X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Miłego dnia Kobietki 😊 U mnie w końcu po kilku dniach deszczu wyszło słońce <3 🌞
    Wysyłam Wam go dużo, jeśli u którejś z Was brakuje 😃

KarolinaAnastazja- sikniesz dziś jeszcze? 🤞

Trzymam kciuki za bety i ciemniejące kreski 😊

Sikłam dla formalności, oczywiście biało. Odstawiam dzisiaj proga i czekam na @ :D

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    KarolinaAnastazja - trzymam kciuki za dzisiejsze testowanie, oby była piękna niespodzianka <3

Światełko - jakie plany na dzisiaj? Testujesz dalej, czy może skusiłaś się na betę? <3

Saya, Polaya - trzymam kciuki za betę 🤞🤞🍀 Koniecznie dajcie znać <3

Wioleta91 - piękny wzrost temperatury 🥰 A jak tam w nowej pracy?

Lady_Dior - trzymam kciuki, aby kreska ładnie ciemniała 🤞🤞🍀

Selina - jak tam wrażenia po ziołach Klimuszko? Nadal jesteś taka senna, czy już się ustabilizowało?

Karina - jak tam u Ciebie? Planujesz we wtorek wskoczyć na proga?

Kil - jak tam kochana po urlopie?

Kochane nasze brzuchatki: rolka355, kwiatek100, Skatusia🥰, eRKow., Tośka1, Biała1987, Delfi, Kropkaxyz, Marysiaa jak tam się czujecie? Już zaplanowałyście pierwszą wizytę serduszkową?

U mnie bielica, niczym bielik biały na polanie :)

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na początku tygodnia, to spokojnego Wam życzę!
    No niestety na naszą 2gą rocznicę prezentu pięknego nie będzie.
    Tez mam czasami rollecoster emocji jeżeli chodzi i starania, ale już nie płaczę jak widzę biało na teście. Robiąc go zawsze jest biało wiec i dlaczego miało by być inaczej ? - tak do tego podchodzę.
    A tak wgl to nie mam już żadnych testów w domu ani owulków ani ciążowych, muszę coś zakupić na nowy cykl.

No i jutro maszeruję na krzywą cukrową... aż mnie skręca jak sobie pomyślę..

Gratuluję II i oby jak najwięcej było ciężarnych mamusiek... na chwilę obecną 13 : 26 :P

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    A tak na początku tygodnia, to spokojnego Wam życzę!
    No niestety na naszą 2gą rocznicę prezentu pięknego nie będzie.
    Tez mam czasami rollecoster emocji jeżeli chodzi i starania, ale już nie płaczę jak widzę biało na teście. Robiąc go zawsze jest biało wiec i dlaczego miało by być inaczej ? - tak do tego podchodzę.
    A tak wgl to nie mam już żadnych testów w domu ani owulków ani ciążowych, muszę coś zakupić na nowy cykl.

No i jutro maszeruję na krzywą cukrową... aż mnie skręca jak sobie pomyślę..

Gratuluję II i oby jak najwięcej było ciężarnych mamusiek... na chwilę obecną 13 : 26 :P

A tak na marginesie, to zaczynam brać NAC przez cały cykl :D

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Ja też się na to pisze, gdyby któraś chciała podjąć się prowadzenia 😁 A tytuł wątku wymyśli nam Amunicja 😁🙌🏼
    Będę wirusować ile wlezie, tak bardzo czekam na Wasze ⏸️ i tak strasznie mi przykro z każdą ⚪ i 🐒 na pierwszej stronie. 😥 Bardzo na Was czekam, staraczki jesienno-zimowe, z którymi zaczynałam przygodę z forum ✊✊✊✊

Claire, Amunicja, Emka06, rozalaa, Bialeekk, Niaha, Dara, Lipcowa, agentka93 lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Evondita82 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie.
    Po długiej przerwie poproszę o przyjęcie mnie do wątku i wpisanie mnie na listę wolnych strzelców..
    Jak zawsze gratuluję kresek i brzuszków.
    Ja póki co głowę muszę "uwolnić". Trwa to u mnie jakoś długo. Totalne zniechęcenie.. Nawet nie wiem kiedy mogłam mieć owu. O ile w ogóle. Termin 🦧 na 28.06..

Niaha lubi tę wiadomość

♀️ 41 lat:
    * 12.2013 - syn
    * 2019 - rozw.

* guz przytarczyc
    * podwyższony wapń we krwi
    * arytmia

* cykle: 25-28 dni

* starania od: wrzesień 2022

💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022

♂️ 38 lat
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu też mam wyjątkowo silną dwubiegunówkę. Z jednej strony czuję, że to może się udać. Doktor na ostatniej wizycie zachwalała, że wszystko wygląda super, że jej się bardziej podoba prawy jajnik, z którego szykuje się owulacja (wcześniejsze 2 były z lewego). To pierwszy staraniowy cykl po wyleczeniu pasożytów. No wszystko tak jak powinno być. A z drugiej strony na początku lipca wybieram się na tydzień do siostry za granicę. I ostatnio obleciał mnie strach, a co jeśli rzeczywiście się uda. Milion myśli. Wyjazd wypadnie w terminie gdzie powinnam co chwila latać na betę i kontrolować czy wszystko jest ok. Nigdy nie leciałam samolotem z taką ilością leków. Rozmawialiśmy o heparynie od 2 kresek. Czy ja to mogę zabrać ze sobą w samolocie. Przecież siostra od razu się domyśli. Nie chciałabym jej mówić tak wcześnie, bo co jak się znowu nie uda...

Ale silnie odrzucam od siebie ten chaos w głowie. Nie samą ciążą żyje człowiek. Mąż się ze mnie śmieje, że mam tendencję do wyszukiwania sobie problemów na siłę. Przecież jeszcze się nic nie wydarzyło 😆

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82, miło widzieć Cię ponownie 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2023, 09:27

Evondita82 lubi tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    ET ❌ cb
    + ❄️
  • san95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Trzymam kciuki za wszystkie testujące 🤞piękne bety 🍀 i udane wizyty ✊

Lady Dior, zdążyłam wczoraj, bo wiatr wszystko rozdmuchał 😅 w efekcie do wczorajszych aktywności doszło noszenie ciężarów, bo trzeba było podlać kwiaty i uprawy, a myślałam, że sobie od tego odpocznę 😑

San, mam tak samo jak Ty, leży ta temperatura i za cholerę nie chce skoczyć 🤦🏼‍♀️ Śluzu nie mam, póki co za pierwszym razem siemię lniane mi nie pomogło, testów owu nie robię. Owu będzie pewnie mocno opóźniona lub brak, bo wypada na prawą stronę, a bóli tak mocnych chyba jeszcze nie miałam, tyle że one były, minęły i tyle🤷🏼‍♀️

Ja przez 3 dni śluzu miałam tyle co nie miałam przez ostatni rok 😳 libido poszybowało pod niebiosa, a ból od 3 dni cały czas jest i nie mija.. 🤦🏻‍♀️ nie wiem o co chodzi. Jak jutro tempka nie pójdzie w górę to obstawiam bezowu, a mój organizm zrobił mnie w ciula i to tak bardzo jak jeszcze nigdy.
    Trzymam kciuki za Twoją owulacje, niech się odbędzie 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

• moonflower Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Ja przez 3 dni śluzu miałam tyle co nie miałam przez ostatni rok 😳 libido poszybowało pod niebiosa, a ból od 3 dni cały czas jest i nie mija.. 🤦🏻‍♀️ nie wiem o co chodzi. Jak jutro tempka nie pójdzie w górę to obstawiam bezowu, a mój organizm zrobił mnie w ciula i to tak bardzo jak jeszcze nigdy.
    Trzymam kciuki za Twoją owulacje, niech się odbędzie 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    San a masz możliwość iść na monit? Ja gdyby nie montoring to w poprzednim cyklu bym się dała pociąć że owu była z objawów

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Będę wirusować ile wlezie, tak bardzo czekam na Wasze ⏸️ i tak strasznie mi przykro z każdą ⚪ i 🐒 na pierwszej stronie. 😥 Bardzo na Was czekam, staraczki jesienno-zimowe, z którymi zaczynałam przygodę z forum ✊✊✊✊
    Kochana 🤍🤍🤍

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    San a masz możliwość iść na monit? Ja gdyby nie montoring to w poprzednim cyklu bym się dała pociąć że owu była z objawów

Właśnie nie za bardzo w tym cyklu wszędzie brak terminów już 😩 mogłabym w teorii skończyć na proga, ale już nawet temu nie ufam 🙈

• Kil Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    KarolinaAnastazja - trzymam kciuki za dzisiejsze testowanie, oby była piękna niespodzianka <3

Światełko - jakie plany na dzisiaj? Testujesz dalej, czy może skusiłaś się na betę? <3

Saya, Polaya - trzymam kciuki za betę 🤞🤞🍀 Koniecznie dajcie znać <3

Wioleta91 - piękny wzrost temperatury 🥰 A jak tam w nowej pracy?

Lady_Dior - trzymam kciuki, aby kreska ładnie ciemniała 🤞🤞🍀

Selina - jak tam wrażenia po ziołach Klimuszko? Nadal jesteś taka senna, czy już się ustabilizowało?

Karina - jak tam u Ciebie? Planujesz we wtorek wskoczyć na proga?

Kil - jak tam kochana po urlopie?

Kochane nasze brzuchatki: rolka355, kwiatek100, Skatusia🥰, eRKow., Tośka1, Biała1987, Delfi, Kropkaxyz, Marysiaa jak tam się czujecie? Już zaplanowałyście pierwszą wizytę serduszkową?

Hejka<3 Wróciłam! Lot - standardowo masakra się bałam xD Ale Japonia cudowna<3 Dalej kocham ją miłością bezwarunkową xD haha ciekawe czy wróciliśmy w 3?=D Fajnie by było, wrócić z taką "pamiątką" xD Zrobiliśmy tyleeee zdjęć i filmików xD Naładowałam się trochę w końcu =D

Gratuluję każdej II i tule do serca za @ <3

Niaha, Lipcowa lubią tę wiadomość

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • RinTinTin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej witam się z Wami po weekendzie.

Czekam na szanowną @ jak na razie nic się nie zapowiada 🤷🏻‍♀️ a takie plany na lipiec 😁

Gratuluję wszystkich kreseczek!

Jejku ja też mam dwubiegunówkę 🫣 czasem się zastanawiam, jak już będę w tej ciąży, czy czasem nie będzie mi brakować tego ciągłego wyliczania terminu bzykania, terminu porodu, wkręcania sobie objawów 🤭
    Chociaż to ostatnie jakoś mi minęło, coraz mniej sobie wkręcam.

Więc poproszę alby wesoły autobus zatrzymał się na Śląsku 😁

moonflower, Niaha, rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość

26 cykli starań naturalnych ❌
    05.23 💔

EF IVF
    05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
    06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌

09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
    📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
    23.09.24 zabieg

🙋🏻‍♀️35l🙋🏼27l

📈POF
    AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinTinTin wrote:
    Hej, hej witam się z Wami po weekendzie.

Czekam na szanowną @ jak na razie nic się nie zapowiada 🤷🏻‍♀️ a takie plany na lipiec 😁

Gratuluję wszystkich kreseczek!

Jejku ja też mam dwubiegunówkę 🫣 czasem się zastanawiam, jak już będę w tej ciąży, czy czasem nie będzie mi brakować tego ciągłego wyliczania terminu bzykania, terminu porodu, wkręcania sobie objawów 🤭
    Chociaż to ostatnie jakoś mi minęło, coraz mniej sobie wkręcam.

Więc poproszę alby wesoły autobus zatrzymał się na Śląsku 😁
    To zaczniemy od podkarpacia, później małopolska sląsk i w góre 🤣🤣żadnej nie ominiemy!!

RinTinTin, Nataliii, Niaha, Dara, Lipcowa lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam o nadsyłaniu propozycji na lipcowy tytuł!! na ten moment mamy 13 opcji 😘

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Hejka<3 Wróciłam! Lot - standardowo masakra się bałam xD Ale Japonia cudowna<3 Dalej kocham ją miłością bezwarunkową xD haha ciekawe czy wróciliśmy w 3?=D Fajnie by było, wrócić z taką "pamiątką" xD Zrobiliśmy tyleeee zdjęć i filmików xD Naładowałam się trochę w końcu =D

Gratuluję każdej II i tule do serca za @ <3
    Kil, ale zazdro!!! Koleżanka była w Japonii i opowiadała, mogłabym słuchać godzinami o takich podróżach. A byłaś gdzieś na plażowanko?

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • Hope... Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ☺
    Powiem Wam, że u mnie drugi TAKI skok tempetatury, że gdyby nie brak ❤ to już bym fisiowała, że „na pewno'' się udało'' 🤣🤣🤣

Tulę za biele, gratki za ⏸ 💚

Moon czekam na wątek!

Cukruś, Niaha lubią tę wiadomość

• kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Co do dwubiegunówki to znam - i sprzed kilku tygodni kiedy bardziej odpuściłam więc raz było 'jak się uda to uda, jak nie to nie' a na kolejny dzień już wchodziły myśli 'co jest z nami nie tak że nam nie wychodzi' xD natomiast teraz dwubiegunówka została ze mną i raz pozwalam sobie na myśl 'jestem w ciąży, juhuu' a już za chwilę 'lepiej się nie cieszyć bo już raz byłam w ciąży i nic z tego nie wyszło '.
    Więc psychicznie tak właśnie się czuję - trochę nie pozwalam się sobie cieszyć, bo wciąż się boje i czytam co może być nie tak na pierwszym USG.
    Fizycznie - mam całkiem mocne nudności, nie wymiotuje ale stale jest mi niedobrze. Muszę pilnować żeby jeść mało ale często. Czasami pobolewa mnie podbrzusze, całkiem mocno ale po kilku sekundach przechodzi. No i ogromne zmęczenie, ja z tych co zwykle siedziały do 1-2 w nocy, teraz szykuje się do spania przed 22 ;p
    Co do wizyty- moja doktor kazała mi przyjść w 5-6 tygodniu więc idę teraz w środę (dokładnie 6tc), bardzo chciałabym żeby było już serduszko ale obawiam się że nie ma szans na nie. W razie co mam umówiona wizytę jeszcze dwa tygodnie później, to będzie już 8tc.

Do dziewczyn które już czują że te starania są za długie - u mnie to nie było bardzo długo (8cs), ale staram się Was zrozumieć i przykro mi że musicie przez to przechodzić, jednocześnie jestem tak dumna z tego, jak kobiety są silne i walczą o to, na czym im zależy! Jesteście super babki! ♥️

Nataliii, Niaha, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• Cukruś Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o dwubiegunowości a chyba największym przypadkiem i przykładem dwubiegunowości jestem ja cukrus! 😆😆
    Także proszę o mnie nie zapomnieć jeżdżąc przez Polsce autobusem do wariatkowa, ja zajmuje pierwsze miejsce 🤣

Hope..., Miminka, rozalaa, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

👱‍♀️
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    ✖️2023 2x stymulacja CLO
    ✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle

🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

24 cykle naturalnych starań 🤡

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ