Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • jagodowamery Autorytet
    Postów: 1598 443

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    A może to kwestia tych upałów? Kiedyś słyszałam, że upały mogą opóźnić @. A no i stres też może tak zadziałać

    Sądzę że upały nie mają na to wpływu. Kiedyś bywały gorsze temperatury i miesiączka była o czasie. Stres może opóźnić faktycznie, ale zmienić temperaturę na wykresie to już nie bardzo. Cóż ma czas do poniedziałku.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 07:30

    2019- @ 29.09 - po 34 dniach, @ 8.11, 18.12.
    2020 - @ 26.01, 4.03, 12.04, @ 21.05 @ 22.06
    @ 20.07, @ 07.08, @ 11.09, @ 16.10

    3256af2f0e9b1d3b752870863faac0c6.png
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Ja w szczęśliwym cyklu go teraz piłam, pierwszy raz, tylko zapomniałam wspomnieć. Od Nery tutaj na tym wątku się o nim dowiedziałam 😊 i nic takiego u mnie miejsca nie miało :o
    No ja go też piłam w tym cyklu przez 5 dni przed terminowa owulacja tylko owulka się przesunela😂a mi rozrzedzil wydzieline w gardle że mało się nie udlawilam, ale fakt na dole cały czas miałam mega mokro 😉

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Dziewczyny, cieszę się,że jest takie coś jak to forum. Forum wsparcia. Czekam na jakiś bieg wydarzeń dalszy... Póki co nie mam @. Plamienie jest większe, brzuch pobolewa raz a za drugim wcale. Plamienie z domieszką blado różowej krwi, ale bardziej brązowe niż różowe. Żadnych skrzepów. Przypomina końcówkę albo sam początek przed okresem.. dziwne że od wczoraj rozkręcić się nie może. :(
    P.s właściwie od przedwczoraj bo dzisiaj mamy sobotę..
    Ja poprzedni okres miałam też dziwny taki.. Jeden dzień krwawienia a potem tylko plamienie.. Jak teraz tez taki będzie to muszę iść do lekarza, z resztą i tak się wybieram w następnym cyklu... Bo już kończę z clo, miałam przepisane na 3 cykle..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    No ja go też piłam w tym cyklu przez 5 dni przed terminowa owulacja tylko owulka się przesunela😂a mi rozrzedzil wydzieline w gardle że mało się nie udlawilam, ale fakt na dole cały czas miałam mega mokro 😉
    To kupię sobie chyba ten guajazyl.... Bo wiadomo jak dochodzi do ❤️ to mokri się robi. Wiadomo ale ogólnie to susze tam mam..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny... Wczoraj owulak pozytywny, dziś też... A temperatura nie ruszyła w górę.... A nawet niżej o 0,1 stopień... W ogóle jakieś wyższe ma tempki niż w poprzednich cyklach w tej fazie.. Zawsze to około 36,6 a teraz 36,7..36,8.... Nie wiem czemu...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Miracle Autorytet
    Postów: 1219 1501

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

    Jakie plany na sobotę ? :)
    Kurczę wczoraj miałam spadek temp dzisiaj skok znowu ja to już nie wiem co się dzieje 😅😂. Chyba oszaleje w tym cyklu. Autentycznie..W ogóle z mężem stwierdziliśmy ze jak do września nam się nie uda naturalnie to podejdziemy do IUI na jesieni.

    1 IMSI ICSI czerwiec 2020 - BRAK ZARODKÓW 👎🏻
    2 IMSI ICSI wrzesień 2020 🧚‍♀️ 🐝
    Mamy ❄️❄️ snieżynki blastki
    16.09-swieży transfer blastki 5AA 🔆
    30.09- 14 dpt BHCG- 0 💔

    👩*35 lat
    GRUDZIEN 2019-AMH 0,94

    🙎🏻‍♂️*38 lat
    ❌ morfologia 2%, 80% ruchliwosci, 91 mln
    ✅ FISH
    ✅ Fragmentacja

    Badania:

    ✅ X -Fragyl syndrome(Zespół łamliwego chromosomu X )- wynik w normie
    ✅Trombofilia V-Leiden- wynik negatywny,brak mutacji
    ✅ Factor II- 98% ( 70 - 120 %)
    ✅ oba kariotypy w normie
    ✅Homocysteina-6,92 mcmol/L
    ✅ NK -11%
    ❌Pozytywna ANA 1:160
    ❌ MTHFR C677T układ homozygotyczny
    ✅ KIR- BX , HLA-C C3C4

    🧚🏻““Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
    Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚‍♀️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle wrote:
    Dzien dobry!

    Jakie plany na sobotę ? :)
    Kurczę wczoraj miałam spadek temp dzisiaj skok znowu ja to już nie wiem co się dzieje 😅😂. Chyba oszaleje w tym cyklu. Autentycznie..W ogóle z mężem stwierdziliśmy ze jak do września nam się nie uda naturalnie to podejdziemy do IUI na jesieni.
    A już po owulce jesteś?

    Miracle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile tego guajazylu wypijacie? :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ej dziewczyny... Wczoraj owulak pozytywny, dziś też... A temperatura nie ruszyła w górę.... A nawet niżej o 0,1 stopień... W ogóle jakieś wyższe ma tempki niż w poprzednich cyklach w tej fazie.. Zawsze to około 36,6 a teraz 36,7..36,8.... Nie wiem czemu...

    U mnie to było tak: owulak pozytywny w sobotę i niedzielę, w poniedziałek spadek, we wtorek dopiero wyżej temp., ale nie nazwę tego skokiem, bo bardzo niewiele się podniosła

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Ile tego guajazylu wypijacie? :)

    szczerze to ja popijałam z gwinta ot tak sobie jak mi się przypomniało, ze trzy razy dziennie :D

    Nona lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle wrote:
    Dzien dobry!

    Jakie plany na sobotę ? :)
    Kurczę wczoraj miałam spadek temp dzisiaj skok znowu ja to już nie wiem co się dzieje 😅😂. Chyba oszaleje w tym cyklu. Autentycznie..W ogóle z mężem stwierdziliśmy ze jak do września nam się nie uda naturalnie to podejdziemy do IUI na jesieni.


    ja nie cierpię jak któraś tak opowiada a ja nie mogę zobaczyć jej wykresu, aż mnie wtedy nosi :D

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Ile tego guajazylu wypijacie? :)
    Ja piłam 3 razy dziennie do godziny 16

  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    To kupię sobie chyba ten guajazyl.... Bo wiadomo jak dochodzi do ❤️ to mokri się robi. Wiadomo ale ogólnie to susze tam mam..
    Tylko on nie powoduje większej ilości śluzu tylko ją rozrzedza, ja miałam potop normalnie, wręcz uczucie jakbym się posikala tak mokro 😂

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ale postów naprodukowalyście, nie woem czy uda mi się to nadrobić. LaBelle, nie wiem czy gratulowalam, więc na wszelki wypadek gratuluję ;)
    Trochę mnie mie bylo, bo pojechalam na integrację z pracy. Trochę poimprezowalam, dużo się nachodziłam i wyluzowalam. Dziś idę do mojej gin po receptę ma Duphaston, bo narazie bralam ten, co mi zostal po ciąży. Powiem wam, że czuję się po nim wyjatkowo dobrze, cycki mnie nie bolą, brzuch też przestał. Jakoś nie czuję, żeby cokolwiek tam się działo. Daliśmy sobie z mężem 3 cykle z takim wspomaganiem, jak się nie uda, to zbadamy plemniki, bo szkoda czasu.

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Cześć dziewczyny. Ale postów naprodukowalyście, nie woem czy uda mi się to nadrobić. LaBelle, nie wiem czy gratulowalam, więc na wszelki wypadek gratuluję ;)
    Trochę mnie mie bylo, bo pojechalam na integrację z pracy. Trochę poimprezowalam, dużo się nachodziłam i wyluzowalam. Dziś idę do mojej gin po receptę ma Duphaston, bo narazie bralam ten, co mi zostal po ciąży. Powiem wam, że czuję się po nim wyjatkowo dobrze, cycki mnie nie bolą, brzuch też przestał. Jakoś nie czuję, żeby cokolwiek tam się działo. Daliśmy sobie z mężem 3 cykle z takim wspomaganiem, jak się nie uda, to zbadamy plemniki, bo szkoda czasu.


    Kochana, a Ty przy biochemach też brałaś acard?

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    szczerze to ja popijałam z gwinta ot tak sobie jak mi się przypomniało, ze trzy razy dziennie :D

    A ile butelek na cykl wykorzystywałyście? Bo wyczytałam kiedyś, że ok. 3-4 butelek w ciągu płodnego tygodnia, ale to dla mnie jakaś strasznie duża ilość. Poza tym pomijając aspekty zdrowotne to on tak niespecjalny jest w smaku :P

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Kochana, a Ty przy biochemach też brałaś acard?
    Nie, dopiero od tego cyklu zaczelam cokolwiek brac ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    A ile butelek na cykl wykorzystywałyście? Bo wyczytałam kiedyś, że ok. 3-4 butelek w ciągu płodnego tygodnia, ale to dla mnie jakaś strasznie duża ilość. Poza tym pomijając aspekty zdrowotne to on tak niespecjalny jest w smaku :P
    3-4 butelki? 😲 Ja tylko jedną...

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że mierzenie temperatur jest u mnie chyba bez sensu. Skoku nie ma, faza wyższych nieznacznie rozni się od fazy nizszych, tzn. ja widzę kiedy ona sie zaczyna ale komputery tego nie ogarniaja i nie wyznaczaja owulacji. To mój bieżący cykl, owu potwierdzona monitoringiem. Na poczatku ctklu wysokie i wylaczobe z ptc, bo kialam zapalenie gardla. Dziwna sprawa z tymi moimi tempkami

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24f5078562df.jpg

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Powiem wam, że mierzenie temperatur jest u mnie chyba bez sensu. Skoku nie ma, faza wyższych nieznacznie rozni się od fazy nizszych, tzn. ja widzę kiedy ona sie zaczyna ale komputery tego nie ogarniaja i nie wyznaczaja owulacji. To mój bieżący cykl, owu potwierdzona monitoringiem. Na poczatku ctklu wysokie i wylaczobe z ptc, bo kialam zapalenie gardla. Dziwna sprawa z tymi moimi tempkami

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24f5078562df.jpg


    Ja uważam, że metoda termiczna to zadna metoda :) i u wielu kobiet ona się nie sprawdza...

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego