Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
eM 🌺 wrote:Moon, będzie się działo 🔥🔥🔥
Kuwa już sie dzieje!! Dobrze że mój chłop zawsze gotowy bo biedny by był 🤣🤣🤣
Ja to licze jutro na owu żeby w piątek na monicie usłyszeć że złote jajo pięknie się wykluło i zebym nie musiała w poniedziałek jechać znów bo mam jakieś 80km do mojego gina (no ale on jest taki 😍😍😍🥰🥰🥰 że moge jechac w razie czego😂😂😂😁😁 ), a w piątek mam po drodze więc pasowało by to załatwić...Angi90 , Paucia, Domi94, Cukruś, Niezapominajka95, Niaha, eM 🌺, Aśka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki☺️
Moon, widzę, że Ci się spodobało złote jajo😅👌
Ja pierdziu, to Ty jeszcze dalej ode mnie jeździsz do lekarza 🫠 No zobacz ,czego to się nie robi 🤷🏼♀️
Trzymam 🤞 za Wasz 🔥🔥🔥 Niech Stary ma piękny Dzień Ojca!🙌
KarolinaAnastazja, moim zdaniem facetowi możesz dać 2x600 mg NAC, że tak powiem terapeutyczne przy staraniach ( z resztą ciągnę tu teorię lekarza męża Emki), ale sobie? Dziennie 600 mg i mega dawka 3-7dc 3x600 mg to jest max. A ten koleś na pewno mówił o kobietach?🤔
Emka, kochana życzę Ci wakacji marzeń 🌬️✊✨
I czekam na pocztówki!🙏😘
Aldona, cześć! Miło Cię widzieć na wątku czerwcowym ☺️ Muszę Ci powiedzieć, że znam taką kobitkę w realu z Twoją energią, no kropka w kropkę 😅👌 Trzymam kciuki za Twój obecny cykl, pięknie się tam dzieję z temperaturą ☺️🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 10:21
moonflower, Emka06, Aśka lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Cukruś wrote:Dziewczyny, które stymulują się CLO
Jak jeszcze nie wykupilyscie recept to lepiej wykupcie bo są straszne braki w hurtowniach. U mnie w mieście już niedostępne i co dzwonie po aptekach to 1 sztuka i to jeszcze odłożona dla kogoś.
Mi się udało całe szczęście w jednej aptece żeby mi odłożyli i odbiorę popołudniu.
Hejka, jak co to w internecie możesz zawsze znaleźć dostępność danego leku. Strony typu gdzie jest lek itd. -
Forum > Starając się ogólnie > WARSZAWA NFZ; PRZYDATNE ADRESY, SPECJALIŚCI – CZYLI CO GDZIE KIEDY W STOLICY?
> aldonaviktoria
...
jeżeli ten post to nie miejsce ta takie 👆🏻 wpisy [tam po raz kolejny pod moim postem/zapytaniem kompletnacisza🤫..] – proszę mnie poprawić;
jeżeli nie jest to jednak rażący błąd – to ośmielam się prosić o zaglądanie/wpisy na:
Forum > Starając się ogólnie > WARSZAWA NFZ; PRZYDATNE ADRESY, SPECJALIŚCI – CZYLI CO GDZIE KIEDY W STOLICY?
> aldonaviktoria
oraz o odpowiedź w temacie:
Forum > Aplikacja - interpretacja cykli wykresów > JAK TO SIĘ W KOŃCU BADA? > aldonaviktoria [➡ dotyczy badania twardości szyjki, a dokładnie: który odcinek poddajemy badaniu – trzonek <przy otworze>? środek długości szyjki? czy gdzie i jak?
z góry dziękuję za miłe przyjęcie🤗
jeżeli dotarłaś Moja Droga Staraczko/Mamo do końca tych wypocin – dziękuję Ci za poświęcony (mi) czas❣️
z góry BOG zapłać ➡ zwłaszcza, że wśród Was – Weteranek mogę uzyskać nieocenioną pomoc👍🏻
wiem, że użycie własnego 🧠 wskazane, ale jak mówi mądre stare przysłowie: "co dwie gł👀wy to nie jedna", heloł❕️ zwłaszcza, że raczkuję w tych tematach😵😶 i Wasza pomoc/podpowiedź może okazać się nieocenioną👍🏻😊
ściskam Was Kochane 🤗 czerwcowo i nie mogę się już doczekać ⏸️ – oby u jak największej liczby obecnych tu Wojowniczek/Staraczek, no i – daj BOŻE 🙏🏻 – u siebie 😶🌫️
p.s.
jeżeli to nie przesada z mojej strony – proszę o cokolwiek w temacie:
z szacunkiem
– al.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 11:25
🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️
👩🏼🦰moì 40 l ✅ owulacje, etc. wszystko si qu'a la font 😁
I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
II 🤰❤️ 17maj'05 Wiktoria 👧🏼
III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
IV 🤰✝️ Rita 👼 -
Angi90 wrote:Cześć dziewczynki☺️
Moon, widzę, że Ci się spodobało złote jajo😅👌
Ja pierdziu, to Ty jeszcze dalej ode mnie jeździsz do lekarza 🫠 No zobacz ,czego to się nie robi 🤷🏼♀️
Trzymam 🤞 za Wasz 🔥🔥🔥 Niech Stary ma piękny Dzień Ojca!🙌
KarolinaAnastazja, moim zdaniem facetowi możesz dać 2x600 mg NAC, że tak powiem terapeutyczne przy staraniach ( z resztą ciągnę tu teorię lekarza męża Emki), ale sobie? Dziennie 600 mg i mega dawka 3-7dc 3x600 mg to jest max. A ten koleś na pewno mówił o kobietach?🤔
Emka, kochana życzę Ci wakacji marzeń 🌬️✊✨
I czekam na pocztówki!🙏😘
Aldona, cześć! Miło Cię widzieć na wątku czerwcowym ☺️ Muszę Ci powiedzieć, że znam taką kobitkę w realu z Twoją energią, no kropka w kropkę 😅👌 Trzymam kciuki za Twój obecny cykl, pięknie się tam dzieję z temperaturą ☺️🤞Angi90 lubi tę wiadomość
-
aldonavictoria ❤️ cześć kochana, biję od Ciebie duże ciepło 🫶 bardzo Cię tulę za to ile przeszłaś 🫶 Nie wiem czy ja dałabym radę tak jak ty. Widać, że mimo że życie dało Ci mocne kopy w dupsko to jesteś bardzo silna i nie poddawaj się.
Rozgość się, miło nam będzie Cię gościć a kto wie kto wie może w tym miesiącu zobaczysz dwie kreseczki 🫶👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
mala_osska wrote:Hejka, jak co to w internecie możesz zawsze znaleźć dostępność danego leku. Strony typu gdzie jest lek itd.
Właśnie sprawdzałam, głównie tylko na tej stronie bazuje gdziepolek, ale jak dzwoniłam to niestety tylko się odbijalam bo albo nie ma albo odłożone dla kogoś👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Ja ostatnio Clo szukałam na stronach aptek, bo na stronie gdziepolek chyba nie są wszystkie apteki i też nie mają aktualnego stanu podanego.
edit: kupiłam w DOZ, ale był jeden na prawie całe śląskie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 10:55
👱♀️'94
MTHFR hetero
PAI homo
zespół antyfosfolipidowy - wykluczony
KIR AA, brak DS-ów
początek IO
Euthyrox 50
Metformina 1000
3cykle stymulowane ❌
👦'86
morfo 2% -> 4%
słaby czas upłynnienia
Starania
09.2021 - 9tc 💔
Starania rozpoczęte 03.2022
05.22-bc
10.22-bc
08.24 - start IVF -> z 9 zapłodnionych komórek mamy 4x❄
08.2024 - świeży transfer -> cb -
Hej dziewczyny 🙃 też mam wrażenie że coraz mniej nas 😊 ale to chyba dobrze, bo dużo zostaje zabrzuchowanych a tu coraz wiecej nowych duszyczek zaglada. Wiecie jak mi się ten cykl dłuży masakra 🤯 a dopiero 4dpo. Jednak wolę czekać na testowanko a nie na małpę 🙈. Wiecie co przenalizowałam sobie moją historię i wychodzi że w ciążę zachodziłam za każdym razem w 4 cyklu starań. Także jeszcze 2 cykle i powinno zaskoczyć 😁 taką mam nadziejęStarania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Bialeekk biedactwo trzymamy kciuki, zdrowia odpoczywaj :*Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
[...] jeżeli to nie miejsce ta takie wpisy [tam po raz kolejny pod moim postem/zapytaniem kompletna cisza🤫..] – proszę mnie poprawić;
jeżeli nie jest to jednak rażący błąd – to ośmielam się prosić o zaglądanie na:
> aldonaviktoria
oraz:
Forum > Aplikacja - interpretacja cykli wykresów > JAK TO SIĘ W KOŃCU BADA? > aldonaviktoria
[➡ dotyczy badania twardości szyjki, a dokładnie: który odcinek poddajemy badaniu – trzonek <przy otworze>? środek długości szyjki? czy gdzie i jak?
z góry BOG zapłać- zwłaszcza że wśród Was – Weteranek mogę uzyskać nieocenioną pomoc👍🏻
wiem że użycie własnego rozumku wskazane ale jak mówi mądre stare przysłowie ➡ co dwie gł👀wy to nie jedna, heloł❕️
🤗 ściskam 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 11:28
🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️
👩🏼🦰moì 40 l ✅ owulacje, etc. wszystko si qu'a la font 😁
I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
II 🤰❤️ 17maj'05 Wiktoria 👧🏼
III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
IV 🤰✝️ Rita 👼 -
Saya wrote:Witam w czerwcowym temacie. 😊
Wracam na forum po pewnym czasie, byłam w poniedziałek u nowego ginekologa, który ma o wiele lepszym podejściem niż mój poprzedni.. Po leczeniu candidy zainicjowanym przez poprzedniego, zrobił wymaz, tak więc czekam na wyniki, choć sam już powiedział, że po śluzie wygląda ok. Od nowego cyklu mam wziąć Aromek, oraz przed i po zrobić badania hormonalne... To będzie moja pierwsza stymulacja i trochę obawiam się, jak zareaguje mój organizm i co w ogóle z tego będzie.
badz co bądź, od wczoraj przyjmuje progesteron przez kolejne dni i czekam na okres, by móc zacząć nowy cykl. Kto wie, może na koniec czerwca będę testować, ale to się okaże dopiero po usg na które wybiorę się po Aromku 😊
Super, że postanowiłaś do nas dołączyć na wątku czerwcowym . Czy chciałabyś abym zapisała Ciebie jako wolny strzelec? -
Niaha wrote:Super, że postanowiłaś do nas dołączyć na wątku czerwcowym . Czy chciałabyś abym zapisała Ciebie jako wolny strzelec?
Niaha, moonflower lubią tę wiadomość
-
aldonaviktoria wrote:oh no tak – gdzież moje maniery..!
a tak na poważnie – wpisałam się na testowanie + rocznicę żeby może wreszcie coś poczuć(?)...
staramy się 🤔 noo, będzie szósty rok. mamy już bardzo mało czasu – w zasadzie to ja mam [patrz "o mnie"👇🏻] I choć wszyscy naokoło widzą roześmianą dziewczynę z mega energią (piszę dziewczynę a nie kobietę, bo kompletnie nie dociera do mnie ta 40tka – a może błąd w PESELu or samfink🤔?) ale w środku...w środku staczam wojnę, wygrywam i przegrywam bitwy
i choć czasem jest spokój to spokój w oku cyklonu
i choć poza mną nikt tego nie wie – ja wiem.
a z drugiej strony jesteście Wy – Staraczki/Mamy ze swoimi życiowymi problemami i radościami i niejednokrotnie podpatrując jakieś dialogi w postach przychodzi mi do głowy: "to takie proste?" na tym to polega - że raz się cieszysz raz wkurzysz i czasem opadną Ci ręce ale zawsze do przodu?
chyba właśnie teraz – pisząc tego posta – zdałam sobie sprawę z mieszkającego z tyłu mojej głowy strachu przed końcem czasu – końcem tego roku, kiedy to zamkną się mi drzwi do macierzyństwa.
i błagam – proszę nie odbierać powyższego tekstu że "mam najgorzej z Was wszystkich" etc., a raczej że "świetnie sobie radzicie" w totalnie różnych sytuacjach a skoro o nich piszecie to dajecie zgodę by z nich czerpać – i tu właśnie pojawiam się ja - "czerpak" [he he! aale się uśmiałam sama do siebie, bo to brzmi jak "tępak"🤭😆😅😂🤣]
jest to dla mnie niesamowite, że któraś z Was Kochane piszę coś tak se zwyczajnie – by się wygadać, pochwalić czy wyżalić, a gdzieś tak po drugiej stronie 🌐 siedzę taka ja, która czyta Was i chłonie, analizuje, i którą (mnie) na zupełnej nieświadomce niejeden Wasz wpis zmotywował/przekonał do wartości działania.
dlatego – kończąc już ten przedłużający się poemacik –niejako zapragnęłam stać się częścią tej Rodziny Staraczek (byłych i obecnych) zatem jestem.
i docenię każdy przejaw ludzkiego odruchu.
i cieszyć będą mnie każde Wasze sukcesy.
i w miare swych możliwości wesprę każdą z Was jeśli tylko taka będzie Wasza wola.
i uczciwie żywię nadzieję, że ten rok nadal może przynieść jeszcze wiele łez szczęścia i wygranych nie tylko bitew ale i całych wojen❕️❕️❕️
@Niaha ➡ oczywiście czytałam pierwszy post i ze swojej strony dziękuję Ci za pracę, którą włożyłaś w opisanie tak ważnych dla nas tu obecnych Przyszłych Mam – niech Cię Dobry BÓG słodkim macierzyństwem wynagrodzi🙏🏻 z te trudy i poświęcenie własnego czasu dla nas tu
ja w każdym bądź razie dziękuję 🫂 ❣️❣️❣️
Super, że postanowiłaś do nas dołączyć
Pierwszy post jest tworzony przez chyba 2 lata, co miesiąc aktualizowany o nowości i inne smaczki, więc absolutnie nie mogę przypisać sobie całej zasługi za stworzenie go. Podziękowania należą się Wszystkim nam -
Selina wrote:Napisali, że 3x dziennie 😜 i dopisali, że jedynie zioła na przeczyszczenie pić 1x dziennie, więc to chyba jest ważne
Aaa no to wtedy tak
Jak Ty ogarniesz to wstawanie rano na zaparzenie 😅 Ciekawa jestem czy można np. taki roztwór przygotować wieczorem, potem usunąć fusy i rano wypić chłodną 🤔 -
Cześć dziewczyny 😁
Wkoncu Was nadrobiłam 😁
Narazie nie zapisuje sie na testowanie bo to mój pierwszy cykl przerwy po stymulacji i moja owulacja i temp robia mnie w konia😂 Wczoraj byl niby piękny piczor ale bolą mnie strasznie 2 jajniki na zmianę więc nie wiem czego sie spodziewać 😂 w piątek mam wizytę u nowego lekarza, strasznie sie stresuje bo pierwszy raz ide do kogoś innego i to jeszcze do mężczyzny 😞 ale musze wkoncu cos zmienic bo moja lekarka jest już na emeryturze i mam wrażenie, że nie ma na mnie pomysłu. Prosze o kciuki w piątek i dam znać czy będę testowac w czerwcuNiaha, Aśka lubią tę wiadomość
👩💼 28 lat:
- Hashimoto ( Euthyrox 25)
- Choroba Von Willenbranda ( brak stałych leków)
- LH-3,94
-FSH- 4,77
-PROLAKTYNA - 23, 98
🧔34 lata
- zdrowy
- bardzo aktywny
6 cykli z CLO i Duphastonem nieudanych
7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca
8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja
9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
23.08 - wypadek rowerowy
4.09- II
11.09- pierwsze USG - 2 mm pęcherzyk ciążowy w macicy
12.09- beta 1819
14.09- beta 3460 - wzrost o 90,2%
02.10 - kolejna wizyta -
Dziewczyny to tak!
Mam jedno jajo według obliczeń 6.06 ovu
Ale nie nastawiam się na ten cykl, bo Mąż jedzie w delegację 04.06 i wraca 12.06 więc po wszystkim.
Nie wiem czy jest sens się nawet na testowanie zaposuwac. Chyba dam sobie spokój w tym msc 🙃 -
Co do NAC
Rozmawiałam teraz z gin i mówi, żeby brać 1x600 cały cykl
Także wycofuje to co czytałam u tego kotaNiaha, Selina lubią tę wiadomość