Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    =:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:14

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3978 1690

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    U mnie można wpisać @

    Ktoś jeszcze testuje?
    Jeszxze się nie wpisuje na lipiec, czekam aż zamkniemy czerwiec jakimiś pozytywami :)
    No ja jak jutro @ się nie pojawi w co wątpię bo już ją czuje... To w sobotę zatestuje...

    Nona lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1409 628

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    To dość wcześnie ta bete robiłaś... Może za wcześnie??? Poczekaj trochę.. A ile trwa u Ciebie fl?

    zazwyczaj 14 dni. Ale skoro na testach były słabe kreski to beta też powinna pokazać bo pierwsze jest w krwi a potem w moczu tak czy ja coś pomyliłam?

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3978 1690

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    zazwyczaj 14 dni. Ale skoro na testach były słabe kreski to beta też powinna pokazać bo pierwsze jest w krwi a potem w moczu tak czy ja coś pomyliłam?
    Nie wiem już sama ale poczekaj jeszcze do terminu @ i zatestuj dzień po nim 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1409 628

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam ciekawy artykuł może komuś się przyda :)



    Czyżby pojawiły się upragnione dwie kreski, a objawów nadal brak? Najprawdopodobniej gdy stężenie hormonu hCG osiągnie odpowiednio wysoki poziom, organizm poinformuje Cię o ciąży. Ludzka gonadotropina kosmówkowa pojawia się w surowicy krwi dopiero 11 dni po zapłodnieniu, a jej stężenie wzrasta wraz z postępem rozwoju płodu do około 10 tygodnia ciąży.

    Gonadotropina kosmówkowa, zwana potocznie hCG, składa się z podjednostek takich jak α – hCG i β - hCG. To β - hCG jest „charakterystycznym” hormonem wykrywanym w ciąży, produkowanym początkowo przez zarodek, a później przez łożysko.

    Pojawienie się hormonu hCG we krwi oraz jego późniejszy bardzo dynamiczny przyrost odpowiada za większość objawów ciążowych. Mdłości i wymioty, zwane „porannymi”, które często atakują nie tylko rano, ale o każdej porze dnia i nocy. Jak się okazuje występowanie „porannych” mdłości znacząco obniża ryzyko utraty ciąży w pierwszym jej trymestrze[1]. Naukowcy wiążą je także, ze wzrostem poziomu estrogenów, grupy hormonów niezmiernie istotnych w pierwszych tygodniach ciąży.

    Bywa, że ciąża przebiega „bezobjawowo”, a jedynym jej wyznacznikiem jest rosnący brzuszek. Jeżeli podczas badania USG lekarz nie widzi żadnych nieprawidłowości, nie należy w ogóle sugerować się brakiem objawów, a wręcz cieszyć, że będzie to naprawdę przyjemny czas.


    Wszystko wydaje się niezmiernie proste - obecność hCG potwierdza ciążę, a brak tego hormonu ciążę wyklucza. Czasem jednak zdarza się, że wykonałyśmy dwa testy, których wyniki się nawzajem wykluczają. Być może to tak zwany fantom hCG [2,3].

    Testy z krwi wykrywają wiele podobnych molekuł do najróżniejszych frakcji hCG, jak na przykład ludzki hormon luteinizujący (hLH), który może być omyłkowo potraktowany jako hCG. Mimo że zdarza się to niezmiernie rzadko, warto wykonać dla potwierdzenia drugi test ciążowy, tym razem z moczu. W tym osobliwym przypadku dopiero wynik tego testu będzie wiarygodny

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:14

  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 00:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    ale po owulacji czy po terminie @?
    Kochana a ja tak z innej beczki. Mogę zapytać jak sytuacja z Twoim? Nadal się do siebie nie odzywacie?

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3150

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zrobiłam test czułości 10 dokładnie 2 testy w obydwu pojawiły się dwie kreski w czasie około 2 min ale slabo widoczne ale różowe. Zdjęcia nie wyśle bo naprawdę próbowała ale nie widać ich wyraźnie i trzeba się wpatrywać w zdjęcie więc to bez sensu. Właśnie jestem w kolejce do badania krwi. Zrobiłam sobie zastrzyk z clexanu wzięłam dupka acard biorę cały czas wieczorem do kolacji i czekamy, powiem tak dziś jest dzień spodziewanej @ owulację miałam 12-13 dni temu albo nawet wcześniej. Była potwierdzona we wtorek 11 czerwca 3 pęcherzyki mogły popękać w odstępie nawet 24 h więc zobaczymy. Spokojna jestem bo czuję że na @ się nie zapowiada a czy to biochem to się okaże. Nawet biochem mieć ucieszy znaczy że się coś dzieje. Jak będzie wynik bety ma być wieczorem bo w diagnostyce to różnie dam znać.

    Nona, lithium, Shas91, Malwcia89 lubią tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1409 628

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    No i zrobiłam test czułości 10 dokładnie 2 testy w obydwu pojawiły się dwie kreski w czasie około 2 min ale slabo widoczne ale różowe. Zdjęcia nie wyśle bo naprawdę próbowała ale nie widać ich wyraźnie i trzeba się wpatrywać w zdjęcie więc to bez sensu. Właśnie jestem w kolejce do badania krwi. Zrobiłam sobie zastrzyk z clexanu wzięłam dupka acard biorę cały czas wieczorem do kolacji i czekamy, powiem tak dziś jest dzień spodziewanej @ owulację miałam 12-13 dni temu albo nawet wcześniej. Była potwierdzona we wtorek 11 czerwca 3 pęcherzyki mogły popękać w odstępie nawet 24 h więc zobaczymy. Spokojna jestem bo czuję że na @ się nie zapowiada a czy to biochem to się okaże. Nawet biochem mieć ucieszy znaczy że się coś dzieje. Jak będzie wynik bety ma być wieczorem bo w diagnostyce to różnie dam znać.

    To ja trzymam kciuki za piękną betę. I po cichu składam już gratulacje :*

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3150

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka to jest beta biochemiczna, bardzo niska ? Wiem że najważniejszy jest przyrost zrobię następna w poniedziałek bo labo zamknięte na weekend. Ale jaka betę mieliście przy biochemię ?

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3978 1690

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Wiem wiem, o Tobie pamiętam. Podczytuje cały czas, kciuki mocne!!!!
    No @ nie przyszła bo zazwyczaj przychodzi rano... Ale czuję się okresowo więc pewnie niestety postanowi się spóźnić ☹️

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    No i zrobiłam test czułości 10 dokładnie 2 testy w obydwu pojawiły się dwie kreski w czasie około 2 min ale slabo widoczne ale różowe. Zdjęcia nie wyśle bo naprawdę próbowała ale nie widać ich wyraźnie i trzeba się wpatrywać w zdjęcie więc to bez sensu. Właśnie jestem w kolejce do badania krwi. Zrobiłam sobie zastrzyk z clexanu wzięłam dupka acard biorę cały czas wieczorem do kolacji i czekamy, powiem tak dziś jest dzień spodziewanej @ owulację miałam 12-13 dni temu albo nawet wcześniej. Była potwierdzona we wtorek 11 czerwca 3 pęcherzyki mogły popękać w odstępie nawet 24 h więc zobaczymy. Spokojna jestem bo czuję że na @ się nie zapowiada a czy to biochem to się okaże. Nawet biochem mieć ucieszy znaczy że się coś dzieje. Jak będzie wynik bety ma być wieczorem bo w diagnostyce to różnie dam znać.


    diagnostyka ma dalej jakąś awarię strony...

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    A jaka to jest beta biochemiczna, bardzo niska ? Wiem że najważniejszy jest przyrost zrobię następna w poniedziałek bo labo zamknięte na weekend. Ale jaka betę mieliście przy biochemię ?
    13,27

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:15

  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    No i zrobiłam test czułości 10 dokładnie 2 testy w obydwu pojawiły się dwie kreski w czasie około 2 min ale slabo widoczne ale różowe. Zdjęcia nie wyśle bo naprawdę próbowała ale nie widać ich wyraźnie i trzeba się wpatrywać w zdjęcie więc to bez sensu. Właśnie jestem w kolejce do badania krwi. Zrobiłam sobie zastrzyk z clexanu wzięłam dupka acard biorę cały czas wieczorem do kolacji i czekamy, powiem tak dziś jest dzień spodziewanej @ owulację miałam 12-13 dni temu albo nawet wcześniej. Była potwierdzona we wtorek 11 czerwca 3 pęcherzyki mogły popękać w odstępie nawet 24 h więc zobaczymy. Spokojna jestem bo czuję że na @ się nie zapowiada a czy to biochem to się okaże. Nawet biochem mieć ucieszy znaczy że się coś dzieje. Jak będzie wynik bety ma być wieczorem bo w diagnostyce to różnie dam znać.
    Trzymam kciuki za dobry wynik bety 😍

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No @ nie przyszła bo zazwyczaj przychodzi rano... Ale czuję się okresowo więc pewnie niestety postanowi się spóźnić ☹️
    Ja już dawno zrobiła bym test

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3150

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Po dwóch stratach na chłodno do tego podchodzę bo wiem co może się stać. Mam plan, leki. Tylko spokojnie czekac. I właśnie taki spokój czuje. Was dziewuszki też zycze samych dwóch grubych krech.

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3150

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    kciuki Mildred!

    Dzięki. Tobie też życzę powodzenia w następnym cyklu. Ja na clo byłam może to pomogło że się coś ruszyło.

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3978 1690

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Ja już dawno zrobiła bym test
    Robiłam przedwczoraj 😘 i negatyw a dziś termin @..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3150

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    13,27

    A kiedy przyszła @ po ilu dniach ?

    9ewns65gkf9ocqq6.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego