Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Staaraczkaaa wrote:Cześć! Mnie tu dawno nie było. Nie wiem czy ktoś mnie pamięta.
Obecnie mam 2 drożność jajowodów, pęcherzyk pękł, od jutro Duphaston.
Jak się nie uda to w następnym cyklu drożność. Mam skierowanie i będę ją wykonywać w ICZMP w Łodzi. To ak w skrócie.
Gratuluję wszystkich ciąż
Ja Cię pamiętam że styczniowego wątku. Witaj z powrotem 😁
Staaraczkaaa, Paucia lubią tę wiadomość
-
Staaraczkaaa wrote:Cześć! Mnie tu dawno nie było. Nie wiem czy ktoś mnie pamięta.
Obecnie mam 2 drożność jajowodów, pęcherzyk pękł, od jutro Duphaston.
Jak się nie uda to w następnym cyklu drożność. Mam skierowanie i będę ją wykonywać w ICZMP w Łodzi. To ak w skrócie.
Gratuluję wszystkich ciąż
A takie skierowanie na hsg dostałaś normalnie od ginekologa na NFZ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam z makijażu i powiem wam, ze jestem zachwycona 😍😍😍 dawno nikt mnie tak pięknie nie umalował.. 🤤
Powtórzyłam owulaka po 3,5h sik po kawie już
Góra 8:00
Dół 11:30
Nie wiem co o tym mysle.. A moze lepiej nie myśleć 😅 temperatura pokaże skok to znaczy, że już po i tyle. Dziś mam zamiar się dobrze bawić 💃🏽Staaraczkaaa, Pingwinek, S.Roszpunka, moonflower lubią tę wiadomość
-
Staaraczkaaa wrote:Intensywny czas za nami. Moja obrona, 2 wesla, mężowi urodziła się bratanica, jedna przyjaciółka rodzi za moment, druga pod koniec roku.
A my nadal nic. U mnie mniej intensywnie, za to mam rollercoaster emocjonalny. 😂
-
Staaraczkaaa wrote:od prywatnego lekarza
-
Hej, ja też ostatnio troszkę mniej aktywna jestem, ale melduje się po SonoHSG 💪 Cieszę się, że w końcu udało się je zrobić ❤️ Jest dobrze, oba jajowody drożne 😍, z prawego kontrast wyleciał błyskawicznie, a to w nim była ta prawdopodobna ciąża pozamaciczna. Lewy jest nieco zakręcony, ale doktor mówi, że też wygląda ok i jest drożny. Moja jama macicy została pochwalona, że wygląda książkowo i jest bardzo ładna cokolwiek to znaczy 😁 Owulacja prawdopodobnie w niedzielę, na prawym jajniku 2 pęcherzyki 17mm. Także jestem zadowolona z wizyty i mi ulżyło 😊.
Aha i pani doktor kazała przekazać w internetach, że zabieg nie boli😉😁 Jakby, któraś się obawiała to nie ma czego. U mnie było całkowicie bezboleśnie, a nie brałam żadnych leków przeciwbólowych. Jeśli jajowód jest niedrożny to wtedy może pojawić się ból, ale doktor zapewniała, że bardzo krótkotrwały.RinTinTin, san95, tetyda, Emka06, Pingwinek, rozalaa, Lady_Dior, Lipcowa lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
nick nieaktualnyBezimienna wrote:Przyjdzie czas i na nas. Ja mam takie wzloty i upadki. My dopiero mogliśmy wrócić do starań od marca, więc walczymy razem dalej
. U mnie mniej intensywnie, za to mam rollercoaster emocjonalny. 😂
+ teksty od takich ludzi, że może za bardzo chcemy i musimy odpuścić, albo nie wiemy kiedy się bzykać temu nie wychodzi -
Staaraczkaaa wrote:Mnie lekko dobija tylko to że wszystkim wokół udaje się od razu.
+ teksty od takich ludzi, że może za bardzo chcemy i musimy odpuścić, albo nie wiemy kiedy się bzykać temu nie wychodzi
Ni istnieje chyba coś takiego, jak "za bardzo sie chce". Te nie rozumiem ludzi, którzy tak mówią I jeszcze z takim dziwnym uśmiechem... A kiedy się bzykać, to też każdy wie, ale człowiek nie zawsze ma ochotę. Ja też nie sprawdzam testami na owu, bo mnie denerwują, wiec systematycznie ❤ i niech dziala natura (nawet ta lekko wspomagana).Pingwinek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHach wrote:Ni istnieje chyba coś takiego, jak "za bardzo sie chce". Te nie rozumiem ludzi, którzy tak mówią I jeszcze z takim dziwnym uśmiechem... A kiedy się bzykać, to też każdy wie, ale człowiek nie zawsze ma ochotę. Ja też nie sprawdzam testami na owu, bo mnie denerwują, wiec systematycznie ❤ i niech dziala natura (nawet ta lekko wspomagana).
Hach lubi tę wiadomość
-
Jakie macie doświadczenia z Euthyroxem? Dostałam dzisiaj 25, mam od jutra zacząć brać. Jak szybko spodziewać się poprawy?
Moje wyniki z wczoraj:
Beta 52,8 (we wtorek była 11)
Prog 22,13
Tsh 3,46Niaha, Wron Kraa, Lani lubią tę wiadomość
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
Staaraczkaaa wrote:Mnie lekko dobija tylko to że wszystkim wokół udaje się od razu.
+ teksty od takich ludzi, że może za bardzo chcemy i musimy odpuścić, albo nie wiemy kiedy się bzykać temu nie wychodzi
Wokół mnie też się wszystkim udaje, ale mam taką historię, znajomym udało się zajść w ciążę, druga, po roku starań. Po stymulacjach i mnóstwie wizyt. Ogólnie kumpeli to czwarta ciąża, o pierwszą starała się ponad rok, zaszła, ciąża zatrzymana. Druga ciąża, zdrowa donoszona, po pół roku starań, później długo długo nic, trzecia ciąża, puste jajo, czwarta ciąża - na chwilę obecną chłopiec. Więc widzę w nich, trochę nas. Zawsze takie historie budują. Aż się popłakałam jak to pisałam 🥹. -
Marysiaa wrote:Jakie macie doświadczenia z Euthyroxem? Dostałam dzisiaj 25, mam od jutra zacząć brać. Jak szybko spodziewać się poprawy?
Moje wyniki z wczoraj:
Prog 22,13
Tsh 3,46
Działanie euthyroxu zazwyczaj widoczne jest po 4,5 tygodniachtak, takie tsh zdecydowanie do zbicia w ciąży!
Marysiaa lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url]
-
nick nieaktualnyBezimienna wrote:Spoko, moja bratowa myśli, że wysyłając zdjęcia jej dziecka to chyba zajdę szybciej w ciążę 😂. Szkoda, że nie jestem wiatropylna.
Wokół mnie też się wszystkim udaje, ale mam taką historię, znajomym udało się zajść w ciążę, druga, po roku starań. Po stymulacjach i mnóstwie wizyt. Ogólnie kumpeli to czwarta ciąża, o pierwszą starała się ponad rok, zaszła, ciąża zatrzymana. Druga ciąża, zdrowa donoszona, po pół roku starań, później długo długo nic, trzecia ciąża, puste jajo, czwarta ciąża - na chwilę obecną chłopiec. Więc widzę w nich, trochę nas. Zawsze takie historie budują. Aż się popłakałam jak to pisałam 🥹.
A długo się starasz?
U nas też jesteśmy zasypani zdjęciami, mimo że dopiero oc się urodziło w czerwcu ale cóż -
Marysiaa wrote:Jakie macie doświadczenia z Euthyroxem? Dostałam dzisiaj 25, mam od jutra zacząć brać. Jak szybko spodziewać się poprawy?
Moje wyniki z wczoraj:
Prog 22,13
Tsh 3,46Marysiaa lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Staaraczkaaa wrote:Tak to jest budujące takie historie.
A długo się starasz?
U nas też jesteśmy zasypani zdjęciami, mimo że dopiero oc się urodziło w czerwcu ale cóż
Badania hormonalne mam spoko, więc jakby moje jajniki mogły mi powiedzieć, dlaczego do owu dochodzi tak późno, to byłabym wdzięczna 😂.
Moja bratowa wie, że poroniłam, więc po kij wysyła mnie foty. Już tu wylałam swoje morze łez. Na chrzciny się nie wybieram, mąż trochę chce, a trochę musi, bo jest chrzestnym. Mnie nie uswiadcza. Musiałabym się odj... Jak szczur na otwarcie kanału, aby przetrwać to z godnością. Ciężko sobie wyobrazić, że nasze dzieciaki byłyby w tym samym wieku. 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 12:07
-
Hach wrote:A, okej. Czyli badanie też prywatne.2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Pingwinek wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie drożności jajowodów. Wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie w klinice niepłodności, po prawie roku starań. Prawdopodobnie czeka mnie właśnie sprawdzenie drożności jajowodów, zrobili mi też wymazy wczoraj i USG (pęcherzyk 14 mm, więc jest teraz czas starań). Mąż planuje zrobic też fragmentację DNA i MSOME.
A poza tym każdy w tej klinice pytał nas czy to z dofinansowania, może powinnam coś więcej poczytać, bo nie sądziłam, że możemy się załapać na jakiś program
Ja właśnie dziś dzwoniłam się umawiać i 10 lipca też to będzie Nasza pierwsza wizyta w klinice niepłodności. Hmm też nie słyszałam nic o dofinansowaniach. Trochę się cykamy z mężem, nie wiemy na co się nastawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 12:14
Pingwinek lubi tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙