X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnych bąbelków, ale za to nieprzespane noce! Czy Wy też musicie wstawać w nocy do WC? No co noc między 2-3 pobudka na toaletę bo do rana nie wytrzymam, a potem ciężko zasnąć. Mąż się śmieje że to organizm już się przygotowuje na nocne wstawanie. Ale to jest okropne, żeby nie przespać nocy!

I teraz sobie myślę w kontekście naszego projektu domu. Z racji że mały domek budujemy i sami, żeby się nie kredytować to mamy projekt z łazienką i toaleta na dole, a poddasze zagospodarowane na sypialnie, po tej dzisiejszej pobudce w nocy i potem trudnościach w zaśnięciu myślałam że to będzie tragedia nie mieć toalety na górze i w nocy jeszcze spacerować po schodach 😂

No i w ciągu dnia pewnie zasne znowu na jakies 2-3h...

Polaya lubi tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt

⏸️ 07.01.2025 r. 🙏

age.png
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Nie mam żadnych bąbelków, ale za to nieprzespane noce! Czy Wy też musicie wstawać w nocy do WC? No co noc między 2-3 pobudka na toaletę bo do rana nie wytrzymam, a potem ciężko zasnąć. Mąż się śmieje że to organizm już się przygotowuje na nocne wstawanie. Ale to jest okropne, żeby nie przespać nocy!

I teraz sobie myślę w kontekście naszego projektu domu. Z racji że mały domek budujemy i sami, żeby się nie kredytować to mamy projekt z łazienką i toaleta na dole, a poddasze zagospodarowane na sypialnie, po tej dzisiejszej pobudce w nocy i potem trudnościach w zaśnięciu myślałam że to będzie tragedia nie mieć toalety na górze i w nocy jeszcze spacerować po schodach 😂

No i w ciągu dnia pewnie zasne znowu na jakies 2-3h...

Taaak wstaje 2-3 razy, ale jak nie zapalam światła to potem normalnie dalej zasypiam :) Ale ja przed ciążą też zawsze musiałam raz wstać - całe życie tak miałam 🙃

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też częściej chodzę na sika, w nocy akurat dzisiaj pierwszy raz się obudziłam i musiałam iść. Ale cieszy mnie to, znaczy ,że ten Mały Ktoś siedzi i rośnie. W ogóle moje okropne samopoczucie w weekend i dzisiaj mnie cieszy 😂 ogólnie czuję się jak 💩💩💩 i najchętniej przeleżałabym cały dzień. Te upały mega dają w kość 🥵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 11:55

• MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez toaleta codziennie punkt 7 🤣

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Dziewczyny o której macie dziś wizyty?
    Ja dopiero o 20, ale to jest słynny NZF, pewnie się przesunie 😂😂 Najwyżej dam znać jutro rano 😁

Upały to dramat, zawsze kochałam lato, ale w tym roku już nie jestem w stanie funkcjonować, ciągle mi duszno, słabo, ledwo stoję na nogach, w pracy mam problem nawet wstać po segregator więc z samego rana ściągam z półek wszystkie które będą mi potrzebne i jak siadam tak wstaję albo do toalety albo już do domu 😂😂
    I oczywiście wstaję w nocy 2-3 razy do toalety, ale zasypiam bez problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 12:35

• eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya, to ja mam tak samo, wstaję jak muszę. 😂

Dziewczyny, w ogóle informowałyście już w pracy o ciąży? Ja tak jak wspominałam, w piątek powiedziałam, żeby po prostu kierowniczka była przygotowana na to, że w każdej chwili mogę pójść na l4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 12:59

• Marysiaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam tylko dwóm koleżankom z pokoju, żeby wiedziały że coś jest na rzeczy. Ale mamy dużo kontaktu poza pracą więc to nie do końca czysto służbowe znajomosci ;) Akurat jedna z tych koleżanek jest w 6 miesiącu więc zrozumienia nie brakuje. Ciekawy rok nam się zapowiada 😅

Szefostwo jeszcze nie wie, może za jakiś miesiąc powiem :)

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec

Następna wizyta 19.10
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w pracy nie mówiłam, może powiem w sierpniu ☺️

preg.png
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę 14.45 stres mam nieziemski. Też wstaje w nocy ale tak już od 15 miesięcy😂 do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. Najgorzej jest z noworodkiem kiedy karmienie jest co 3 godziny. Kończysz karmić, odkładasz dziecko, patrzysz na zegarek a tam tylko 2 godziny snu przed tobą🤦 w pracy jeszcze nie powiedziałam, zaczęłam nową pracę od 1 lipca żeby było zabawniej😛 dam znać jak będę po wizycie, trzymajcie kciuki żeby po krwiaku nie było śladu.✊

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Światełko, rozumiem, mnie też mój trzylatek jeszcze budzi - a to siku, a to wodę, bądź po prostu "mama, chcę do ciebie". Za czasów niemowlęcych potrafił się budzić co 45 minut 🙉 ale to był cycoholik totalny, antybutelka i antysmoczek, musiał być cyc co chwilę w buzi! miałam ogromny problem z odstawieniem go od piersi 🤱🤱🤱

Edit: Kciuki za wizytę <3 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 13:57

• Marysiaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a planujecie jakieś badania prenatalne poza Papp-a? Mam umówione na 16.08 i zastanawiam się czy jest sens robić coś dodatkowo i jak w ogóle podejść do tematu.

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!

Następna wizyta 19.10
  • Karina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Światełko trzymam kciuki 💜
    Ja co prawda nie chodzę często sikać ani w nocy mi się nie chce ale nie będę zapeszać bo napewno przyjdzie ten czas i oby później niż szybciej 😊

Byłam dzisiaj zbadać tsh i wzrosło mi z 2 na 2,6. Raczej nie powinnam się tym przejmować co?

Jutro już lecę na wizytę serduszkową i nie mogę się doczekać. 🙈 oczywiście z tego powodu też pojawił się stres bo może coś będzie nie tak ale staram się go wypędzić jakimś zajęciem 😊

Wioleta91, Angi90 lubią tę wiadomość

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pracy jeszcze nie mówiłam, myśle ze dam sobie jeszcze chwile.

Trzymam dziewczyny kciuki za wasze dzisiejsze wizyty🍀🤞🏻

Moja już jutro, stresuje się troche tym bardziej ze dziś od rana mam jakiś lekko różowy śluz przy sikaniu. nie leci nic czerwonego, jedynie lekko podbarwione i tez nie dużo. 🙈

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie miałam w planach tak szybko mówić. Ale moja praca wiąże się też z wyjazdami terenowymi, dźwiganiem i ogólnie różnymu warunkami pracy, gdyby nie moja sytuacja z ryzykiem skrętu torbieli i ten krwiak, to też bym się jeszcze wstrzymała. A tak mam pewność, że mnie kiero nie wyśle w teren. Tylko będę siedziała na miejscu przez ten najbliższy czas 🙂

Jeśli chodzi o badania prenatalne to na pewno USG.

Karina, TSH najlepiej żeby było poniżej 2 🙂 Ja przy utrzymującym się 2,7 -mam leki. Z tym, że ja zaczynalam od prawie 4, plus mam stwierdzone Hashimoto.
    Jutro masz lekarza, to na pewno powie co i jak. Może wdroży małą dawkę leku🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 17:08

• Światełko Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po. Po krwiaku nie ma śladu♥️ serduszko bije, dziecko ma już 2cm. Ma dwie rączki, dwie nóżki😉 torbiel na jajniku się trochę powiększyła. Troszkę plamie po badaniu bo miałam pobierana cytologię, ale myślę że przejdzie.😉 Kolejna wizyta 07.08. Jutro też umawiam się na prenatalne.

Polaya, Wioleta91, Marysiaa, Skatusia🥰, Delfi, eM 🌺, Niaha, MonikaMonia, Angi90 , Pingwinek, kwiatek100, Kika95 lubią tę wiadomość

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Światełko wrote:
    Jestem już po. Po krwiaku nie ma śladu♥️ serduszko bije, dziecko ma już 2cm. Ma dwie rączki, dwie nóżki😉 torbiel na jajniku się trochę powiększyła. Troszkę plamie po badaniu bo miałam pobierana cytologię, ale myślę że przejdzie.😉 Kolejna wizyta 07.08. Jutro też umawiam się na prenatalne.
    Super, światełko! Gratulacje! Ile tygodni u Ciebie, chyba też idziemy podobnie :-)

To TSH powyżej 2 bym jednak skonsultowała z lekarzem, bezpieczniej jest być niżej. Ja z 3.3 zeszłam do 1, a lekarz na wszelki wypadek zostawił mi leki.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt

⏸️ 07.01.2025 r. 🙏

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresuję się, to jest wizyta na NFZ, nie ufam temu lekarzowi ale chcę dostać niezbędne skierowania 😂 Jeśli znowu się czegoś nie dopatrzy to chyba naprawdę to oleję, te wizyty tylko mnie stresują
    Dzisiaj wegług OM mamy 8+3, co powinien lekarz na tej wizycie zrobić? Naprawdę dostaję ataku paniki, nie wiem czy to kwestia tego że jemu nie ufam czy tak będzie przy każdej wizycie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 18:37

• Delfi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, aż się zaskoczyłam, weszłam o czasie :D
    Z dzidzią wszystko w porządku, ma już 2,76 cm, termin porodu 18.02. :)
    Dzisiaj miałam badanie przez powłokę brzucha, więc zdjęcie nie jest super jakości, ale podsyłam:

https://ibb.co/nkpyKPx

Wiola, możesz usunąć wizytę z 17.08. - to chodziło o dzisiejszą wizytę, tylko wkradła się literówka. Kolejną wizytę mam 10.08. :)

Światełko, Niaha, MonikaMonia, eM 🌺, Angi90 , Pingwinek lubią tę wiadomość

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wstawania w nocy na siku niestety wstaję 2 razy, robię siku i czuję pragnienie, więc idę się napić, może stąd ta częstotliwość :D W pracy powiedziałam już o ciąży :)

age.png
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Super, światełko! Gratulacje! Ile tygodni u Ciebie, chyba też idziemy podobnie :-)

To TSH powyżej 2 bym jednak skonsultowała z lekarzem, bezpieczniej jest być niżej. Ja z 3.3 zeszłam do 1, a lekarz na wszelki wypadek zostawił mi leki.
    Wg om dzisiaj 8+0 ale dziecko jest starsze dzisiaj wyszło nawet 8+5 😉 Ty jesteś troszkę wyżej w ciąży😉

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ