Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻
Odpowiedz

Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie. Przetrzepałam pół, jeśli nie cały internet... Mam mega niepokój... Rano badając szyjkę, wyczułam na niej jakby guzka, na opuszku czuć, że ma ok 0,5 cm. jestem zdygana strasznie, bo nie wiem co to jest...

• Gizmo 11 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Dziewczyny, mam do Was pytanie. Przetrzepałam pół, jeśli nie cały internet... Mam mega niepokój... Rano badając szyjkę, wyczułam na niej jakby guzka, na opuszku czuć, że ma ok 0,5 cm. jestem zdygana strasznie, bo nie wiem co to jest...
    Też tak miała, po poronieniu wyczułam cis tam ale raz było raz nie. Miał się zgłosić do lekarza ale jakoś tak wyszło że nie poszłam. W tym cyklu już tego nie wyczułam. Nie wiem co to było.

Gosia
    🧏‍♀️ 28l.
    Acard 150mg, Pregna Plus,
    Duphaston

🧏‍♂️30l.
    MultVit , WitC

Pierwsza ciąża

14.12.2020 💔8 tc.
    29.06.2021💔 5,4tc
    26.07.2021 ⏸ 12dpo 💗
    13.08.2021 jest serduszko 💕
    09.09.2021 jest 2.52 maluszka 😍

Cykle 31 -32 dni

Na stanie kot 😻😻

Faza lutealna
    TSH 0,935 ✅
    FSH 2,31 ✅
    Estradiol 168,00 ✅
    Prolaktyna 15,76 ✅
    Testosteron 18,50 ✅

FT4 0,99✅
    Cytomegalia IgG (+), IgM (-) ✅
    Toxoplasmoza IgG (+), IgM (-) ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo 11 wrote:
    Też tak miała, po poronieniu wyczułam cis tam ale raz było raz nie. Miał się zgłosić do lekarza ale jakoś tak wyszło że nie poszłam. W tym cyklu już tego nie wyczułam. Nie wiem co to było.

U mnie jest to mega twarde ... naczytałam się o rakach i aż mi się ręce trzęsą

• Gizmo 11 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Bez przesady ☺☺

Gosia
    🧏‍♀️ 28l.
    Acard 150mg, Pregna Plus,
    Duphaston

🧏‍♂️30l.
    MultVit , WitC

Pierwsza ciąża

14.12.2020 💔8 tc.
    29.06.2021💔 5,4tc
    26.07.2021 ⏸ 12dpo 💗
    13.08.2021 jest serduszko 💕
    09.09.2021 jest 2.52 maluszka 😍

Cykle 31 -32 dni

Na stanie kot 😻😻

Faza lutealna
    TSH 0,935 ✅
    FSH 2,31 ✅
    Estradiol 168,00 ✅
    Prolaktyna 15,76 ✅
    Testosteron 18,50 ✅

FT4 0,99✅
    Cytomegalia IgG (+), IgM (-) ✅
    Toxoplasmoza IgG (+), IgM (-) ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo 11 wrote:
    Bez przesady ☺☺

może faktycznie panikuję ale boję się strasznie tym bardziej, ze decyzja o staraniach zapadła całkiem niedawno i nie spodziewałam się żadnych problemów :(

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ja takie coś mam, raz większe, raz mniejsze, raz twarde a raz miękkie. zrobiło mi się po porodzie. Nie miałam szwów na szyjce wie nie od tego. Byłam z tym u gin i mówi ze to taki żylak od wysiłku, tak jak się robią niektórym hemoroidy (tez miałam po porodzie) czy żylaki na nogach

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Ja takie coś mam, raz większe, raz mniejsze, raz twarde a raz miękkie. zrobiło mi się po porodzie. Nie miałam szwów na szyjce wie nie od tego. Byłam z tym u gin i mówi ze to taki żylak od wysiłku, tak jak się robią niektórym hemoroidy (tez miałam po porodzie) czy żylaki na nogach

Też mam taką kulkę po porodzie na szyjce. Możliwe, że była wcześniej, ale teraz się uwydatniła. Conte myślę, że możesz być spokojna. Kiedy miałaś ostatnio USG? Na pewno by coś lekarz zauważył :)

Iskra444 lubi tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Pewska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

Kochana rak na szyjce to raczej nie w formie guzka sie objawia tylko takich białych nacieków, niewyczuwalnych. Wiem bo ja mam komórki rakowe, jeszcze nie nowotwór. Dla świetego spokoju smignij na cytologie i popros jakiegoś dobrego ginekologa niech zrobi Ci kolposkopię (podgląd szyjki pod mikroskopem). Cytologia czasami wychodzi OK a coś jest, ja tak miałam...

conte lubi tę wiadomość

2017 - syn 💙
    2019 - poronienie
    2020 - 2x cb
    2021 - cb

2021-
    08.07 - II 🍀
    9.07 - Beta 40 mlU 🍀
    12.07 - Beta 310 mlU 🍀
    15.07 - Beta 590 mlU
    19.07 - Beta 1200 mlU
    23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
    30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
    06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
    18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
    09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
    02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
    16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
    14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
    16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
    15.03 - córcia 💗

2023-
    16.06 - 10mm Cudu z ❤

preg.png[/url]
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja nie sikam, ja mam facelle i pinki strumieniowe i ja nie wiem czy ja rozróżnie cień fabryczny od cienia cienia. Wole poczekać jeszcze chwile.

Wlasnie wrocilam z punktu szczepien i sobie przełożyłam szczepienie na wtorek - to bedzie 14 dpo i jesli wtedy nie bedzie kreski to juz wiadomo, ze z tego zdrowej ciazy nie bedzie i sie zaszczepie druga dawka na covid.

Brzmi jak plan :-)

Ja już po dwóch dawkach! Ale też bym tak robiła jak ty, ja będę pewnie od jutra sikać znając mnie, ale jakbym wytrzymala to i tak w sobotę rano będę, bo mam mini wesele , chociaż 11 dpo to też mało mi pewnie powie, ale zobaczymy,

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Też mam taką kulkę po porodzie na szyjce. Możliwe, że była wcześniej, ale teraz się uwydatniła. Conte myślę, że możesz być spokojna. Kiedy miałaś ostatnio USG? Na pewno by coś lekarz zauważył :)

Byłam 16.06 u gina, miałam usg i pobieraną cytologię, nic nie mówił o "tym czymś". Kazał tylko przyjść po kolejnej miesiączce na usg sprawdzić czy torbiel na jajniku rośnie. No ale to lekarz na NFZ :/

• coma Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcesz wiedziec czy mozesz sie napic? :D

no 11 dpo to juz powinno coś być

a jak czujesz? bedzie ciaza?

ja raz jestem pewna na 100% że nie, a za chwile sobie wyobrażam jak z dwójką jade do zlobka zimą i jestem przerażona :D

uIHap1.png
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Byłam 16.06 u gina, miałam usg i pobieraną cytologię, nic nie mówił o "tym czymś". Kazał tylko przyjść po kolejnej miesiączce na usg sprawdzić czy torbiel na jajniku rośnie. No ale to lekarz na NFZ :/

To myślę, że pół centymetrowy guz by zauważył w USG kilka dni temu, spokojnie. W sumie teraz zostaje Ci tak naprawdę ew. zrobić właśnie usg żeby zobaczyć co to. Jak pisze Pewska, nowotwór szyjki objawia się raczej w inny sposób, mam nadzieję, ze cytologia Cię uspokoi oraz to, że kilka z nas ma coś takiego ;-)

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    To myślę, że pół centymetrowy guz by zauważył w USG kilka dni temu, spokojnie. W sumie teraz zostaje Ci tak naprawdę ew. zrobić właśnie usg żeby zobaczyć co to. Jak pisze Pewska, nowotwór szyjki objawia się raczej w inny sposób, mam nadzieję, ze cytologia Cię uspokoi oraz to, że kilka z nas ma coś takiego ;-)

troszkę się uspokoiłam ale jestem panikarą :D ostatnio miałam cytologie robioną jesienią i była I grupa więc nie wiem jak teraz. Zastanawiam sie nad prywatną wizytą

• _Hania Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    chcesz wiedziec czy mozesz sie napic? :D

no 11 dpo to juz powinno coś być

a jak czujesz? bedzie ciaza?

ja raz jestem pewna na 100% że nie, a za chwile sobie wyobrażam jak z dwójką jade do zlobka zimą i jestem przerażona :D

Ja tak samo. Piersi mnie bolą mocno, jak w pierwszej ciąży, a w ostatnich cyklach tak nie miałam. Ale w ostatnich cyklach też nie czułam owulacji. Ja jestem dopiero 3 cykl po biochemie i w ogole po powrocie okresu po odstawieniu ssaka od piersi, więc u mnie jeszcze chyba nie wszystko się wyregulowało.

Dzisiaj okresowo mnie boli brzuch, ale to też objaw równie dobrze na ciąże jak i na @

nie tylko się napić, bo słabo z moją głową po takiej przerwie (ciąża i prawie 1,5 roczne karmienie), ale też jeść sushi, czy tatara :D bo ja nie przechodziłam toxoplazmozy wiec w ciazy nie moge, chociaz w ogole chyab sie ni zaleca.

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    troszkę się uspokoiłam ale jestem panikarą :D ostatnio miałam cytologie robioną jesienią i była I grupa więc nie wiem jak teraz. Zastanawiam sie nad prywatną wizytą

Wyniki cytologii mogą polecieć na łeb na szyję, ale raczej nie tak szybko, minęło pół roku od ostatniej? Nie wiem w jakim jesteś wieku, ale mojej siostrze lekarz nfz (28 lat) odmówił cytologii po roku, bo podobno teraz co 3 lata w tak mlodym wieku się robi.

Myślę, że możesz być spokojna, poczekać na wyniki tej cytologii, usg miałaś niedawno.

Ale jak się uspokoisz, idź. Ja jak coś poczułam w piersi, a potem to zniknęło (:D) to i tak nie mogłam w nocy spać z samego rana na cito prywatna wizyta i usg bo też tak panikuję, więc rozumiem!

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • coma Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Ja tak samo. Piersi mnie bolą mocno, jak w pierwszej ciąży, a w ostatnich cyklach tak nie miałam. Ale w ostatnich cyklach też nie czułam owulacji. Ja jestem dopiero 3 cykl po biochemie i w ogole po powrocie okresu po odstawieniu ssaka od piersi, więc u mnie jeszcze chyba nie wszystko się wyregulowało.

Dzisiaj okresowo mnie boli brzuch, ale to też objaw równie dobrze na ciąże jak i na @

nie tylko się napić, bo słabo z moją głową po takiej przerwie (ciąża i prawie 1,5 roczne karmienie), ale też jeść sushi, czy tatara :D bo ja nie przechodziłam toxoplazmozy wiec w ciazy nie moge, chociaz w ogole chyab sie ni zaleca.

Ja karmiłam 15 miesięcy, ale okres mi wrócił 6 tygodni po porodzie :( takze ja juz od dawna mam cykle normalne. Ale przynajmniej regularne.

Też nie przeszłam toxo, męczyło mnie to bardzo w poprzedniej ciązy. Bo jak to ja, żrąca piach jako dziecko i mieszkająca miedzy kotami nie przezylam toxo :P

uIHap1.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co mnie podkusiło 🙃 zrobiłam przed chwilą test ciążowy dziś 11 dni po owulacji no i oczywiście I kreska wiem ze to za wcześnie ale liczyłam na cud 🤔ach życie 🙃
    Nawet mi nie jest smutno trochę mi się chce śmiać z własnej naiwności.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Wyniki cytologii mogą polecieć na łeb na szyję, ale raczej nie tak szybko, minęło pół roku od ostatniej? Nie wiem w jakim jesteś wieku, ale mojej siostrze lekarz nfz (28 lat) odmówił cytologii po roku, bo podobno teraz co 3 lata w tak mlodym wieku się robi.

Myślę, że możesz być spokojna, poczekać na wyniki tej cytologii, usg miałaś niedawno.

Ale jak się uspokoisz, idź. Ja jak coś poczułam w piersi, a potem to zniknęło (:D) to i tak nie mogłam w nocy spać z samego rana na cito prywatna wizyta i usg bo też tak panikuję, więc rozumiem!
    Teoretycznie nie zrobiłby tylko powiedzialam, ze staramy się się dziecko i dlatego sam zdecydował o cytoligii, od ostatniej minęło ok 8 mies. Ale Idę się umowie na prywatna wizytę bo nie wytrzymie🙄

• _Hania Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Teoretycznie nie zrobiłby tylko powiedzialam, ze staramy się się dziecko i dlatego sam zdecydował o cytoligii, od ostatniej minęło ok 8 mies. Ale Idę się umowie na prywatna wizytę bo nie wytrzymie🙄

Ja do tej pory uważam że te 150 zl za usg piersi bylo najlepiej wydane od dawna, bo mnie to uspokoilo, więc cię rozumiem ;) Daj znać po wizycie, może rozgryziemy zagadkę co to za guzki :)

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • coma Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na cytologię i usg cycków zawsze znajdę grosz. Ja miałam biopsje zreszta niedawno, ale na szczęście wszystko ok.

uIHap1.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ