Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    U mnie to było tak: owulak pozytywny w sobotę i niedzielę, w poniedziałek spadek, we wtorek dopiero wyżej temp., ale nie nazwę tego skokiem, bo bardzo niewiele się podniosła
    No właśnie w ogóle jakoś dziwna ta temperatura w tym cyklu i myślałam jeszcze ze owulacji nie będzie ale nadzieja mi sie pojawiła z tymi pozytywnymi testami...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • jagodowamery Autorytet
    Postów: 1598 443

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się nie sprawdziło mierzenie temperatury :P skakała przed końcem cyklu, z wysokiej na strasznie niska. Zrobiła nadzieję że może być jednak ciąża. Tylko progesteron potwierdził, że owulacja była późno, ale była. Po czym zaczął spadać i chyba spadł całkowicie, bo... WLASNIE ZACZYNAM nowy cykl! Dzieki Ci Panie Boże 🤣 Ale żeby aż tak teraz cierpieć? :( strasznie się zaczęło ale mam to, nowy cykl się zaczął i nadzieja na kolejne starania. Ostatni cykl na stymulacji, moze jakos to pojdzie :) Testy owu przyjdą niebawem. Jak myślicie, przy tak długim cyklu >30dni kiedy zacząć je robić? Bo ja myślałam od 20dnia cyklu próbować czy coś tam wyjdzie na nich.

    2019- @ 29.09 - po 34 dniach, @ 8.11, 18.12.
    2020 - @ 26.01, 4.03, 12.04, @ 21.05 @ 22.06
    @ 20.07, @ 07.08, @ 11.09, @ 16.10

    3256af2f0e9b1d3b752870863faac0c6.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Powiem wam, że mierzenie temperatur jest u mnie chyba bez sensu. Skoku nie ma, faza wyższych nieznacznie rozni się od fazy nizszych, tzn. ja widzę kiedy ona sie zaczyna ale komputery tego nie ogarniaja i nie wyznaczaja owulacji. To mój bieżący cykl, owu potwierdzona monitoringiem. Na poczatku ctklu wysokie i wylaczobe z ptc, bo kialam zapalenie gardla. Dziwna sprawa z tymi moimi tempkami

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24f5078562df.jpg
    No jeśli owulacja potwierdzona to nie masz się co martwić tempkami jak tak 😊 u mnie też tempki jakies powalobe są w tym cyklu.... Tylko też mnie gardło leciutko pobolewa....
    a tak w ogóle to widzę że korzystasz z tej samej aplikacji co ja 😊


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/153c72b9e29d.jpg

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    U mnie się nie sprawdziło mierzenie temperatury :P skakała przed końcem cyklu, z wysokiej na strasznie niska. Zrobiła nadzieję że może być jednak ciąża. Tylko progesteron potwierdził, że owulacja była późno, ale była. Po czym zaczął spadać i chyba spadł całkowicie, bo... WLASNIE ZACZYNAM nowy cykl! Dzieki Ci Panie Boże 🤣 Ale żeby aż tak teraz cierpieć? :( strasznie się zaczęło ale mam to, nowy cykl się zaczął i nadzieja na kolejne starania. Ostatni cykl na stymulacji, moze jakos to pojdzie :) Testy owu przyjdą niebawem. Jak myślicie, przy tak długim cyklu >30dni kiedy zacząć je robić? Bo ja myślałam od 20dnia cyklu próbować czy coś tam wyjdzie na nich.

    Ja mam taką tabelkę w instrukcji od testów :

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f79dd1052b9.jpg

    LaBellePerle, jagodowamery lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    U mnie się nie sprawdziło mierzenie temperatury :P skakała przed końcem cyklu, z wysokiej na strasznie niska. Zrobiła nadzieję że może być jednak ciąża. Tylko progesteron potwierdził, że owulacja była późno, ale była. Po czym zaczął spadać i chyba spadł całkowicie, bo... WLASNIE ZACZYNAM nowy cykl! Dzieki Ci Panie Boże 🤣 Ale żeby aż tak teraz cierpieć? :( strasznie się zaczęło ale mam to, nowy cykl się zaczął i nadzieja na kolejne starania. Ostatni cykl na stymulacji, moze jakos to pojdzie :) Testy owu przyjdą niebawem. Jak myślicie, przy tak długim cyklu >30dni kiedy zacząć je robić? Bo ja myślałam od 20dnia cyklu próbować czy coś tam wyjdzie na nich.
    U mnie lepiej sprawdzają się testy owulacyjne i obserwacja śluzu. Wykres przydaje mi się tylko do przewidzenia, kiedy przyjdzie @. Poki co się nie zawiodlam

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1443 1573

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    U mnie się nie sprawdziło mierzenie temperatury :P skakała przed końcem cyklu, z wysokiej na strasznie niska. Zrobiła nadzieję że może być jednak ciąża. Tylko progesteron potwierdził, że owulacja była późno, ale była. Po czym zaczął spadać i chyba spadł całkowicie, bo... WLASNIE ZACZYNAM nowy cykl! Dzieki Ci Panie Boże 🤣 Ale żeby aż tak teraz cierpieć? :( strasznie się zaczęło ale mam to, nowy cykl się zaczął i nadzieja na kolejne starania. Ostatni cykl na stymulacji, moze jakos to pojdzie :) Testy owu przyjdą niebawem. Jak myślicie, przy tak długim cyklu >30dni kiedy zacząć je robić? Bo ja myślałam od 20dnia cyklu próbować czy coś tam wyjdzie na nich.

    ja bym robiła od 15

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1443 1573

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja mam taką tabelkę w instrukcji od testów :

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f79dd1052b9.jpg

    już nakupiłaś facelle? :D

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    już nakupiłaś facelle? :D
    No na następny cykl 😀 w tym już wymarnuje te domowe laboratorium niech mi nie leży... I od razu kupił ciążowe dwa z facelle 😀zaszalalam 😀 owulaków też dwie paki od razu wzięłam na wszelki wypadek 😊

    Agafiga, LaBellePerle, Nona lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • jagodowamery Autorytet
    Postów: 1598 443

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie zacznę od 16 dnia cyklu :D bo jak coś to ostatnio @ wypadł po 34 dniach, ale zacznę wcześniej, to do 21 dnia cyklu powinno coś wyjść jakby się miał wydłużyć kolejny cykl :P

    2019- @ 29.09 - po 34 dniach, @ 8.11, 18.12.
    2020 - @ 26.01, 4.03, 12.04, @ 21.05 @ 22.06
    @ 20.07, @ 07.08, @ 11.09, @ 16.10

    3256af2f0e9b1d3b752870863faac0c6.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    W takim razie zacznę od 16 dnia cyklu :D bo jak coś to ostatnio @ wypadł po 34 dniach, ale zacznę wcześniej, to do 21 dnia cyklu powinno coś wyjść jakby się miał wydłużyć kolejny cykl :P
    No lepiej wcześniej zacząć.. Ja też owulke zazwyczaj mam po 15 dniu cyklu ale testy już od 11 zaczynam robić.. Żeby nie przegapić 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1443 1573

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie plany macie na weekend? :)

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Dziewczyny, a jakie plany macie na weekend? :)
    Na razie żadnych szczególnych, nie zaszalejemy bez samochodu na razie heh 😐
    A Ty kochana?? Jakieś plany?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 11:38

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No jeśli owulacja potwierdzona to nie masz się co martwić tempkami jak tak 😊 u mnie też tempki jakies powalobe są w tym cyklu.... Tylko też mnie gardło leciutko pobolewa....
    a tak w ogóle to widzę że korzystasz z tej samej aplikacji co ja 😊


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/153c72b9e29d.jpg
    Ja się w sumie nie martwie, najwyzej sie nie uda. Wielkie mi rzeczy, od 1,5 roku się nie udaje :P U mnie w kazdym cyklu tak jest z temperaturą, zmienilam sposob mierzenia na waginalny i nie pomogło. Może rozważę inny termomer, choc nie wiem czy jest sens, skoro ja potrafię wyłapać owulację i momot potwierdził, ze prawidlowo.
    Btw. Fajna ta apka, tzn. owufriend jest fajnieksza ale nie za taką cenę. Moze z połowę tej kwoty bylabym sklonna zapłacić ale 3 dychy to dla mnie przesada.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1443 1573

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Na razie żadnych szczególnych, nie zaszalejemy bez samochodu na razie heh 😐
    A Ty kochana?? Jakieś plany?



    my też byliśmy bez samochodu, ale mój kupił... passata hahahaha :D
    nad wodę bym chciała jechać, ale mój jest na budowie naszego domu i pewnie późno wróci :(

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, Twoj wykres faktycznie jest pogibany ale to pewnie wina choroby. Mnie na poczatku cyklu też meczylo, niby goraczki nie mialam a zobacz jak PTC szalała.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam betkę!

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbfb0edbc802.png

    Nona, ZakręconaOna, Agafiga, LaBellePerle, Pani Ciasio, Ignissa, MalaPI, Niedziela_2207, Justyna1719, Shas91, Nynka, jagodowamery, BB__Anna, boo123, SylwiaLu lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .;

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:03

    RudaMaruda25 lubi tę wiadomość

  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladny przyrost Ruda . Smialo mozna gratulowac ;)


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • Miracle Autorytet
    Postów: 1196 1467

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A już po owulce jesteś?


    Tak, mialam monitoring w tym cyklu☺️

    1 IMSI ICSI czerwiec 2020 - BRAK ZARODKÓW 👎🏻
    2 IMSI ICSI wrzesień 2020 🧚‍♀️ 🐝
    Mamy ❄️❄️ snieżynki blastki
    16.09-swieży transfer blastki 5AA 🔆
    30.09- 14 dpt BHCG- 0 💔

    👩*35 lat
    GRUDZIEN 2019-AMH 0,94

    🙎🏻‍♂️*38 lat
    ❌ morfologia 2%, 80% ruchliwosci, 91 mln
    ✅ FISH
    ✅ Fragmentacja

    Badania:

    ✅ X -Fragyl syndrome(Zespół łamliwego chromosomu X )- wynik w normie
    ✅Trombofilia V-Leiden- wynik negatywny,brak mutacji
    ✅ Factor II- 98% ( 70 - 120 %)
    ✅ oba kariotypy w normie
    ✅Homocysteina-6,92 mcmol/L
    ✅ NK -11%
    ❌Pozytywna ANA 1:160
    ❌ MTHFR C677T układ homozygotyczny
    ✅ KIR- BX , HLA-C C3C4

    🧚🏻““Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
    Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚‍♀️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trafi za chwilę szlak 36 dc ani ciąży ani @

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego