X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    Cześć! Mnie tu dawno nie było. Nie wiem czy ktoś mnie pamięta.
    Obecnie mam 2 drożność jajowodów, pęcherzyk pękł, od jutro Duphaston.
    Jak się nie uda to w następnym cyklu drożność. Mam skierowanie i będę ją wykonywać w ICZMP w Łodzi. To ak w skrócie.
    Gratuluję wszystkich ciąż <3

Ja Cię pamiętam że styczniowego wątku :D. Witaj z powrotem 😁

Staaraczkaaa, Paucia lubią tę wiadomość

• Hach Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    Cześć! Mnie tu dawno nie było. Nie wiem czy ktoś mnie pamięta.
    Obecnie mam 2 drożność jajowodów, pęcherzyk pękł, od jutro Duphaston.
    Jak się nie uda to w następnym cyklu drożność. Mam skierowanie i będę ją wykonywać w ICZMP w Łodzi. To ak w skrócie.
    Gratuluję wszystkich ciąż <3

A takie skierowanie na hsg dostałaś normalnie od ginekologa na NFZ?

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ja Cię pamiętam że styczniowego wątku :D. Witaj z powrotem 😁
    Intensywny czas za nami. Moja obrona, 2 wesla, mężowi urodziła się bratanica, jedna przyjaciółka rodzi za moment, druga pod koniec roku.
    A my nadal nic

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    A takie skierowanie na hsg dostałaś normalnie od ginekologa na NFZ?
    od prywatnego lekarza

• san95 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z makijażu i powiem wam, ze jestem zachwycona 😍😍😍 dawno nikt mnie tak pięknie nie umalował.. 🤤

Powtórzyłam owulaka po 3,5h sik po kawie już
    C6978360-7-FF6-4154-B675-13241-F81-A257.jpg
    Góra 8:00
    Dół 11:30
    Nie wiem co o tym mysle.. A moze lepiej nie myśleć 😅 temperatura pokaże skok to znaczy, że już po i tyle. Dziś mam zamiar się dobrze bawić 💃🏽

Staaraczkaaa, Pingwinek, S.Roszpunka, moonflower lubią tę wiadomość

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    Intensywny czas za nami. Moja obrona, 2 wesla, mężowi urodziła się bratanica, jedna przyjaciółka rodzi za moment, druga pod koniec roku.
    A my nadal nic
    Przyjdzie czas i na nas. Ja mam takie wzloty i upadki. My dopiero mogliśmy wrócić do starań od marca, więc walczymy razem dalej ;). U mnie mniej intensywnie, za to mam rollercoaster emocjonalny. 😂

• Hach Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    od prywatnego lekarza
    A, okej. Czyli badanie też prywatne.

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też ostatnio troszkę mniej aktywna jestem, ale melduje się po SonoHSG 💪 Cieszę się, że w końcu udało się je zrobić ❤️ Jest dobrze, oba jajowody drożne 😍, z prawego kontrast wyleciał błyskawicznie, a to w nim była ta prawdopodobna ciąża pozamaciczna. Lewy jest nieco zakręcony, ale doktor mówi, że też wygląda ok i jest drożny. Moja jama macicy została pochwalona, że wygląda książkowo i jest bardzo ładna cokolwiek to znaczy 😁 Owulacja prawdopodobnie w niedzielę, na prawym jajniku 2 pęcherzyki 17mm. Także jestem zadowolona z wizyty i mi ulżyło 😊.
    Aha i pani doktor kazała przekazać w internetach, że zabieg nie boli😉😁 Jakby, któraś się obawiała to nie ma czego. U mnie było całkowicie bezboleśnie, a nie brałam żadnych leków przeciwbólowych. Jeśli jajowód jest niedrożny to wtedy może pojawić się ból, ale doktor zapewniała, że bardzo krótkotrwały.

RinTinTin, san95, tetyda, Emka06, Pingwinek, rozalaa, Lady_Dior, Lipcowa lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Przyjdzie czas i na nas. Ja mam takie wzloty i upadki. My dopiero mogliśmy wrócić do starań od marca, więc walczymy razem dalej ;). U mnie mniej intensywnie, za to mam rollercoaster emocjonalny. 😂
    Mnie lekko dobija tylko to że wszystkim wokół udaje się od razu.
    + teksty od takich ludzi, że może za bardzo chcemy i musimy odpuścić, albo nie wiemy kiedy się bzykać temu nie wychodzi

• Hach Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    + teksty od takich ludzi, że może za bardzo chcemy i musimy odpuścić, albo nie wiemy kiedy się bzykać temu nie wychodzi

Ni istnieje chyba coś takiego, jak "za bardzo sie chce". Te nie rozumiem ludzi, którzy tak mówią I jeszcze z takim dziwnym uśmiechem... A kiedy się bzykać, to też każdy wie, ale człowiek nie zawsze ma ochotę. Ja też nie sprawdzam testami na owu, bo mnie denerwują, wiec systematycznie ❤ i niech dziala natura (nawet ta lekko wspomagana).

Pingwinek lubi tę wiadomość

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    nie, badanie na NFZ

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Ni istnieje chyba coś takiego, jak "za bardzo sie chce". Te nie rozumiem ludzi, którzy tak mówią I jeszcze z takim dziwnym uśmiechem... A kiedy się bzykać, to też każdy wie, ale człowiek nie zawsze ma ochotę. Ja też nie sprawdzam testami na owu, bo mnie denerwują, wiec systematycznie ❤ i niech dziala natura (nawet ta lekko wspomagana).
    W naszym przypadku ciężko nie myśleć, odpuścić i się starać na luzie bez owulacji + przy stymulacji doskonale wiadomo kiedy się bzykać :D

Hach lubi tę wiadomość

• Marysiaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie doświadczenia z Euthyroxem? Dostałam dzisiaj 25, mam od jutra zacząć brać. Jak szybko spodziewać się poprawy?

Moje wyniki z wczoraj:
    Beta 52,8 (we wtorek była 11)
    Prog 22,13
    Tsh 3,46

Niaha, Wron Kraa, Lani lubią tę wiadomość

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    Spoko, moja bratowa myśli, że wysyłając zdjęcia jej dziecka to chyba zajdę szybciej w ciążę 😂. Szkoda, że nie jestem wiatropylna.

Wokół mnie też się wszystkim udaje, ale mam taką historię, znajomym udało się zajść w ciążę, druga, po roku starań. Po stymulacjach i mnóstwie wizyt. Ogólnie kumpeli to czwarta ciąża, o pierwszą starała się ponad rok, zaszła, ciąża zatrzymana. Druga ciąża, zdrowa donoszona, po pół roku starań, później długo długo nic, trzecia ciąża, puste jajo, czwarta ciąża - na chwilę obecną chłopiec. Więc widzę w nich, trochę nas. Zawsze takie historie budują. Aż się popłakałam jak to pisałam 🥹.

• Paucia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaa wrote:
    Jakie macie doświadczenia z Euthyroxem? Dostałam dzisiaj 25, mam od jutra zacząć brać. Jak szybko spodziewać się poprawy?

Moje wyniki z wczoraj:
    Prog 22,13
    Tsh 3,46

Działanie euthyroxu zazwyczaj widoczne jest po 4,5 tygodniach :) tak, takie tsh zdecydowanie do zbicia w ciąży!

Marysiaa lubi tę wiadomość

12.2021r - 💒
    11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
    03. 2023 - CB 4t 💔
    29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
    30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
    6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
    14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
    07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
    20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
    17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
    preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Spoko, moja bratowa myśli, że wysyłając zdjęcia jej dziecka to chyba zajdę szybciej w ciążę 😂. Szkoda, że nie jestem wiatropylna.

Wokół mnie też się wszystkim udaje, ale mam taką historię, znajomym udało się zajść w ciążę, druga, po roku starań. Po stymulacjach i mnóstwie wizyt. Ogólnie kumpeli to czwarta ciąża, o pierwszą starała się ponad rok, zaszła, ciąża zatrzymana. Druga ciąża, zdrowa donoszona, po pół roku starań, później długo długo nic, trzecia ciąża, puste jajo, czwarta ciąża - na chwilę obecną chłopiec. Więc widzę w nich, trochę nas. Zawsze takie historie budują. Aż się popłakałam jak to pisałam 🥹.
    Tak to jest budujące takie historie. :)
    A długo się starasz?
    U nas też jesteśmy zasypani zdjęciami, mimo że dopiero oc się urodziło w czerwcu ale cóż

• Nataliii Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaa wrote:

Moje wyniki z wczoraj:
    Prog 22,13
    Tsh 3,46
    Super beta❤️ rośnijcie zdrowo. Hej ja co prawda biorę Letrox ale to praktycznie to samo. Poprawa powinna być stosunkowo szybko. Ja pierwsze efekty np. mniejsze zmęczenie, większa koncentracja odczuwałam już po 3-4 dniach brania. Badana robiłam dopiero po 6 tygodniach według zaleceń lekarza i już wtedy wyniki miałam wyregulowane.

Marysiaa lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    Tak to jest budujące takie historie. :)
    A długo się starasz?
    U nas też jesteśmy zasypani zdjęciami, mimo że dopiero oc się urodziło w czerwcu ale cóż
    Tak naprawdę, teraz będzie 7 cykl, bo mieliśmy 3 miesiące przerwy i 2 miesiące ciąży. Więc czy długo, też ciężko powiedzieć, wydaje mi się, że nie. Tylko, że moje cykle teraz są... Dupne. Zmieniłam lekarza, po poronieniu, ten drugi nie widział w ogóle owulacji (ani torbieli), stwierdziła, że mam drugi cykl bezowulacyjny, zaleca stymulacje bo cytując 'moze pani czekać i się nie doczekać'. Poszłam do losowego gina,widział owulację i torbiel. Aktualnie jestem bez żadnego lekarza, który by mnie dobrze poprowadził. Mam dodatnie przeciwciała kardiolipinowe. Stąd prawdopodobnie poronienie. Na razie się będę trzymać tego lekarza z Luxmedu, który zauważył torbiel i owulację. A lekarza dobrego szukam. Konowałów mam dość xD.
    Badania hormonalne mam spoko, więc jakby moje jajniki mogły mi powiedzieć, dlaczego do owu dochodzi tak późno, to byłabym wdzięczna 😂.

Moja bratowa wie, że poroniłam, więc po kij wysyła mnie foty. Już tu wylałam swoje morze łez. Na chrzciny się nie wybieram, mąż trochę chce, a trochę musi, bo jest chrzestnym. Mnie nie uswiadcza. Musiałabym się odj... Jak szczur na otwarcie kanału, aby przetrwać to z godnością. Ciężko sobie wyobrazić, że nasze dzieciaki byłyby w tym samym wieku. 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 12:07

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Ja chodzę do ginekologa prywatnie, ale on pracuje w szpitalu i załatwił mi badanie drożności u siebie w szpitalu na NFZ.

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Natt.yo. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingwinek wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie drożności jajowodów. Wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie w klinice niepłodności, po prawie roku starań. Prawdopodobnie czeka mnie właśnie sprawdzenie drożności jajowodów, zrobili mi też wymazy wczoraj i USG (pęcherzyk 14 mm, więc jest teraz czas starań). Mąż planuje zrobic też fragmentację DNA i MSOME.

A poza tym każdy w tej klinice pytał nas czy to z dofinansowania, może powinnam coś więcej poczytać, bo nie sądziłam, że możemy się załapać na jakiś program

Ja właśnie dziś dzwoniłam się umawiać i 10 lipca też to będzie Nasza pierwsza wizyta w klinice niepłodności. Hmm też nie słyszałam nic o dofinansowaniach. Trochę się cykamy z mężem, nie wiemy na co się nastawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 12:14

Pingwinek lubi tę wiadomość

👩- 24lat 🧑- 27lat
    - endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
    - 20.08.2022 💒
    - starania od września 2022

- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
    - 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
    - 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️

- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙

age.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ