Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Agnes Przyjaciółka
    Postów: 95 72

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te testy owulacyjne jak widać też średnio wychodzą. W tym cyklu postawię na monitoring.

  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0917c4489e62.jpg

    Coś mnie podkusiło, żeby jednak zrobić test :)

    Gratuluję ! <3


    BB__Anna 11 dpo jeszcze nie przekreśla cyklu. Ile trwa Twoja faza lutealna?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:25

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Miracle Autorytet
    Postów: 1196 1467

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0917c4489e62.jpg

    Coś mnie podkusiło, żeby jednak zrobić test :)

    Gratulacje ogromne!

    Ja dzisiaj zrobilam test 11dpo i tez negatywny...wiec czekam na malpe...

    1 IMSI ICSI czerwiec 2020 - BRAK ZARODKÓW 👎🏻
    2 IMSI ICSI wrzesień 2020 🧚‍♀️ 🐝
    Mamy ❄️❄️ snieżynki blastki
    16.09-swieży transfer blastki 5AA 🔆
    30.09- 14 dpt BHCG- 0 💔

    👩*35 lat
    GRUDZIEN 2019-AMH 0,94

    🙎🏻‍♂️*38 lat
    ❌ morfologia 2%, 80% ruchliwosci, 91 mln
    ✅ FISH
    ✅ Fragmentacja

    Badania:

    ✅ X -Fragyl syndrome(Zespół łamliwego chromosomu X )- wynik w normie
    ✅Trombofilia V-Leiden- wynik negatywny,brak mutacji
    ✅ Factor II- 98% ( 70 - 120 %)
    ✅ oba kariotypy w normie
    ✅Homocysteina-6,92 mcmol/L
    ✅ NK -11%
    ❌Pozytywna ANA 1:160
    ❌ MTHFR C677T układ homozygotyczny
    ✅ KIR- BX , HLA-C C3C4

    🧚🏻““Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
    Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚‍♀️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie @ nadal nie przeszła. Miała być tydzień temu. Jutro jeszcze rano zatestuje i zapisuję się na za tydzień do gina bo coś jest nie halo :(

  • Nynka Autorytet
    Postów: 2298 1575

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 gratuluje!😘
    Trzymalam kciuki za Ciebie cały czas👏

    Ja wariatka liczylam chyba na niepokalane poczecie i zrobilam test w piatek🙊🙊🙊
    Nawet nie wiem czy sie śmiać czy płakać nad sobą🤔

    Czekam na [email protected]ł[email protected]

    Sciagnelam sobie tą aplikacje ktoś tu polecał OvuView, ona sama nie wyznacza potencjalnej owulacji?🤔

    Shas91 lubi tę wiadomość

  • jagodowamery Autorytet
    Postów: 1598 442

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 gratulacje :)

    Ciężko Was nadrobić dziewczyny, jak jestem na urlopie :D dużo piszecie, przeczytałam wszystko ale nie byłam w stanie odpowiadać każdej z osobna :) u mnie ten okres słaby.
    W sobotę przyszło z mega mocą, wczoraj średnie krwawienie a dzisiaj to już takie lekkie, że nie czuje nawet tego @. Może jednak te upały tak wpływają na to?

    Shas91 lubi tę wiadomość

    2019- @ 29.09 - po 34 dniach, @ 8.11, 18.12.
    2020 - @ 26.01, 4.03, 12.04, @ 21.05 @ 22.06
    @ 20.07, @ 07.08, @ 11.09, @ 16.10

    3256af2f0e9b1d3b752870863faac0c6.png
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Sciagnelam sobie tą aplikacje ktoś tu polecał OvuView, ona sama nie wyznacza potencjalnej owulacji?🤔


    Wyznacza, tylko chyba potrzebuje na to kilka cykli. Na pewno z tempki wyznacza, bo sama z niej wcześniej korzystałam.

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    Wyznacza, tylko chyba potrzebuje na to kilka cykli. Na pewno z tempki wyznacza, bo sama z niej wcześniej korzystałam.
    Wyznacza ale wg zasan NPR, wiec jesli jakies ściśle okreslone warunki nie zostaną spelnione to nie wyznaczy. U mnie tempki kiepskie, w didayku btakuje mi jednego pomiaru, bo bylam na integracji i juz nie wyznaczyl.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1442 1572

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas gratulacje! :*

    dziewczyny, ale się zestresowałam... naczytałam się niepotrzebnie o pustym jaju płodowym, bałam się go bardzo już w poprzedniej ciąży, dlatego nie chciałam iść na żadne USG za wcześnie.
    Ale tak sobie myślę... 7 dni po owulacji miałam proga 19,77 i znaczy to chyba o dobrej jakości komórce, a to chyba wyklucza puste jajo...?

    Shas91 lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Shas91 Ekspertka
    Postów: 158 158

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dziwne... A jakbyś zaznaczyła, że tego dnia tempka zaburzona była? No bo to wtedy nie powinna jej brać pod uwagę. Tam jest mnóstwo metod do wybrania, niektóre także i u mnie się nie sprawdzały, no i dopiero po 2 wprowadzonych cyklach zaczęło mi owulację pokazywać.

    f2w3vfxmy8valaii.png

    Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Nie martw się na temperaturę wpływa dużo różnych czynników może dlatego nie zauważyłaś skoku, myślę że jak testy owu były pozytywne i jajniki bolą to jest dobrze :) głowa do góry i grzecznie czekaj do testowania 😉😁
    No ale ogólnie mam dziwna ta temperaturę w tym cyklu... Zobacz sama 😐

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b8e3021bee6.jpg

    A do tego jakoś tak mnie podbrzusze pobolewa...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 13:41

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    A po co do lekarza ja początku cyklu? Ja bym szła w połowie cyklu np 12-14dc żeby wiedzieć czy jest pecherzyk dominujący.
    Na początku cyklu bo u nas nie ma tam ze od razu na wizycie usg itd... Tylko jak chodzę do szpitala to muszę mieć skierowanie i innego dnia usg ewentualnie... A chce od początku cyklu bo tak na prawdę zależy mi też na badaniach... Po roku starań to raczej musi być coś nie tak..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0917c4489e62.jpg

    Coś mnie podkusiło, żeby jednak zrobić test :)
    I to jaka wyraźną krecha 😊 gratuluję 😊

    Shas91 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Shas91 gratuluje!😘
    Trzymalam kciuki za Ciebie cały czas👏

    Ja wariatka liczylam chyba na niepokalane poczecie i zrobilam test w piatek🙊🙊🙊
    Nawet nie wiem czy sie śmiać czy płakać nad sobą🤔

    Czekam na [email protected]ł[email protected]

    Sciagnelam sobie tą aplikacje ktoś tu polecał OvuView, ona sama nie wyznacza potencjalnej owulacji?🤔
    Wyznacza 😊 mi wyznaczyła od razu jak zaczęłam prowadzić ta aplikacje.. Głównie z tempki bierze to..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 13:32

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie dziewczynki a ja mam takie pytanie:
    Temperaturę mierzyłam rano ale niestety nie od razu bo wypadło mi to całkiem z głowy przez małego łobuza który rozpętał tornado od razu jak wstał :-P
    Powiedzcie mi czy temperatura mierzona po drzemce dwu godzinnej może być "fałszywa"? Rano po śniadaniu miałam 36,9 a teraz po drzemce 37,20

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1442 1572

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Kochanie dziewczynki a ja mam takie pytanie:
    Temperaturę mierzyłam rano ale niestety nie od razu bo wypadło mi to całkiem z głowy przez małego łobuza który rozpętał tornado od razu jak wstał :-P
    Powiedzcie mi czy temperatura mierzona po drzemce dwu godzinnej może być "fałszywa"? Rano po śniadaniu miałam 36,9 a teraz po drzemce 37,20


    tak, sam fakt, że mierzysz temp później jest już przesłanką do oznaczenia temperatury jako zaburzona

    Ignissa, Nona, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1442 1572

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Kochanie dziewczynki a ja mam takie pytanie:
    Temperaturę mierzyłam rano ale niestety nie od razu bo wypadło mi to całkiem z głowy przez małego łobuza który rozpętał tornado od razu jak wstał :-P
    Powiedzcie mi czy temperatura mierzona po drzemce dwu godzinnej może być "fałszywa"? Rano po śniadaniu miałam 36,9 a teraz po drzemce 37,20


    w ogóle temp mierzy się jeszcze przed wstaniem z łóżka a nie po śniadaniu itp. Pierwsze co robisz to mierzysz, bo tylko taka temperatura jest podstawową ;)

    Nona lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    w ogóle temp mierzy się jeszcze przed wstaniem z łóżka a nie po śniadaniu itp. Pierwsze co robisz to mierzysz, bo tylko taka temperatura jest podstawową ;)
    Dokładnie tak, żadne siusiu, wstawamie z łóżka, krecenie się. Otwierasz oczy i mierzysz, bo inaczej pomiar jest do kitu

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    w ogóle temp mierzy się jeszcze przed wstaniem z łóżka a nie po śniadaniu itp. Pierwsze co robisz to mierzysz, bo tylko taka temperatura jest podstawową ;)
    Tak też robiłam ale mówię - dzisiaj obudził mnie huk spadających zabawek na podłogę więc poleciałam szybko do pokoju Malucha i tak oo...
    Czyli dzisiejszej po prostu nie będę brać pod uwagę

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego