X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Miłego dnia Kobietki 😊 U mnie w końcu po kilku dniach deszczu wyszło słońce <3 🌞
    Wysyłam Wam go dużo, jeśli u którejś z Was brakuje 😃

KarolinaAnastazja- sikniesz dziś jeszcze? 🤞

Trzymam kciuki za bety i ciemniejące kreski 😊

Sikłam dla formalności, oczywiście biało. Odstawiam dzisiaj proga i czekam na @ :D

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    KarolinaAnastazja - trzymam kciuki za dzisiejsze testowanie, oby była piękna niespodzianka <3

Światełko - jakie plany na dzisiaj? Testujesz dalej, czy może skusiłaś się na betę? <3

Saya, Polaya - trzymam kciuki za betę 🤞🤞🍀 Koniecznie dajcie znać <3

Wioleta91 - piękny wzrost temperatury 🥰 A jak tam w nowej pracy?

Lady_Dior - trzymam kciuki, aby kreska ładnie ciemniała 🤞🤞🍀

Selina - jak tam wrażenia po ziołach Klimuszko? Nadal jesteś taka senna, czy już się ustabilizowało?

Karina - jak tam u Ciebie? Planujesz we wtorek wskoczyć na proga?

Kil - jak tam kochana po urlopie?

Kochane nasze brzuchatki: rolka355, kwiatek100, Skatusia🥰, eRKow., Tośka1, Biała1987, Delfi, Kropkaxyz, Marysiaa jak tam się czujecie? Już zaplanowałyście pierwszą wizytę serduszkową?

U mnie bielica, niczym bielik biały na polanie :)

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na początku tygodnia, to spokojnego Wam życzę!
    No niestety na naszą 2gą rocznicę prezentu pięknego nie będzie.
    Tez mam czasami rollecoster emocji jeżeli chodzi i starania, ale już nie płaczę jak widzę biało na teście. Robiąc go zawsze jest biało wiec i dlaczego miało by być inaczej ? - tak do tego podchodzę.
    A tak wgl to nie mam już żadnych testów w domu ani owulków ani ciążowych, muszę coś zakupić na nowy cykl.

No i jutro maszeruję na krzywą cukrową... aż mnie skręca jak sobie pomyślę..

Gratuluję II i oby jak najwięcej było ciężarnych mamusiek... na chwilę obecną 13 : 26 :P

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    A tak na początku tygodnia, to spokojnego Wam życzę!
    No niestety na naszą 2gą rocznicę prezentu pięknego nie będzie.
    Tez mam czasami rollecoster emocji jeżeli chodzi i starania, ale już nie płaczę jak widzę biało na teście. Robiąc go zawsze jest biało wiec i dlaczego miało by być inaczej ? - tak do tego podchodzę.
    A tak wgl to nie mam już żadnych testów w domu ani owulków ani ciążowych, muszę coś zakupić na nowy cykl.

No i jutro maszeruję na krzywą cukrową... aż mnie skręca jak sobie pomyślę..

Gratuluję II i oby jak najwięcej było ciężarnych mamusiek... na chwilę obecną 13 : 26 :P

A tak na marginesie, to zaczynam brać NAC przez cały cykl :D

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Ja też się na to pisze, gdyby któraś chciała podjąć się prowadzenia 😁 A tytuł wątku wymyśli nam Amunicja 😁🙌🏼
    Będę wirusować ile wlezie, tak bardzo czekam na Wasze ⏸️ i tak strasznie mi przykro z każdą ⚪ i 🐒 na pierwszej stronie. 😥 Bardzo na Was czekam, staraczki jesienno-zimowe, z którymi zaczynałam przygodę z forum ✊✊✊✊

Claire, Amunicja, Emka06, rozalaa, Bialeekk, Niaha, Dara, Lipcowa, agentka93 lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Evondita82 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie.
    Po długiej przerwie poproszę o przyjęcie mnie do wątku i wpisanie mnie na listę wolnych strzelców..
    Jak zawsze gratuluję kresek i brzuszków.
    Ja póki co głowę muszę "uwolnić". Trwa to u mnie jakoś długo. Totalne zniechęcenie.. Nawet nie wiem kiedy mogłam mieć owu. O ile w ogóle. Termin 🦧 na 28.06..

Niaha lubi tę wiadomość

♀️ 41 lat:
    * 12.2013 - syn
    * 2019 - rozw.

* guz przytarczyc
    * podwyższony wapń we krwi
    * arytmia

* cykle: 25-28 dni

* starania od: wrzesień 2022

💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022

♂️ 38 lat
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu też mam wyjątkowo silną dwubiegunówkę. Z jednej strony czuję, że to może się udać. Doktor na ostatniej wizycie zachwalała, że wszystko wygląda super, że jej się bardziej podoba prawy jajnik, z którego szykuje się owulacja (wcześniejsze 2 były z lewego). To pierwszy staraniowy cykl po wyleczeniu pasożytów. No wszystko tak jak powinno być. A z drugiej strony na początku lipca wybieram się na tydzień do siostry za granicę. I ostatnio obleciał mnie strach, a co jeśli rzeczywiście się uda. Milion myśli. Wyjazd wypadnie w terminie gdzie powinnam co chwila latać na betę i kontrolować czy wszystko jest ok. Nigdy nie leciałam samolotem z taką ilością leków. Rozmawialiśmy o heparynie od 2 kresek. Czy ja to mogę zabrać ze sobą w samolocie. Przecież siostra od razu się domyśli. Nie chciałabym jej mówić tak wcześnie, bo co jak się znowu nie uda...

Ale silnie odrzucam od siebie ten chaos w głowie. Nie samą ciążą żyje człowiek. Mąż się ze mnie śmieje, że mam tendencję do wyszukiwania sobie problemów na siłę. Przecież jeszcze się nic nie wydarzyło 😆

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82, miło widzieć Cię ponownie 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2023, 09:27

Evondita82 lubi tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • san95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Trzymam kciuki za wszystkie testujące 🤞piękne bety 🍀 i udane wizyty ✊

Lady Dior, zdążyłam wczoraj, bo wiatr wszystko rozdmuchał 😅 w efekcie do wczorajszych aktywności doszło noszenie ciężarów, bo trzeba było podlać kwiaty i uprawy, a myślałam, że sobie od tego odpocznę 😑

San, mam tak samo jak Ty, leży ta temperatura i za cholerę nie chce skoczyć 🤦🏼‍♀️ Śluzu nie mam, póki co za pierwszym razem siemię lniane mi nie pomogło, testów owu nie robię. Owu będzie pewnie mocno opóźniona lub brak, bo wypada na prawą stronę, a bóli tak mocnych chyba jeszcze nie miałam, tyle że one były, minęły i tyle🤷🏼‍♀️

Ja przez 3 dni śluzu miałam tyle co nie miałam przez ostatni rok 😳 libido poszybowało pod niebiosa, a ból od 3 dni cały czas jest i nie mija.. 🤦🏻‍♀️ nie wiem o co chodzi. Jak jutro tempka nie pójdzie w górę to obstawiam bezowu, a mój organizm zrobił mnie w ciula i to tak bardzo jak jeszcze nigdy.
    Trzymam kciuki za Twoją owulacje, niech się odbędzie 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

• moonflower Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Ja przez 3 dni śluzu miałam tyle co nie miałam przez ostatni rok 😳 libido poszybowało pod niebiosa, a ból od 3 dni cały czas jest i nie mija.. 🤦🏻‍♀️ nie wiem o co chodzi. Jak jutro tempka nie pójdzie w górę to obstawiam bezowu, a mój organizm zrobił mnie w ciula i to tak bardzo jak jeszcze nigdy.
    Trzymam kciuki za Twoją owulacje, niech się odbędzie 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    San a masz możliwość iść na monit? Ja gdyby nie montoring to w poprzednim cyklu bym się dała pociąć że owu była z objawów

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Będę wirusować ile wlezie, tak bardzo czekam na Wasze ⏸️ i tak strasznie mi przykro z każdą ⚪ i 🐒 na pierwszej stronie. 😥 Bardzo na Was czekam, staraczki jesienno-zimowe, z którymi zaczynałam przygodę z forum ✊✊✊✊
    Kochana 🤍🤍🤍

age.png
  • san95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    San a masz możliwość iść na monit? Ja gdyby nie montoring to w poprzednim cyklu bym się dała pociąć że owu była z objawów

Właśnie nie za bardzo w tym cyklu wszędzie brak terminów już 😩 mogłabym w teorii skończyć na proga, ale już nawet temu nie ufam 🙈

• Kil Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    KarolinaAnastazja - trzymam kciuki za dzisiejsze testowanie, oby była piękna niespodzianka <3

Światełko - jakie plany na dzisiaj? Testujesz dalej, czy może skusiłaś się na betę? <3

Saya, Polaya - trzymam kciuki za betę 🤞🤞🍀 Koniecznie dajcie znać <3

Wioleta91 - piękny wzrost temperatury 🥰 A jak tam w nowej pracy?

Lady_Dior - trzymam kciuki, aby kreska ładnie ciemniała 🤞🤞🍀

Selina - jak tam wrażenia po ziołach Klimuszko? Nadal jesteś taka senna, czy już się ustabilizowało?

Karina - jak tam u Ciebie? Planujesz we wtorek wskoczyć na proga?

Kil - jak tam kochana po urlopie?

Kochane nasze brzuchatki: rolka355, kwiatek100, Skatusia🥰, eRKow., Tośka1, Biała1987, Delfi, Kropkaxyz, Marysiaa jak tam się czujecie? Już zaplanowałyście pierwszą wizytę serduszkową?

Hejka<3 Wróciłam! Lot - standardowo masakra się bałam xD Ale Japonia cudowna<3 Dalej kocham ją miłością bezwarunkową xD haha ciekawe czy wróciliśmy w 3?=D Fajnie by było, wrócić z taką "pamiątką" xD Zrobiliśmy tyleeee zdjęć i filmików xD Naładowałam się trochę w końcu =D

Gratuluję każdej II i tule do serca za @ <3

Niaha, Lipcowa lubią tę wiadomość

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • RinTinTin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej witam się z Wami po weekendzie.

Czekam na szanowną @ jak na razie nic się nie zapowiada 🤷🏻‍♀️ a takie plany na lipiec 😁

Gratuluję wszystkich kreseczek!

Jejku ja też mam dwubiegunówkę 🫣 czasem się zastanawiam, jak już będę w tej ciąży, czy czasem nie będzie mi brakować tego ciągłego wyliczania terminu bzykania, terminu porodu, wkręcania sobie objawów 🤭
    Chociaż to ostatnie jakoś mi minęło, coraz mniej sobie wkręcam.

Więc poproszę alby wesoły autobus zatrzymał się na Śląsku 😁

moonflower, Niaha, rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość

26 cykli starań naturalnych ❌
    05.23 💔

EF IVF
    05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
    06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌

09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
    📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
    23.09.24 zabieg

🙋🏻‍♀️35l🙋🏼27l

📈POF
    AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinTinTin wrote:
    Hej, hej witam się z Wami po weekendzie.

Czekam na szanowną @ jak na razie nic się nie zapowiada 🤷🏻‍♀️ a takie plany na lipiec 😁

Gratuluję wszystkich kreseczek!

Jejku ja też mam dwubiegunówkę 🫣 czasem się zastanawiam, jak już będę w tej ciąży, czy czasem nie będzie mi brakować tego ciągłego wyliczania terminu bzykania, terminu porodu, wkręcania sobie objawów 🤭
    Chociaż to ostatnie jakoś mi minęło, coraz mniej sobie wkręcam.

Więc poproszę alby wesoły autobus zatrzymał się na Śląsku 😁
    To zaczniemy od podkarpacia, później małopolska sląsk i w góre 🤣🤣żadnej nie ominiemy!!

RinTinTin, Nataliii, Niaha, Dara, Lipcowa lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam o nadsyłaniu propozycji na lipcowy tytuł!! na ten moment mamy 13 opcji 😘

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Hejka<3 Wróciłam! Lot - standardowo masakra się bałam xD Ale Japonia cudowna<3 Dalej kocham ją miłością bezwarunkową xD haha ciekawe czy wróciliśmy w 3?=D Fajnie by było, wrócić z taką "pamiątką" xD Zrobiliśmy tyleeee zdjęć i filmików xD Naładowałam się trochę w końcu =D

Gratuluję każdej II i tule do serca za @ <3
    Kil, ale zazdro!!! Koleżanka była w Japonii i opowiadała, mogłabym słuchać godzinami o takich podróżach. A byłaś gdzieś na plażowanko?

age.png
  • Hope... Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ☺
    Powiem Wam, że u mnie drugi TAKI skok tempetatury, że gdyby nie brak ❤ to już bym fisiowała, że „na pewno'' się udało'' 🤣🤣🤣

Tulę za biele, gratki za ⏸ 💚

Moon czekam na wątek!

Cukruś, Niaha lubią tę wiadomość

• kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Co do dwubiegunówki to znam - i sprzed kilku tygodni kiedy bardziej odpuściłam więc raz było 'jak się uda to uda, jak nie to nie' a na kolejny dzień już wchodziły myśli 'co jest z nami nie tak że nam nie wychodzi' xD natomiast teraz dwubiegunówka została ze mną i raz pozwalam sobie na myśl 'jestem w ciąży, juhuu' a już za chwilę 'lepiej się nie cieszyć bo już raz byłam w ciąży i nic z tego nie wyszło '.
    Więc psychicznie tak właśnie się czuję - trochę nie pozwalam się sobie cieszyć, bo wciąż się boje i czytam co może być nie tak na pierwszym USG.
    Fizycznie - mam całkiem mocne nudności, nie wymiotuje ale stale jest mi niedobrze. Muszę pilnować żeby jeść mało ale często. Czasami pobolewa mnie podbrzusze, całkiem mocno ale po kilku sekundach przechodzi. No i ogromne zmęczenie, ja z tych co zwykle siedziały do 1-2 w nocy, teraz szykuje się do spania przed 22 ;p
    Co do wizyty- moja doktor kazała mi przyjść w 5-6 tygodniu więc idę teraz w środę (dokładnie 6tc), bardzo chciałabym żeby było już serduszko ale obawiam się że nie ma szans na nie. W razie co mam umówiona wizytę jeszcze dwa tygodnie później, to będzie już 8tc.

Do dziewczyn które już czują że te starania są za długie - u mnie to nie było bardzo długo (8cs), ale staram się Was zrozumieć i przykro mi że musicie przez to przechodzić, jednocześnie jestem tak dumna z tego, jak kobiety są silne i walczą o to, na czym im zależy! Jesteście super babki! ♥️

Nataliii, Niaha, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• Cukruś Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o dwubiegunowości a chyba największym przypadkiem i przykładem dwubiegunowości jestem ja cukrus! 😆😆
    Także proszę o mnie nie zapomnieć jeżdżąc przez Polsce autobusem do wariatkowa, ja zajmuje pierwsze miejsce 🤣

Hope..., Miminka, rozalaa, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

👱‍♀️
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    ✖️2023 2x stymulacja CLO
    ✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
    🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
    16 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🥹✨️🍀
    23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ