X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny, ja właśnie czekam na wizytę u endokrynologa.
    U mnie temperatura w dół... 😓 Więc owu na bank nie było, a może jeszcze będzie.

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ja Cię proszę, nie załamywać łapek, bo nasze pęcherzyki są tej samej wielkości i mogą jeszcze urosnąć. U mnie ostatni cykl trwał 34 dni, miesiączka była normalna, ani nie skąpa, ani nie bardzo obfita, więc nie wyglądało to jak cykl bezowu... No i tu mam nadzieję na to samo. 😎 Więc walczymy razem. Ja włączyłam na razie NAC 400, a od nowego cyklu nac codziennie i od 3 dnia cyklu do 8 dawka 1200 dziennie. 😃
    Bezimienna, znalazłam ostatino jakiegoś facceta na insta, co opsuje co i w jakich dawkach brać to NAC nawet zaleecał przez cały cykl brać 1200 dziennie :D Ja chyba się skusze jak mi przyjdzie i będę stosować

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Bezimienna, znalazłam ostatino jakiegoś facceta na insta, co opsuje co i w jakich dawkach brać to NAC nawet zaleecał przez cały cykl brać 1200 dziennie :D Ja chyba się skusze jak mi przyjdzie i będę stosować
    Może Michał Kot :D? Obserwuje go, ale nie widziałam tam nic o NAC ;D.

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezdzietna wrote:
    Hejka dziewczyny!
    Masakra @ wczoraj nie była bolesna, a dziś jest i przez nią nie dam rady nawet pójść do pracy i muszę zostać w domu 😞😞 niech idzie jak najszybciej ode mnie!
    Od wczoraj oczywiście wdrożyłam wiesiołek…. Czerwcu bądź łaskawy i pozwól ujrzeć ⏸️
    A jak i Was nastawienie dziewczyny na nowy miesiąc?
    Ja mam tak zawsze, że 1dc jest w miarę, ale drugi już bolesny 🥴 Jeszcze w sumie tak ja 100% nie wstałam 😆 byłam tylko w toalecie, ale jest nawet ok za to jak szłam spać, to bolało bardzo i wzięłam tylko magnez 2x i lulu.
    Widzę że idziemy łeb w łeb 😁 Właśnie, zapomniałam wczoraj o wiesiolku, idę go wyciągnąć z czeluści szuflady. Oby to były ostatnie opakowania jakie bierzemy w tym roku! 😅

Niaha Dziś też zaczynam pić te zioła o.Klimuszko Dostałam instrukcję w zestawie i faktycznie tam jest napisany, żeby 3h zaparzać 🤣🙈 Nosz kurde, kto ma czas i pamięć robić to 3x dziennie 😳 Dobra, podejmuję rękawicę i zobaczymy jak mi się to uda 😅
    Idę mieszać miksturę 🧙‍♂️🪄

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezdzietna wrote:
    Hejka dziewczyny!
    Masakra @ wczoraj nie była bolesna, a dziś jest i przez nią nie dam rady nawet pójść do pracy i muszę zostać w domu 😞😞 niech idzie jak najszybciej ode mnie!
    Od wczoraj oczywiście wdrożyłam wiesiołek…. Czerwcu bądź łaskawy i pozwól ujrzeć ⏸️
    A jak i Was nastawienie dziewczyny na nowy miesiąc?

Trzymaj się!♥️

U mnie nastawienie do czerwca opadło😞 strasznie się pochorowałam w dodatku doszło mi do tej biegunki i bólu brzucha parcie na pęcherz, kilka kropelek siku z bólem🤦🏽‍♀️ nie wiem o co chodzi z moim brzuchem… od 2 dni jest dramat🥲

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Trzymaj się!♥️

U mnie nastawienie do czerwca opadło😞 strasznie się pochorowałam w dodatku doszło mi do tej biegunki i bólu brzucha parcie na pęcherz, kilka kropelek siku z bólem🤦🏽‍♀️ nie wiem o co chodzi z moim brzuchem… od 2 dni jest dramat🥲

Bialeekk, kochana, a dotarłaś w końcu do lekarza? Może to jakieś mocne zapalenie pęcherza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 08:33

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki! U mnie 5dc a więc zaczynamy 2 cykl stymulacji z clo, proszę trzymać kciuki za moje jajcory, niech produkują pęcherzyki 😁😁

KarolinaAnastazja, Domi94, Karpan45, Eniana, Wioleta91, Niaha, mala_osska, Aśka lubią tę wiadomość

👱‍♀️
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    ✖️2023 2x stymulacja CLO
    ✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle

🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

24 cykle naturalnych starań 🤡

✨️START IVF✨️
    ✅️ 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
    ✅️ 10/03/2025 wizyta z planem leczenia przesunięta ze względu na grypę
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialekkk leć do lekarza! 🫂🫂

👱‍♀️
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ✖️2023 2x stymulacja CLO

🧔

✨️START IVF✨️
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dziewczyny dodam, że na ten cykl pokupilam omega 3 i olej z wiesiolka, Jezu Omegę biorę 2 takie OGROMNE tabletki a olej z wiesiołka 4 tabletki. Aż mi w gardle staje 🤣 już teraz rozumiem to dlaczego ważne jest aby patrzeć na wartości w 1 tabletce 🤣 juz sobie dodałam do koszyka na następny cykl takie suplementy żeby brać max po w tabletki 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

moonflower, Angi90 , Niaha, Aśka lubią tę wiadomość

👱‍♀️
    ✖️2023 2x stymulacja CLO

🧔

✨️START IVF✨️

Wysłany: 31 maja 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :D
    Bezimienna daj znać co tam po wizycie u Endo! :D

Co to czekania rok, ja też nie czekałam. Pół roku, coś nie tak, to wzięłam się za badania i walczę :) Chodź jakoś ten cykl mam tak powiem w nosie, bo jesteśmy przed spotkaniami od leczenia niepłodności i po prostu mam głowę spokojną, że w tym cyklu na 100% nic nie będzie, bo się starać owocnie nie będziemy, a jeszcze mąż ma delegację i kto wie, czy w owu go chyba nie będzie... :)

Mało Nas, to fest, mało! :)

A ja dzisiaj lecę na monitoring ovu (10dc miałam małe 8 i 9mm jajeczka), musiałam dobrać leki na stymulację ale i tak czuje, że nic nie pomogły. No ale jadę, żeby sprawdzić, czy chociaż torbieli nie ma żadnych.

No to co, pięknego dnia !! ♥

Bezimienna , Niaha, Aśka lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 31 maja 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Może Michał Kot :D? Obserwuje go, ale nie widziałam tam nic o NAC ;D.

Hahaha tak, tak!!! Miał w postach na ista :D

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 31 maja 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Trzymaj się!♥️

Jeju Kochana, tak nie może być...zapisz się do lekarza, bo więcej złego jak dobrego... kuruj się kochana ♥

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U endo bardzo pozytywnie. To w ogóle pierwszy lekarz, który zapytał się jak się czuje psychicznie. ❤️ Zapisałam się na wizytę do psychologa, bo czuję się od wczoraj pokonana. Endo mówi, że te cykle mogą tak jeszcze wyglądać, a wyniki badań wyglądają dobrze, i że mam tak trzymać. Mam dawkę eurhyroxu trochę inną. Mówi, że część wyników ze szpitala jest do wyrzucenia, bo tak jak u mnie wszedł czynnik stresogenny.
    W kompetencje ginekologa nie chce wchodzić, ale mówi, że jak jest pęcherzyk dominujący to i owulacja powinna się pojawić.
    Też poza tymi opóźnionymi owu, nie widzi wskazań do diagnozy pod kątem PCOS ze strony endokrynologicznej.
    Kazała dać sobie czas na regenerację, i że trzeci cykl taki spóźniony nie musi wskazywać na większe problemy. Na podstawie badań nawet nie ma czego u mnie leczyć.
    No też nie przeszło obojętnie takie niskie TSH, które mogło mieć wpływ na późniejszą owu. Więc za duża dawką eurhyroxu mogła zrobić większe zamieszanie nic się spodziewałam.

W przyszłym cyklu powtórzę badania z 3dc. 🐸 Taki jest plan. Tak na dobrą sprawę, poza suplementacja niewiele mogę zrobić, jeśli nie chce na razie się stymulować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 08:56

Cukruś, KarolinaAnastazja, Selina, mala_osska, Domi94, Niaha lubią tę wiadomość

• Cukruś Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna cudownie, ze znalazłaś lekarza, który się Tobą zaopiekował i wszystko Ci wyjaśnił. Wydaje się bardzo kompetentny i mam takie wrażenie spokoju, gdy czytam to co napisalam o wizycie

A do psychologa idź, chociażby pogadać 🫶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 08:56

Bezimienna , Niaha lubią tę wiadomość

👱‍♀️
    ✖️2023 2x stymulacja CLO

🧔

✨️START IVF✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Trzymaj się!♥️

Do lekarza raz dwa! Skoro nie przechodzi i masz kolejne dolegliwości, to trzeba się porządnie wykurować. Trzymaj się ❤️

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Bezimienna cudownie, ze znalazłaś lekarza, który się Tobą zaopiekował i wszystko Ci wyjaśnił. Wydaje się bardzo kompetentny i mam takie wrażenie spokoju, gdy czytam to co napisalam o wizycie

A do psychologa idź, chociażby pogadać 🫶
    Tak, wprowadziła mnie trochę w większy spokój. Bo jednak wczoraj druzgocząca info, że o rany, na owulację może Pani się nie doczekać. Ale jeśli mam się nie doczekać, to chciałabym poznać przyczynę. A bez podjętej diagnozy dlaczego nie ma owulacji, nie podejmę się stymulacji. Widziałam tu historię, że dziewczyna została przestymulowana. I potem się zrobił klops...

Selina lubi tę wiadomość

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje kochane! Właśnie wyruszam do lekarza, dziękuje za wasza troskę♥️
    Dam znac po! 😞

Selina, Angi90 , Cukruś, rozalaa, mala_osska, Niaha, Aśka lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Dziewczyny moje kochane! Właśnie wyruszam do lekarza, dziękuje za wasza troskę♥️
    Dam znac po! 😞
    Trzymam kciuki, aby to była jakaś błahostka. Może przykulało się jakieś zapalenie pęcherza. 🥲

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg dziewczyny właśnie przez okno z kuchni widzę alpaki! 😍🥰❤️❤️❤️😳 Przyjechały chyba do dzieci z przedszkola 😁 jakie one są słoooooodkieeeeee 😍😍😍

KarolinaAnastazja, moonflower, Cukruś, Agata98, Paucia, Niaha, Emka06, Skatusia🥰, Aśka lubią tę wiadomość

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Omg dziewczyny właśnie przez okno z kuchni widzę alpaki! 😍🥰❤️❤️❤️😳 Przyjechały chyba do dzieci z przedszkola 😁 jakie one są słoooooodkieeeeee 😍😍😍
    Zobacz czy w okolicy nie ma spacerów z alpakami. Polecam, byłam już dwa razy. I nie ma lepszego sposobu na odstresowanie jak alpakoterapia. ❤️😃❤️

Eniana, Selina, Aśka lubią tę wiadomość

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ