Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Biedactwo.. Ale uwierz mi ze jeśli nie jestem w ciąży... To tez juz bym chciała..... Bo im dłużej się spóźnia @ tym większe nadzieję robi a potem rozczarowanie....
    Wiem u mnie przyszła tydzień później...

  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    moim zdaniem jeszcze sporo, u mnie od takiej kreski to jeszcze szło parę dni
    U mnie dzisiaj 10dc, a owulacje 14-15dc zazwyczaj z moich obserwacji

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • MałaMi_87 Koleżanka
    Postów: 33 9

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    A jaka to jest beta biochemiczna, bardzo niska ? Wiem że najważniejszy jest przyrost zrobię następna w poniedziałek bo labo zamknięte na weekend. Ale jaka betę mieliście przy biochemię ?

    W pt 07.06 beta 28,28 w pon 10.06 9,72 we wt 11.06 @ 😢

    Starania od 12/2018r.

    6cs ciąża biochemiczna (5t4d)

    Przerwa od 12.2019 do 03.2020
    Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody

    Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów
    · jajowody poskręcane (naprawione)
    · udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)

    Nasze wyniki: dobre
    Walczymy dalej 💪😍
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 28 czerwca 2019, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi_87 wrote:
    W pt 07.06 beta 28,28 w pon 10.06 9,72 we wt 11.06 @ 😢
    Współczuję też to przechodziłam, najgorzej że się tak cieszymy a potem taki żal i myśli dlaczego...

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś też leciutkie plamienie.. Test negatywny... A @ nie ma ☹️

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pojawiło się plamienie, także raczej baj baj ten cykl.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja dziś też leciutkie plamienie.. Test negatywny... A @ nie ma ☹️
    Ja tak samo czekam😕

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ile jestes po owulacji?

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Justyna ile jestes po owulacji?
    Dziś 14 dpo.. A Ty?? I najgorsze ze wcześniej czułam się jak na @ a teraz nic ☹️ no a testy negatywne.... Coś czuję że będzie powtórka z poprzedniego cyklu... Tylko nie wiem czym spowodowany ten skapy okres ☹️ boję się że to przez clo... Bo nie miałam monitoringu i pewnie coś tam się złego zadziało.. Nigdy nie miałam problemów takich z okresem.. Zawsze był na czas... Io plamienia h przed nie było mowy... No Zadko kiedy takie coś miało miejsce...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziś 14 dpo.. A Ty?? I najgorsze ze wcześniej czułam się jak na @ a teraz nic ☹️ no a testy negatywne.... Coś czuję że będzie powtórka z poprzedniego cyklu... Tylko nie wiem czym spowodowany ten skapy okres ☹️ boję się że to przez clo... Bo nie miałam monitoringu i pewnie coś tam się złego zadziało.. Nigdy nie miałam problemów takich z okresem.. Zawsze był na czas... Io plamienia h przed nie było mowy... No Zadko kiedy takie coś miało miejsce...
    12 dpo .Mi owulacja sie przesunela w tym cyklu moze dlatego okres sie spozni.Duzo dziewczyn ma plamienia przed to na pewno nic takiego nie zamartwiaj sie .Kiedy masz wizyte u gin.?

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    12 dpo .Mi owulacja sie przesunela w tym cyklu moze dlatego okres sie spozni.Duzo dziewczyn ma plamienia przed to na pewno nic takiego nie zamartwiaj sie .Kiedy masz wizyte u gin.?
    No a ile zawsze druga faza u Ciebie trwała?? Ta po owulacji??
    No wizytę mogę mieć każdego dnia ale zależy mina konkretnej ginekolog.. Która przyjmuje tylko w poniedziałki... Pojutrze mam sprawę w sądzie więc do lekarza nie pójdę... W następny ewentualnie... Akurat już po @ powinno być..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No a ile zawsze druga faza u Ciebie trwała?? Ta po owulacji??
    No wizytę mogę mieć każdego dnia ale zależy mina konkretnej ginekolog.. Która przyjmuje tylko w poniedziałki... Pojutrze mam sprawę w sądzie więc do lekarza nie pójdę... W następny ewentualnie... Akurat już po @ powinno być..
    16 i 14 tak pomiedzy tym sie wahala ale zawsze dlugosc cyklu taka sama

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 13:23

  • MałaMi_87 Koleżanka
    Postów: 33 9

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co 19dc, z moich obserwacji w pon była owulacja zaczynam odliczanie za 10dni testuje. Jakieś tam objawy są ale nie chcę się nakręcać i wmawiać, że coś się dzieje.. ehh to czekanie najgorsze.. 😕

    Starania od 12/2018r.

    6cs ciąża biochemiczna (5t4d)

    Przerwa od 12.2019 do 03.2020
    Skierowanie na laparoskopie podejrzenie -niepłodność pierwotna, niedrożne jajowody

    Marzec 2020-Laparoskopia
    · uwolnienie zwrotów
    · jajowody poskręcane (naprawione)
    · udrożnienie jajowodów (oba jajowody udrożnione pod dużym ciśnieniem ale udało się)

    Nasze wyniki: dobre
    Walczymy dalej 💪😍
  • szona Autorytet
    Postów: 5185 12207

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Mam pytanie - czy któraś z Was miała podwyższony poziom kwasu foliowego, pomimo tego, że przyjmuje metylowany, cały czas w tej samej dawce 400? B12 w normie.

    Jestem po CB (w poprzednim cyklu), sprawdzam powoli co może być ze mną nie tak. Na pierwszy ogień poszły witaminy... No i bęc. Odstawię go chyba teraz na trochę, ale idzie do mnie zalecony przez gina inofolic combi - i chyba nie powinnam go zaczynać przy tym wyniku kwasu? (27,8 - a max wg norm labo to 18,7)

    10 cs po cb.
    Dzieciaku, dlaczego upór masz po matce...

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️ASA i AOA - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️
    ▪️helicobacter pylori - ❓
    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8
    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Maj: ANA4
    Czerwiec: subpopulacje limfocytów
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    16 i 14 tak pomiedzy tym sie wahala ale zawsze dlugosc cyklu taka sama
    Druga faza zawsze powinna być takiej samej długości.. Zmianie ulega tylko okres przed owulacją. Jeśli owulacja jest później to doliczasz tyle dni ile trwała zazwyczaj fl i masz miej więcej termin okresu 😊. Czyli jeśli dziś masz 12 dpo to przy fazie lutealnej 14 dni okresu powinnaś dopiero dostać pojutrze, bo wtedy mija 14 dni od owulacji...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Cześć wszystkim!
    Mam pytanie - czy któraś z Was miała podwyższony poziom kwasu foliowego, pomimo tego, że przyjmuje metylowany, cały czas w tej samej dawce 400? B12 w normie.

    Jestem po CB (w poprzednim cyklu), sprawdzam powoli co może być ze mną nie tak. Na pierwszy ogień poszły witaminy... No i bęc. Odstawię go chyba teraz na trochę, ale idzie do mnie zalecony przez gina inofolic combi - i chyba nie powinnam go zaczynać przy tym wyniku kwasu? (27,8 - a max wg norm labo to 18,7)
    Ojej to można przedawkowac kwas foliowy ☹️???? Jej jaka ja jestem jeszcze zielona w tym wszystkim... 😐.... Ja kwas foliowy 400 biorę już chyba z 10 miechów... Może też nie powinnam.....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 436 323

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Cześć wszystkim!
    Mam pytanie - czy któraś z Was miała podwyższony poziom kwasu foliowego, pomimo tego, że przyjmuje metylowany, cały czas w tej samej dawce 400? B12 w normie.

    Jestem po CB (w poprzednim cyklu), sprawdzam powoli co może być ze mną nie tak. Na pierwszy ogień poszły witaminy... No i bęc. Odstawię go chyba teraz na trochę, ale idzie do mnie zalecony przez gina inofolic combi - i chyba nie powinnam go zaczynać przy tym wyniku kwasu? (27,8 - a max wg norm labo to 18,7)
    Hej! Tak, ja miałam i w sumie pewnie mam do tej pory, ale ja na początku brałam w dawce 400, pózniej miałam zwiększony do 5000, a teraz sama zeszłam do 800. Ogólnie rozmawiałam o tym z trzema lekarzami i oni nie kazali się tym przejmować. Mówili, że to nie szkodzi i dalej kazali łykać te końskie dawki. Ja się oczywiście naczytałam różnych info na ten temat i sama nie wiem. B12 też mam w normie i homocysteina ładnie mi spadła. Tylko kurcze ten kwas..

    w57v3e3krxyqvkia.png
    12.11.2019 II 💕 🤰👶
    13.11.2019 beta 38,86
    15.11.2019 beta 126,41
    18.11.2019 beta 470,58
    23.11.2019 beta 6995,52
    ~ Clexane 0,6 - 2x1, Zaax, Letrox, wit D, Optimal Prenatal Seeking Health, Luteina, Duphaston

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • szona Autorytet
    Postów: 5185 12207

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Hej! Tak, ja miałam i w sumie pewnie mam do tej pory, ale ja na początku brałam w dawce 400, pózniej miałam zwiększony do 5000, a teraz sama zeszłam do 800. Ogólnie rozmawiałam o tym z trzema lekarzami i oni nie kazali się tym przejmować. Mówili, że to nie szkodzi i dalej kazali łykać te końskie dawki. Ja się oczywiście naczytałam różnych info na ten temat i sama nie wiem. B12 też mam w normie i homocysteina ładnie mi spadła. Tylko kurcze ten kwas..

    Dzięki! Ja mam lekarza dopiero 9.07. Może powinnam go brać co kilka dni. Też przeczytałam, że nadmiar może zle wpływać na płód. Ale wszystko co znajduję w Google dzielę na 4 ;)

    10 cs po cb.
    Dzieciaku, dlaczego upór masz po matce...

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️ASA i AOA - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️
    ▪️helicobacter pylori - ❓
    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8
    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Maj: ANA4
    Czerwiec: subpopulacje limfocytów
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Druga faza zawsze powinna być takiej samej długości.. Zmianie ulega tylko okres przed owulacją. Jeśli owulacja jest później to doliczasz tyle dni ile trwała zazwyczaj fl i masz miej więcej termin okresu 😊. Czyli jeśli dziś masz 12 dpo to przy fazie lutealnej 14 dni okresu powinnaś dopiero dostać pojutrze, bo wtedy mija 14 dni od owulacji...
    Chyba te dwa dni wahania sa w normie z tego co czytalam to duzo dziewczyn tak ma.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Druga faza zawsze powinna być takiej samej długości.. Zmianie ulega tylko okres przed owulacją. Jeśli owulacja jest później to doliczasz tyle dni ile trwała zazwyczaj fl i masz miej więcej termin okresu 😊. Czyli jeśli dziś masz 12 dpo to przy fazie lutealnej 14 dni okresu powinnaś dopiero dostać pojutrze, bo wtedy mija 14 dni od owulacji...
    W marcu mialam owulacjie 11 dc bo test owul to potwierdzily i bol owul i z tego cyklu mialam ciaze b. dlatego wiem a cykl 28 dniowy a w kwietniu owul 14 dnia przy 28 dniowym cyklu.

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.