Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7f1882fa44a.jpg


    Zastanawiam się czy w ogóle wydawać 50 zł na betę 🙄

    Ja bym zrobiła, mimo wszystko.
    Tylko, że ja robię sobie teraz za darmo, bo mam w pakiecie medycznym :)

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :* to mój drugi cykl z termometrem. Myślicie, że owu była 12 czy 13 dc u mnie??

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:03

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Dziewczyny mam betkę!

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbfb0edbc802.png
    Gratki 😀

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Troszkę mi się czasem przesuwa, ale nie jakoś tragicznie. Tylko wiesz, u mnie fl trwa 16 dni, więc jak zrobię test w 14dpo, to @ będzie albo w terminie, albo 1-2 dni przesunięta. Generalnie tragedii nie ma, chociaż u każdej kobiety może być troszkę inaczej- jedna dostanie okres następnego dnia po odstawieniu Duphastonu, a inna po 5 dniach. Zależy od organizmu, od poziomu Twojego progesteronu itd. Generalnie branie przez 10 dni i odstawianie też nie jest błędem, ja tak robiłam i krzywda mi się nie działa :) Zmiana schematu nastąpiła dopiero w momencie, kiedy dostałam stymulację :)
    Ja mam fl 15 dni, póki co to moj 1 cykl z Duohastonem i nie wiem czego się spodziewać

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja mam fl 15 dni, póki co to moj 1 cykl z Duohastonem i nie wiem czego się spodziewać

    Wiesz co, ja po nim nie czuje różnicy w stosunku do normalnego cyklu :) W sensie, że nie miałam żadnych efektów ubocznych, plamienia mi się troszkę zmniejszyły tylko (na luteinie podjęzykowej nawet nie drgneło). Pamiętam też, że jak przez kilka cykli go nie brałam, to nawet plamień już nie miałam :) Oczywiście moja sytuacja jest troszeczkę inna. A co do długości cyklu, to myślę że jakoś bardzo go sobie nie przedłużysz :) Zresztą niektóre kobiety i tak dostają @ biorąc Dupka, także widzisz, nie ma reguły :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1451 1648

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się poklocilam ze swoim... :( na sam początek ciąży już :(

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:03

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja bym zrobiła, mimo wszystko.
    Tylko, że ja robię sobie teraz za darmo, bo mam w pakiecie medycznym :)
    A robią Ci bez skierowania?

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:03

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam LuxMed i betę mam na bank ale tylko ze skierowaniem. Pójdę po nie dopiero jak wysikam te dwie kreski

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ale mamy ze szklanej kuli wróżyć? :P
    Nie ma takiej potrzeby, ale jeśli potrafisz to chętnie :)
    Pytam bo jesteście bardziej doświadczone, to mój dopiero drugi cykl z pomiarem

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Nie ma takiej potrzeby, ale jeśli potrafisz to chętnie :)
    Pytam bo jesteście bardziej doświadczone, to mój dopiero drugi cykl z pomiarem
    Myślę, że co do dnia nikt Ci nie okresli, nawet na monicie jest to trudne.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:04

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    A robią Ci bez skierowania?

    Niestety, tylko ze skierowaniem, ale lekarze raczej chętnie dają :)
    Betę robiłam dzisiaj właśnie na Luxmed. Będę chciała ją powtórzyć to zapisałam się do lekarza na wtorek rano, napisze mi skierowanie w systemie i od razu po pójdę się kłuć.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 20:25

    Ignissa, Nona lubią tę wiadomość

  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Hej :* to mój drugi cykl z termometrem. Myślicie, że owu była 12 czy 13 dc u mnie??

    Słonko ale jak Ty mierzysz ta tempke? Patrzę na wykres i widzę że masz wprowadzone może z 5 tempek. Tak ci ovu nie wyznaczy owulacji.
    Mierzy codziennie o tej samej godzinie plus obserwacja śluzu i szyjki jeżeli potrafisz.

    Nona lubi tę wiadomość

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Hej :* to mój drugi cykl z termometrem. Myślicie, że owu była 12 czy 13 dc u mnie??
    Jak dla mnie 13 😊

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Hej. Robiłam badanie na cytomegalie i jeśli któraś mogłaby pomóc, to będę wdzięczna.
    IgG wyszło mi 120,6 aU/ml:
    < 6,0 - niereaktywny
    > 6,1 - reaktywny
    IgM 0,25:
    do 0,84 niereaktywny
    0,85-0,99 wątpliwy
    od 1,00 reaktywny
    Czy to znaczy, że przechodziłam już tego wirusa i w kolejnej ciąży nie stanowi on już zagrożenia dla dziecka?
    Nie przechodziłaś zapalenia niedawno tylko dawno, masz nabytą odpornosc i nie masz sie czym martwić. Dodatnie IgG przy ujemnyn IgM swiadcza o starym zakazeniu, w zadnej ciazy nie bedzie stanowić zagrozenia (przynajmniej nie powinny). Miałam takie same wyniki i dr powiedziała ze super i zadnej awidności robić nie kazała.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 20:44

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Słonko ale jak Ty mierzysz ta tempke? Patrzę na wykres i widzę że masz wprowadzone może z 5 tempek. Tak ci ovu nie wyznaczy owulacji.
    Mierzy codziennie o tej samej godzinie plus obserwacja śluzu i szyjki jeżeli potrafisz.
    W tym cyklu zaczęłam mierzyć od 10, bo w zeszlym cyklu miałam 15 dnia, więc nie chciałam tak wcześnie zaczynać

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    W tym cyklu zaczęłam mierzyć od 10, bo w zeszlym cyklu miałam 15 dnia, więc nie chciałam tak wcześnie zaczynać
    Najlepiej mierzyć caly cykl albo od razu po miesiączece. Tak naprawdę wg metody termicznej powinnas miec co najmniej 6 niskich temperatur przed skokiem a trzeba wziąć pod uwagę, ze owulacja moze się przesuwać. Nie rozkminiaj tego cyklu za bardzo, poprostu w następnym mierz wcześniej ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego