Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też go mam i moje wykresy byly dość płaskie ale to mogla byc wina mierzenia w ustach. Od początku tego cyklu mierze w pochwie i byłam bardzo zdziwiina, ze jest taka różnica i teraz mam takie wysokie tempki w 1 fazie. Okazało się, ze to poprostu zapalenie gardła dalo o sobie znać 😂

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Kurde, czyli sprawdza się moja teoria. Te termometry bezrtęciowe są moim zdaniem tryliard razy lepsze. Teraz używam dokładnie tego samego, z microlife, ale to mój pierwszy cykl z nim i totalnie nie mam też do niego zaufania. Mój wykres pierwszy raz jest tak popaprany
    Ja do tej pory używałam też bezrteciowy, no ale go zbilam 😀 ale już kupiłam nowy 😊 też bezrteciowy, nie wierzylam nigdy w te elektroniczne 😊

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i miałam odpuścić cykl... Żeby odpocząć od obserwacji.... No ale co zrobić... Kupiłam już testy owulacyjne, rano już mierzylam tempke... Wieczorem wczoraj badałam szyjkę. Jest nisko to co oznacza??? Jestem w 8 dc czyli owulacji jeszcze nie będzie bo mm am koło 16-17 dnia zazwyczaj...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1681

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja do tej pory używałam też bezrteciowy, no ale go zbilam 😀 ale już kupiłam nowy 😊 też bezrteciowy, nie wierzylam nigdy w te elektroniczne 😊

    Ja zauważam, że te bezrtęciowe są bardziej 'stabilne'. Przykładowo jeśli mierzę elektronikiem w pochwie raz to za 5 minut potrafię mieć o wiele niższą, nawet 0,3 stopnia albo i więcej a bezrtęciowym ta temp się tak nie waha.

    ZakręconaOna lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1681

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście mówię o różnicy po np. niecałych 10 minutach

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz termometr owulacyjny Kardioline i mi odpowiada, tym bardziej, że jest wodoodporny, a ja mam manie mycia go po każdym użyciu ;)


    Lena no właśnie nie do końca zrozumiałam,gdzie on jest ;) W sensie lekarka mi powiedziała, ale użyła nieznanej mi terminologii a ja nie drazylam, bo uznałam że wszystko mi jedno, skoro i tak będę dziada usuwać. Nie słyszałam o tym, że powoduje skurcze macicy, ale prawdopodobnie przez niego miałam plamienia już ok 7dpo aż do @. Nie wiem, czy to on był powodem poronienia,bo miałam też usuwanego zęba i dostałam wysokiej gorączki :(
    Kiedy idziesz na usunięcie?

    Nera1986 lubi tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też myje po każdym użyciu, bo mierze w pochwie a nie chce żeby się jakieś bakterie jeszcze tam dostały... Więc za każdym razem rano po mierzeniu go myje 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Casio, idę końcem czerwca, jeszcze czekają mnie badania przed. Z tymi plamieniami mam tak samo, inni lekarze przepisywali na nie duphaston, bromergon, jeszcze wcześniej letrox. Później znów kolejny lekarz stwierdził że może poprostu tak mam ale jak zajde bo ciążę to problem się rozwiaze. No i zaszłam ale na bardzo krotko, plamienia nadal są, choć pod różnymi postaciami. Dziwne, że dopiero 4 lekarz wykrył polipa i mówi że muszę mieć go bardzo długo już bo ma ponad 1 cm i dziwił się, że żaden lekarz go wcześniej nie wykrył. Nikt nawet nie zasugerował, że plamienia mogą być przez polipa i żebym np przyszła w innym dniu cyklu kiedy mógłby być bardziej widoczny. Na wizyty w szukaniu przyczyn plamien wydałam pewnie parę tys zanim jeszcze planowałam dziecko, przed staraniami też poszłam bo czułam, że mogą być przez to komplikacje, ale lekarze zapewniali, że wszystko jest książkowo. Aż czuję nienawiść do nich za lekcewazenie mojego problemu bo już jestem rok w plecy, a dziecko z pierwszej ciąży moglo by już być na świecie, gdyby ktoś wcześniej wykrył polipa

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 21:55

    Zajsonek, Zajsonek, Zajsonek, Zajsonek, LaBellePerle, Wik89, ZakręconaOna, Justyna1719, BB__Anna lubią tę wiadomość

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1681

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokoncze ten cykl już chyba bez mierzenia. Moim zdaniem totalnie w trąbę robi mnie ten elektryk microlife.
    Zrobiłam test. Najpierw microlife 37,59. Później zwykły bezrtęciowy 37,50. A zaraz po tym elektryk pokazuje już 37,12 a chwilę potem 37,02. Po tym znów wrzuciłam bezrtęciowy i ten pokazuje wciąż 37,50.
    Moze nie mam racji, ale dla mnie to jakieś dziadostwo. Temperatura ciała nie może się tak różnic w zaledwie parenascie minut. Z 37,59 na 37,02?

    Mała Mi. lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektroniczne termometry są dobre dziewczyny pod warunkiem ,że umiejętnie się ich używa :)
    Polecam (jeśli dopochwowo) umieścić termometr (do momentu aż poczujemy opór) ,nastepnie włączyć go i wyjąć po ostatnim piknięciu :) Ja mierzę tylko elektronicznym i wykresy mam bardzo czytelne

    Darrika, ZakręconaOna, Shas91 lubią tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBella -temperaturę mierzy się odrazu po przebudzeniu i zaleca się mierzenie tym samym termometrem przez cały cykl . Nie ma co porównywać w ten sposób. Musiałabyś mierzyć przez cały cykl z rana dwoma termometrami by porównać wykresy

    ZakręconaOna lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1681

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    LaBella -temperaturę mierzy się odrazu po przebudzeniu i zaleca się mierzenie tym samym termometrem przez cały cykl . Nie ma co porównywać w ten sposób. Musiałabyś mierzyć przez cały cykl z rana dwoma termometrami by porównać wykresy

    Nie chodzi mi o porównywanie obu temperatur a jedynie zmienność temperatury na termometrze elektronicznym. Ja im jakoś nie ufam. Kupię ten owulacyjny, ale bezrtęciowy na następny cykl.

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak pisałam -używam tylko elektronicznego i wykresy mam czytelne :)


    Póki co to -początek czerwca jakoś mało łaskawy . Oby to była cisza przed wysypem serduszek <3

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Elektroniczne termometry są dobre dziewczyny pod warunkiem ,że umiejętnie się ich używa :)
    Polecam (jeśli dopochwowo) umieścić termometr (do momentu aż poczujemy opór) ,nastepnie włączyć go i wyjąć po ostatnim piknięciu :) Ja mierzę tylko elektronicznym i wykresy mam bardzo czytelne

    Robię dokładnie tak samo, ale wydaje mi sie ze on jest po prostu z jakas wadą.. Nie wiem jakos mu nie ufam..

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2543 3667

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no ja mierze w tym cyklu pierwszy raz elektronicznym (kardioline) i jestem generalnie zadowolon, w 1 fazie mialam jakies skaczace temp, ale fakt ze nie mierzylam zawsze dokladnie o tej samej porze bo roznie sie budze :P

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn

    yTQop1.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera- widze ze papieroski rzuciłas, jak poszło?
    Ja nie paliłam 3 tygodnie: dwa pogrzeby, kilka problemow rodzinnych i papieroska znowu przytulilam 😔 żałuję na maksa..

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 21:55

  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek - masz microlife ? Powiem Ci,że racja może być z tymi wadami . Ja pierw próbowałam mierzyć jakimś "zwykłym"owulacyjnym (tani ) to cuda wychodziły .Wywaliłam do śmieci i zakupiłam Kardioline kl60 . Jest fajny bo ma miękką końcówkę ,słyszę pikanie pod kołdrą a do tego wodoodporny . Myślę ,że tamten może nie był i żem go wykończyła codziennym myciem :D

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2399

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Dziewczyny polecam. Monitoring nie tempki służy owulaki. Jedno usg koło np 12dc I wiecie wszystko.

    Ty nie miałaś być na drinku ?

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego