X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Mi gin mówi, że mogę się nie doczekać tej owulacji. 🫨 Ale mam wrażenie, że ona chciałaby bardzo szybko wprowadzić farmakologię.
    No nic, daje sobie czas do końca sierpnia na naturalne starania. A wewnętrznie czuje, że ta owu będzie 20-22 dc. 🫠 Nie wierzę, żeby z tego pęcherzyka miałoby nic nie urosnąć 😂.
    Zapytałam się o dodatkowe suple, to powiedziała, że ovarin starczy. O NAC nie było nawet mowy. Dla mnie potem z cyklu stymulowanego jest prosta droga do inseminacji...

Książkowo owulacje nigdy nie miałam. Właśnie czasami 21/22 nawet 24dc!
    Ale były naturalne. Moje.
    Pozniej wypadł 1 cykl beż owu to otrzymałam stymulacje
    Idę początkiem czerwca do lekarza od IUI zobaczymy co powie :)

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Pomodlę się ♡
    Poczytaj w internecie, ostatnio rzuciło mi się w oczy, że endometrioza bierze się z pasozytow...niby można wyleczyć bez problemu.. cis mi tak switło 🤔🤔

Z endomendą Mama się męczy całe życie praktycznie, także to się nie stało tak nagle... prababcia miała, babcia i mama mają 🫣 ja za to zupełnie w drugą stronę 🤷‍♀️

Już chyba nawet nie chcę nic czytać bo tylko się gorzej nakręcam :( oby to nie było to najgorsze...

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Zosis ile naloczylas za IUI? Ja się boję zasiąść i to przeliczyć 🙈

Koszt pierwszej procedury wraz z badaniami 3 100 zł, o ile nie wyjdą jakieś dodatkowe rzeczy do zbadania przy kwalifikacji. Nie liczyłam cytologii, bo liczę, że uda mi się na NFZ... Także ten... I teraz jeszcze myślę, że chyba nie policzyłam badania czystości, bo chyba też jest potrzebne to kolejne 50 zł.

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Dziewczyny, mogę się pożalić troszkę? 😔

Jutro moja Mamcia idzie do szpitala na operację usunięcia jajników, ma dwie duże torbiele na kazdym... ma też dwukrotnie podwyższony ca 125 (marker nowotworowy na raka jajnika) :(
    Czytałam, że nawet przy endometriozie, którą z resztą ma bardzo silną, może ten wynik być podwyższony. Nie wiem ile w tym prawdy, ale staram się w to wierzyć i być dobrej myśli. Jestem przy niej, ale widzę, że też jest pozamiatana psychicznie, jest jeszcze taka młodą, pełną życia kobietką 🥺

Strasznie się boję... chciałabym Was prosić, żebyście trzymały kciuki za moja Mamę ❤️ i pomodliły się za Nią 🥺

Hej. Moja mama miała usuwaną całą macicę, ponieważ miała guza na jajniku (torbiel a w torbieli był guz). Leczyli ja na raka jajnika. Jeśli będą robić twojej mamie prześwietlenie płuc, albo już jej robili to sprawdźcie dokładnie wyniki RTG. U mojej mamy pierwotnym guzem był guz na płucach, którego wcześniej nie wykryli.. Być może, gdyby miała wdrożone inne leczenie to by żyła...

Będę trzymać kciuki, życzę Wam dużo siły i wytrwałości..
    A jeśli będziesz czegoś potrzebować to służę pomocą❤️

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Książkowo owulacje nigdy nie miałam. Właśnie czasami 21/22 nawet 24dc!
    Ale były naturalne. Moje.
    Pozniej wypadł 1 cykl beż owu to otrzymałam stymulacje
    Idę początkiem czerwca do lekarza od IUI zobaczymy co powie :)
    Czyli najlepiej czekać z owulka, i ❤️ co drugi dzień. 😃 Dobra, przeczytałam jeszcze dużo wątków. Widzę, że dziewczyny po poronieniu miały dużo różnych przebojów. Też sobie tłumacze, że jednak kobiety po porodzie też dochodzą do równowagi hormonalnej nie w miesiąc, a dłużej. Po poronieniu też potrzeba czasu. Niekoniecznie długo, ale jednak trzeba sobie dać czas na stabilizację.
    Wniosek, najważniejsze, że jest pęcherzyk dominujący.

• moonflower Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:

Jutro moja Mamcia idzie do szpitala na operację usunięcia jajników, ma dwie duże torbiele na kazdym... ma też dwukrotnie podwyższony ca 125 (marker nowotworowy na raka jajnika) :(
    Czytałam, że nawet przy endometriozie, którą z resztą ma bardzo silną, może ten wynik być podwyższony. Nie wiem ile w tym prawdy, ale staram się w to wierzyć i być dobrej myśli. Jestem przy niej, ale widzę, że też jest pozamiatana psychicznie, jest jeszcze taka młodą, pełną życia kobietką 🥺

Strasznie się boję... chciałabym Was prosić, żebyście trzymały kciuki za moja Mamę ❤️ i pomodliły się za Nią 🥺
    Przepraszam niechcący polubiłam!! Ja za Twoją mamę dziś się pomodlę, będzie dobrze 😘❤️

Miminka lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Wioleta91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki !
    Ja tylko chciałam poinformować że ja już pomału rozkładam namioty pod Waszymi kibelkami 🤞😎

Przyjemnego wieczoru ❤️

Hope..., Niaha lubią tę wiadomość

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_osska wrote:
    Hej. Moja mama miała usuwaną całą macicę, ponieważ miała guza na jajniku (torbiel a w torbieli był guz). Leczyli ja na raka jajnika. Jeśli będą robić twojej mamie prześwietlenie płuc, albo już jej robili to sprawdźcie dokładnie wyniki RTG. U mojej mamy pierwotnym guzem był guz na płucach, którego wcześniej nie wykryli.. Być może, gdyby miała wdrożone inne leczenie to by żyła...

Będę trzymać kciuki, życzę Wam dużo siły i wytrwałości..
    A jeśli będziesz czegoś potrzebować to służę pomocą❤️

Masz racje, czesto to wychodzi z czego innego :( Bardzo mi przykro z powodu Twojej Mamy 🫂😘

Na szczescie ma już ma porobione tomografie, prześwietlenia, przebadana od stóp do głów... a że sama jest lekarzem to tez troche inaczej na to wszystko patrzy... na szczęście tam coś się dzieje, ale co to dopiero dowiemy się po operacji 😔

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, idę jutro do alab na proga, wcześniej nie robiłam takich badań w labach prywatnych i nie wiem czego się spodziewać. Z Waszego doświadczenia zazwyczaj bywają tam kolejki czy szybko idzie?

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Z endomendą Mama się męczy całe życie praktycznie, także to się nie stało tak nagle... prababcia miała, babcia i mama mają 🫣 ja za to zupełnie w drugą stronę 🤷‍♀️

Już chyba nawet nie chcę nic czytać bo tylko się gorzej nakręcam :( oby to nie było to najgorsze...

U mnie tak samo
    Babcia mama obie miały z tym ze moja mama po urodzeniu nas jak zaczęły się problemy usunęli jej macice a zostawili przydatki .. po co ?
    Po latach usunęli jeden jajnik a drugi zostawili .. po co? Zeby za chwile otwierać ja znów 🤯
    Ale jak już wyczyścili to lata był spokojnpozniwj były problemy z i nimi nowotworami i nieststy się nie udało
    Babcia niestety za późno się zorientowała ze coś jest nie tak .. nie była zbyt chętna do wizyt i bardzo szybko zmarła
    Obie miały 55 i 54 lata :(

A za Twoja mamusie się pomodlę
    Życzę siły wytrwałości i dobrych wieści !

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊 widzę, że się urlopujecie albo ciężko pracujecie 🙃 ja narazie po tej pracującej stronie barykady, oświata w czerwcu zapitala ostro 😅 już 🤮 tymi papierami😵‍💫 fotka mojej kolacyjki, dzisiaj zdrowo, jutro pizza z mamą 😍
    IMG-8854.jpg

Wioleta91, Emka06, mala_osska, Niaha, Selina, Eniana, Aśka, Skatusia🥰 lubią tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    ✨3.02 FET 5bb 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Masz racje, czesto to wychodzi z czego innego :( Bardzo mi przykro z powodu Twojej Mamy 🫂😘

Na szczescie ma już ma porobione tomografie, prześwietlenia, przebadana od stóp do głów... a że sama jest lekarzem to tez troche inaczej na to wszystko patrzy... na szczęście tam coś się dzieje, ale co to dopiero dowiemy się po operacji 😔

Bardzo się cieszę. Trzymam kciuki żeby wszystko poszło zgodnie z planem i żeby ten marker był z powodu endometriozy. Powodzenia ♥️

Miminka lubi tę wiadomość

• Cukruś Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 wrote:
    Hej kobietki !
    Ja tylko chciałam poinformować że ja już pomału rozkładam namioty pod Waszymi kibelkami 🤞😎

Przyjemnego wieczoru ❤️

A ja kiedy mogę pod Twoim rozłożyć? 🫣🫣😁😁

👱‍♀️
    AMH 7,9
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

obecnie 23 cs 🤡

🔜 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    U mnie tak samo
    Babcia mama obie miały z tym ze moja mama po urodzeniu nas jak zaczęły się problemy usunęli jej macice a zostawili przydatki .. po co ?
    Po latach usunęli jeden jajnik a drugi zostawili .. po co? Zeby za chwile otwierać ja znów 🤯
    Ale jak już wyczyścili to lata był spokojnpozniwj były problemy z i nimi nowotworami i nieststy się nie udało
    Babcia niestety za późno się zorientowała ze coś jest nie tak .. nie była zbyt chętna do wizyt i bardzo szybko zmarła
    Obie miały 55 i 54 lata :(

A za Twoja mamusie się pomodlę
    Życzę siły wytrwałości i dobrych wieści !

Przykro mi😞 moja mama miała 51 lat.

• Cukruś Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_osska jak po wizycie?

👱‍♀️
    AMH 7,9
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

obecnie 23 cs 🤡

🔜 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:

Oczywiście będę trzymała kciuki <3 Trzymaj się 🍀🍀🍀
    Musi być wszystko dobrze 🤞🤞

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Dziewczyny, idę jutro do alab na proga, wcześniej nie robiłam takich badań w labach prywatnych i nie wiem czego się spodziewać. Z Waszego doświadczenia zazwyczaj bywają tam kolejki czy szybko idzie?

U mnie są 2 laboratoria i jak idę rano to jest pełno ludzi a jak idę około 10 godziny to praktycznie nikogo nie ma i tak jest w tych obydwóch Lab.

• Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    A ja kiedy mogę pod Twoim rozłożyć? 🫣🫣😁😁
    Oo to masz jeszcze sporo czasu xD
    Wstępnie 24go ale wiadomo że zatestuje szybciej 🙈

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    No i po moim dobrym nastawieniu i postanowieniu, że dzisiaj będę Was tylko motywować. 🤦

Najpierw podliczyłam koszty inseminacji. I niech nikt mi nie mówi, że ten kraj jest nastawiony prorodzinnie.

A później przyjechała nastoletnia córka mojego Męża. Tak jestem zorana psychicznie, że sobie nie wyobrażacie. Nie wiem, czy się wkurzać czy płakać z bezsilności.

Kurcze, nie wiedziałam, że inseminacja jest taka droga, myślałam, że to max 700 zł.

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nie nadrobię wszystkiego, wróciłam z pracy,nasmażyłam naleśników bo to miękkie a tylko miękkie rzeczy jestem dziś w stanie jeść po wizycie ortodontycznej 🙈 boli każdy ząb, a już myślałam że się uspokoiły, ale z drugiej strony to dobrze,dzieje się 😅

Przytulam te z Was,które miały gorszy dzień, jutro będzie lepiej ❤️

A co do akceptacji siebie i kompleksów... miałam jeden największy kompleks i to był nos, duży, z garbikiem, krzywy. Nigdy mi się nie podobał, zawsze zwracałam na niego uwagę i mówiłam,że kiedyś zrobię operacje.
    I wiecie co,zrobiłam! Już minęły tzy lata 😱
    Nie jest idealnie,ale o nieeebo lepiej!
    Akceptuje teraz taki jaki jest i nic w sobie już nie chce zmieniać!
    Oby nasz bejbik miał nosek po tatusiu 🤞😅

Miminka,
    Trzymam kciuki za mamę! Będzie dobrze 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2023, 21:38

Niaha lubi tę wiadomość

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ