Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Mi gin mówi, że mogę się nie doczekać tej owulacji. 🫨 Ale mam wrażenie, że ona chciałaby bardzo szybko wprowadzić farmakologię.
    No nic, daje sobie czas do końca sierpnia na naturalne starania. A wewnętrznie czuje, że ta owu będzie 20-22 dc. 🫠 Nie wierzę, żeby z tego pęcherzyka miałoby nic nie urosnąć 😂.
    Zapytałam się o dodatkowe suple, to powiedziała, że ovarin starczy. O NAC nie było nawet mowy. Dla mnie potem z cyklu stymulowanego jest prosta droga do inseminacji...

Książkowo owulacje nigdy nie miałam. Właśnie czasami 21/22 nawet 24dc!
    Ale były naturalne. Moje.
    Pozniej wypadł 1 cykl beż owu to otrzymałam stymulacje
    Idę początkiem czerwca do lekarza od IUI zobaczymy co powie :)

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Pomodlę się ♡
    Poczytaj w internecie, ostatnio rzuciło mi się w oczy, że endometrioza bierze się z pasozytow...niby można wyleczyć bez problemu.. cis mi tak switło 🤔🤔

Z endomendą Mama się męczy całe życie praktycznie, także to się nie stało tak nagle... prababcia miała, babcia i mama mają 🫣 ja za to zupełnie w drugą stronę 🤷‍♀️

Już chyba nawet nie chcę nic czytać bo tylko się gorzej nakręcam :( oby to nie było to najgorsze...

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Zosis ile naloczylas za IUI? Ja się boję zasiąść i to przeliczyć 🙈

Koszt pierwszej procedury wraz z badaniami 3 100 zł, o ile nie wyjdą jakieś dodatkowe rzeczy do zbadania przy kwalifikacji. Nie liczyłam cytologii, bo liczę, że uda mi się na NFZ... Także ten... I teraz jeszcze myślę, że chyba nie policzyłam badania czystości, bo chyba też jest potrzebne to kolejne 50 zł.

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Dziewczyny, mogę się pożalić troszkę? 😔

Jutro moja Mamcia idzie do szpitala na operację usunięcia jajników, ma dwie duże torbiele na kazdym... ma też dwukrotnie podwyższony ca 125 (marker nowotworowy na raka jajnika) :(
    Czytałam, że nawet przy endometriozie, którą z resztą ma bardzo silną, może ten wynik być podwyższony. Nie wiem ile w tym prawdy, ale staram się w to wierzyć i być dobrej myśli. Jestem przy niej, ale widzę, że też jest pozamiatana psychicznie, jest jeszcze taka młodą, pełną życia kobietką 🥺

Strasznie się boję... chciałabym Was prosić, żebyście trzymały kciuki za moja Mamę ❤️ i pomodliły się za Nią 🥺

Hej. Moja mama miała usuwaną całą macicę, ponieważ miała guza na jajniku (torbiel a w torbieli był guz). Leczyli ja na raka jajnika. Jeśli będą robić twojej mamie prześwietlenie płuc, albo już jej robili to sprawdźcie dokładnie wyniki RTG. U mojej mamy pierwotnym guzem był guz na płucach, którego wcześniej nie wykryli.. Być może, gdyby miała wdrożone inne leczenie to by żyła...

Będę trzymać kciuki, życzę Wam dużo siły i wytrwałości..
    A jeśli będziesz czegoś potrzebować to służę pomocą❤️

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Książkowo owulacje nigdy nie miałam. Właśnie czasami 21/22 nawet 24dc!
    Ale były naturalne. Moje.
    Pozniej wypadł 1 cykl beż owu to otrzymałam stymulacje
    Idę początkiem czerwca do lekarza od IUI zobaczymy co powie :)
    Czyli najlepiej czekać z owulka, i ❤️ co drugi dzień. 😃 Dobra, przeczytałam jeszcze dużo wątków. Widzę, że dziewczyny po poronieniu miały dużo różnych przebojów. Też sobie tłumacze, że jednak kobiety po porodzie też dochodzą do równowagi hormonalnej nie w miesiąc, a dłużej. Po poronieniu też potrzeba czasu. Niekoniecznie długo, ale jednak trzeba sobie dać czas na stabilizację.
    Wniosek, najważniejsze, że jest pęcherzyk dominujący.

• moonflower Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:

Jutro moja Mamcia idzie do szpitala na operację usunięcia jajników, ma dwie duże torbiele na kazdym... ma też dwukrotnie podwyższony ca 125 (marker nowotworowy na raka jajnika) :(
    Czytałam, że nawet przy endometriozie, którą z resztą ma bardzo silną, może ten wynik być podwyższony. Nie wiem ile w tym prawdy, ale staram się w to wierzyć i być dobrej myśli. Jestem przy niej, ale widzę, że też jest pozamiatana psychicznie, jest jeszcze taka młodą, pełną życia kobietką 🥺

Strasznie się boję... chciałabym Was prosić, żebyście trzymały kciuki za moja Mamę ❤️ i pomodliły się za Nią 🥺
    Przepraszam niechcący polubiłam!! Ja za Twoją mamę dziś się pomodlę, będzie dobrze 😘❤️

Miminka lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Wioleta91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki !
    Ja tylko chciałam poinformować że ja już pomału rozkładam namioty pod Waszymi kibelkami 🤞😎

Przyjemnego wieczoru ❤️

Hope..., Niaha lubią tę wiadomość

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_osska wrote:
    Hej. Moja mama miała usuwaną całą macicę, ponieważ miała guza na jajniku (torbiel a w torbieli był guz). Leczyli ja na raka jajnika. Jeśli będą robić twojej mamie prześwietlenie płuc, albo już jej robili to sprawdźcie dokładnie wyniki RTG. U mojej mamy pierwotnym guzem był guz na płucach, którego wcześniej nie wykryli.. Być może, gdyby miała wdrożone inne leczenie to by żyła...

Będę trzymać kciuki, życzę Wam dużo siły i wytrwałości..
    A jeśli będziesz czegoś potrzebować to służę pomocą❤️

Masz racje, czesto to wychodzi z czego innego :( Bardzo mi przykro z powodu Twojej Mamy 🫂😘

Na szczescie ma już ma porobione tomografie, prześwietlenia, przebadana od stóp do głów... a że sama jest lekarzem to tez troche inaczej na to wszystko patrzy... na szczęście tam coś się dzieje, ale co to dopiero dowiemy się po operacji 😔

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, idę jutro do alab na proga, wcześniej nie robiłam takich badań w labach prywatnych i nie wiem czego się spodziewać. Z Waszego doświadczenia zazwyczaj bywają tam kolejki czy szybko idzie?

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Z endomendą Mama się męczy całe życie praktycznie, także to się nie stało tak nagle... prababcia miała, babcia i mama mają 🫣 ja za to zupełnie w drugą stronę 🤷‍♀️

Już chyba nawet nie chcę nic czytać bo tylko się gorzej nakręcam :( oby to nie było to najgorsze...

U mnie tak samo
    Babcia mama obie miały z tym ze moja mama po urodzeniu nas jak zaczęły się problemy usunęli jej macice a zostawili przydatki .. po co ?
    Po latach usunęli jeden jajnik a drugi zostawili .. po co? Zeby za chwile otwierać ja znów 🤯
    Ale jak już wyczyścili to lata był spokojnpozniwj były problemy z i nimi nowotworami i nieststy się nie udało
    Babcia niestety za późno się zorientowała ze coś jest nie tak .. nie była zbyt chętna do wizyt i bardzo szybko zmarła
    Obie miały 55 i 54 lata :(

A za Twoja mamusie się pomodlę
    Życzę siły wytrwałości i dobrych wieści !

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊 widzę, że się urlopujecie albo ciężko pracujecie 🙃 ja narazie po tej pracującej stronie barykady, oświata w czerwcu zapitala ostro 😅 już 🤮 tymi papierami😵‍💫 fotka mojej kolacyjki, dzisiaj zdrowo, jutro pizza z mamą 😍
    IMG-8854.jpg

Wioleta91, Emka06, mala_osska, Niaha, Selina, Eniana, Aśka, Skatusia🥰 lubią tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Masz racje, czesto to wychodzi z czego innego :( Bardzo mi przykro z powodu Twojej Mamy 🫂😘

Na szczescie ma już ma porobione tomografie, prześwietlenia, przebadana od stóp do głów... a że sama jest lekarzem to tez troche inaczej na to wszystko patrzy... na szczęście tam coś się dzieje, ale co to dopiero dowiemy się po operacji 😔

Bardzo się cieszę. Trzymam kciuki żeby wszystko poszło zgodnie z planem i żeby ten marker był z powodu endometriozy. Powodzenia ♥️

Miminka lubi tę wiadomość

• Cukruś Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 wrote:
    Hej kobietki !
    Ja tylko chciałam poinformować że ja już pomału rozkładam namioty pod Waszymi kibelkami 🤞😎

Przyjemnego wieczoru ❤️

A ja kiedy mogę pod Twoim rozłożyć? 🫣🫣😁😁

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    U mnie tak samo
    Babcia mama obie miały z tym ze moja mama po urodzeniu nas jak zaczęły się problemy usunęli jej macice a zostawili przydatki .. po co ?
    Po latach usunęli jeden jajnik a drugi zostawili .. po co? Zeby za chwile otwierać ja znów 🤯
    Ale jak już wyczyścili to lata był spokojnpozniwj były problemy z i nimi nowotworami i nieststy się nie udało
    Babcia niestety za późno się zorientowała ze coś jest nie tak .. nie była zbyt chętna do wizyt i bardzo szybko zmarła
    Obie miały 55 i 54 lata :(

A za Twoja mamusie się pomodlę
    Życzę siły wytrwałości i dobrych wieści !

Przykro mi😞 moja mama miała 51 lat.

• Cukruś Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_osska jak po wizycie?

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:

Oczywiście będę trzymała kciuki <3 Trzymaj się 🍀🍀🍀
    Musi być wszystko dobrze 🤞🤞

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Dziewczyny, idę jutro do alab na proga, wcześniej nie robiłam takich badań w labach prywatnych i nie wiem czego się spodziewać. Z Waszego doświadczenia zazwyczaj bywają tam kolejki czy szybko idzie?

U mnie są 2 laboratoria i jak idę rano to jest pełno ludzi a jak idę około 10 godziny to praktycznie nikogo nie ma i tak jest w tych obydwóch Lab.

• Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    A ja kiedy mogę pod Twoim rozłożyć? 🫣🫣😁😁
    Oo to masz jeszcze sporo czasu xD
    Wstępnie 24go ale wiadomo że zatestuje szybciej 🙈

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    No i po moim dobrym nastawieniu i postanowieniu, że dzisiaj będę Was tylko motywować. 🤦

Najpierw podliczyłam koszty inseminacji. I niech nikt mi nie mówi, że ten kraj jest nastawiony prorodzinnie.

A później przyjechała nastoletnia córka mojego Męża. Tak jestem zorana psychicznie, że sobie nie wyobrażacie. Nie wiem, czy się wkurzać czy płakać z bezsilności.

Kurcze, nie wiedziałam, że inseminacja jest taka droga, myślałam, że to max 700 zł.

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nie nadrobię wszystkiego, wróciłam z pracy,nasmażyłam naleśników bo to miękkie a tylko miękkie rzeczy jestem dziś w stanie jeść po wizycie ortodontycznej 🙈 boli każdy ząb, a już myślałam że się uspokoiły, ale z drugiej strony to dobrze,dzieje się 😅

Przytulam te z Was,które miały gorszy dzień, jutro będzie lepiej ❤️

A co do akceptacji siebie i kompleksów... miałam jeden największy kompleks i to był nos, duży, z garbikiem, krzywy. Nigdy mi się nie podobał, zawsze zwracałam na niego uwagę i mówiłam,że kiedyś zrobię operacje.
    I wiecie co,zrobiłam! Już minęły tzy lata 😱
    Nie jest idealnie,ale o nieeebo lepiej!
    Akceptuje teraz taki jaki jest i nic w sobie już nie chce zmieniać!
    Oby nasz bejbik miał nosek po tatusiu 🤞😅

Miminka,
    Trzymam kciuki za mamę! Będzie dobrze 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2023, 21:38

Niaha lubi tę wiadomość

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ