Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Mój imieniny ma 29 czerwca.. A 28 testuje więc mam nadzieję że wypali prezent 😀
    Moj mąż i moj tata również mają imieniny 29 czerwca , do tego rodzice rocznicę ślubu i córeczka urodziny (termin @ u mnie 28 hehe )

    Życzę Ci dwóch kresek! :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 19:31

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A tak w ogóle to dziś z mężem mamy pierwsza rocznice ślubu 😀💞
    Najserdeczniejsze życzenia ♡

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn co były lub są w ciąży.
    Nie powiem, bo wystraszyłam się pięknie.
    Przed chwilą na bieliźnie zauważyłam taką różową niteczkę, jakby krwi?
    To normalne? Czy mam się bardzo martwić?

  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn co były lub są w ciąży.
    Nie powiem, bo wystraszyłam się pięknie.
    Przed chwilą na bieliźnie zauważyłam taką różową niteczkę, jakby krwi?
    To normalne? Czy mam się bardzo martwić?
    Przede wszystkim się nie martw bo to nie pomoże, ja przy pierwszym miałam ale to nie było nic groźnego. Ale powiedz o tym lekarzowi dla swojego spokoju może jakieś witaminy Ci da.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Jeju, dziewczyny, wpierdzielam dzś jak świnia jakaś :( :D
    No jedz za dwoje 😊😊😊😊😘😘😘

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Moj mąż i moj tata również mają imieniny 29 czerwca , do tego rodzice rocznicę ślubu i córeczka urodziny (termin @ u mnie 28 hehe )

    Życzę Ci dwóch kresek! :)
    Nie dziękuję żeby nie zapeszyc 😊😘😘😘 oby w końcu się udało 😘😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:04

  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    kurde, ja w tej aplikacji jakos totalnie nie mogę się polapać :x
    A co to za aplikacja?

    RudaMaruda25 lubi tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    A co to za aplikacja?
    OvuWiev 😊 skończył mi się pakiet na ovufriend i stwierdziłam że szkoda kasy na niego i ktoś mi tu polecił ta aplikacje 😊

    Ignissa, lithium lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zjadłam frytki w rożku wafelkowym i zkadlabym jeszcze. Na szczęście jestem już zmęczona i nie chce mi się jechać do maka :D

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobilam rogaliki z ciasta francuskiego z Nutellą w środku. Ale to było dobre!!

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • gusiaa Autorytet
    Postów: 1605 1563

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja dzisiaj zjadłam frytki w rożku wafelkowym i zkadlabym jeszcze. Na szczęście jestem już zmęczona i nie chce mi się jechać do maka :D
    AA ja dziś kupiłam sobie jakąś salatke warzywna. No kurde wolała mnie, że mam ją zjeść
    😂😂😂😂

    Darrika lubi tę wiadomość

    Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

    tb73krhmu0f7yc26.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn co były lub są w ciąży.
    Nie powiem, bo wystraszyłam się pięknie.
    Przed chwilą na bieliźnie zauważyłam taką różową niteczkę, jakby krwi?
    To normalne? Czy mam się bardzo martwić?
    Ja w ciąży aż tak się nie przyglądałam śluzowi, wiec ciezko mi powiedzieć. Jak mialam plamienie to porządne, bo zrobił sie krwiak pod kosmówką. Jeśli Cię to niepokoi, to idz do lekarza, pewnie da Ci Dupgaston albo Luteinę.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 06:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston mam w domu, ale czy brać na własną rękę?
    Chyba jednak to skonsutuję.

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 06:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Duphaston mam w domu, ale czy brać na własną rękę?
    Chyba jednak to skonsutuję.
    Lepiej skonsultuj

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 06:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przy podcieraniu zauważyłam jakaś pojedynczą czerwoną niteczkę w sluzie. Myslalam, ze to moze faktycznie jakiś brudek ale wieczorem przy pojsciu spać bylo to samo. Miała tak któraś z was? Czy to coś oznaczalo? Dodam, że tempka nie zaliczyła ani gwałtownego spadku, ani wzrostu. Trzyma sie poziomu. Za to brzuch nawala mnie jak na okres...

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 06:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Wczoraj przy podcieraniu zauważyłam jakaś pojedynczą czerwoną niteczkę w sluzie. Myslalam, ze to moze faktycznie jakiś brudek ale wieczorem przy pojsciu spać bylo to samo. Miała tak któraś z was? Czy to coś oznaczalo? Dodam, że tempka nie zaliczyła ani gwałtownego spadku, ani wzrostu. Trzyma sie poziomu. Za to brzuch nawala mnie jak na okres...


    Ja miałam dwie niteczki krwi w śluzie w sobotę, wczoraj raz taki kremowy śluz odrobinę podbarwiony na brązowo, brzuch też mnie pobolewa tak okresowo, teoretycznie okres miałam dostać w piątek, dziś jest 31dc, ale czekam z testowaniem :) pierwszy raz w życiu mi się coś takiego zdarzyło...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 06:44

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1447 1597

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 06:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja po odstawieniu dupka tez mialam pare dni pozniej okres dopiero . Najczesciej to ok 3 dni bylo a raz po 5 dniach .


    LaBelle mam dzis to samo !!! No zjadlabym konia z kopytami i zagryzla uprzeza aleeee to wszystko co zjem nie to co bym jednak chciala ale co bym chciala to Bog jeden wie .


    No ja nie żrę słodyczy, nic z tych rzeczy. Jestem po prostu głodna cholernie. Zjem warzywa, jakaś kanapie z pelnoziarnistym pieczywem... Jedyna przekąska u mnie to pestki słonecznika, które są w zalecanych rzeczach w mojej diecie bellybesrfriend :)

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1447 1597

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Duphaston mam w domu, ale czy brać na własną rękę?
    Chyba jednak to skonsutuję.


    Słuchaj, ja w poprzedniej ciąży ciągle miałam jakieś kuźwa plamienia. Tylko brązowe. Brałam duphaston, ale nie pomagał. Plamienia były raz na jakiś czas, ale były. W 2 trymestrze się już raczej nie zdarzały a to w drugim poronilam, więc plamienia nie miały tu nic do rzeczy.
    Moja szwagierka też cała ciążę miała plamienia i zdrowe dziecko. U niej też właśnie były takie różowe niteczki jak u Ciebie.
    Ale ja na Twoim miejscu od razu wzielabym duphaston. On nie zaszkodzi a może pomóc. Robiłaś progesteron?

    ZakręconaOna lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 06:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie duphaston brałam raz. Przy pierwszym cyklu starań. Po monitoringu, jak pęcherzyk już był pęknięty. Gin powiedział, że mam brać rano i wieczorem aż do ewentualnej @. Bo trzeba przygotować i użyźnić "glebe" dla zarodka.

    Wtedy okres mi się spóźnił chyba z 5 dni, z czego od dnia @ 3 dni plamienia, jasnoczerwone. Potem 2 dni nic i jak za przeproszeniem jebło, to myślałam, że umrę. Takiej @ w całym życiu wcześniej nie miałam, tak obfitej i bolesnej. No i wiadomo nadzieja, testy, bo może ciąża, ale same bieluchy.

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego