Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
mala_osska wrote:Melduję, że @ przyszła dziś wieczorem 😞
Mam skierowanie na HSG i teraz nie wiem, czy mam je robić jak mój Partner nie zrobił jeszcze badań nasienia ?
W ogóle w którym dniu cyklu się je wykonuje ?
Tulę. To pierwszy dzień Twojej ciąży ❤️
Ja zawsze spotykałam się z opinią, że najpierw badanie nasienia, później ingerencja w jajowody ale to tylko z tego względu, że jeśli nasienie wyjdzie slabe to jest czas aby podkręcić je zanim dojdzie do np hsg podczas, którego "przeczyszcza" jajowody i teoretycznie szybciej bedzie zajść 😊Emka06, Niaha, mala_osska lubią tę wiadomość
-
Smerfetka_1988 kochana wszystkiego najlepszego w 10 rocznicę ❤️❤️❤️❤️❤️
Ewelina, musi być dobrze ❤️ chyba wszyscy tu na forum niezmiennie trzymają kciukasy za Was 🤞🍀🩷🩷🩷
mala_osska, podobnie jak Lipcowa, również myślę, że najpierw powinniście zbadać nasienie. Jeśli wyniki by były bardzo słabe, to HSG niewiele pomoże. A do inseminacji w większości klinik hsg jest ważne 3lub 6 MSC i później na nowo trzeba powtarzać (przynajmniej tak mi powiedziano w invicta). Poprawa nasienia przy różnych lekach i suplach to min 3 miesiące. Przy zwykłym/ogólnym badaniu nasienia wyniki dostaniecie tego samego dnia. Trzymam kciuki,aby oczywiście wyniki były ekstra, ale lepiej się upewnić, żeby niepotrzebnie nie ingerować w Twoje zdrowie 🤞Smerfetka_1988, Emka06, S.Roszpunka, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Mala_osska mocno tule!!!
Ewelinka czekałam na informacje conu Ciebie!!! Wypoczywaj dzielna kobietko!!!!
Ja zgadnijcie co robię🤣🤣🤣🤣 jagodzianki!!! bo mi żyć nie dają 🤣🤣🤣🤣
Kuźwa co za życie człowiek na diecie a po nocach musi piec 🤣🤣🤣🤣 więc z racji mego cierpienia racze się aperolkiem 🤣🤣
Wasze zdrowie moje kochane 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 22:11
Emka06, rozalaa, Miminka, Zosis, Niaha, Butterfly23, Hach, Skatusia🥰, S.Roszpunka, Lipcowa, Niecierpliwie,, Bialeekk, Kil, Angi90 , Beezi, Dara lubią tę wiadomość
-
Ewelina, jesteś niesamowicie dzielna ❤️ Wszystko będzie dobrze! Lilianka jest silna - ma to po mamie 🥰 Odpoczywaj i odezwij się jak będziesz w stanie 😊2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Ewelina 😘 super że już jesteście po. Zdrówka dla ciebie i malutkiej. Oby już było z górki.
Ewiwi zgadzam się z dziewczynami, dziecko syna nic nie zmienia. Jeśli w głebi czyjesz, że chcesz tego nie poddawaj się. Przemyście to sobie na spokojnie. To na pewno nie łatwa decyzja.
Mala_osska z tego co mi doktor mówiła badanie wykonuje się w okresie między skończonym okresem (po jakimkolwiek plamieniu) I przed owulacją. Wysyłaj chłopa na badania, męska niepłodność to 50% przypadków.
Emka06 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Niaha wrote:Smerfetka_1988 kochana wszystkiego najlepszego w 10 rocznicę ❤️❤️❤️❤️❤️
Ewelina, musi być dobrze ❤️ chyba wszyscy tu na forum niezmiennie trzymają kciukasy za Was 🤞🍀🩷🩷🩷
mala_osska, podobnie jak Lipcowa, również myślę, że najpierw powinniście zbadać nasienie. Jeśli wyniki by były bardzo słabe, to HSG niewiele pomoże. A do inseminacji w większości klinik hsg jest ważne 3lub 6 MSC i później na nowo trzeba powtarzać (przynajmniej tak mi powiedziano w invicta). Poprawa nasienia przy różnych lekach i suplach to min 3 miesiące. Przy zwykłym/ogólnym badaniu nasienia wyniki dostaniecie tego samego dnia. Trzymam kciuki,aby oczywiście wyniki były ekstra, ale lepiej się upewnić, żeby niepotrzebnie nie ingerować w Twoje zdrowie 🤞Niaha lubi tę wiadomość
20 cs
Starania od 09.2021
05.2022 cb
JA : 35 lata Mąż : 35 lata
2014 Dominik
2015 Zuza
2018 Natalia
2020 Aleksandra -
Zosis wrote:A miałaś kiedykolwiek wcześniej monit? Może to Twój standardowy dzień owu? A może stres spowodował przesunięcie - samą wizytą, wcześniejszym wyjazdem na tę pseudo jogę, może być wiele czynników.
Którą opcję monitu wybrałaś? Będziecie teraz sprawdzać, czy pęcherzyk pękł? -
Lipcowa, to faktycznie same super wydarzenia przyciągają te Twoje lipce, oby w tym roku dołączyło do nich udane in vitro ✨ mega trzymam za Ciebie kciuki ❤️✊🏼 robiłam dziś testy genetyczne z określeniem płci a wyniki odbieram na początku lipca 🙏🏼
Claire, nic nie jest w tej sytuacji czarno-białe ale grunt żebyście podjęli decyzję, z którą czujecie się komfortowo na dany moment 🤗 nie ma co dokładać sobie stresu w i tak już stresującej sytuacji. Oczywiście trzymam kciuki żebyś wrześniowy urlop gdziekolwiek się nie odbędzie spędzała już w dwupaku ❤️✊🏼 monitoringi to super krok do przodu ✨
Moon, co Ty znowu pieczesz? 🤤Claire, Wioleta91, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki, do mnie zbliża się wieeeelka burza właśnie mnie obudziła.
Ja niestety zaliczyłam spadek temperatury więc nawet nie testuje tylko czekam na 🐵 powinna przyjść niedziela/poniedziałek👱♀️
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
✖️2023 2x stymulacja CLO
✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
24 cykle naturalnych starań 🤡
✨️ IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
2 FET 09/06/2025
7dpt 79,20 mIU/ml prog 38,30 ng/ml ✨️🍀
9 dpt 208 mlU/ml prog 31,20 ng/ml ✨️🍀 -
Dara wrote:@Niecierpliwie, pamiętaj, że na to co się dzieje ma początku ciąży nie masz wpływu. Trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku. 🤞🤞🤞🫂 a ile dpo jesteś?
@Karina, czekam na betę🍀🍀🍀, test na oszukania ie wygląda.
@Niemampomyslunanic, @M94 Słodziaki🥰🥰, życzę Wam spokojnych ciąż 🌞🌞
Dziś jest 19 dpo. Chyba jednak Dziś nie będę robić testu. Nie mam na to siły. Co ma być to będzie♀️'94
♂️'93
Starania od 04.2022 -
Niecierpliwie, bardzo mi przykro 🥺 trzymaj się ciepło kochana ❤️
eRKow., Niemampomyslunanick wszystkiego najlepszego dla Waszych mężów ❤️
Em 🌺, Karina, Marzycielka, Kil kciuki za betę 🤞i testy 🍀
Wiolata91, Lady_Dior za ciemniejące kreski 🤞
Oraz wielkie kciukasy dla dziewczyn, które również postanowią jednak dzisiaj zatestowac 🤞🍀
Bialeekk jak tam u Ciebie kochana? Mam nadzieję, że pierwszy stres już minął i teraz jesteście zmotywowani do walki 🤛Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2023, 07:31
Karina, eM 🌺, Niecierpliwie,, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Melduję się z labu, czekam na pobranie krwi na betę 🤞
Dzisiaj sobie jeszcze siknęłam na Pinka 🥰
fast image shareWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2023, 07:34
Kil, Angi90 , Niaha, Niecierpliwie,, Selina, Światełko, Marysiaa, tetyda, Butterfly23, Skatusia🥰, kwiatek100, moonflower, rozalaa, Delfi, M94, Hach, gattina, Karina, S.Roszpunka, Paucia, Beezi, Lady_Dior, WonderWoman, Emka06, Lipcowa, Putka2022, Dara lubią tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
Ewelina - jesteśmy z WamiDochodźcie powoli do siebie
U mnie wczoraj wieczorem zauważyłam na bieliźnie ślady plamienia... dzisiaj rano też tak delikatnie więc pewnie @ przyjdzie za kilka h... patrząc na powyższe nawet nie testuje...moonflower lubi tę wiadomość
-
Cześć!
eM, Karina kochane kciuki 🤞za Wasze Bety!🍀💫
Wiola, dawaj nam tu jeszcze piękne podwójne kreseczki!🤩❤️
Wszystkim Tatom życzę pięknegi dnia, dużo zdrówka i spełniania marzeń!⭐
Tak sobie myślę... Że są wśród nas życiowi partnerzy, narzeczeni, małżonkowie, którzy od dawna zasługują na miano TATY . Wspierają Was, jeżdżą z Wami do lekarza, łykają garściami suplementy, dbają o Was, Wasz nastrój i chęci, są przy wybuchach radości, kiedy się udało i lawinie łez, kiedy jednak nie. Są fizycznym i mentalnym oparciem, jak najlepszy fundament rodziny. A najważniejsze, że Ojcami pragną być ❤️ Dla nich wszystkich - wszystkiego najlepszego, by ten sen ziścił się jak najszybciej 🍀
Dobrego dnia!🌻Niaha, eM 🌺, Kil, RinTinTin, Selina, tetyda, Butterfly23, Skatusia🥰, Karina, Emka06, Lipcowa, Dara, eRKow. lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Kil wrote:Niecierpliwie, tulę... jak tam po lekarzu?
Moon... poczęstuj też mnie xD
U mnie wczoraj wieczorem zauważyłam na bieliźnie ślady plamienia... dzisiaj rano też tak delikatnie więc pewnie @ przyjdzie za kilka h... patrząc na powyższe nawet nie testuje...
Kil przykro mi 🥺 -
Niaha wrote:Kil przykro mi 🥺
Cóż... owu powinna być przed lipcowym poborem haha wię może nast. miesiąc będzie nasz?
Plusem jest to, że chociaż spróbuję sobie tych % co przywieźliśmy z wycieczki przy oglądaniu zdjęć w weekend xD -
Kil wrote:Niecierpliwie, tulę... jak tam po lekarzu?
Moon... poczęstuj też mnie xD
U mnie wczoraj wieczorem zauważyłam na bieliźnie ślady plamienia... dzisiaj rano też tak delikatnie więc pewnie @ przyjdzie za kilka h... patrząc na powyższe nawet nie testuje...
Mam powtórzyć betę po jakoś po weekendzie i zgłosić się na kontrolę z wynikiem
Ale mam też dziś teleporade z moją lekarką i jeszcze raz skonsultuję, czy już jutro iść na betę i odstawić duphaston czy jeszcze czekać.
Generalnie mnie zbadał i stwierdził, że nic niepokojącego nie widać.
Po wczorajszym pobraniu mam mega siniaka na ręce...
Cóż No...czekam na teleporadę i zobaczymy.
Generalnie to mam wrażenie, że chyba jest po wszystkim, bo nie czuję objawów za bardzo....♀️'94
♂️'93
Starania od 04.2022 -
Niecierpliwie - trzymam kciuki że to wszystko jeszcze się dobrze skończy!
Miłe, dostałam skierowanie na MR po urazie, oczywiście na NFZ terminy są na listopad, prywatnie już w lipcu. Czy ktoras z was robila rezonans w czasie starań? Są jakieś przeciwwskazania? Myślicie żeby poczekać z zapisaniem się do @ i spróbować zdarzyć przed owu? Mój ortopeda nie zdarzył mi odpowiedzieć na pytania, był w turbobiegu.Niecierpliwie lubi tę wiadomość
👗36l. AMH 2.2
👖37l.
27.04.2023 💔 8tc
19.03.2024 💖 córcia