Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaucia wrote:Aaaaa mega Selinka uwielbiam kwiatki też mam w nich cały taras i już wyobrażam sobie Twój balkon i zapach 🌸🌷
U mnie mama jest kwiaciara ma ich pełno w domu i w ogrodzie 😁 ja lubię kwiaty, ale nie umiałam ich nigdy hodować, ale wzięłam się za to w tym roku 😅
Nakupilam begonii słonecznej, lawendy i dalie 😊 właśnie niedawno skończyłam przesadzać 😁 ale radość! ❤️ Do tego ogólnie cały balkon ogarnelismy ze sztucznym trawnikiem, matą wiklinową na balustradach, jeszcze będą mebelki i klimatyczne oświetlenie 🥰 Wcześniej dyndał sobie tylko hamak i było jakoś tak smutno, ale teraz widać, że już wiosna! A za chwilę lato 🌞Paucia, Niaha lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Kurcze, nie wiedziałam, że inseminacja jest taka droga, myślałam, że to max 700 zł.
Sama inseminacja tak, 1 100 zł, ale do tego trzeba doliczyć wizytę kwalifikującą, konieczne badania po obu stronach, w sensie dla kobiety i mężczyzny, monitoring, bo trzeba wiedzieć kiedy to nasienie "podać"... No i tak się zbiera... -
Karina wrote:Kobietki mam bardzo ważne pytanie. Od 3 tygodni biorę glucophage XR 750 jedną tabletkę wieczorem i od tego czasu mam straszne biegunki. Męczy mnie tak mocno aż boję się odwodnienia. Od czwartku włączam drugą tabletkę rano i boję się, że wtedy wypluje wszystkie wnętrzności.
Czy jest tutaj kobietka, która na początku odczuwała takie same dolegliwości i jest w stanie mi określić kiedy mniej więcej ten efekt mija?
Ps. Ginekolog ostrzegała, że efekt taki może być parę tygodni ale ile można jeszcze znieść 🙃
Ja tak miałam z metforminą tylko innej firmy. Biegunka trwała tydzień, ale też dr powiedziała, że najpierw organizm trzeba na to przygotować.
Przez pierwsze 3 dni brałam 2 razy po pół tabletki, czyli (250+250). Póżniej rano pół tabletki, a wieczorem cała (250+500) . Po kolejnych 3 dniach 2 razy po całej. Aż ostatecznie 3 razy po całej (3*500).
Po tygodniu biegunki zniknęły, przestałam mieć apetyt na wszystko i w sumie teraz jest spoko.
A i miałam takie zalecenie, że gdyby zwiększenie dawki jakoś bardzo negatywnie wpłynęłoby na organizm, to jeszcze przez kolejne 2/3 dni mam brać tą niższą.Karina lubi tę wiadomość
-
Miminka, trzymam mocno kciuki za Twoją Mamę❤️Wiem przez co przechodzisz i wiem jaki to jest stres dla całej rodziny
Te guzy nie muszą oznaczać nic złego. Moja Mama również miała sporego guza na jajniku. Okazało się, ze to duża zasuszona torbiel.
Niestety straciliśmy ją przez coś innego ale guz na jajniku był całkowicie nieszkodliwy.Miminka lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Ja też nie byłam świadoma, że inseminacja tyle kosztuje 🫣 Na pewno ją rozważymy, ale koszta przerażają. Żeby jeszcze któraś metoda dawała pewność, że się uda..
Rozala, ale pyszności 😋😋
Podczytuję Was, ale nawet nie mam kiedy się odezwać. Ostatnie dni mam takie zabiegane, że nawet nie ogarniam ile jestem dpo. Zamiast cieszyć się zbliżającym się wyjazdem, męczę się z katarem od kilku dni, a dziś doszedł ból gardła. Mam aż jeden dzień, żeby się wykurować 🥲Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Cukruś wrote:mala_osska jak po wizycie?
Miło, że pytasz 🙂
Miałam złe przeczucia, które się potwierdziły. Dziś 11dc i największy pęcherzyk ma 11mm, więc nic z tego nie będzie w tym cyklu 😔 mimo wszystko będę jeszcze robić owulaki i jak będzie pik to potem zbadam proga.
Dostałam skierowanie na HSG, no i do tego koniecznie badanie nasienia. Jak po HSG się nie uda to zostaje inseminacja...
Cytologia i HPV wynik za 3 tygodnie. Mam nadzieję, że będzie dobrze chociaż tutaj..
Do tego moja gin zobaczyła ogniska endometriozy.. nie miałam z tym nigdy do czynienia i nie mam pojęcia, jak to się leczy... -
Niaha wrote:Ja tak miałam z metforminą tylko innej firmy. Biegunka trwała tydzień, ale też dr powiedziała, że najpierw organizm trzeba na to przygotować.
Przez pierwsze 3 dni brałam 2 razy po pół tabletki, czyli (250+250). Póżniej rano pół tabletki, a wieczorem cała (250+500) . Po kolejnych 3 dniach 2 razy po całej. Aż ostatecznie 3 razy po całej (3*500).
Po tygodniu biegunki zniknęły, przestałam mieć apetyt na wszystko i w sumie teraz jest spoko.
A i miałam takie zalecenie, że gdyby zwiększenie dawki jakoś bardzo negatywnie wpłynęłoby na organizm, to jeszcze przez kolejne 2/3 dni mam brać tą niższą.
Dziękuję, że odpisałaś. Czyli jak zwykle to ja za mocno zaatakowałam organizm. Ona mówiła, że jak biegunka wystąpi to zacząć od połowy tabletki ale nie miałam już na to siły i wierzyłam że będzie inaczej. Teraz to masz babo placek 😅
Mam nadzieję że to minie i nie zrobiłam sobie krzywdy. Co prawda nie pochłaniam jedzenia jak wariat. Ruszyłam też znowu tyłek wierząc, że nie będę już musiała się tak katować liczeniem kalorii by schudnąć. Ale słodkie... Słodkie to życie. Jem mniej ale mimo to kocham miłością tragiczną. Może po zwiększeniu dawki w kolejnym etapie ta miłość się zakończy. Prawda? Czy nie mam się co łudzić 😂
-
Emka06 wrote:Ja też nie byłam świadoma, że inseminacja tyle kosztuje 🫣 Na pewno ją rozważymy, ale koszta przerażają. Żeby jeszcze któraś metoda dawała pewność, że się uda..
Rozala, ale pyszności 😋😋
Podczytuję Was, ale nawet nie mam kiedy się odezwać. Ostatnie dni mam takie zabiegane, że nawet nie ogarniam ile jestem dpo. Zamiast cieszyć się zbliżającym się wyjazdem, męczę się z katarem od kilku dni, a dziś doszedł ból gardła. Mam aż jeden dzień, żeby się wykurować 🥲
A no, nie dość, że drogo to i z tego co kojarzę to szanse na zapłodnienie to tylko 20%
Kochana po Twoim wykresie (z datą wystąpienie śluzu rozciągliwego) 10dpo wypada 1.06. Może chciałabyś otworzyć ten miesiąc testem? -
nick nieaktualny
-
Miminka wrote:Dziewczyny, mogę się pożalić troszkę? 😔
Jutro moja Mamcia idzie do szpitala na operację usunięcia jajników, ma dwie duże torbiele na kazdym... ma też dwukrotnie podwyższony ca 125 (marker nowotworowy na raka jajnika)
Czytałam, że nawet przy endometriozie, którą z resztą ma bardzo silną, może ten wynik być podwyższony. Nie wiem ile w tym prawdy, ale staram się w to wierzyć i być dobrej myśli. Jestem przy niej, ale widzę, że też jest pozamiatana psychicznie, jest jeszcze taka młodą, pełną życia kobietką 🥺
Strasznie się boję... chciałabym Was prosić, żebyście trzymały kciuki za moja Mamę ❤️ i pomodliły się za Nią 🥺
Trzymam mocno kciuki.🤞🤞🤞🤞
Jestem z Wami myślami. Daj jutro znać, jak już będzie coś wiadomo. 🫂 -
mala_osska wrote:Miło, że pytasz 🙂
Miałam złe przeczucia, które się potwierdziły. Dziś 11dc i największy pęcherzyk ma 11mm, więc nic z tego nie będzie w tym cyklu 😔 mimo wszystko będę jeszcze robić owulaki i jak będzie pik to potem zbadam proga.
Dostałam skierowanie na HSG, no i do tego koniecznie badanie nasienia. Jak po HSG się nie uda to zostaje inseminacja...
Cytologia i HPV wynik za 3 tygodnie. Mam nadzieję, że będzie dobrze chociaż tutaj..
Do tego moja gin zobaczyła ogniska endometriozy.. nie miałam z tym nigdy do czynienia i nie mam pojęcia, jak to się leczy...
Ooo, ta sama wielkość pęcherzyka co u Bezimienna. Tak jak jej wyliczałam, owulka może być między niedzielą a środą przy założeniu, że pęcherzyk rośnie 2mm na dobę.
Trzymam kciuki
A coś proponowała na te ogniska? -
Cześć dziewczyny ✋ jestem tu nowa ,nie ukrywam,że podczytuje te forum od jakiegoś czasu i chciałam w tym miesiącu do Was dołączyć 🙂 kilka słów o mnie, oboje z mężem jesteśmy po 30 i staramy się o pierwsze dziecko. W czerwcu tamtego roku po 7 latach odstawiłam tabletki i zaczęliśmy nasze starania,póki co bez żadnych efektów...oczywiście na początku myślałam ,że cyk i od razu będzie ciąża a się okazuje,że to nie takie proste🙄..odwiedziłam już kilka gin pozornie badania i wyniki są ok, owulację są a ciąży brak... Wyniki męża są ok więc próbujemy. Po ostatniej wizycie moja gin wprowadziła mi dhea 25mg, olej z wiesiołka do owulacji,dostinex pół tabletki na prolaktynę bo ostatnio była ciut poza normą i po owu duphaston ktory będę brała pierwszy raz.Generalnie powiedziała ,że chce mi to wszystko podkręcić na maxa. Na testowanie się nie zapisuje będę wolnym strzelcem🙂
Niaha, alauda lubią tę wiadomość
-
Karina wrote:Dziękuję, że odpisałaś. Czyli jak zwykle to ja za mocno zaatakowałam organizm. Ona mówiła, że jak biegunka wystąpi to zacząć od połowy tabletki ale nie miałam już na to siły i wierzyłam że będzie inaczej. Teraz to masz babo placek 😅
Mam nadzieję że to minie i nie zrobiłam sobie krzywdy. Co prawda nie pochłaniam jedzenia jak wariat. Ruszyłam też znowu tyłek wierząc, że nie będę już musiała się tak katować liczeniem kalorii by schudnąć. Ale słodkie... Słodkie to życie. Jem mniej ale mimo to kocham miłością tragiczną. Może po zwiększeniu dawki w kolejnym etapie ta miłość się zakończy. Prawda? Czy nie mam się co łudzić 😂
Ciężko powiedzieć Mi na zwiększony apetyt jeszcze pomogło picie fertistim 2 razy dziennie. Inozytol w fertistim miał hamować apetyt na słodkie i u mnie się to sprawdziło.
Co do metforminy, to może zamiast włączyć całą tabletkę to włącz pół i zaobserwuj jak reagujesz?Karina lubi tę wiadomość
-
Do tego moja gin zobaczyła ogniska endometriozy.. nie miałam z tym nigdy do czynienia i nie mam pojęcia, jak to się leczy...Niaha lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Niech to będzie 1 dzień Twojej ciąży
Zapisać Ciebie na testowanie? Czy chcesz poczekać do owulacji?
Kochana jeszcze się nie zapisuje, poczekam na owulacje 😄Niaha lubi tę wiadomość
starania od 2020r.
01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
07.2024 r. Kriobank II procedura
❄️❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
5 dpt ⏸️
7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
9 dpt BHCG 176 mlu/ml
11 dpt BHCG 381 mlu/ml
13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
15 dpt BHCG 1834 mlu/ml
17 dpt GS 7 mm z YS i krwiak 14x7 mm😬
18 dpt BHCG 4443 mlu/ml
24 dpt BHCG 22486,00 mlu/ml -
Zytta wrote:Cześć dziewczyny ✋ jestem tu nowa ,nie ukrywam,że podczytuje te forum od jakiegoś czasu i chciałam w tym miesiącu do Was dołączyć 🙂 kilka słów o mnie, oboje z mężem jesteśmy po 30 i staramy się o pierwsze dziecko. W czerwcu tamtego roku po 7 latach odstawiłam tabletki i zaczęliśmy nasze starania,póki co bez żadnych efektów...oczywiście na początku myślałam ,że cyk i od razu będzie ciąża a się okazuje,że to nie takie proste🙄..odwiedziłam już kilka gin pozornie badania i wyniki są ok, owulację są a ciąży brak... Wyniki męża są ok więc próbujemy. Po ostatniej wizycie moja gin wprowadziła mi dhea 25mg, olej z wiesiołka do owulacji,dostinex pół tabletki na prolaktynę bo ostatnio była ciut poza normą i po owu duphaston ktory będę brała pierwszy raz.Generalnie powiedziała ,że chce mi to wszystko podkręcić na maxa. Na testowanie się nie zapisuje będę wolnym strzelcem🙂
Cześć Zytta Już Ciebie wpisuję 👍 Cieszę się, że postanowiłaś do nas dołączyć
Przy włączeniu progesteronu pamiętaj, żeby być na 100% pewna, że jest już po owulacji, bo zbyt wczesne zażycie je może wstrzymać owulkę.Zytta lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Ciężko powiedzieć Mi na zwiększony apetyt jeszcze pomogło picie fertistim 2 razy dziennie. Inozytol w fertistim miał hamować apetyt na słodkie i u mnie się to sprawdziło.
Co do metforminy, to może zamiast włączyć całą tabletkę to włącz pół i zaobserwuj jak reagujesz?Niaha lubi tę wiadomość
-
Czy tylko ja mam wrażenie, że coraz mniej Nas? 🥹🤔👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Do tego moja gin zobaczyła ogniska endometriozy.. nie miałam z tym nigdy do czynienia i nie mam pojęcia, jak to się leczy...
Z endometriozs niestety nie pomogę mogę jedynie przytulić bardzo bardzo mocno 🫂🫂 dziewczyny pewnie będą służyć odpowiedziami na pytania.
Może jeszcze pęcherzyk urośnie. Ja tam bym nie skreślała jeszcze cyklu tylko tak jak mówisz a raczej piszesz rob owulaki i jak będzie pik to idź później na proga.
Będzie dobrze, zobaczysz ❤️🫶 jeszcze nas zaskoczyć ten Twoj pecherzyczek ❤️👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
O kurcze! Bezimienna, Niaha może faktycznie macie rację 😃 czyli jednak nadzieja jest!!
Najciekawsze jest to, że pęcherzyk jest z prawego jajnika, a przez ostatni rok były tylko z lewego i tylko przez stymulację. Tak obstawiałam, że ten lewy jajnik może być niedrożny i może z tego drugiego coś by wyszło, ale przez 15 cykli albo nie było owulacji albo była tylko z lewego..
Co do endometriozy to oczywiście wypadło mi z głowy(chyba od nadmiaru informacji), żeby zapytać co dalej ...