Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduje, że dzisiaj wieczorem już jakieś ochłapy 🐵 trochę dziwnie bo zawsze miałam 5 dni a tu 4 i to jeszcze w tym 4 takie ochłapy. No, ale może to przez clo się skróciło bo początek małpy był STRAAAAAAASZNIE bolesny jak zawsze a nawet teraz bardziej i krwawienie przez pierwsze 3 dni było git.
Tak więc do sedna
fanfary!
Od jutra zaczynam mierzyć temperaturę!
Pewnie będę miała do Was sporo pytań odnośnie skoków i spadków temp, także od razu z góry sziekije za każdą odpowiedź 🫶Niaha lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Cukruś wrote:Z endometriozs niestety nie pomogę mogę jedynie przytulić bardzo bardzo mocno 🫂🫂 dziewczyny pewnie będą służyć odpowiedziami na pytania.
Może jeszcze pęcherzyk urośnie. Ja tam bym nie skreślała jeszcze cyklu tylko tak jak mówisz a raczej piszesz rob owulaki i jak będzie pik to idź później na proga.
Będzie dobrze, zobaczysz ❤️🫶 jeszcze nas zaskoczyć ten Twoj pecherzyczek ❤️
Masz rację, na pewno pęcherzyk podrośnie jeszcze, oby mu się udało 😊
W stymulowanych cyklach zawsze już miałam pęcherzyk gotowy do pęknięcia, może dlatego gin stwierdziła, że się nie uda już.
Dziękuję za miłe słowo, bo troszkę byłam zdołowana..
A mój facet to taki pocieszyciel, że wolę tu z Wami pogadać 🤭❤️
Cukruś lubi tę wiadomość
-
mala_osska wrote:O kurcze! Bezimienna, Niaha może faktycznie macie rację 😃 czyli jednak nadzieja jest!!
Najciekawsze jest to, że pęcherzyk jest z prawego jajnika, a przez ostatni rok były tylko z lewego i tylko przez stymulację. Tak obstawiałam, że ten lewy jajnik może być niedrożny i może z tego drugiego coś by wyszło, ale przez 15 cykli albo nie było owulacji albo była tylko z lewego..
Co do endometriozy to oczywiście wypadło mi z głowy(chyba od nadmiaru informacji), żeby zapytać co dalej ...
Na spokojnie podpytasz przy następnej wizycie
Trzymam kciuki za ten cykl 🍀mala_osska lubi tę wiadomość
-
Uwaga, jak Wam zaraz powiem co wymyśliłam, to chyba padnięcie. A co jeśli poziom LH, jest podniesiony, dlatego, że mnie źle wyskrobali i został kawałek łożyska? 🐸
Prawda, że głupie? Ale mnie nic nie zdziwi. Ale na USG nie było żadnych zmian na endometrium. Zobaczymy co powie lekarz w sobotę, zupełnie inny, nie zna mojej historii. Powiem mu po prostu, że chce podejrzeć jajniki i tyle. 🐸 -
witajcie,
ponieważ moja ovulka pojawia się kiedy chce – proszę o wpisanie na testowanie 27.06.
a oprócz tego..:
24.06. ➡ VI rocznica cywilnego
25.06. ➡ V rocznica Ślubu 💒 Kościelnego <drewniane gody>
byłoby cudnie móc dać Mężowi w rocznicowym prezencie ⏸️ 💚
🤗🤗🤗Aśka, Putka2022 lubią tę wiadomość
🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️
👩🏼🦰moì 40 l ✅ owulacje, etc. wszystko si qu'a la font 😁
I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
II 🤰❤️ 17maj'05 Wiktoria 👧🏼
III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
IV 🤰✝️ Rita 👼 -
Niaha wrote:A no, nie dość, że drogo to i z tego co kojarzę to szanse na zapłodnienie to tylko 20%
Kochana po Twoim wykresie (z datą wystąpienie śluzu rozciągliwego) 10dpo wypada 1.06. Może chciałabyś otworzyć ten miesiąc testem?Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Bezimienna wrote:Uwaga, jak Wam zaraz powiem co wymyśliłam, to chyba padnięcie. A co jeśli poziom LH, jest podniesiony, dlatego, że mnie źle wyskrobali i został kawałek łożyska? 🐸
Prawda, że głupie? Ale mnie nic nie zdziwi. Ale na USG nie było żadnych zmian na endometrium. Zobaczymy co powie lekarz w sobotę, zupełnie inny, nie zna mojej historii. Powiem mu po prostu, że chce podejrzeć jajniki i tyle. 🐸
O takim przypadku to jeszcze nie słyszałam 😅 -
Emka06 wrote:Ojej, ja się już wyleczyłam z testowania 10dpo, bo za dużo mnie to kosztuje 🙄 Tego dnia wstaję wcześnie rano i jedziemy na lotnisko, bo o 9:30 mamy wylot. Obawiam się, że nawet jakbym się zapisała, to w tym popłochu i tak bym zapomniała siknąć 😅
Rozumiem
Pamiętaj, aby od czasu do czasu podesłać nam fotki z wakacjiEmka06, Zosis lubią tę wiadomość
-
aldonaviktoria wrote:witajcie,
ponieważ moja ovulka pojawia się kiedy chce – proszę o wpisanie na testowanie 27.06.
a oprócz tego..:
24.06. ➡ VI rocznica cywilnego
25.06. ➡ V rocznica Ślubu 💒 Kościelnego <drewniane gody>
byłoby cudnie móc dać Mężowi w rocznicowym prezencie ⏸️ 💚
🤗🤗🤗
Cześć
Byłoby nam bardzo miło jeśli opowiedziałabyś nam co nieco o sobie. Jak długo się staracie?
Zachęcam też do przeczytania 1 postu, znajdziesz tam mnóstwo informacji, które mogą okazać się dla Ciebie przydatne.
Miłego wieczoru -
Niaha wrote:Cześć Zytta Już Ciebie wpisuję 👍 Cieszę się, że postanowiłaś do nas dołączyć
Przy włączeniu progesteronu pamiętaj, żeby być na 100% pewna, że jest już po owulacji, bo zbyt wczesne zażycie je może wstrzymać owulkę.Niaha, Selina lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny ❤️ oficjalnie mogę zacząć starania od dzisiaj😁 okres sobie już poszedł także teraz czas aby w końcu dopaść partnera 😂 mam nadzieję że ten miesiąc będzie nasz ❤️
Putka2022, Kasia111, Niaha, Cukruś, Paucia, Kil lubią tę wiadomość
Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
-💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
-badania podstawowe w normie
On♂️:
-wszystkie badania w normie
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️ -
Nadrabiałam wczorajszy dzień i nie pamiętam, która z Was pisała o inseminacji. Faktycznie, koszta są, ale też trzeba zobaczyć, że większość badań jest ważna pół roku, więc przy kolejnych podejściach będzie właściwie koszt samej inseminacji, przynajmniej w moim przypadku tak było.
Zosis, Agata98 lubią tę wiadomość
♏ Ona - 32 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
witamina D3 / magnez / omega 3 / PrenaCare Start / kurkumina / NAC / resweratrol
♋ On - 33 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
witamina D3 / omega 3 / PrenaCare Start / NAC / sok pomidorowy / olej z czarnuszki
+ od 12.2022 żel Ferti-Lily
07.2022 Klinika -> 3x IUI - naturalne cykle ❌
06-07.2023 - 2x stymulacja (aromek 5-9 dc + duphaston) ❌
12.2023-01.2024 - aromek (3-7dc + Ovitrelle + duphaston) 2x IUI ❌ -
Dzień dobry w środę. Oby to byk dobry dzień. Ostatni dzień maja i od jutra startujemy z czerwcem.
gattina wrote:Nadrabiałam wczorajszy dzień i nie pamiętam, która z Was pisała o inseminacji. Faktycznie, koszta są, ale też trzeba zobaczyć, że większość badań jest ważna pół roku, więc przy kolejnych podejściach będzie właściwie koszt samej inseminacji, przynajmniej w moim przypadku tak było.
Ja pisałam. I tak, wiem. Dlatego pisałam, że o koszcie pierwszej procedury z badaniami. Później wychodzi mniej więcej połowa tego. Dużo, niedużo. Zależy, jak na to patrzeć. Dla mnie osobiście to spory koszt, ale cieszę się, że w razie czego jesteśmy w stanie go ponieść.
-
Dziewczyny a jak myślicie, poradźcie proszę. Nie byłam jeszcze na żadnych badaniach, zaczynamy 6 cykl starań. ❤️ co drugi, trzeci dzień. Czy myślicie że po takim czasie można mieć podejrzenia że coś jest nie tak czy jeszcze nie panikować? Może to być zwykły pech,że nie zaskakuje?Termin 06/07.25 🩷
-
Hejka dziewczyny!
Masakra @ wczoraj nie była bolesna, a dziś jest i przez nią nie dam rady nawet pójść do pracy i muszę zostać w domu 😞😞 niech idzie jak najszybciej ode mnie!
Od wczoraj oczywiście wdrożyłam wiesiołek…. Czerwcu bądź łaskawy i pozwól ujrzeć ⏸️
A jak i Was nastawienie dziewczyny na nowy miesiąc?starania od 2020r.
01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
07.2024 r. Kriobank II procedura
❄️❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
5 dpt ⏸️
7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
9 dpt BHCG 176 mlu/ml
11 dpt BHCG 381 mlu/ml
13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
15 dpt BHCG 1834 mlu/ml
17 dpt GS 7 mm z YS i krwiak 14x7 mm😬
18 dpt BHCG 4443 mlu/ml
24 dpt BHCG 22486,00 mlu/ml -
rolka355 wrote:Dziewczyny a jak myślicie, poradźcie proszę. Nie byłam jeszcze na żadnych badaniach, zaczynamy 6 cykl starań. ❤️ co drugi, trzeci dzień. Czy myślicie że po takim czasie można mieć podejrzenia że coś jest nie tak czy jeszcze nie panikować? Może to być zwykły pech,że nie zaskakuje?
Lekarze mówią, że do roku czasu to spokojnie. Niektórzy wydłużają już nawet ten czas do dwóch lat. Ale moim zdaniem, jeżeli czujesz, że coś może być nie tak to po pierwsze wizyta u gina, a po drugie możesz powolutku ogarnąć sobie badania z pierwszej strony I etapu.Domi94, KarolinaAnastazja, Niaha, Emka06 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, dziś przyszła 🦍 więc wstępnie wpisuję się na testowanko 24.06 🤞
W ogóle jakieś dziwne rzeczy, bo w tym cyklu nie brałam NIC prócz euthyroxu i ani mnie brzuch nie bolał jakoś mocno przed @ ani w ogóle nawet nie czułam sie okresowo prócz ćmienia piersi... boję się, że Acardy i heparyny działają rozbudzająco na endomende (mam torbiel na jajniku) i choć w przypadku ciąży dużo pomogą to boję się, że przy jeszcze dłuższych staraniach przyniosą więcej złego niż dobrego...
Aaaaale! zaczynam pierwszą stymulację, więc myślę, że będę pytać i panikować, więc proszę o zimną wodę i pomoc
Jak wstałam zła, że dziś przyszła tak teraz czuję się naładowana energią, bo co może pójść źle ⚡⚡🔥🔥
Także dziewczyny, dajemy czadu w czerwcu ⏸🤰 ❤❤Niaha, Wojowniczka 💪🏻 lubią tę wiadomość
👱♀️'94
MTHFR hetero
PAI homo
zespół antyfosfolipidowy - wykluczony
KIR AA, brak DS-ów
początek IO
Euthyrox 50
Metformina 1000
3cykle stymulowane ❌
👦'86
morfo 2% -> 4%
słaby czas upłynnienia
Starania
09.2021 - 9tc 💔
Starania rozpoczęte 03.2022
05.22-bc
10.22-bc
08.24 - start IVF -> z 9 zapłodnionych komórek mamy 4x❄
08.2024 - świeży transfer -> cb -
rolka355 wrote:Dziewczyny a jak myślicie, poradźcie proszę. Nie byłam jeszcze na żadnych badaniach, zaczynamy 6 cykl starań. ❤️ co drugi, trzeci dzień. Czy myślicie że po takim czasie można mieć podejrzenia że coś jest nie tak czy jeszcze nie panikować? Może to być zwykły pech,że nie zaskakuje?
Czytałam ostatnio książkę, w której było napisane, że ten rok, to jest dla par, które po prostu uprawiają seks bez zapezpieczenia, nie tych, które dokładnie wiedzą kiedy mają owulację, regularne cykle itp. Ja bym już zrobiła jakieś badania. Po co czekać rok, kiedy leki/ suplementy też potrzebują czasu, żeby zacząć działać. Wg mnie to strata czasu.
Dzisiaj 7dpo, tempka 36.98, wygląda obiecująco jak nigdy. Spuściłam krew na proga, mam nadzieję, że wynik będzie równie obiecujący 🤞🏻🤞🏻🤞🏻rozalaa, Niaha, mala_osska lubią tę wiadomość