Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
No i zaraz lecę na betę i proga - chyba ostatni raz, pani w labie już rozpoznaje moją pokłutą rękę, tak często jestem tam gościem 🤣 🔥🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
Claire wrote:Kil, ale zazdro!!! Koleżanka była w Japonii i opowiadała, mogłabym słuchać godzinami o takich podróżach. A byłaś gdzieś na plażowanko?
No ja też mam bzika na jej punkcieTym razem tylko zwiedzanie i zakupy haha xD Ale onsenik wpadł
więc dupkę trochę wymoczyłam xD
Claire lubi tę wiadomość
-
Biała1987 wrote:Hej hej ja dziś idę na wizytę ale to ze względu na proga i na TSH bo ostatni mój wynik to 0.04. Poza tym oprócz senności i zmęczenia nie mam innych objawów 😉. Jeszcze mnie trochę niepokoi cukier rano ale to może ze względu ma weekend ze sobie trochę pozwoliłam. Zobaczę jak będzie w tygodniu. Pozdrawiam wszystkie i trzymam za was kciuki✊️✊️✊️✊️✊️✊️
Pewnie dzisiaj dostaniesz jakieś skierowania na badania od lekarza. Daj znać jak po wizycie ❤️Biała1987 lubi tę wiadomość
-
Delfi wrote:Ja swoją pierwszą, ale też mam nadzieję już serduszkową wizytę mam 29.06., będzie to według OM 6t+4. Jeżeli jednak jeszcze nie załapię się na serduszko, mam też zabukowaną kolejną wizytę na 9t+1, wtedy już powinno być
nie mogę się już doczekać
Jeżeli chodzi o objawy, to od paru dni mam mdłości, to w sumie tyle, czasami mnie też trochę podbrzusze ciągnie, ale to krótkotrwale i nie jest to uciążliwe.
Szybko zleci 🥰 właśnie ten 6t+4 to taki graniczny termin, u niektórych dziewczyn już serduszko się pojawiało u innych troszkę później, ale oczywiście niezmiennie będę trzymała kciuki 🤞🤞Delfi lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:
Karina - jak tam u Ciebie? Planujesz we wtorek wskoczyć na proga?
Ja niestety nie mam jak zrobić proga bo jestem na granicy w buszu 😅 ale nawet nie chcę, progesteron biorę i tyle z tego cyklu. Od miesiąca zapał totalnie mnie opuścił i odliczam tylko czas powrotu do domu. Ale cały czas was czytam i trzymam mocno kciuki za każdą 🙏🏼 -
Marysiaa wrote:U mnie 3 lipca usg
poza ciągnięciem podbrzusza objawów brak. na razie chodzę co drugi dzień na betę jak wariatka - nie wiem czy nie dowierzam czy co mi się w głowie dzieje 😅
Ahh No i spanko, 12 godzin dzisiaj spałam 😂
Szybko zleci 🥰 a który to będzie tydzień? -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Weekend nam zleciał dość przyjemnie. Ja dziś 6 dzień po zastrzyku i 5 dpo. Biorę duphaston. Myślicie, że jak w następnym tyg w poniedziałek zrobię test i wyjdzie negatywny to mogę ze spokojem odstawić duphaston? To będzie 13 dzień po zastrzyku i 12 dpo
-
U mnie po monitoringu, łatwo nie było, ale wyglada ze owulacja byla, bo z 3 pecherzykow ostały się 2 i widac plyn, wiec w piatek prog i zobaczymy co bylo. Mam nadzieję, ze przeziebienie mi nie namiesza i szansa bedzie na ciąże
Piekna pogoda u mnie sie zapowiada, trzeba szybko zdrowiec zeby skorzystacNiaha, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Evondita82 wrote:Witam serdecznie.
Po długiej przerwie poproszę o przyjęcie mnie do wątku i wpisanie mnie na listę wolnych strzelców..
Jak zawsze gratuluję kresek i brzuszków.
Ja póki co głowę muszę "uwolnić". Trwa to u mnie jakoś długo. Totalne zniechęcenie.. Nawet nie wiem kiedy mogłam mieć owu. O ile w ogóle. Termin 🦧 na 28.06..
Przerwę całkowicie rozumiemy, często jest bardzo potrzebna 👍 Jeśli tylko poczujesz potrzebę, śmiało pisz ❤️Evondita82 lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Przykro mi
lipiec musi być TYM miesiącem 🤞🤞
Kochana, mi nie przykro, To gdzie Ci ma być. Ja od razu założyłam, że nic z tego nie będzie. Teraz bym chyba nawet nie chciała, wiesz? Żal po stracie bliskiej osoby dla mnie i dla rodziny jest straszny. Nie chciałabym słuchać, że dziecko weszło na miejsce osoby, która odeszła. -
Kil wrote:Hejka<3 Wróciłam! Lot - standardowo masakra się bałam xD Ale Japonia cudowna<3 Dalej kocham ją miłością bezwarunkową xD haha ciekawe czy wróciliśmy w 3?
Fajnie by było, wrócić z taką "pamiątką" xD Zrobiliśmy tyleeee zdjęć i filmików xD Naładowałam się trochę w końcu
Gratuluję każdej II i tule do serca za @
Ale ekstra 🤩🤩🤩
Kiedyś też do Japonii pojadę 🥰 ale to wymaga sporej gotówki , a póki jest budowa, to Japonia musi poczekać.
Chciałabym zobaczyć tą przyszłość która u nich jest teraźniejszością 😍Kil lubi tę wiadomość
-
kwiatek100 wrote:Cześć dziewczyny
Co do dwubiegunówki to znam - i sprzed kilku tygodni kiedy bardziej odpuściłam więc raz było 'jak się uda to uda, jak nie to nie' a na kolejny dzień już wchodziły myśli 'co jest z nami nie tak że nam nie wychodzi' xD natomiast teraz dwubiegunówka została ze mną i raz pozwalam sobie na myśl 'jestem w ciąży, juhuu' a już za chwilę 'lepiej się nie cieszyć bo już raz byłam w ciąży i nic z tego nie wyszło '.
Więc psychicznie tak właśnie się czuję - trochę nie pozwalam się sobie cieszyć, bo wciąż się boje i czytam co może być nie tak na pierwszym USG.
Fizycznie - mam całkiem mocne nudności, nie wymiotuje ale stale jest mi niedobrze. Muszę pilnować żeby jeść mało ale często. Czasami pobolewa mnie podbrzusze, całkiem mocno ale po kilku sekundach przechodzi. No i ogromne zmęczenie, ja z tych co zwykle siedziały do 1-2 w nocy, teraz szykuje się do spania przed 22 ;p
Co do wizyty- moja doktor kazała mi przyjść w 5-6 tygodniu więc idę teraz w środę (dokładnie 6tc), bardzo chciałabym żeby było już serduszko ale obawiam się że nie ma szans na nie. W razie co mam umówiona wizytę jeszcze dwa tygodnie później, to będzie już 8tc.
Do dziewczyn które już czują że te starania są za długie - u mnie to nie było bardzo długo (8cs), ale staram się Was zrozumieć i przykro mi że musicie przez to przechodzić, jednocześnie jestem tak dumna z tego, jak kobiety są silne i walczą o to, na czym im zależy! Jesteście super babki! ♥️
W 8tc to już na pewno serduszko będzie ❤️
Pewnie wszystkie będziemy mocno trzymać kciuki w środę 🥰 -
Niaha wrote:Szybko zleci 🥰 a który to będzie tydzień?
6+3Niaha, Delfi lubią tę wiadomość
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
Hej, ja nadal podczytuje, ale nie nadążam odpisywać. Polaya Saya Marysia gratulacje 🥰
Alauda, bezimienna, KarolinaAnastazja przytulam 🫂
Dziękuję za kciuki w sobotę, byłam okropnie zestresowana ale poszło dobrze ✌️
Ja oczywiście zapisuje się do klubu dwubiegunówek. Myślę że w weekend miałam owulację, więc rozpoczynam najgorszy okres w cyklu pt. Rozkminy staraczki.
Ten cykl był totalnie bez kontroli, nie zrobiłam ani jednego owulaka (@Beezi wybacz, w lipcu je wykorzystam) i ogólnie żyje bez skupiania się na staraniach, co jest super. Cieszę się tym, bo nie wiem, czy długo potrwa, pewnie wrócę do przeżywania wkrótce 😃 a na forum też jestem, bo Wy jesteście. 💚💚 już wiele razy próbowałam zrezygnować, ale musimy sobie kibicować przecież 😉
Na wątek długodystansowych też się piszę ✌️
Emka06, rozalaa, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Karina wrote:Dziękuję słońce za pamięć 💜
Ja niestety nie mam jak zrobić proga bo jestem na granicy w buszu 😅 ale nawet nie chcę, progesteron biorę i tyle z tego cyklu. Od miesiąca zapał totalnie mnie opuścił i odliczam tylko czas powrotu do domu. Ale cały czas was czytam i trzymam mocno kciuki za każdą 🙏🏼
A kiedy wracasz do domu? Czasami są takie momenty, że zaliczamy spadek nastroju, to całkowicie normalne 👍 -
Niaha wrote:KarolinaAnastazja - trzymam kciuki za dzisiejsze testowanie, oby była piękna niespodzianka
Światełko - jakie plany na dzisiaj? Testujesz dalej, czy może skusiłaś się na betę?
Saya, Polaya - trzymam kciuki za betę 🤞🤞🍀 Koniecznie dajcie znać
Wioleta91 - piękny wzrost temperatury 🥰 A jak tam w nowej pracy?
Lady_Dior - trzymam kciuki, aby kreska ładnie ciemniała 🤞🤞🍀
Selina - jak tam wrażenia po ziołach Klimuszko? Nadal jesteś taka senna, czy już się ustabilizowało?
Karina - jak tam u Ciebie? Planujesz we wtorek wskoczyć na proga?
Kil - jak tam kochana po urlopie?
Kochane nasze brzuchatki: rolka355, kwiatek100, Skatusia🥰, eRKow., Tośka1, Biała1987, Delfi, Kropkaxyz, Marysiaa jak tam się czujecie? Już zaplanowałyście pierwszą wizytę serduszkową?Niaha, kwiatek100 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki,witam się z Wami z zakorkowanej autostrady 🛣. Pogoda wakacyjna 27⁰C.
Dwubiegunówka - mam i ja😅. Znam dobrze te wszystkie stany🙃. Także będę czekać na małopolskim przystanku🚃.
W międzyczasie zaklepałam wizytę u gin na dzis.
I planuje kolejne wyjazdy, bo fajne to✈⛵🛼🪂.
Z nudów wymyślam propozycje, choć ja już faworyta mam:
Lipcowae arbuzy 🍉 i ananaski 🍍zaowocują brzuszkiem 🤰u każdej tu laski🧘♀️
W Lipcu wezmę Starego na sianko lub koniczynkę🍀, zmajstrujemy sobie chłopca 🧒albo dziewczynkę👧.
Najlepszy przepis na bliźnięta Lipcowe, to bzykanko pod lipą i sałatki warzywno -🌽🥦🍅 owocowe 🍉🍍🍓❤
W Lipcu nie ma lipy, będą piękne 🤰u Staraczkowej ekipy💪💪💪
O i ruszylismu🚙💋!Angi90 , Rzeżucha, Nataliii, Bialeekk, moonflower, Niaha, Mart768, Miminka, Lady_Dior, Amunicja, rozalaa, Wron Kraa, Lipcowa, agentka93, S.Roszpunka, Evondita82 lubią tę wiadomość
-
@Dara ruszyła maszyna! Ten o arbuzach i ananasach to wiadomo, że mój faworyt😂🍉🍍🤰🏽💕
Dara, Polaya, Wron Kraa lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂