Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Wiesz co myskenad ta temperatura żeby jednak mierzyć.. Chociaż miałam odpuścić zupełnie. Ale testy chyba sobie daruję.... Bo tylko kasę niepotrzebnie wydaje na nie.. Bo nie wierzę jakoś tym z allegro... I kupuje w aptece.. A ilo dniowe masz cykle?? U mnie przy cyklach 28 dni zazwyczaj owulacja około 16.. 17 dc jest dopiero..


    zwykle miałam krótkie, tak do 28-29 dni a ten to będzie z 32-33 dniowy, bo owulak pozytywny był dopiero 18 dnia cyklu :o

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 16:53

    Justyna1719, Kokoszka lubią tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3948 1681

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    zwykle miałam krótkie, tak do 28-29 dni a ten to będzie z 32-33 dniowy, bo owulak pozytywny był dopiero 18 dnia cyklu :o
    Ważne że był 😘 ja mialam w tym cyklu zupełnie odpuścić i tylko na spontana podchodzić do seksu w tym cyklu. Ale już clo pierwsza tabletkę wzięłam.. Myślę czy od jutra nie zacząć z temperatura.. Kurde a miałam odpuścić..

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lutym odpuściłam obserwację, +- w dni płodne było ♡ i wtedy się udało, ale była ciąża biochemiczna i wiecie co? Teraz bardzo żałuję, że odpuściłam wtedy, zwłaszcza temperaturę, bo teraz byłoby mi łatwiej domyślić się kiedy jest szansa na ciążę, a kiedy po owu się nie nakręcać :p 10 dpo, a u mnie w szufladzie już testy czekają.

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszą ciąże zaszłam bez kompletnie żadnych obserwacji na pełnym luzie tyle że seksy były obfite następny cykl sobie odpuszczę a potem zacznę chyba prowadzić wykres jak się nie uda

  • Camarilla Autorytet
    Postów: 341 189

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie głupie pytanie - patrzę na Wasze wykresy i widzę że większość temperatur to niebieskie kółka. Moje dwie temperatury są zaznaczone na niebiesko, reszta to kółka puste. Nie rozumiem tego. Temperature mierze codziennie o 6...

    U mnie jeszcze kilka dni na pewno do owulacji, jezeli w ogóle będzie.

    Zresztą z serduszek w ostatnich 4 tygodniach udało się tylko raz do końca także nie sądzę, że podczas owulacji mąż podoła...

    Starania od 08.2018
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 21:53

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

  • MalaPI Znajoma
    Postów: 21 28

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu śledzę Wasze forum, które daje duże wsparcie. Teraz i ja odwarzylam się napisać i Was wesprzeć. Z mężem staramy się o dzidziusia od grudnia zeszłego roku i jak same wiecie to bardzo krótko okres, zaskoczyło odrazu, w styczniu bylam juz w ciazy. Bylo to dla nas naprawde dużą niespodzianką. Niestety radość szybko się skończyła, na początku marca poronilam. Szczęście w nieszczęściu nie musiałam przechodzić łyżeczkowania. Miałam odczekać miesiąc i mogliśmy zacząć starania. Wczoraj coś mnie wzięło, zrobiłam test i wyszły dwie kreski 😊. Bardzo sie ucieszylam, ale największą radość trzymam na później jak już będziemy pewni że pierwszy trymestr minie bez problemów, tym bardziej że to wczesna ciaza, beta z dziś 21.5. W czwartek idę powtórzyć. Serdecznie Was pozdrawiam!!!

    Scintilla, Nynka, Pani Ciasio, Gula, Agafiga, LaBellePerle, Nona, Shas91, Niedziela_2007, Karolailila, Darrika, Justyna1719, Ignissa, Malwcia89, Nera1986, BB__Anna lubią tę wiadomość

  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Chciałam Was o coś zapytać :) W piątek (9dc) miałam pęcherzyk 22 mm, a w niedzielę (11dc) miałam test owu pozytywny. Śluz płodny, a szyjka wysoko i otwarta. Wczoraj (12 dc) kłucie jajnika. Dzisiaj kłucie,taki dziwny ból w podbrzuszu (miałam taki jak poprzednio podejrzewałam implantację) i troszkę krwi. I tu dwa pytania:
    - czy owu mogła być przy tak dużym pęcherzyku? W sensie, powinien chyba pęknąć w piątek, jak miał 22 mm prawda?
    -badajac szyjkę wyczułam koło "otworu" taką jakby gulke na obrzeżu. Dzisiaj już jej nie czułam. Czy któraś z Was też tak miała?
    U mnie dziś 15dc cyklu i testy owu negatywne... Coś trochę kłuję jajnik ale tempka cały czas podobna ani w jedną ani w drugą ani rusz ehh chyba mam bezowulacyjny:( w czwartek idę do gin to może coś się dowiem

  • MalaPI Znajoma
    Postów: 21 28

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    U mnie dziś 15dc cyklu i testy owu negatywne... Coś trochę kłuję jajnik ale tempka cały czas podobna ani w jedną ani w drugą ani rusz ehh chyba mam bezowulacyjny:( w czwartek idę do gin to może coś się dowiem


    Cykl w ktorym chodzilam na minitoring owulacja potwierdzona przez lekarza i testy ouw również, starania w dni w ktore teortycznie powinny przenieść sukces i nic. W cyklu w którym zaszlam w pierwszą ciaze, testy owu wyszły wszystkie negatywne, tak jak piszesz, że najlepiej iść do ginekologa i sprawdzić czy wszystko gra. Trzymam kciuki i napewno wszystko jest jak najlepiej. Nasz organizm lubi płatać figle i wybrać sobie odpowiedni moment wg siebie.

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    U mnie dziś 15dc cyklu i testy owu negatywne... Coś trochę kłuję jajnik ale tempka cały czas podobna ani w jedną ani w drugą ani rusz ehh chyba mam bezowulacyjny:( w czwartek idę do gin to może coś się dowiem

    Jeszcze nie przekreślaj tego cyklu :) Ja tez tak miałam, a owu była, chociaż wyjątkowo nie miałam żadnych objawów.
    Na innym wątku jest też dziewczyna, która miała dwa pęcherzyki dominujące, ale lekarz na USG powiedział jej, że jeden zniknął, a drugi nie pękł tylko przekształcił się w torbiel. Myślała, że nic z tego w tym cyklu, do momentu aż @ zaczęła jej się spóźniać ;) Takze trzymam kciuki :* <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 22:19

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, może faktycznie nie ma co się tyle zastanawiac:) w czwartek idę do gin to może coś mi powie, chociaż i tak mam ten miesiac tragiczny, same niespodziewane sytuację i wydatki to spróbuję dać na luz:)

    MalaPI lubi tę wiadomość

  • Camarilla Autorytet
    Postów: 341 189

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Dzięki dziewczyny, może faktycznie nie ma co się tyle zastanawiac:) w czwartek idę do gin to może coś mi powie, chociaż i tak mam ten miesiac tragiczny, same niespodziewane sytuację i wydatki to spróbuję dać na luz:)

    U mnie też temperatura z d*py, testy na fazie negatywne ale za zaczyna mi się spinka przedowulacyjna. Śmieje się sama z siebie jak przez 2 tygodnie od rozpoczęcia cyklu jestem na luzie i wpadam w wir obowiązków a od pozytywnego testu owulacyjnego znaczynam przetrzepywac dr googla i forum w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie czy tym razem się udało 😂 ale dalej uśmiech to podstawa😊 w końcu się uda.

    Cichosza lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2018
  • gusiaa Autorytet
    Postów: 1605 1563

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa u mnie jakoś dziwnie dziś 5 dpo, a od wczoraj temp poszła mocno w górę dziś też wysoko. Pewnie z tego cyklu nic bo tak jakoś dziwnie żeby tak szybko poszła w górę.

    Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

    tb73krhmu0f7yc26.png
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Aa u mnie jakoś dziwnie dziś 5 dpo, a od wczoraj temp poszła mocno w górę dziś też wysoko. Pewnie z tego cyklu nic bo tak jakoś dziwnie żeby tak szybko poszła w górę.

    Ja ostatnio odkryłam, że u mnie taki mocny faktycznie wzrost tempki jest równo 3 dni po owulacji.

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja zwariuję. Wczoraj oczywiście 10dpo, zróbilam test, Pink ten czuły. Wyszedł negatywny, choć wydawało minusie, że jest jakiś mały cień, więc poszedł do kosza. Pomyślałam, że głupia jestem przecież bhcg wydziela się po ok. 48h od zagniezdzenia, a patrząc po temp. To jeżeli było to w 9dpo. Dzisiaj coś mnie tknęlo i wyjęłam test z kosza... jest cieniutki cień drugiej kreseczki. Stwierdziłam, że jak już i tak mi odbiło to zrobię test z rana dzisiaj. I znowu jest delikatny cień na kresce testowej, ale grubszy od wczorajszego. Myślicie, że jest szansa? Nie nakręcam się za bardzo, ale nadzieja urosła o 100% :) dzisiaj mam wizyte u nowego gina, zobaczymy co powie.

    BB__Anna, Malwcia89, Pani Ciasio, Shas91, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • gusiaa Autorytet
    Postów: 1605 1563

    Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Dziewczyny, ja zwariuję. Wczoraj oczywiście 10dpo, zróbilam test, Pink ten czuły. Wyszedł negatywny, choć wydawało minusie, że jest jakiś mały cień, więc poszedł do kosza. Pomyślałam, że głupia jestem przecież bhcg wydziela się po ok. 48h od zagniezdzenia, a patrząc po temp. To jeżeli było to w 9dpo. Dzisiaj coś mnie tknęlo i wyjęłam test z kosza... jest cieniutki cień drugiej kreseczki. Stwierdziłam, że jak już i tak mi odbiło to zrobię test z rana dzisiaj. I znowu jest delikatny cień na kresce testowej, ale grubszy od wczorajszego. Myślicie, że jest szansa? Nie nakręcam się za bardzo, ale nadzieja urosła o 100% :) dzisiaj mam wizyte u nowego gina, zobaczymy co powie.
    Jasne że tak, jeżeli dziś też jest kreseczka to po cichu gratulacje. A pochwal się zdjęciem 🙂🙂🙂

    Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

    tb73krhmu0f7yc26.png
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreska jest tak jasna, że niestety na zdjęciu w ogóle nie widać. Jeżeli się faktycznie udało, to myślę, że ciemniejsza i bardziej widoczna będzie pewnie dopiero od jutra. Przy biochemicznej w marcu wyraźna krecha wyszła mi w dni spodziewanej @. Po 3 dniach jak robiłam 2 test był właśnie taki ledwo widoczny cień jak jest dzisiaj, po kolejnych 3 dniach silne krwawienie i na becie z krwi już poniżej 5 bhcg.

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2454 3391

    Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika kciuki!!!

    U mnie tez temp w tym cyklu dziwne, wykres polamany, od kilku dni temp rosla, myslalam ze w niedziele byla owu, a dzis nagle spadek :(

    Darrika lubi tę wiadomość

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Darrika kciuki!!!

    U mnie tez temp w tym cyklu dziwne, wykres polamany, od kilku dni temp rosla, myslalam ze w niedziele byla owu, a dzis nagle spadek :(


    mój wykres też tragedia :( obstawiam bezowulacyjny...

    Kokoszka lubi tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:23

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego