Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • #Mag Ekspertka
    Postów: 200 309

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60f7af8cfb84.png

    Gratulacje! Od razu humor lepszy jak się widzi dobre wieści z rana :)
    LaBelle - Twój facet poszedł po rozum do głowy?

    Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;

    On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%

    Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;

    05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)

    06.2020 1FET :(
    07.2020 FET 😍
    10dpt - 289
    12dpt - 658
    14dpt - 1830
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 657 476

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 13:48

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    A kiedy przyszła @ po ilu dniach ?
    Po 4 dniach bo była przerwa świąteczna i dopiero poszłam powtórzyć bete to było już 8,17 i popołudniu dostałam @

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1377 1242

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Mag wrote:
    Gratulacje! Od razu humor lepszy jak się widzi dobre wieści z rana :)
    LaBelle - Twój facet poszedł po rozum do głowy?


    Kochana, on od niedzieli się do mnie NIE ODZYWA...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 09:37

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie na owulację takie "burczenie" w jajnikach? Jakby mi się tam woda przelewala 😂

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3150

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powtórzę w poniedziałek. Bo w weekend lab nie pracuje. Trzymajcie kciuki za zdrowa dobra ciążę !!. A zastrzyki z clexanu nie bolą, sama aż się zdziwiłam jak mi to łatwo poszło się dźgnąć.

    LaBellePerle, Cichosza lubią tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Kochana, on od niedzieli się do mnie NIE ODZYWA...
    Masakra... Jak to znosisz?

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1377 1242

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Masakra... Jak to znosisz?


    ciężko. Raz lepiej, raz gorzej. Najgorszy jest chyba szok i wszyscy ludzie wokół powtarzający, żebym go kopnęła w dupę, bo to zachowanie jest chore.

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    ciężko. Raz lepiej, raz gorzej. Najgorszy jest chyba szok i wszyscy ludzie wokół powtarzający, żebym go kopnęła w dupę, bo to zachowanie jest chore.
    No wiadomo że jest to chore ale mimo wszystko najpierw musicie porozmawiać i wyjaśnić sobie wszystko bo szkoda by było teraz to zostawić i rozstać się jak dzidziuś w drodze...

  • #Mag Ekspertka
    Postów: 200 309

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    ciężko. Raz lepiej, raz gorzej. Najgorszy jest chyba szok i wszyscy ludzie wokół powtarzający, żebym go kopnęła w dupę, bo to zachowanie jest chore.

    LaBelle, współczuję Ci całej tej sytuacji. Nawet sobie nie umiem wyobrazić, co możesz czuć i jakie myśli mieć w głowie. Najważniejsze, że nie jesteś teraz sama! Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno.

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;

    On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%

    Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;

    05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)

    06.2020 1FET :(
    07.2020 FET 😍
    10dpt - 289
    12dpt - 658
    14dpt - 1830
  • Agnes Przyjaciółka
    Postów: 95 72

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    ciężko. Raz lepiej, raz gorzej. Najgorszy jest chyba szok i wszyscy ludzie wokół powtarzający, żebym go kopnęła w dupę, bo to zachowanie jest chore.
    Trzymaj się kochana! Ja coraz częściej dochodzę do wniosku, że bardziej mi dziecko potrzebne niż facet. Wartościowego faceta można poznać w każdym wieku, zaś na dziecko mamy mniej czasu. Znam wiele samotnych, szczęśliwych spelnionych matek. Sama się zastanawiam nad takim rozwiązaniem.

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:15

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 493 421

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle, lipa z tym lekarzem. Pierwsze USG przecież pozwala też wykluczyć pozamaciczną, eh

    Julka lubi tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez przechodze na lipiec.

  • Agnes Przyjaciółka
    Postów: 95 72

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie wytrzymała i poszła prywatnie zrobić USG. Szczególnie teraz jest Ci potrzebny spokój. Pamiętaj kochana nie jesteś sama! Bądź egoistką i skup się na sobie, a resztę olej ciepłym moczem. Jak nie przyleci w podskokach z kwiatami to nie wart Twoich nerwów i łez. Bądź dzielna, jesteśmy z Tobą!

    LaBellePerle, Justyna1719 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBella piękna ta beta aż miło patrzeć a lekarz za przeroszeniem konował jakiś bo na sto procent byś coś na usg zobaczyła jak przy niższej becie widzialam pęcherzyk :) mam nadzieję kochana że twój chłop jednak się opamięta i razem będziecie czekać na ten wasz malutki cud :)

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1377 1242

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    LaBella piękna ta beta aż miło patrzeć a lekarz za przeroszeniem konował jakiś bo na sto procent byś coś na usg zobaczyła jak przy niższej becie widzialam pęcherzyk :) mam nadzieję kochana że twój chłop jednak się opamięta i razem będziecie czekać na ten wasz malutki cud :)


    Ja niestety coraz bardziej tracę na to nadzieję.

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1377 1242

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    A kiedy przyszła @ po ilu dniach ?


    mi się wtedy "spóźniła" 5-6 dni

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3990 1691

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Kochana, on od niedzieli się do mnie NIE ODZYWA...
    A wiedział że mialas wizytę u lekarza wczoraj??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • alis132 Autorytet
    Postów: 611 186

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) byłam w 14 dc u lekarza zeby potwierdzic owulacje mówił mi że endometrium mam 9 i że raczej po owulacji bo nie ma pęcherzyka dominującego i jakis lekki płyn był.... ale mogł być to tez bezowulacyjny.

    DZIŚ 17 dzień cyklu zrobiłam progesteron i jest 5,29 ng/ml jesteście w stanie mi powiedzieć czy owulacja była?
    oczywiscie jestem na duphastonie od 14dc. A tak mnie bolą jajniki że OLABOGA!

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego