Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Ooo jak fajnie! To musial byc piekny slub!
    My tez bralismy dwa ;) cywilny w maju, a 3 tyg pozniej humanistyczny w ogrodzie + wesele :)

    Ja wlasnie dostalam @ takze nici z prezentu rocznicowego ;) ale po cichu licze na lipiec, wtedy moj maz ma urodziny :)
    Mój imieniny ma 29 czerwca.. A 28 testuje więc mam nadzieję że wypali prezent 😀

    Neytiri, Ignissa, Pani Ciasio, Nera1986 lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Ooo jak fajnie! To musial byc piekny slub!
    My tez bralismy dwa ;) cywilny w maju, a 3 tyg pozniej humanistyczny w ogrodzie + wesele :)

    Ja wlasnie dostalam @ takze nici z prezentu rocznicowego ;) ale po cichu licze na lipiec, wtedy moj maz ma urodziny :)
    Było świetnie, ten pierwszy chyba nawet byl fajniejszy. Mniej ludzi, mniej spiny, sami znajomi. Sluby w ogrodach są cudowne, bylam na jednym i klimat był fantastyczny, wesela zresztą też. Z tym, ze alko mi nie wchodziło ale 5 dni pozniej okazalo się, że jestem w ciąży, więc nic dziwnego ^^

    Szkoda, że małpa przyszla ale za to jest szansa na prezent urodzinowy :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 16:27

    Neytiri lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spójrzcie na mój wykres...
    Wczoraj i przedwczoraj test owulacyjny pozytywny.. Dziś już zupełny negatyw.... Co ma myśleć o tym?? Że już po owulacji??? Ale skok powinien być a tu nic..... Czy owulacji mogło nie być... Dodam jeszcze raz ze mam nowy termometr którym mierze dopiero od tego cyklu.....

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db390746c3d9.jpg

    Dodam jeszcze że wczoraj i przedwczoraj bolał mnie lewy jajnik, a dzis podbrzusze takie mam wrażliwe... Więc??? Owulacja mogła być????

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 16:45

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny spójrzcie na mój wykres...
    Wczoraj i przedwczoraj test owulacyjny pozytywny.. Dziś już zupełny negatyw.... Co ma myśleć o tym?? Że już po owulacji??? Ale skok powinien być a tu nic..... Czy owulacji mogło nie być... Dodam jeszcze raz ze mam nowy termometr którym mierze dopiero od tego cyklu.....

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db390746c3d9.jpg
    Niestety ja też nie umiem interpretować mojego wykresu i szczerze chyba przestanę bo i tak mi to nic nie daje a ja mam straszne skoki i też nie wiem co to znaczy

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Niestety ja też nie umiem interpretować mojego wykresu i szczerze chyba przestanę bo i tak mi to nic nie daje a ja mam straszne skoki i też nie wiem co to znaczy
    No widziałam ale przynajmniej skok mialas... A u mnie nic 😐

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Neytiri Autorytet
    Postów: 426 215

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny spójrzcie na mój wykres...
    Wczoraj i przedwczoraj test owulacyjny pozytywny.. Dziś już zupełny negatyw.... Co ma myśleć o tym?? Że już po owulacji??? Ale skok powinien być a tu nic..... Czy owulacji mogło nie być... Dodam jeszcze raz ze mam nowy termometr którym mierze dopiero od tego cyklu.....

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db390746c3d9.jpg

    Dodam jeszcze że wczoraj i przedwczoraj bolał mnie lewy jajnik, a dzis podbrzusze takie mam wrażliwe... Więc??? Owulacja mogła być????
    Wg mnie skok moze byc jeszcze jutro. U mnie czesto byl z opoznieniem. Jutro sie przekonasz czy tendencja tempki bedzie wzrostowa. Moze byc juz po owu.

    💁🏻‍♀️ 32 lata
    Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,6.
    01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły 😔
    10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał tylko jeden
    - 11/10 transfer 3-dniówki - Beta <1
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny spójrzcie na mój wykres...
    Wczoraj i przedwczoraj test owulacyjny pozytywny.. Dziś już zupełny negatyw.... Co ma myśleć o tym?? Że już po owulacji??? Ale skok powinien być a tu nic..... Czy owulacji mogło nie być... Dodam jeszcze raz ze mam nowy termometr którym mierze dopiero od tego cyklu.....

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db390746c3d9.jpg

    Dodam jeszcze że wczoraj i przedwczoraj bolał mnie lewy jajnik, a dzis podbrzusze takie mam wrażliwe... Więc??? Owulacja mogła być????

    Skok temperatury może być przed owulacja, w trakcie albo po owulacji. Nie ma reguły. Z bólem jajnika też tak jest może boleć przed, po lub w trakcie. Jeśli wczoraj i przedwczoraj owulaki pozytywne, a dzisiaj negatyw to owulacja albo była wczoraj albo będzie dzisiaj. Bo na ulotce testów chyba kiedyś czytałam, że po pozytywnym teście owulacja może być w ciągu 24-48 godzin. Także ogóle na moje owulacje mogłaś mieć wczoraj, przedwczoraj, ale może być też dzisiaj lub nawet jutro.

    Wszystko zależy od samego organizmu, ja wiem, że u mnie ból jajnika = owulacja w ten sam dzień, bo drug raz juz w ten sposób zaszłam.

    2 cykle z rzędu też zaobserwowałam, że taki skok temperatury powyżej 36,7 mam właśnie 3 dni po owulacji

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No widziałam ale przynajmniej skok mialas... A u mnie nic 😐
    Ale skok może jeszcze będzie bo te testy wykrywaja tylko największe stężenie a owulacja może być nawet dwa dni po dodatnim

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, dziewczyny, wpierdzielam dzś jak świnia jakaś :( :D

    Nona, Justyna1719, lithium lubią tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Jeju, dziewczyny, wpierdzielam dzś jak świnia jakaś :( :D
    Na zdrowie 😁

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny spójrzcie na mój wykres...
    Wczoraj i przedwczoraj test owulacyjny pozytywny.. Dziś już zupełny negatyw.... Co ma myśleć o tym?? Że już po owulacji??? Ale skok powinien być a tu nic..... Czy owulacji mogło nie być... Dodam jeszcze raz ze mam nowy termometr którym mierze dopiero od tego cyklu.....

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db390746c3d9.jpg

    Dodam jeszcze że wczoraj i przedwczoraj bolał mnie lewy jajnik, a dzis podbrzusze takie mam wrażliwe... Więc??? Owulacja mogła być????



    kurde, ja w tej aplikacji jakos totalnie nie mogę się polapać :x

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny spójrzcie na mój wykres...
    Wczoraj i przedwczoraj test owulacyjny pozytywny.. Dziś już zupełny negatyw.... Co ma myśleć o tym?? Że już po owulacji??? Ale skok powinien być a tu nic..... Czy owulacji mogło nie być... Dodam jeszcze raz ze mam nowy termometr którym mierze dopiero od tego cyklu.....

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db390746c3d9.jpg

    Dodam jeszcze że wczoraj i przedwczoraj bolał mnie lewy jajnik, a dzis podbrzusze takie mam wrażliwe... Więc??? Owulacja mogła być????
    Ja nie do końca ogarniam interpretacje ale jak dla mnie owu byla wczoraj

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Na zdrowie 😁


    😂
    Oby nie przytyć już całego zasobu kilogramów w pierwszym trymestrze 😂

    Nona, Cichosza lubią tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:04

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja we wtorek pecherzyk 17, więc rósł mniej więcej tak że środa 19, czwartek 21, piątek 23mm I pękł myślę w piątek lub sobotę bo owulak pozytyw w piątek a potem już negatyw. Od dziś czyli 16dc biorę duphaston przez 10dni. Od razu po odstawieniu dupka macie @? Testuje w dzień odstawienia czyli w środę 26.06

    Jak brałam duphaston to nigdy nie miałam @ od razu w dzień po odstawieniu

    Nona lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:04

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1454 1695

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ok, dzięki za info, odstawiam 26.06 a termin @ mam niby na 28.06 zobaczymy

    Oby pomógł też na plamienia.


    Mnie na plamienia cholera nigdy nie pomógł :/

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    😂
    Oby nie przytyć już całego zasobu kilogramów w pierwszym trymestrze 😂
    Jedz poki Cię nie mdli :P

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:04

  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 16 czerwca 2019, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po odstawieniu dupka tez mialam pare dni pozniej okres dopiero . Najczesciej to ok 3 dni bylo a raz po 5 dniach .


    LaBelle mam dzis to samo !!! No zjadlabym konia z kopytami i zagryzla uprzeza aleeee to wszystko co zjem nie to co bym jednak chciala ale co bym chciala to Bog jeden wie .

    Nona, LaBellePerle lubią tę wiadomość


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego