Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny 😊
Ja nadal kicham i smarkam 😭 inhaluje się na okrągło i robię domowe zdrowotne mikstury, niestety nie mogę wzkazc L4 bo nie miałby kto pracować, trzeba zacisnąć zęby 🙈 za każdym razem jak kicham to czuję całe podbrzusze 😅
Jeśli chodzi o objawy ciąży to dalej tylko wrażliwe piersi nic poza tym 😊 -
Pęcherzyk ciążowy jest w odpowiednim miejscu lecz nie ma jeszcze zarodka. Pani mówi że to za wcześnie bo zaczęłam dopiero 5 tyg. Za dwa tygodnie będzie wiadomo czy serduszko jest czy nie 🙏🏼 a teraz mam się nie nakręcać i czekać spokojnie do 18 lipca
Mqgdzia76, MonikaMonia, Wioleta91, Niaha, Marysiaa, ELka, Skatusia🥰, eM 🌺, malutka203 lubią tę wiadomość
-
Mqgdzia76 wrote:Hej dziewczyny!
Ja nie mam cierpliwości na oczekiwania i też idę już do lekarzanie wiem czy coś zobaczę, ale kto wie.
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Wgl wczoraj położna z medicoveru powiedziała mi, że nie wypisze mi następnej bety na kontrolei mogę iść prywatnie. W rozpoznaniu wpisała potwierdzenie ciąży beta-1016.
Myślę, że powinnam znów iść na betę poznać przyrost. Patologia.
Nie znam się, aż tak no jednak dziwne.
Wypisała milion innych badań. Na usg mam zgłosić się za 2 tyg. Jednak idę prywatnie. Bo więcej się dowiem.
Niestety wizyta dopiero 18jakoś doczekam
Dziś jakoś brak apetytu.
3mam za nas kciuczki i czekam na Wasze updaty!
Powodzenia i niech nam kropeczki rosną
Ja w ogóle nie miałam skierowania na betę - powiedziała, że jak test pozytywny to czekamy na 6 tydzień i robimy usg i dopiero działamy dalejchodziłam sama prywatnie dla spokoju głowy
Mqgdzia76 lubi tę wiadomość
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
Polaya wrote:Wioleta91 u mnie ginekolog prywatnie powiedział że coś tam pulsuje, widziałam wcześniej że miałam wpisane że mamy serduszko, a teraz tej informacji przy mnie nie ma, oczywiście pozostawiam to do twojej oceny czy zostało usunięte przez przypadek czy tak miało być 🥰
-
Karina wrote:Pęcherzyk ciążowy jest w odpowiednim miejscu lecz nie ma jeszcze zarodka. Pani mówi że to za wcześnie bo zaczęłam dopiero 5 tyg. Za dwa tygodnie będzie wiadomo czy serduszko jest czy nie 🙏🏼 a teraz mam się nie nakręcać i czekać spokojnie do 18 lipca
To dobre wiesci! Maluch dotarł do brzuszka żeby się rozgościć 🥰 -
Dziewczyny, ja poszłam dzisiaj na progesteron i betę. Próg 19 - nie wiem czy nie za mało...
A jeśli chodzi o betę, to zobaczyłam na wyniku mniej niż 1. Płacz, niedowierzanie, stres... Po chwili dopiero zobaczyłam że zbadali mi wolna jednostkę beta HCG.....
No i nie wiem co teraz, iść tam i im powiedzieć, że zbadali mi zła rzecz, czy co... Czy ta wolna jednostka cokolwiek mi mówi ważnego?Starania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
26.07.23 jest ❤️
03.08.23 USG przed 10. tyg -
Światełko wrote:Zaczęłam krwawić, żywo czerwona krwią...
Pimgwinek wolna beta HCG wykorzystywane jest do wykrywania wad chromosomalnych przy badaniach prenatalnych (test Pappa), może zadzwoń i powiedz że inne badanie zlecilas, a inne wykonali, może mają próbkę i zrobią właściwe badania.Rzeżucha lubi tę wiadomość
-
Pingwinek, nie wiem co w takiej sytuacji, skoro zrobili Ci inne badanie o które prosiłaś 🙄 nawet nie wiedziałam, że jakaś inna opcja jest z wolna jednostka, czymkolwiek ona jest... Może do laboratorium wrócić i zapytać?
Światełko, najważniejsze to nie panikować, Twoje opanowanie jest tu naprawdę ważne... Może to jakiś krwiak pękł i maleństwu nic nie jest 🫂 jeśli bardzo krwawisz, chyba dobrze będzie pojechać do szpitala i sprawdzić, dla spokojności -
Światełko wrote:Jadę do swojego lekarza... Chyba umrę z nerwów zaraz.
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Pisz jak się czegoś dowiesz!12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
Światełko! nie martw się kochana, wszystko będzie dobrze 🍀 trzymamy tu wszystkie kciuki. ja dziś rano tez pokrwawiłam a przy badaniu nie było już po tym śladu. wiem ze łatwo mówić ale postaraj się nie stresować 😘
-
Karina wrote:Pęcherzyk ciążowy jest w odpowiednim miejscu lecz nie ma jeszcze zarodka. Pani mówi że to za wcześnie bo zaczęłam dopiero 5 tyg. Za dwa tygodnie będzie wiadomo czy serduszko jest czy nie 🙏🏼 a teraz mam się nie nakręcać i czekać spokojnie do 18 lipca
Karina, chyba faktycznie jedziemy na tym samym wózku. U mnie 5 tydz. 4 dzień i tez pęcherzyk ciążowy ale bez zoltkowego. Wizyta planowo za 2 tygodnie chyba ze dostałabym jakiegoś poważnego krwawienia.
Dostałam proga dopochwowo i pełno witamin + kwas foliowy -
MonikaMonia wrote:Karina, chyba faktycznie jedziemy na tym samym wózku. U mnie 5 tydz. 4 dzień i tez pęcherzyk ciążowy ale bez zoltkowego. Wizyta planowo za 2 tygodnie chyba ze dostałabym jakiegoś poważnego krwawienia.
Dostałam proga dopochwowo i pełno witamin + kwas foliowy
U mnie w sumie kazała łykać suplementy ciążowe no i standardowo duphaston 2x1 a jak pojawi się jakieś plamienie to 3x1.
W takim razie dzielnie czekamy i staramy się nie stresować 🤗MonikaMonia lubi tę wiadomość