Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezimienna wrote:Ja nadal zakładam, że te parę miesięcy moze być dziwny cykl po poronieniu.
Ja miałam taką historię, że na mnie nawet tabletki poronne nie działały, organizm bardzo mocno nie chciał wypuścić tej ciąży. Nie obyło się bez zabiegu łyżeczkowania. Nie miałam totalnie żadnych znaków, że ciąża się zatrzymała. A po indukcji tabletek nawet nie miałam za mocnych skurczy.💩
Spróbuję znaleźć w tym dramacie jakieś plusy, ładne endometrium, niestety nie pamiętam jaka grubość, no i jest nieśmiały pęcherzyk. Najbardziej mnie przeraziła ta diagnoza leczenie niepłodności. I chyba to najbardziej zabolało. 😓
Kij, trochę postękałam, ale widzę, że ważne jest to, że jest pęcherzyk. A że późno? Lepiej późno niż wcale. Największy dramat byłby, gdyby nie było żadnego. 🐸 A widzę, że dziewczyny nawet z 9mm mają owu. 😎
Trzymam kciuki i dawaj znać po kolejnych wizytach. -
Skatusia🥰 wrote:Cześć dziewczynki 🥰 mam nadzieję, że czerwiec będzie dla nas wszystkich szczęśliwym miesiącem... 🥰
Może napiszę coś o sobie, ponieważ jestem tutaj nowa 😍 Od października jestem szczęśliwą mężatką 👰 W styczniu za pierwszym razem udało mi się zajść w ciążę, ale niestety to szczęście nie trwało długo, ponieważ w marcu okazało się że mam puste jajo płodowe 🥺 miałam niestety zabieg łyżeczkowania... Strasznie to przeżyłam... 🥺 Od tego czasu zrobiłam sobie różne badania i zmieniłam lekarza... W badaniach wyszła mi mutacja Mthfr i Pai, co oznacza że muszę przyjmować metylowane witaminy, Acard, a od pozytywnego testu heparynę 😊 Od tego cyklu już staramy się ponownie i mam nadzieję że teraz się uda 😍♥️ czego nam wszystkim życzę, żeby ten czerwiec był szczęśliwy i udany 😍♥️🥰
Witaj kochana, przykro mi, że miałaś takie przeżycia. Kiedy zapisać Ciebie na testowanie?Skatusia🥰 lubi tę wiadomość
-
Właśnie przyszła @ a wiec wątek majowy opuściłam i przychodzę tu do Was Kochane z dobrym nastawieniem, ze czerwiec będzie mój ❤️
Angi90 , Miminka, Wioleta91, Cukruś, KarolinaAnastazja, Selina lubią tę wiadomość
starania od 2020r.
01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
07.2024 r. Kriobank II procedura
❄️❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
5 dpt ⏸️
7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
9 dpt BHCG 176 mlu/ml
11 dpt BHCG 381 mlu/ml
13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
15 dpt BHCG 1834 mlu/ml
17 dpt GS 7 mm z YS i krwiak 14x7 mm😬
18 dpt BHCG 4443 mlu/ml
24 dpt BHCG 22486,00 mlu/ml -
Niaha wrote:Oby to była jakaś drobnostka, ale pewnie dostaniesz skierowanie na USG 🤔
Wydaje mi się, że to jakieś wirusowe, chociaż strasznie dziwny ten ból brzucha 😞👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialeekk, przykro mi , że tak cierpisz kochana 😔Mam nadzieję, że to nic groźnego ✊ Przytulam Cię 🫂❤️👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
eRKow. wrote:Spokojnie czekaj, u mnie jak podwjrzysz wykres i notatki, to zobaczysz że owu dopiero 20dc! A normalnie też miałam wcześniej, około 12-15. A wiesz, że u mnie też świeżo po stracie. Myślę że Twój pęcherzyk będzie sobie rósł. Moja gin też chciała sprawdzić czy w ogóle pęknie, tym bardziej że w cyklu z ciążą był też jeden przerośnięty, niepekniety...
Trzymam kciuki i dawaj znać po kolejnych wizytach.
Zobaczymy co powie inny lekarz w sobotę i jak to będzie wyglądało. -
Bezdzietna wrote:Właśnie przyszła @ a wiec wątek majowy opuściłam i przychodzę tu do Was Kochane z dobrym nastawieniem, ze czerwiec będzie mój ❤️
Niech to będzie 1 dzień Twojej ciąży
Zapisać Ciebie na testowanie? Czy chcesz poczekać do owulacji?Wojowniczka 💪🏻 lubi tę wiadomość
-
Jezu dziewczyny, ale wy produkujecie haha a jeszcze czerwiec się nie zaczął 🤣🤣🤣❤️
KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Dziewczyny, mogę się pożalić troszkę? 😔
Jutro moja Mamcia idzie do szpitala na operację usunięcia jajników, ma dwie duże torbiele na kazdym... ma też dwukrotnie podwyższony ca 125 (marker nowotworowy na raka jajnika)
Czytałam, że nawet przy endometriozie, którą z resztą ma bardzo silną, może ten wynik być podwyższony. Nie wiem ile w tym prawdy, ale staram się w to wierzyć i być dobrej myśli. Jestem przy niej, ale widzę, że też jest pozamiatana psychicznie, jest jeszcze taka młodą, pełną życia kobietką 🥺
Strasznie się boję... chciałabym Was prosić, żebyście trzymały kciuki za moja Mamę ❤️ i pomodliły się za Nią 🥺
moonflower, Selina, Claire, Aśka, gattina lubią tę wiadomość
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Miminka wrote:Dziewczyny, mogę się pożalić troszkę? 😔
Jutro moja Mamcia idzie do szpitala na operację usunięcia jajników, ma dwie duże torbiele na kazdym... ma też dwukrotnie podwyższony ca 125 (marker nowotworowy na raka jajnika)
Czytałam, że nawet przy endometriozie, którą z resztą ma bardzo silną, może ten wynik być podwyższony. Nie wiem ile w tym prawdy, ale staram się w to wierzyć i być dobrej myśli. Jestem przy niej, ale widzę, że też jest pozamiatana psychicznie, jest jeszcze taka młodą, pełną życia kobietką 🥺
Strasznie się boję... chciałabym Was prosić, żebyście trzymały kciuki za moja Mamę ❤️ i pomodliły się za Nią 🥺 -
Strasznie się boję... chciałabym Was prosić, żebyście trzymały kciuki za moja Mamę ❤️ i pomodliły się za Nią 🥺
Mocno trzymam kciuki 🤞🏻❤️ -
Witajcie skarbenki
Chciałam sprawdzić jak rozpoczyna się czerwiec który właściwie jeszcze się nie zaczął a tu już taka produkcja ze nie ma szans żebym nadrobiła
Trzymam
Za Was wszystkie kciuki 🍀🤞🦠🦠🦠
Oby było tu jeszcze więcej szczęścia i radości niż w Maju 🥰KamiKami90, Niaha, Dara, Ancalime, Aśka lubią tę wiadomość
-
No i po moim dobrym nastawieniu i postanowieniu, że dzisiaj będę Was tylko motywować. 🤦
Najpierw podliczyłam koszty inseminacji. I niech nikt mi nie mówi, że ten kraj jest nastawiony prorodzinnie.
A później przyjechała nastoletnia córka mojego Męża. Tak jestem zorana psychicznie, że sobie nie wyobrażacie. Nie wiem, czy się wkurzać czy płakać z bezsilności. -
Wierzę, że wszystko dobrze się skończy a mama bardzo szybko dojdzie do siebie i odczuje ulgę. Niech czuje wsparcie płynące od nas wszystkich.
Jest przykładem kobiety odpowiedzialnej o swoje zdrowie, oby więcej było takich kobiet jak my... świadomych 😊
-
Niaha wrote:Witaj kochana, przykro mi, że miałaś takie przeżycia. Kiedy zapisać Ciebie na testowanie?
Niaha lubi tę wiadomość
-
Kobietki mam bardzo ważne pytanie. Od 3 tygodni biorę glucophage XR 750 jedną tabletkę wieczorem i od tego czasu mam straszne biegunki. Męczy mnie tak mocno aż boję się odwodnienia. Od czwartku włączam drugą tabletkę rano i boję się, że wtedy wypluje wszystkie wnętrzności.
Czy jest tutaj kobietka, która na początku odczuwała takie same dolegliwości i jest w stanie mi określić kiedy mniej więcej ten efekt mija?
Ps. Ginekolog ostrzegała, że efekt taki może być parę tygodni ale ile można jeszcze znieść 🙃 -
Bezimienna wrote:To zacznę suplementację od dziś. Jak ma nic z tego nie być, to tak czy siak nie zaszkodzi. 💩 Pójdę koło 28dc na badania na proga. Zobaczymy co wyjdzie.
-
Pomodlę się ♡
Poczytaj w internecie, ostatnio rzuciło mi się w oczy, że endometrioza bierze się z pasozytow...niby można wyleczyć bez problemu.. cis mi tak switło 🤔🤔 -
KarolinaAnastazja wrote:Bezimienna mi też mówili, że wszystko ok...jak u ciebie a też bezowulacyjne...skończyło się na lameccie 2cs...a teraz właśnie wprowadze NAC, zobaczę czy coś pomoże:)
No nic, daje sobie czas do końca sierpnia na naturalne starania. A wewnętrznie czuje, że ta owu będzie 20-22 dc. 🫠 Nie wierzę, żeby z tego pęcherzyka miałoby nic nie urosnąć 😂.
Zapytałam się o dodatkowe suple, to powiedziała, że ovarin starczy. O NAC nie było nawet mowy. Dla mnie potem z cyklu stymulowanego jest prosta droga do inseminacji... -
Zosis wrote:No i po moim dobrym nastawieniu i postanowieniu, że dzisiaj będę Was tylko motywować. 🤦
Najpierw podliczyłam koszty inseminacji. I niech nikt mi nie mówi, że ten kraj jest nastawiony prorodzinnie.
A później przyjechała nastoletnia córka mojego Męża. Tak jestem zorana psychicznie, że sobie nie wyobrażacie. Nie wiem, czy się wkurzać czy płakać z bezsilności.
Zosis ile naloczylas za IUI? Ja się boję zasiąść i to przeliczyć 🙈