Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaraz lecę na betę i proga - chyba ostatni raz, pani w labie już rozpoznaje moją pokłutą rękę, tak często jestem tam gościem 🤣 🔥

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• Kaskaaa. Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🖐
    Wracam do was po długiej nieobecnosci.
    Dziś 29 dc , owu wyznaczona niby na 18 dc z tym że po każdej owu był bol piersi teraz go Brak więc raczej jej nie było:/ okres powinnam dostaw w przeciągu 4 dni więc czekam

• Kil Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Kil, ale zazdro!!! Koleżanka była w Japonii i opowiadała, mogłabym słuchać godzinami o takich podróżach. A byłaś gdzieś na plażowanko?

No ja też mam bzika na jej punkcie =D Tym razem tylko zwiedzanie i zakupy haha xD Ale onsenik wpadł =D więc dupkę trochę wymoczyłam xD

Claire lubi tę wiadomość

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała1987 wrote:
    Hej hej ja dziś idę na wizytę ale to ze względu na proga i na TSH bo ostatni mój wynik to 0.04. Poza tym oprócz senności i zmęczenia nie mam innych objawów 😉. Jeszcze mnie trochę niepokoi cukier rano ale to może ze względu ma weekend ze sobie trochę pozwoliłam. Zobaczę jak będzie w tygodniu. Pozdrawiam wszystkie i trzymam za was kciuki✊️✊️✊️✊️✊️✊️

Pewnie dzisiaj dostaniesz jakieś skierowania na badania od lekarza. Daj znać jak po wizycie ❤️

Biała1987 lubi tę wiadomość

👩 34 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 1 lat ❤️ 🐶 12 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Ja swoją pierwszą, ale też mam nadzieję już serduszkową wizytę mam 29.06., będzie to według OM 6t+4. Jeżeli jednak jeszcze nie załapię się na serduszko, mam też zabukowaną kolejną wizytę na 9t+1, wtedy już powinno być :) nie mogę się już doczekać :D
    Jeżeli chodzi o objawy, to od paru dni mam mdłości, to w sumie tyle, czasami mnie też trochę podbrzusze ciągnie, ale to krótkotrwale i nie jest to uciążliwe.

Szybko zleci 🥰 właśnie ten 6t+4 to taki graniczny termin, u niektórych dziewczyn już serduszko się pojawiało u innych troszkę później, ale oczywiście niezmiennie będę trzymała kciuki 🤞🤞

Delfi lubi tę wiadomość

age.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

Karina - jak tam u Ciebie? Planujesz we wtorek wskoczyć na proga?
    Dziękuję słońce za pamięć 💜
    Ja niestety nie mam jak zrobić proga bo jestem na granicy w buszu 😅 ale nawet nie chcę, progesteron biorę i tyle z tego cyklu. Od miesiąca zapał totalnie mnie opuścił i odliczam tylko czas powrotu do domu. Ale cały czas was czytam i trzymam mocno kciuki za każdą 🙏🏼

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaa wrote:
    U mnie 3 lipca usg :) poza ciągnięciem podbrzusza objawów brak. na razie chodzę co drugi dzień na betę jak wariatka - nie wiem czy nie dowierzam czy co mi się w głowie dzieje 😅

Ahh No i spanko, 12 godzin dzisiaj spałam 😂

Szybko zleci 🥰 a który to będzie tydzień?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Weekend nam zleciał dość przyjemnie. Ja dziś 6 dzień po zastrzyku i 5 dpo. Biorę duphaston. Myślicie, że jak w następnym tyg w poniedziałek zrobię test i wyjdzie negatywny to mogę ze spokojem odstawić duphaston? To będzie 13 dzień po zastrzyku i 12 dpo

• aśś Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po monitoringu, łatwo nie było, ale wyglada ze owulacja byla, bo z 3 pecherzykow ostały się 2 i widac plyn, wiec w piatek prog i zobaczymy co bylo. Mam nadzieję, ze przeziebienie mi nie namiesza i szansa bedzie na ciąże :)
    Piekna pogoda u mnie sie zapowiada, trzeba szybko zdrowiec zeby skorzystac :)

Niaha, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    U mnie bielica, niczym bielik biały na polanie :)

Przykro mi :( lipiec musi być TYM miesiącem 🤞🤞

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82 wrote:
    Witam serdecznie.
    Po długiej przerwie poproszę o przyjęcie mnie do wątku i wpisanie mnie na listę wolnych strzelców..
    Jak zawsze gratuluję kresek i brzuszków.
    Ja póki co głowę muszę "uwolnić". Trwa to u mnie jakoś długo. Totalne zniechęcenie.. Nawet nie wiem kiedy mogłam mieć owu. O ile w ogóle. Termin 🦧 na 28.06..

Przerwę całkowicie rozumiemy, często jest bardzo potrzebna 👍 Jeśli tylko poczujesz potrzebę, śmiało pisz ❤️

Evondita82 lubi tę wiadomość

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Przykro mi :( lipiec musi być TYM miesiącem 🤞🤞

Kochana, mi nie przykro, To gdzie Ci ma być. Ja od razu założyłam, że nic z tego nie będzie. Teraz bym chyba nawet nie chciała, wiesz? Żal po stracie bliskiej osoby dla mnie i dla rodziny jest straszny. Nie chciałabym słuchać, że dziecko weszło na miejsce osoby, która odeszła.

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Hejka<3 Wróciłam! Lot - standardowo masakra się bałam xD Ale Japonia cudowna<3 Dalej kocham ją miłością bezwarunkową xD haha ciekawe czy wróciliśmy w 3?=D Fajnie by było, wrócić z taką "pamiątką" xD Zrobiliśmy tyleeee zdjęć i filmików xD Naładowałam się trochę w końcu =D

Gratuluję każdej II i tule do serca za @ <3

Ale ekstra 🤩🤩🤩
    Kiedyś też do Japonii pojadę 🥰 ale to wymaga sporej gotówki , a póki jest budowa, to Japonia musi poczekać.
    Chciałabym zobaczyć tą przyszłość która u nich jest teraźniejszością 😍

Kil lubi tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatek100 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Co do dwubiegunówki to znam - i sprzed kilku tygodni kiedy bardziej odpuściłam więc raz było 'jak się uda to uda, jak nie to nie' a na kolejny dzień już wchodziły myśli 'co jest z nami nie tak że nam nie wychodzi' xD natomiast teraz dwubiegunówka została ze mną i raz pozwalam sobie na myśl 'jestem w ciąży, juhuu' a już za chwilę 'lepiej się nie cieszyć bo już raz byłam w ciąży i nic z tego nie wyszło '.
    Więc psychicznie tak właśnie się czuję - trochę nie pozwalam się sobie cieszyć, bo wciąż się boje i czytam co może być nie tak na pierwszym USG.
    Fizycznie - mam całkiem mocne nudności, nie wymiotuje ale stale jest mi niedobrze. Muszę pilnować żeby jeść mało ale często. Czasami pobolewa mnie podbrzusze, całkiem mocno ale po kilku sekundach przechodzi. No i ogromne zmęczenie, ja z tych co zwykle siedziały do 1-2 w nocy, teraz szykuje się do spania przed 22 ;p
    Co do wizyty- moja doktor kazała mi przyjść w 5-6 tygodniu więc idę teraz w środę (dokładnie 6tc), bardzo chciałabym żeby było już serduszko ale obawiam się że nie ma szans na nie. W razie co mam umówiona wizytę jeszcze dwa tygodnie później, to będzie już 8tc.

Do dziewczyn które już czują że te starania są za długie - u mnie to nie było bardzo długo (8cs), ale staram się Was zrozumieć i przykro mi że musicie przez to przechodzić, jednocześnie jestem tak dumna z tego, jak kobiety są silne i walczą o to, na czym im zależy! Jesteście super babki! ♥️

W 8tc to już na pewno serduszko będzie ❤️
    Pewnie wszystkie będziemy mocno trzymać kciuki w środę 🥰

age.png
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Szybko zleci 🥰 a który to będzie tydzień?

6+3 :)

Niaha, Delfi lubią tę wiadomość

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja nadal podczytuje, ale nie nadążam odpisywać. Polaya Saya Marysia gratulacje 🥰

Alauda, bezimienna, KarolinaAnastazja przytulam 🫂

Dziękuję za kciuki w sobotę, byłam okropnie zestresowana ale poszło dobrze ✌️

Ja oczywiście zapisuje się do klubu dwubiegunówek. Myślę że w weekend miałam owulację, więc rozpoczynam najgorszy okres w cyklu pt. Rozkminy staraczki.

Ten cykl był totalnie bez kontroli, nie zrobiłam ani jednego owulaka (@Beezi wybacz, w lipcu je wykorzystam) i ogólnie żyje bez skupiania się na staraniach, co jest super. Cieszę się tym, bo nie wiem, czy długo potrwa, pewnie wrócę do przeżywania wkrótce 😃 a na forum też jestem, bo Wy jesteście. 💚💚 już wiele razy próbowałam zrezygnować, ale musimy sobie kibicować przecież 😉

Na wątek długodystansowych też się piszę ✌️

Emka06, rozalaa, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08.2024, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Dziękuję słońce za pamięć 💜
    Ja niestety nie mam jak zrobić proga bo jestem na granicy w buszu 😅 ale nawet nie chcę, progesteron biorę i tyle z tego cyklu. Od miesiąca zapał totalnie mnie opuścił i odliczam tylko czas powrotu do domu. Ale cały czas was czytam i trzymam mocno kciuki za każdą 🙏🏼

A kiedy wracasz do domu? Czasami są takie momenty, że zaliczamy spadek nastroju, to całkowicie normalne 👍

age.png
  • Skatusia🥰 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    KarolinaAnastazja - trzymam kciuki za dzisiejsze testowanie, oby była piękna niespodzianka <3

Światełko - jakie plany na dzisiaj? Testujesz dalej, czy może skusiłaś się na betę? <3

Saya, Polaya - trzymam kciuki za betę 🤞🤞🍀 Koniecznie dajcie znać <3

Wioleta91 - piękny wzrost temperatury 🥰 A jak tam w nowej pracy?

Lady_Dior - trzymam kciuki, aby kreska ładnie ciemniała 🤞🤞🍀

Selina - jak tam wrażenia po ziołach Klimuszko? Nadal jesteś taka senna, czy już się ustabilizowało?

Karina - jak tam u Ciebie? Planujesz we wtorek wskoczyć na proga?

Kil - jak tam kochana po urlopie?

Kochane nasze brzuchatki: rolka355, kwiatek100, Skatusia🥰, eRKow., Tośka1, Biała1987, Delfi, Kropkaxyz, Marysiaa jak tam się czujecie? Już zaplanowałyście pierwszą wizytę serduszkową?
    Hej 🥰 Ja narazie czuje się w miarę ok, odczuwam już jakieś tam mdłości, ból podbrzusza i jajnika co jakiś czas, czasem ból piersi i szybko się męczę 🙂 Jeśli chodzi o wizytę u lekarza to byłam już na jednej i był już pęcherzyk w macicy 5 mm, kolejną wizytę mam 28 czerwca i mam nadzieję że już będzie widać coś więcej 🥰 Pozdrawiam 😘

Niaha, kwiatek100 lubią tę wiadomość

💒 01.10.2022
    07.03.2023 - zabieg (puste jajo płodowe)
    07.02.2024 - Marcelek 💙 całe 3.880 g i 56 cm szczęścia 🥰💙

age.png
  • Dara Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki,witam się z Wami z zakorkowanej autostrady 🛣. Pogoda wakacyjna 27⁰C.

Dwubiegunówka - mam i ja😅. Znam dobrze te wszystkie stany🙃. Także będę czekać na małopolskim przystanku🚃.

W międzyczasie zaklepałam wizytę u gin na dzis.
    I planuje kolejne wyjazdy, bo fajne to✈⛵🛼🪂.

Z nudów wymyślam propozycje, choć ja już faworyta mam:

Lipcowae arbuzy 🍉 i ananaski 🍍zaowocują brzuszkiem 🤰u każdej tu laski🧘‍♀️

W Lipcu wezmę Starego na sianko lub koniczynkę🍀, zmajstrujemy sobie chłopca 🧒albo dziewczynkę👧.

Najlepszy przepis na bliźnięta Lipcowe, to bzykanko pod lipą i sałatki warzywno -🌽🥦🍅 owocowe 🍉🍍🍓❤

W Lipcu nie ma lipy, będą piękne 🤰u Staraczkowej ekipy💪💪💪

O i ruszylismu🚙💋!

Angi90 , Rzeżucha, Nataliii, Bialeekk, moonflower, Niaha, Mart768, Miminka, Lady_Dior, Amunicja, rozalaa, Wron Kraa, Lipcowa, agentka93, S.Roszpunka, Evondita82 lubią tę wiadomość

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dara ruszyła maszyna! Ten o arbuzach i ananasach to wiadomo, że mój faworyt😂🍉🍍🤰🏽💕

Dara, Polaya, Wron Kraa lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈+🍍=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03.2024- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 27.11.2024, godzina 10:10
    3940g wymarzonego synka 🥹👶🏼

07.2025 Biochem 💔
    04.12.2025 7tc 💔👼🏽
    event.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ