Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
conte wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie. Przetrzepałam pół, jeśli nie cały internet... Mam mega niepokój... Rano badając szyjkę, wyczułam na niej jakby guzka, na opuszku czuć, że ma ok 0,5 cm. jestem zdygana strasznie, bo nie wiem co to jest...Gosia
🧏♀️ 28l.
Acard 150mg, Pregna Plus,
Duphaston
🧏♂️30l.
MultVit , WitC
Pierwsza ciąża
14.12.2020 💔8 tc.
29.06.2021💔 5,4tc
26.07.2021 ⏸ 12dpo 💗
13.08.2021 jest serduszko 💕
09.09.2021 jest 2.52 maluszka 😍
Cykle 31 -32 dni
Na stanie kot 😻😻
Faza lutealna
TSH 0,935 ✅
FSH 2,31 ✅
Estradiol 168,00 ✅
Prolaktyna 15,76 ✅
Testosteron 18,50 ✅
FT4 0,99✅
Cytomegalia IgG (+), IgM (-) ✅
Toxoplasmoza IgG (+), IgM (-) ✅ -
nick nieaktualnyGizmo 11 wrote:Też tak miała, po poronieniu wyczułam cis tam ale raz było raz nie. Miał się zgłosić do lekarza ale jakoś tak wyszło że nie poszłam. W tym cyklu już tego nie wyczułam. Nie wiem co to było.
U mnie jest to mega twarde ... naczytałam się o rakach i aż mi się ręce trzęsą -
conte wrote:U mnie jest to mega twarde ... naczytałam się o rakach i aż mi się ręce trzęsąGosia
🧏♀️ 28l.
Acard 150mg, Pregna Plus,
Duphaston
🧏♂️30l.
MultVit , WitC
Pierwsza ciąża
14.12.2020 💔8 tc.
29.06.2021💔 5,4tc
26.07.2021 ⏸ 12dpo 💗
13.08.2021 jest serduszko 💕
09.09.2021 jest 2.52 maluszka 😍
Cykle 31 -32 dni
Na stanie kot 😻😻
Faza lutealna
TSH 0,935 ✅
FSH 2,31 ✅
Estradiol 168,00 ✅
Prolaktyna 15,76 ✅
Testosteron 18,50 ✅
FT4 0,99✅
Cytomegalia IgG (+), IgM (-) ✅
Toxoplasmoza IgG (+), IgM (-) ✅ -
nick nieaktualny
-
conte wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie. Przetrzepałam pół, jeśli nie cały internet... Mam mega niepokój... Rano badając szyjkę, wyczułam na niej jakby guzka, na opuszku czuć, że ma ok 0,5 cm. jestem zdygana strasznie, bo nie wiem co to jest...
-
Iskra444 wrote:Ja takie coś mam, raz większe, raz mniejsze, raz twarde a raz miękkie. zrobiło mi się po porodzie. Nie miałam szwów na szyjce wie nie od tego. Byłam z tym u gin i mówi ze to taki żylak od wysiłku, tak jak się robią niektórym hemoroidy (tez miałam po porodzie) czy żylaki na nogach
Też mam taką kulkę po porodzie na szyjce. Możliwe, że była wcześniej, ale teraz się uwydatniła. Conte myślę, że możesz być spokojna. Kiedy miałaś ostatnio USG? Na pewno by coś lekarz zauważyłIskra444 lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
conte wrote:U mnie jest to mega twarde ... naczytałam się o rakach i aż mi się ręce trzęsą
Kochana rak na szyjce to raczej nie w formie guzka sie objawia tylko takich białych nacieków, niewyczuwalnych. Wiem bo ja mam komórki rakowe, jeszcze nie nowotwór. Dla świetego spokoju smignij na cytologie i popros jakiegoś dobrego ginekologa niech zrobi Ci kolposkopię (podgląd szyjki pod mikroskopem). Cytologia czasami wychodzi OK a coś jest, ja tak miałam...conte lubi tę wiadomość
2017 - syn 💙
2019 - poronienie
2020 - 2x cb
2021 - cb
2021-
08.07 - II 🍀
9.07 - Beta 40 mlU 🍀
12.07 - Beta 310 mlU 🍀
15.07 - Beta 590 mlU
19.07 - Beta 1200 mlU
23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
15.03 - córcia 💗
2023-
16.06 - 10mm Cudu z ❤
[/url] -
coma wrote:Ja nie sikam, ja mam facelle i pinki strumieniowe i ja nie wiem czy ja rozróżnie cień fabryczny od cienia cienia. Wole poczekać jeszcze chwile.
Wlasnie wrocilam z punktu szczepien i sobie przełożyłam szczepienie na wtorek - to bedzie 14 dpo i jesli wtedy nie bedzie kreski to juz wiadomo, ze z tego zdrowej ciazy nie bedzie i sie zaszczepie druga dawka na covid.
Brzmi jak plan
Ja już po dwóch dawkach! Ale też bym tak robiła jak ty, ja będę pewnie od jutra sikać znając mnie, ale jakbym wytrzymala to i tak w sobotę rano będę, bo mam mini wesele , chociaż 11 dpo to też mało mi pewnie powie, ale zobaczymy,syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
nick nieaktualny_Hania wrote:Też mam taką kulkę po porodzie na szyjce. Możliwe, że była wcześniej, ale teraz się uwydatniła. Conte myślę, że możesz być spokojna. Kiedy miałaś ostatnio USG? Na pewno by coś lekarz zauważył
Byłam 16.06 u gina, miałam usg i pobieraną cytologię, nic nie mówił o "tym czymś". Kazał tylko przyjść po kolejnej miesiączce na usg sprawdzić czy torbiel na jajniku rośnie. No ale to lekarz na NFZ -
conte wrote:Byłam 16.06 u gina, miałam usg i pobieraną cytologię, nic nie mówił o "tym czymś". Kazał tylko przyjść po kolejnej miesiączce na usg sprawdzić czy torbiel na jajniku rośnie. No ale to lekarz na NFZ
To myślę, że pół centymetrowy guz by zauważył w USG kilka dni temu, spokojnie. W sumie teraz zostaje Ci tak naprawdę ew. zrobić właśnie usg żeby zobaczyć co to. Jak pisze Pewska, nowotwór szyjki objawia się raczej w inny sposób, mam nadzieję, ze cytologia Cię uspokoi oraz to, że kilka z nas ma coś takiegosyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
nick nieaktualny_Hania wrote:To myślę, że pół centymetrowy guz by zauważył w USG kilka dni temu, spokojnie. W sumie teraz zostaje Ci tak naprawdę ew. zrobić właśnie usg żeby zobaczyć co to. Jak pisze Pewska, nowotwór szyjki objawia się raczej w inny sposób, mam nadzieję, ze cytologia Cię uspokoi oraz to, że kilka z nas ma coś takiego
troszkę się uspokoiłam ale jestem panikarą ostatnio miałam cytologie robioną jesienią i była I grupa więc nie wiem jak teraz. Zastanawiam sie nad prywatną wizytą -
coma wrote:chcesz wiedziec czy mozesz sie napic?
no 11 dpo to juz powinno coś być
a jak czujesz? bedzie ciaza?
ja raz jestem pewna na 100% że nie, a za chwile sobie wyobrażam jak z dwójką jade do zlobka zimą i jestem przerażona
Ja tak samo. Piersi mnie bolą mocno, jak w pierwszej ciąży, a w ostatnich cyklach tak nie miałam. Ale w ostatnich cyklach też nie czułam owulacji. Ja jestem dopiero 3 cykl po biochemie i w ogole po powrocie okresu po odstawieniu ssaka od piersi, więc u mnie jeszcze chyba nie wszystko się wyregulowało.
Dzisiaj okresowo mnie boli brzuch, ale to też objaw równie dobrze na ciąże jak i na @
nie tylko się napić, bo słabo z moją głową po takiej przerwie (ciąża i prawie 1,5 roczne karmienie), ale też jeść sushi, czy tatara bo ja nie przechodziłam toxoplazmozy wiec w ciazy nie moge, chociaz w ogole chyab sie ni zaleca.syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
conte wrote:troszkę się uspokoiłam ale jestem panikarą ostatnio miałam cytologie robioną jesienią i była I grupa więc nie wiem jak teraz. Zastanawiam sie nad prywatną wizytą
Wyniki cytologii mogą polecieć na łeb na szyję, ale raczej nie tak szybko, minęło pół roku od ostatniej? Nie wiem w jakim jesteś wieku, ale mojej siostrze lekarz nfz (28 lat) odmówił cytologii po roku, bo podobno teraz co 3 lata w tak mlodym wieku się robi.
Myślę, że możesz być spokojna, poczekać na wyniki tej cytologii, usg miałaś niedawno.
Ale jak się uspokoisz, idź. Ja jak coś poczułam w piersi, a potem to zniknęło () to i tak nie mogłam w nocy spać z samego rana na cito prywatna wizyta i usg bo też tak panikuję, więc rozumiem!syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Ja tak samo. Piersi mnie bolą mocno, jak w pierwszej ciąży, a w ostatnich cyklach tak nie miałam. Ale w ostatnich cyklach też nie czułam owulacji. Ja jestem dopiero 3 cykl po biochemie i w ogole po powrocie okresu po odstawieniu ssaka od piersi, więc u mnie jeszcze chyba nie wszystko się wyregulowało.
Dzisiaj okresowo mnie boli brzuch, ale to też objaw równie dobrze na ciąże jak i na @
nie tylko się napić, bo słabo z moją głową po takiej przerwie (ciąża i prawie 1,5 roczne karmienie), ale też jeść sushi, czy tatara bo ja nie przechodziłam toxoplazmozy wiec w ciazy nie moge, chociaz w ogole chyab sie ni zaleca.
Ja karmiłam 15 miesięcy, ale okres mi wrócił 6 tygodni po porodzie takze ja juz od dawna mam cykle normalne. Ale przynajmniej regularne.
Też nie przeszłam toxo, męczyło mnie to bardzo w poprzedniej ciązy. Bo jak to ja, żrąca piach jako dziecko i mieszkająca miedzy kotami nie przezylam toxo -
Co mnie podkusiło 🙃 zrobiłam przed chwilą test ciążowy dziś 11 dni po owulacji no i oczywiście I kreska wiem ze to za wcześnie ale liczyłam na cud 🤔ach życie 🙃
Nawet mi nie jest smutno trochę mi się chce śmiać z własnej naiwności. -
nick nieaktualny_Hania wrote:Wyniki cytologii mogą polecieć na łeb na szyję, ale raczej nie tak szybko, minęło pół roku od ostatniej? Nie wiem w jakim jesteś wieku, ale mojej siostrze lekarz nfz (28 lat) odmówił cytologii po roku, bo podobno teraz co 3 lata w tak mlodym wieku się robi.
Myślę, że możesz być spokojna, poczekać na wyniki tej cytologii, usg miałaś niedawno.
Ale jak się uspokoisz, idź. Ja jak coś poczułam w piersi, a potem to zniknęło () to i tak nie mogłam w nocy spać z samego rana na cito prywatna wizyta i usg bo też tak panikuję, więc rozumiem! -
conte wrote:Teoretycznie nie zrobiłby tylko powiedzialam, ze staramy się się dziecko i dlatego sam zdecydował o cytoligii, od ostatniej minęło ok 8 mies. Ale Idę się umowie na prywatna wizytę bo nie wytrzymie🙄
Ja do tej pory uważam że te 150 zl za usg piersi bylo najlepiej wydane od dawna, bo mnie to uspokoilo, więc cię rozumiem Daj znać po wizycie, może rozgryziemy zagadkę co to za guzkisyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ?