Czerwcowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Malwcia89 wrote:Dziewczyny, a kiedy trzeba zbadać ten progesteron? 21 dc? I
Darrika, Kokoszka lubią tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:7 dni po owulacji
A jak ja jestem 13dpo, to jest sens badania progesteronu? Boję się znowu biochema i myślę, że jak pójdę na dniach na betę, jak @ Nie przyjdzie to od razu bym proga zrobiła hmmm.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Darrika wrote:A jak ja jestem 13dpo, to jest sens badania progesteronu? Boję się znowu biochema i myślę, że jak pójdę na dniach na betę, jak @ Nie przyjdzie to od razu bym proga zrobiła hmmm.
moim zdaniem jak jest ciążą, to jest sens, ja w ciąży też badałam
w normalnym cyklu przecież prog spada przed okresem a w przypadku ciąży powinien rosnąć jeszcze
ja w około 14 dni po miałam wynik bodajże 21
Darrika, Kokoszka lubią tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:moim zdaniem jak jest ciążą, to jest sens, ja w ciąży też badałam
w normalnym cyklu przecież prog spada przed okresem a w przypadku ciąży powinien rosnąć jeszcze
ja w około 14 dni po miałam wynik bodajże 21
To tak zrobię, dla świętego spokoju33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜04.12 wizyta u gina -
LaBellePerle wrote:śpię dobrze, ale trochę mi się godziny rozjechały w tym cyklu, bo przerzucali mnie między stanowiskami w tym miesiącu a to się wiązało z różnymi godzinami pobudek, ale zwykle różnica jest max. pół godziny
LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
LaBellePerle- dla święto spokoju mierz tylko o stałej porze i juz wiecej nie mierz, po co sie dodatkowo stresować? Jaki masz termometr?
Bo ja mam taki typowo owulacyjny bezrteciowy dałam za niego 100zl, a teraz kupilam ten elektroniczny microlife i ci powiem że nie jestem go pewna.. jutro chyba zrobie próbę i zmierze jednym i drugim dla porównania. Coś mi się wydaje że on za szybko mi pipka...
Dopiero co wkładam, a on po 10 sekundach piczy... dziwnyLaBellePerle lubi tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:LaBellePerle- dla święto spokoju mierz tylko o stałej porze i juz wiecej nie mierz, po co sie dodatkowo stresować? Jaki masz termometr?
Bo ja mam taki typowo owulacyjny bezrteciowy dałam za niego 100zl, a teraz kupilam ten elektroniczny microlife i ci powiem że nie jestem go pewna.. jutro chyba zrobie próbę i zmierze jednym i drugim dla porównania. Coś mi się wydaje że on za szybko mi pipka...
Dopiero co wkładam, a on po 10 sekundach piczy... dziwny
Kurde, czyli sprawdza się moja teoria. Te termometry bezrtęciowe są moim zdaniem tryliard razy lepsze. Teraz używam dokładnie tego samego, z microlife, ale to mój pierwszy cykl z nim i totalnie nie mam też do niego zaufania. Mój wykres pierwszy raz jest tak popapranyZajsonek lubi tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:Kurde, czyli sprawdza się moja teoria. Te termometry bezrtęciowe są moim zdaniem tryliard razy lepsze. Teraz używam dokładnie tego samego, z microlife, ale to mój pierwszy cykl z nim i totalnie nie mam też do niego zaufania. Mój wykres pierwszy raz jest tak popaprany
Zaraz ci pokaze moj wykres z tamtego cyklu z nim jakie wariacje byly...
LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Zaraz ci pokaze moj wykres z tamtego cyklu z nim jakie wariacje byly...
Dawaj. Może być zabawnieKokoszka lubi tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67609335c431.jpg
jezu Chryste... to jakbym wstawiła tę temperaturę z rana z 5.30 to byłoby podobnie : |
Kokoszka lubi tę wiadomość
-
Ja mam microlife ten elektroniczny i nie narzekam, wykres nawet spoko wygląda, ale dopiero po owu, przed też takie góry i doliny33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔜04.12 wizyta u gina -
Zajsonek wrote:Ale też ci tak szybko mierzy temperaturę?
No dopiero co go wkładam, a on za chwilę pipka..
mi nie tak szybko, ale czasem mam np. 36,70 a pod pachą 37, co uważam za niemożliwe, bo przecież w pochwie powinna być wyższa.Kokoszka lubi tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Ale też ci tak szybko mierzy temperaturę?
No dopiero co go wkładam, a on za chwilę pipka..
Tak, czasem też bardzo szybko, ale to jak mam niską temp. Poniżej 36,5, a jak teraz mam podwyższona to dłużej czekam33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔜04.12 wizyta u gina -
Hej.
Labelle sluchaj kochana , 30 min roznicy w mierzeniu to mega duzo czasu i ten wykres bralabym jako niemiarodajny. Stad moze wyszedl taki chory misz masz spokojnie
Ja tez mam termometr ten owulacyjny microlife , tak samo pika szybko jak sie go wlozy hehe