Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dara wrote:W maju Niemampomyslunanic leżąc na rzęsach poczula , że jest w ciąży. Teraz Ty śpiąc na rzęsach czujesz, że masz owu. Coś z tymi rzęsami jest na rzeczy☝
Laski! Trzeba zacząć chodzić na rzęsy! 🤣Putka2022, Dara, Niaha, izzy91, Cukruś lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Hmm, patrząc na to, że pęcherzyk rośnie średnio 2mm na dzień, a pęka zazwyczaj gdy osiągnie 20-26mm to obstawiam, że owulkę powinnaś mieć między niedzielą a środą, więc w sumie testy mogą powoli zacząć ciemnieć.
A czemu przypisała acard? -
Niaha wrote:Super, że postanowiłaś do nas dołączyć . Czy zapisać Ciebie na testowanie?
A poproszę na 16 czerwca 😊Niaha lubi tę wiadomość
👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
mala_osska wrote:Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj 11dc i po dwóch miesiącach przerwy od monitoringu oraz stymulacji jadę zobaczyć, czy jest jakiś pęcherzyk. Stresuje się bardzo 😞
Przy okazji jadę zrobić cytologię oraz test na HPV.
Przytrzymajcie za mnie kciuki dziś wieczorem😔
Koniecznie daj znać jak tam po monitoringumala_osska lubi tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Tylko powiedzcie mi jedno, skoro jajniki wyglądają ok, nie jak PCOS, badania hormonalne też wyglądają ok, to skąd te cykle bezowulacyjne? Już nie mam pomysłów co mogę jeszcze zmienić albo suplementować.
NAC chyba jest odpowiedni 🤔 może nawet przez cały cykl 500 + 3-7dc dawka 1800, warto podpytać o to lekarzaBezimienna lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:NAC chyba jest odpowiedni 🤔 może nawet przez cały cykl 500 + 3-7dc dawka 1800, warto podpytać o to lekarza
Niaha lubi tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Dziewczyny, ja już po wizycie. Na lewym jajniku pęcherzyk dominujący 16 mm, gin powiedziała że owu powinna być za 3-4 dni 🥳 endometrium 6,5 mm, czy to nie za mało ? Wydaje mi się że zwykle miałam więcej. Muszę podgonic z migdałami 😅
Od razu zrobiłam płynna cytologię, i teraz nie wiem, po cytologii można współżyć tego samego dnia? 🫣 Wiem że przed nie, ale po? Zapomniałam zapytać na wizycie. Tak czy tak jak zaczniemy jutro działać to powinno być ok 🥰
Bezimienna - przykro mi że nie miałaś dobrych wieści na wizycie. Ale może właśnie ten pęcherzyk dopiero się rozkręca i owu przyjdzie tylko troszkę później? Trzymam za to mocno kciuki🤞
To teraz migdały, wino czerwony (może być tez bezalkoholowe) + 1 plasterek ananasa dziennie i endometrium ładnie podskoczy
Po cytologii nie współżyłam, ale to tylko dlatego, że troszkę krwawiłam, gdyby nie to, nie miałabym żadnych oporówizzy91 lubi tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Już rozmawiałam, nie raz i nie dwa. Ale to wraca jak bumerang. Raz jest lepiej, było dobrze, naprawdę, aż do dzisiejszej wiadomości. 😪
Dziś jest 17dc, jeśli pęcherzyk będzie rosnąć po 2-3mm na dzień to owu będzie tak samo jak w ubiegłym cyklu. 😎
To na kiedy zapisać Ciebie na testowanie? -
Bezimienna wrote:Mam zrobione badania na zespół antyfosfolipidowy, i toczeń, ze względu na poronienie. Wyszły dodatnie przeciwciała kardiolipinowe. Stąd to. Taka krótka historia. Przeszłam poronienie zatrzymane w marcu tego roku, w tym miesiącu wróciliśmy do starań, ale bezowulacujny cykl to ch... Z tego wyjdzie. 🐒
Na razie nie ma co zakładać cyklu bezowulacyjnego, za parę dni wracasz na monitoring? -
Niaha wrote:To na kiedy zapisać Ciebie na testowanie?
Niaha lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Na razie nie ma co zakładać cyklu bezowulacyjnego, za parę dni wracasz na monitoring?
Na razie będę dalej mierzyć temperaturę i testy owulacyjne pozostają.
Ogólnie szczerze, to jestem załamana trochę, ale nie wierzę, że nagle z regularnych cykli mogłabym wpaść w totalnie bezowulacyjne cykle. 💩 Nie ma szans na to. Ja nawet torbieli nie mam na jajnikach, są ładne, symetryczne, bez zmian... Androgeny też w porządku, tylko ten estradiol strasznie rozleniwiony. Ale myślę, że NAC przywróci dobre działanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2023, 18:36
Niaha lubi tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Dobra, dawaj na 16 czerwca, jeśli owu zaskoczy do niedzieli, (trzymam za siebie kciuki xD), to wtedy będzie 14 dpo. No cóż..ryzyk fizyk. Od jakiegoś czasu na forum jestem i już widziałam też ciążę bez cykli bezowulacujnych 😂...
A no właśnie, nie ma co się poddawać na starcie.
My oczywiście też za Ciebie trzymamy kciuki 🤞🤞
-
Niaha wrote:O kurcze, ale niefajna sytuacja i co za typ... No masakra
Mam nadzieję, że teraz wypoczywasz
Wypoczywam, a jutro lecę do lekarza, bo wymęczy mnie ten brzuch😞Niaha lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Niaha wrote:A no właśnie, nie ma co się poddawać na starcie.
My oczywiście też za Ciebie trzymamy kciuki 🤞🤞
Ja miałam taką historię, że na mnie nawet tabletki poronne nie działały, organizm bardzo mocno nie chciał wypuścić tej ciąży. Nie obyło się bez zabiegu łyżeczkowania. Nie miałam totalnie żadnych znaków, że ciąża się zatrzymała. A po indukcji tabletek nawet nie miałam za mocnych skurczy.💩
Spróbuję znaleźć w tym dramacie jakieś plusy, ładne endometrium, niestety nie pamiętam jaka grubość, no i jest nieśmiały pęcherzyk. Najbardziej mnie przeraziła ta diagnoza leczenie niepłodności. I chyba to najbardziej zabolało. 😓
Kij, trochę postękałam, ale widzę, że ważne jest to, że jest pęcherzyk. A że późno? Lepiej późno niż wcale. Największy dramat byłby, gdyby nie było żadnego. 🐸 A widzę, że dziewczyny nawet z 9mm mają owu. 😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2023, 18:48
Niaha lubi tę wiadomość
-
Bezdzietna wrote:Widzę ze ktoś tu ma taka sama sytuacje w pracy jak ja 🤣 fajnie ze jest tu ktoś to nawet w tej kwestii mnie zrozumie
Też tak bardzo kochasz swoją pracę? 🙈
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
Cześć dziewczynki 🥰 mam nadzieję, że czerwiec będzie dla nas wszystkich szczęśliwym miesiącem... 🥰
Może napiszę coś o sobie, ponieważ jestem tutaj nowa 😍 Od października jestem szczęśliwą mężatką 👰 W styczniu za pierwszym razem udało mi się zajść w ciążę, ale niestety to szczęście nie trwało długo, ponieważ w marcu okazało się że mam puste jajo płodowe 🥺 miałam niestety zabieg łyżeczkowania... Strasznie to przeżyłam... 🥺 Od tego czasu zrobiłam sobie różne badania i zmieniłam lekarza... W badaniach wyszła mi mutacja Mthfr i Pai, co oznacza że muszę przyjmować metylowane witaminy, Acard, a od pozytywnego testu heparynę 😊 Od tego cyklu już staramy się ponownie i mam nadzieję że teraz się uda 😍♥️ czego nam wszystkim życzę, żeby ten czerwiec był szczęśliwy i udany 😍♥️🥰Bezimienna , rozalaa, Niaha, tetyda, Cukruś, alauda, KamiKami90, Aśka lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Kochana, oby to był 1 dzień Twojej ciąży
Oby 🤞 staram się myśleć pozytywnie ☺️Niaha lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Skatusia🥰 wrote:Cześć dziewczynki 🥰 mam nadzieję, że czerwiec będzie dla nas wszystkich szczęśliwym miesiącem... 🥰
Może napiszę coś o sobie, ponieważ jestem tutaj nowa 😍 Od października jestem szczęśliwą mężatką 👰 W styczniu za pierwszym razem udało mi się zajść w ciążę, ale niestety to szczęście nie trwało długo, ponieważ w marcu okazało się że mam puste jajo płodowe 🥺 miałam niestety zabieg łyżeczkowania... Strasznie to przeżyłam... 🥺 Od tego czasu zrobiłam sobie różne badania i zmieniłam lekarza... W badaniach wyszła mi mutacja Mthfr i Pai, co oznacza że muszę przyjmować metylowane witaminy, Acard, a od pozytywnego testu heparynę 😊 Od tego cyklu już staramy się ponownie i mam nadzieję że teraz się uda 😍♥️ czego nam wszystkim życzę, żeby ten czerwiec był szczęśliwy i udany 😍♥️🥰Niaha, Skatusia🥰 lubią tę wiadomość