, za wcześnie na objawy choć brzuch cmi, pryszcze...
    Druga faza to zwykle pryszcze, wysypalo Was w ciąży ciężarówki czy nie?
    Ja miałam piękną cerę, tęsknię za nią! Zero pryszczy i wągrów, totalnie nic

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Zajsonku szkoda. Lipiec nasz.
    Cichosza buuu, jak jest plamienie to u mnie oznacza to jedno także przykro mi...

    U mnie nic, za wcześnie na objawy choć brzuch cmi, pryszcze...
    Druga faza to zwykle pryszcze, wysypalo Was w ciąży ciężarówki czy nie?

    Ja w ciąży w tym czasie byłam cud miód i orzeszki nawet pół pryszcza nie miałam co normalnie wyglądam jak pryszczata gimnazjalista zwlaszcza tuż przed okresem

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    U mnie w tym miesiącu była metoda codziennie w płodne i też nic. Takich rzeczy jeszcze u nas nie było, bo my bardziej z tych leniwych 😏 Mąż wykończony, ja wykończona szkoda gadać. Co miesiąc włączam inny plan działania no ale wszystko już było, nie mam pomysłu 😔
    U mnie tez bylo codziennie i raczej dupa, bo 11 dpo a test bialutki. Ostatnio przy biochemie udalo się jak byl jeden jedyny raz w dniu pozytywnego testu owu. Może jeszcze raz tą metodą się uda...

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    U mnie tez bylo codziennie i raczej dupa, bo 11 dpo a test bialutki. Ostatnio przy biochemie udalo się jak byl jeden jedyny raz w dniu pozytywnego testu owu. Może jeszcze raz tą metodą się uda...
    Mi pierwszym razem jak się udało, to było tylko 2 razy w miesiącu. Chyba tutaj nie ilość się liczy 😏

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3969 1688

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja się wyżyłam na jakiejś babce za kołkiem. Zjechała mi drogę, że prawie przydzwonilam. Jak zaczęłam trabić to ta macha łapami, więc pokazalam jej fucka. Teraz mi trochę glupio ale za to trochę pomoglo ^^
    Czemu głupio?? Niech nie zajerzdza komuś drogi to o fucka nie zobaczy 😀

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3969 1688

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Wogóle mam do dupy dzień, zrobiłam farbę na włosy piękna na pudełku loreal no petarda a wyszła mi jak kupa wymieszana z zoltkiem jajka i jeszcze nie równo 😞no zalamać się można...
    Oj nie przejmuj się włosami kupisz nowa farbę i będzie po sprawie 😘 no ja to się w ogóle zastanawiam tak i doszłam do wniosku że za dyzo "życzliwych" osób wiedziało na początku naszych starań że planujemy dziecko.... I te ich głupie uwagi, złote rady.... Może przez nich nie wychodzi.. Wiem głupie myślenie :P

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3969 1688

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    U mnie w tym miesiącu była metoda codziennie w płodne i też nic. Takich rzeczy jeszcze u nas nie było, bo my bardziej z tych leniwych 😏 Mąż wykończony, ja wykończona szkoda gadać. Co miesiąc włączam inny plan działania no ale wszystko już było, nie mam pomysłu 😔
    OCH ja też już wszystkie pomysły wyczerpalam... Było codzień, co dwa dni.. I tam minął rok... I pozycje niby sprzyjające poczecie, po seksie jak głupia też już leżałam z nogami w górze i poducha pod dupą i nic nie dało... Dlatego w nowym cyklu zamierzam iść znowu do gina i poprosić już go prosto z mostu o skierowanie na badanie hormonów..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:09

  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę teraz zdołowana. Koleżanka właśnie mi ogłosiła i wysłała zdjęcie usg... Trojaczków...
    Ona będzie miała trzy na raz... A ja nie mogę mieć pojedynczego. Płacze.

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    A ja siedzę teraz zdołowana. Koleżanka właśnie mi ogłosiła i wysłała zdjęcie usg... Trojaczków...
    Ona będzie miała trzy na raz... A ja nie mogę mieć pojedynczego. Płacze.
    Powiem Ci, że ja bym się akurat z trojaczków nie cieszyla. Przy jednym maluchu jest ciężko i czasem trudno wszystko ogarnąć a tu trójka...

    lithium, Cichosza, Nona, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn jakby mnie sytuacja zmusila to pewnie bym dala radę ale lekko by nie było 😁

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Czemu głupio?? Niech nie zajerzdza komuś drogi to o fucka nie zobaczy 😀
    A bo ja nie lubię jak komuś przeze mnie moze byc przykro. Zawsze mam pozniej wyrzuty sumienia

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    OCH ja też już wszystkie pomysły wyczerpalam... Było codzień, co dwa dni.. I tam minął rok... I pozycje niby sprzyjające poczecie, po seksie jak głupia też już leżałam z nogami w górze i poducha pod dupą i nic nie dało... Dlatego w nowym cyklu zamierzam iść znowu do gina i poprosić już go prosto z mostu o skierowanie na badanie hormonów..
    Justynka dobrze by było gdybyś zbadała te hormony. U Ciebie to może wiele wyjaśnić. Mi ostatnio np coś tarczyca skacze. Robiłam kilka razy TSH i zawsze wychodziło podwyższone, ostatnio miałam 2,9 to gin powiedział że jest ok, no ale sama się naczytałam, to wiem że za dużo. Ale co będę się wymądrzać jak lekarz się zna lepiej.. Niedawno powtórzyłam i już wynik blisko 4,0. Poleciałam do endo i dostałam lek. A tak to ten gin dalej by twierdził że jest ok 🤨 tak samo u mnie wyszło, że nie przyswajam kwasu foliowego syntetycznego. Moim zdaniem takie badania powinny być podstawą, jeśli idziemy do lekarza i mówimy, że planujemy zajść w ciążę, a nie że oni każą się nam faszerować niewiadomo czym, a później wychodzi, że to nam bardziej szkodzi niż pomaga..

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2273 1560

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja mialam najpiękniejsza cere ever. Ale moja znajoma połowę ciąży wygladala jak nastolatka wyjatkowo źle przechodzące dojrzewanie😜
    U mnie pryszcze to niestety zwiastun @, dlatego cierpliwie czekam jak jutro zaleje mnie fala i ból😢

    Cichosza bardzo mi przykro😘

    Lithium nie płacz, Ty tezr w końcu się doczekasz drugiego😙 wierze w to, nasze chłopaki muszą mieć młodsze rodzeństwo💪

    lithium, Nona lubią tę wiadomość

  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Powiem Ci, że ja bym się akurat z trojaczków nie cieszyla. Przy jednym maluchu jest ciężko i czasem trudno wszystko ogarnąć a tu trójka...
    Ja zawsze chciałam bliźniaki albo trojaczki. Szczerze mówiąc nie mogę powiedzieć, że mi przy jednym już było ciężko bo mi się trafiło spokojnie dziecko. Do teraz :-P
    Po prostu jestem straszną zazdrośnicą...

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego