X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrazluwa gratulacje ! Ja się zdecydowałam na wizytę 6+3 i już pięknie biło 😍

Dziewczyny czy któraś z Was ma kontakt z eM 🌺? No cholernie się o nią martwię, miała te plamienia i nic nie wiadomo co dalej 🥺

Wrazluwa lubi tę wiadomość

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, my już dotarliśmy do miejsca docelowego. Jeśli chodzi o brzuszek, to ja jestem wzdeta od samego początku ciąży i wyglądam, jakbym miała już nie wiem który miesiąc 😂 faktem jest, że po listopadowym poronieniu przybrałam na wadze i jestem cięższa o około 10kg jak byłam rok temu w wakacje, ale wszystko to skumulowało się w brzuchu i te wzdęcie serio sprawia, że wyglądam jakbym była już w połowie drogi do porodu 😅

Też nowe spodenki na gumce już kupiłam przez to wszystko, bo ciuchy coraz bardziej uwierają.

age.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja się trochę nie odzywałam, w piątek powiedzieliśmy moim rodzicom, oszaleli z radości, wczoraj impreza i babci,dziś u szwagra intensywny weekend. Dziś powiemy rodzinie męża 😊

@eM daj znać co u Ciebie, martwimy się 🙏

Wioleta91, Marysiaa lubią tę wiadomość

preg.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej dziewczyny! Wybaczcie, że się nie odzywałam. Ale moja głowa musiała się po prostu wyciszyć. To takie miłe, że tyle z Was o mnie mysli i się troszczy 🥺🤍

Jeśli chodzi o sytuację z plamieniami, wczoraj po południu się uspokoiło. Zadzwoniłam do lekarza, z którym mam kontakt, u którego byłam w czwartek. Uspokoił mnie też bardzo. Ostudził mi trochę głowę. Plamienia najprawdopodobniej po badaniu. Bo było bardzo bolesne że względu na tą torbiel. Bądź krwiak. Bo tak też może być, że on po prostu w jakiś sposób się wydostaje.. Ciężko powiedzieć. Ale nie kazał się martwić. Powiedział, że jestem tak obstwiona lekami, że wszystko musi być dobrze i żebym nie myślała nawet inaczej. Mam leki, mam się po prostu oszczędzać i myśleć pozytywnie. Więcej nic nie jestem w stanie zrobić.

Dziękuję Wam bardzo mocno za troskę 🤍

kwiatek100, Wioleta91, Marysiaa, Światełko, Polaya, MonikaMonia, Skatusia🥰, Kika95, Angi90 lubią tę wiadomość

• Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM 🌺 wrote:
    Heeej dziewczyny! Wybaczcie, że się nie odzywałam. Ale moja głowa musiała się po prostu wyciszyć. To takie miłe, że tyle z Was o mnie mysli i się troszczy 🥺🤍

Jeśli chodzi o sytuację z plamieniami, wczoraj po południu się uspokoiło. Zadzwoniłam do lekarza, z którym mam kontakt, u którego byłam w czwartek. Uspokoił mnie też bardzo. Ostudził mi trochę głowę. Plamienia najprawdopodobniej po badaniu. Bo było bardzo bolesne że względu na tą torbiel. Bądź krwiak. Bo tak też może być, że on po prostu w jakiś sposób się wydostaje.. Ciężko powiedzieć. Ale nie kazał się martwić. Powiedział, że jestem tak obstwiona lekami, że wszystko musi być dobrze i żebym nie myślała nawet inaczej. Mam leki, mam się po prostu oszczędzać i myśleć pozytywnie. Więcej nic nie jestem w stanie zrobić.

Trzymam mocno kciuki i z dzidzią wszystko na bank jest ok. Musi być nie ma innej opcji 😊 odpoczywaj i pij dużo upały xd

Ja paruje tylko piję i chodzę do WC xd

Pęcherz wiewiórki normalnie 🤣

preg.png
  • kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM cieszę się że plamienia ustały ♥️ i że jesteś spokojniejsza! ♥️♥️

U mnie tylko wzdęcia na razie widać xD zero ciążowego brzuszka, też zawsze nosiłam rozmiar XS/S i dalej wchodzę w te ciuchy chociaż właśnie wieczorami przez wzdęcia już są mniej wygodne. Niby zauważam coś jakby na linii włosów jakby jakieś wybrzuszenie ale nie wiem czy sobie tego nie wymyślam 🤣

eM 🌺 lubi tę wiadomość

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM 🌺 wrote:

Ja Ciebie eM zaraz przerzuce przez kolano i dostaniesz ostre lanie 😛 ładnie to tak ? Zostawiać nas w niepewności ? 😛

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta, obiecuję poprawę, tylko nie biiij!

• eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o moj brzuch ciążowy, to na razie bez zmian. Poza wzdetym po południu. W pierwszej ciąży bardzo późno było cokolwiek widać, więc teraz może być tak samo..aczkolwiek podobno w kolejnych ciążach ten brzuszek szybciej staje się widoczny 🤔

Wiola, możesz mi wpisać wizytę na 19.07 🙂

Wioleta91 lubi tę wiadomość

• Polaya Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam dzisiaj, zjadłam śniadanie, poszłam spać, wstałam, zjadłam obiad, poszłam spać, wstałam, zjadłam kolację i miałam iść się myć (i spać), ale już nie zdążyłam, wymioty były pierwsze 🤢😂🙈

• MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM 🌺 wrote:
    Wioleta, obiecuję poprawę, tylko nie biiij!

no no no ! ładnie nas tu przetrzymałas w niepewności. ciesze się bardzo bardzo, ze wszystko z Wami dobrze ♥️♥️♥️

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się, że miałam pierwsze prenatalne i dowiedziałam się, że będę miała synka 😅 choć w rzeczywistości nastawiam się, że o płci dowiem się raczej na połówkowych, te pierwsze prenatalne, to raczej chyba za wcześnie.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. O której macie? Ja swoją dopiero o 18:00, a pewnie będzie jeszcze opóźnienie :)

age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi, mi też się śniły prenatalne i że się musiałam w palec kłuć i wykapywac krew z palca na jakieś gabeczki - serio nie wiem dlaczego, czy to tak wygląda do PAPPa czy nie, ale mój mózg podsunął mi coś takiego 🤣😂 do usg już nie dotarłam, bo się obudziłam sfrustrowana przez te palce 😂😂😂

age.png
  • Pingwinek Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też czulyscie takie dziwne bulgotanie w brzuchu? Nawet nie wiem czy bulgotanie, bardziej jakbym miała po prawej stronie brzucha jakiś kran, który ciągle przecieka i kapie. Bardzo dziwne uczucie. Do tego non stop jest mi niedobrze, chociaż nie wymiotuje :/

Starania od: lipiec 2022

29.06.23 ⏸️
    30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
    04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
    10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
    26.07.23 jest ❤️
    03.08.23 USG przed 10. tyg
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeej! kciuki za dzisiejsze wizyty! dajcie znać po <3

• Kika95 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,w kolejny duszny dzień 🙈🙈 nie wiem jak tak dalej pójdzie to się zamknę w jakiś podziemiach 🤣

Trzymam kciuki za wizyty 🙏

Ja właśnie umówiłam się na prenatalne na 18 sierpnia więc zaraz przed moim urlopem ☺️

preg.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje kupić sukienkę na wesele w sierpniu. Wszystkie sklepy sieciowe przejrzane i nic nie przykuło mojej uwagi. Może macie do polecenia jakiś internetowy butik, gdzie znajdę coś fajnego ?

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o której macie dziś wizyty?

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt

⏸️ 07.01.2025 r. 🙏

age.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingwinek wrote:
    Czy Wy też czulyscie takie dziwne bulgotanie w brzuchu? Nawet nie wiem czy bulgotanie, bardziej jakbym miała po prawej stronie brzucha jakiś kran, który ciągle przecieka i kapie. Bardzo dziwne uczucie. Do tego non stop jest mi niedobrze, chociaż nie wymiotuje :/
    To ja tak mam od jakiegoś czasu. Ciągle coś tam się przelewa i uczucie mdłości ale bez wymiotów. No niestety taki etap przyszedł. Wszystko w środku wariuje a organizm próbuje sobie jakoś z tym radzić 😊

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingwinek wrote:

ja mam takie uczucie jakby mi jakieś bąbelki pękały w brzuchu, trwa to chwilkę raz na jakiś czas i po wszystkim. czasami tez mnie zemdli ale bez finału

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ