Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Zajsonek - testy robimy do pierwszego pozytywu, później to już nie ma sensu. Poziom LH zmienia sie tak, że następuje jego wyrzut - wtedy widać to na teście. Owulacja jest 24-36 godzin po pierwszym gwałtownym wyrzucie LH, lub 9-24 godzin po szczytowym wyrzucie LH. Poziom LH zbija podobno dopiero progesteron który sie zwiększa po owu. Patrząc na Tój wykres moim zdaniem miałaś owu 8 dnia cyklu w środę. Temp rośnie a porównania nie ma o nie masz wcześniejszych niższych temperatur.


    moim zdaniem owulacji jeszcze nie było, tylko te testy są felerne ;)

    Kokoszka lubi tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Zajsonek - testy robimy do pierwszego pozytywu, później to już nie ma sensu. Poziom LH zmienia sie tak, że następuje jego wyrzut - wtedy widać to na teście. Owulacja jest 24-36 godzin po pierwszym gwałtownym wyrzucie LH, lub 9-24 godzin po szczytowym wyrzucie LH. Poziom LH zbija podobno dopiero progesteron który sie zwiększa po owu. Patrząc na Tój wykres moim zdaniem miałaś owu 8 dnia cyklu w środę. Temp rośnie a porównania nie ma o nie masz wcześniejszych niższych temperatur.

    Dzięki, tez mi sie cos tak wydaje że ovu byla 8 albo 9dc, nie mierzylam wczesniej temperatury bo mialam odpuścić, no ale wiadomo jak to jest.
    Z poprzednich cykli moge śmiało stwierdzić że podstawową temp. W 1 fazie cyklu waha się na poziomie 36.30.. takze faktycznie moglo być już po owulce 😊 jak jutro temp znowu pójdzie w górę, albo zostanie na tym poziomie to będę pewna, że jak była to właśnie wtedy..


    LaBellePerle- mam cykle 23/28dni wiec całkiem możliwe jest ze mialam juz owulacje.. przy pierwszej ciąży mialam tak samo w 8dc owulacje ale w 7 tyg poronilam i przy drugim razie gdy się udało mialam rowniez tak samo.. testy nie muszą być felerne, bo w 6dc test był jeszcze negatywny dopiero od 7 sa pozytywne, tak więc wszystko jest możliwe, okaże się kolo 20 czerwca 😊

    BB__Anna, LaBellePerle lubią tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    7dc wyszedł mi pierwszy pozytywny test o godzinie 10 rano (domowe labo), o 14:30 zrobilam test wyszedł tez pozytywny (ten z allegro), które nigdy mi nie pokazały drugiej tak wyraźnej kreski.. takze chyba oba testy nie mogły być felerne?

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w zeszłym cyklu jak pierwszy raz użyłam testów owulacyjnych, jakieś z apteki nawet nie pamietam, to miałam negatyw, negatyw, prawie pozytyw, pozytyw i na drugi dzien od razu negatyw i to mocny. Ale mimo tego tez nie bylam pewna co do dnia owu, bo nie mialam ani śluzu za bardzo, ani bólu jajnika, a tempka urosła dopiero 3 dni później.

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle że u mnie test pozytywny, sluz płodny (dzisiaj jest już go o wiele mniej i zmienia się pomału w kremowy), temperatura rośnie.. za jakieś 2/3 dni sytuacja sie powinna wyjasnic, muszę zrobić ten progesteron..

    LaBellePerle, Darrika lubią tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3972 1689

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Dzień dobry paniom :)

    Darrika gratulacje!

    Mi kończy się @, nienawidzę tych dni, czuję się zawsze źle i mam migrenę. Tym razem złapała mnie wczoraj wieczorem i chyba już powoli puszcza.

    Dzisiaj mamy z małżen czwartą rocznicę ślubu <3
    No to najlepsze życzenia dla was z okazji rocznicy ślubu 😊 u nas 16 czerwca roczek będzie po ślubie 😊

    Malwcia89 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:24

    Zajsonek lubi tę wiadomość

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No to najlepsze życzenia dla was z okazji rocznicy ślubu 😊 u nas 16 czerwca roczek będzie po ślubie 😊

    Dziękuję <3 to Wy już za 10 dni świętujecie <3

  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Zajsonek przybij pionę, też miałam wczoraj owu prawdopodobnie.
    Miałam bóle jajnika wczoraj całe popołudnie.
    Dzisiaj też już mi śluz mocno mętnieje, aczkolwiek w ogóle go bardzo mało miałam w tym cyklu :(

    Testujemy razem za 2 tygodnie. Chociaz moja faza lutealna to 12-13 dni więc pewnie @przyjdzie juz 18.06 we wtorek.

    Jaka @?
    Zadnej @ juz nie bedzie 😂
    Tyle dni czekania, matko boska toż to tortury, jakby to wszystko nie mogło być łatwiejsza 😂

    BB__Anna lubi tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3972 1689

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Dziękuję <3 to Wy już za 10 dni świętujecie <3
    No już za chwilę :) i mniej więcej wtedy moze być owulka u mnie 😀

    Malwcia89 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Jaka @?
    Zadnej @ juz nie bedzie 😂
    Tyle dni czekania, matko boska toż to tortury, jakby to wszystko nie mogło być łatwiejsza 😂


    Jak mi ktoś kiedyś powie, że zrobienie dziecka to żadna filozofia i jakie to proste nie jest, to mu się każe puknąć w czoło, krzesłem :D

    LaBellePerle, Malwcia89, Zajsonek, Nynka, ZakręconaOna, Niedziela_2007, Pani Ciasio, Shas91 lubią tę wiadomość

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Jak mi ktoś kiedyś powie, że zrobienie dziecka to żadna filozofia i jakie to proste nie jest, to mu się każe puknąć w czoło, krzesłem :D


    Ja to dziś podłapałam jakiegoś doła… Właśnie tak pomyślałam, jakie miałam szczęśćie, że dwa razy zaszłam w pierwszym miesiącu. Teraz mam wrażenie, że zajmie to masę czasu.

    Kokoszka lubi tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3972 1689

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Ja to dziś podłapałam jakiegoś doła… Właśnie tak pomyślałam, jakie miałam szczęśćie, że dwa razy zaszłam w pierwszym miesiącu. Teraz mam wrażenie, że zajmie to masę czasu.
    No czasami takie myśli nadchodzą.. Ale nie martw się uda się w końcu 😘😘😘 też myslalam że pokochamy się bez zabezpieczeń i że od razu dziecko no i niestety rok będzie jak się staramy.. No cóż niektóre muszą poczekać dłużej.. No ale myślę że musi być dobrze..
    Według mnie to tam u góry wszystko jest każdemu pisane. Nadchodzi pora to Bóg zsyla dziecko i myślę że czeka na odpowiedni moment 😘😘😘😊 więc głowa do góry 😊😘😘

    Darrika, Malwcia89 lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No czasami takie myśli nadchodzą.. Ale nie martw się uda się w końcu 😘😘😘 też myslalam że pokochamy się bez zabezpieczeń i że od razu dziecko no i niestety rok będzie jak się staramy.. No cóż niektóre muszą poczekać dłużej.. No ale myślę że musi być dobrze..
    Według mnie to tam u góry wszystko jest każdemu pisane. Nadchodzi pora to Bóg zsyla dziecko i myślę że czeka na odpowiedni moment 😘😘😘😊 więc głowa do góry 😊😘😘

    tylko ja się niepotrzebnie nastawiłam. Ciągle sobie gadam: zaszłaś w ciążę i to od razu, na pewno zaraz się uda a później przychozi okres i rozpacz...

    Kokoszka lubi tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 21:54

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja standardowo, nie nakręcam się do czasu..
    Poczuje jajnik i juz w głowie tysiące mysli-sięgam po testy owu, po termometr i w końcu kilka dni przed @ po testy ciążowe 😁
    Ciężkie jest życie kobiety, a kobiety starającej się o dziecko jeszcze bardziej porąbane 😂

    Darrika, LaBellePerle lubią tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3972 1689

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    tylko ja się niepotrzebnie nastawiłam. Ciągle sobie gadam: zaszłaś w ciążę i to od razu, na pewno zaraz się uda a później przychozi okres i rozpacz...
    O kochana skąd ja to znam.. Ja już miałam i mdlosci i apetyt na dziwne rzeczy... I inne objawy świadczące o ciąży... Miałam megaskapy okres w tym miesiącu i też brałam to za objaw ciąży, ale testy ewidentnie negatywne.. No jak się nakręca to porazka boli jeszcze bardziej... Tymbardziej że miałam nadzieję że teraz się uda, dostałam tabletki na stymulacje i myślałam że kwiecień będzie mój... Potem maj..... A teraz już trzeci cykl na stymulacji.. Ostatni bo po 3 mięsiacach trzeba przerwać.. Pamiętam.. Pytam lekarza kiedy przyjść do niego teraz a on się uśmiechnął że po pozytywnym teście ciążowym żeby potwierdzić ciążę....

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pewna, że jakby tak z boku stanęła kobieta, która nie ma dzieci i na ten moment nie planuje stwierdzi (przepraszam za slownictwo) - pojebane 😂

    Darrika, Nona, LaBellePerle, BB__Anna, Agafiga, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    tylko ja się niepotrzebnie nastawiłam. Ciągle sobie gadam: zaszłaś w ciążę i to od razu, na pewno zaraz się uda a później przychozi okres i rozpacz...

    My się nie zabezpieczamy od ślubu, czyli od roku. Ale tak faktycznie to staramy się 6 cykl. W 3 był biochem i zanim był to też szczęście i w ogóle, wow za 3 razem się udało, extra. Potem rozczarowanie i trochę żal. Później "no w końcu zaszłam, to dobry znak, znaczy, że się da, trzeba walczyć dalej". Ale tak jak Justyna mówi, ja też wierzę, że Bóg tam na górze wie co robi, jak przyjdzie czas, to ześle nam ten mały cud w postaci dziecka :)

    Justyna1719, Malwcia89, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona - A co ty tak rzadko zagladasz? Baraszkujesz z mężem?😁😁

    Nona lubi tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego