Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola to jest mój 39 cykl starań, a jednak nie straciłam nadziei :) A zobacz, ile mnie ostatnio zawodów spotkalo...
    Poza tym niby wszystko było ok, żadnych widocznych przyczyn niepowodzeń, aż tu nagle po 3 latach trafił się kompetentny lekarz. Nigdy nie wiadomo :)

    Swoją drogą jestem teraz na wakacjach i postanowiłam wyluzowac. Zamiast tabletek i sprawdzania śluzu- słońce, wino i dobre jedzenie :) Jedyne co, to od jutra zaczynam stosować zastrzyki. Ale ogólnie to jest cudownie, odzylam i się odstresowalam, chyba potrzebowałam zmiany otoczenia :)

    Agafiga, Malwcia89, Nynka, Nona, Cichosza, Scintilla lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja wczoraj podłapałam dołka, bo spadek tempki. 9dpo, więc cały dzień myślałam, miałam nadzieję, że może to spadek przy implantacji. Dzisiaj tempka wróciła do 36.80, więc mam jeszcze nadzieję. Testowanie będzie 9/10 jak w sobotę nie przyjdzie @. Naprawdę można zwariować :D

    Bardzo prawdopodobne że byl to spadek implatacyjny 😊
    Nam jak sie udalo mialam identyczny spadek 🥰

    Darrika, Nona lubią tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, u mnie ten cykl jakiś beznadziejny :(

    Niechcący polubiłam😔
    Dlaczego beznadziejny?

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Ladinola to jest mój 39 cykl starań, a jednak nie straciłam nadziei :) A zobacz, ile mnie ostatnio zawodów spotkalo...
    Poza tym niby wszystko było ok, żadnych widocznych przyczyn niepowodzeń, aż tu nagle po 3 latach trafił się kompetentny lekarz. Nigdy nie wiadomo :)

    Swoją drogą jestem teraz na wakacjach i postanowiłam wyluzowac. Zamiast tabletek i sprawdzania śluzu- słońce, wino i dobre jedzenie :) Jedyne co, to od jutra zaczynam stosować zastrzyki. Ale ogólnie to jest cudownie, odzylam i się odstresowalam, chyba potrzebowałam zmiany otoczenia :)
    Ja tam też nie tracę nadziei, jestem pozytywnie nastawiona tylko przykro jak już przy takim ładnym cyklu przychodzi @. ;) Mąż na szczęście wraca szybciej to zdążymy jeszcze się postarać w tym cyklu. Jutro jadę na badania kariotypu, zaraz umowie mężowi termin na to samo badanie.

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, u mnie ten cykl jakiś beznadziejny :(
    Czemu? Pod jakim względem?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Czemu? Pod jakim względem?

    owulacja mega późno - jak nie u mnie, testy pozytywne w sumie dwa dni pod rząd, temperatura jakaś nienormalna, zero skoku...

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    owulacja mega późno - jak nie u mnie, testy pozytywne w sumie dwa dni pod rząd, temperatura jakaś nienormalna, zero skoku...
    Codziennie pomiaru dokonujesz? A testy jakie robiłaś?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2271 1560

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się chyba cykl skrócil do 28 dni.
    Odkrylam, ostatnio dzieki dziewczynom z majowego testowania, że to co myślałam że jest już sluzem plodnym to jakiś czop ktory się może pojawić przed owulacja i tak jak w zegarku i ostatnim cyklu 13dc czop jutro pewnie owu...
    Chyba że to przez ten inofem...

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Codziennie pomiaru dokonujesz? A testy jakie robiłaś?


    Facelle i horienmedical mi zostało to też robiłam je

    Mała Mi. lubi tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • MagdaiTomek Koleżanka
    Postów: 31 11

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja już witam się w 32 cyklu starań. :(

    Ja mam teraz 108 cykl starań więc naprawdę nie łam się kobieto. Znam pary które po 80 cyklu zaciazyły

    MagdaiTomek
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 627 430

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 13:46

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Przygotowania do IVF

    Starania o drugiego maluszka
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2271 1560

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka ja to w tym cyklu na nic nie licze, męża nie ma. Jakby sie udalo to by musial przetrwac jakiś mega silny i zawziety plemnior😎

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3948 1681

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja już witam się w 32 cyklu starań. :(
    Ojej to współczuję... Ja jak wkroczyła w 12 cykl starań to się załamałam a co dopiero po tylu cyklach..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Emi36 Przyjaciółka
    Postów: 134 22

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    Moze nie na temat ale czy was tez tak boli krzyż ??
    u mnie 8 dni po owu test negatywny

    Iwona 39 lat
    Endometrioza I st.
    11.04.2016 Aniołek 7t 3d ciąża pozamaciczna :(
    3 miesiace pózniej ciąża Amelka <3 mały cud <3
    198e9be07204aef8989853855003ef9f.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Was o coś zapytać :) W piątek (9dc) miałam pęcherzyk 22 mm, a w niedzielę (11dc) miałam test owu pozytywny. Śluz płodny, a szyjka wysoko i otwarta. Wczoraj (12 dc) kłucie jajnika. Dzisiaj kłucie,taki dziwny ból w podbrzuszu (miałam taki jak poprzednio podejrzewałam implantację) i troszkę krwi. I tu dwa pytania:
    - czy owu mogła być przy tak dużym pęcherzyku? W sensie, powinien chyba pęknąć w piątek, jak miał 22 mm prawda?
    -badajac szyjkę wyczułam koło "otworu" taką jakby gulke na obrzeżu. Dzisiaj już jej nie czułam. Czy któraś z Was też tak miała?

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 21:53

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi36 wrote:
    witajcie :)
    Moze nie na temat ale czy was tez tak boli krzyż ??
    u mnie 8 dni po owu test negatywny


    mnie przed okresem często boli i to bardzo często już z tydzień przed

    Mała Mi., Kokoszka lubią tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3948 1681

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem 5 dc w tej chwili zrobiłam ten test po tym dziwne sjapym okresie i negatyw ale nie przejmuje się bo dni płodne się zbliżają 😊 a z resztą co mi to da 😊 wzięłam jednak te clo...

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No jestem 5 dc w tej chwili zrobiłam ten test po tym dziwne sjapym okresie i negatyw ale nie przejmuje się bo dni płodne się zbliżają 😊 a z resztą co mi to da 😊 wzięłam jednak te clo...


    Kochana, a odpuściłaś?
    Ja nic totalnie nie mierzyłam dopóki dla "jaj" nie zrobiłam sobie owulaka w 14dc i wyszadł BARDZO negatywny. To mnie wkręciło, że nie mam owulacji i popłynęłam... :(

    Mała Mi., Kokoszka lubią tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3948 1681

    Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Kochana, a odpuściłaś?
    Ja nic totalnie nie mierzyłam dopóki dla "jaj" nie zrobiłam sobie owulaka w 14dc i wyszadł BARDZO negatywny. To mnie wkręciło, że nie mam owulacji i popłynęłam... :(
    Wiesz co myskenad ta temperatura żeby jednak mierzyć.. Chociaż miałam odpuścić zupełnie. Ale testy chyba sobie daruję.... Bo tylko kasę niepotrzebnie wydaje na nie.. Bo nie wierzę jakoś tym z allegro... I kupuje w aptece.. A ilo dniowe masz cykle?? U mnie przy cyklach 28 dni zazwyczaj owulacja około 16.. 17 dc jest dopiero..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego