Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mam żadnych bąbelków, ale za to nieprzespane noce! Czy Wy też musicie wstawać w nocy do WC? No co noc między 2-3 pobudka na toaletę bo do rana nie wytrzymam, a potem ciężko zasnąć. Mąż się śmieje że to organizm już się przygotowuje na nocne wstawanie. Ale to jest okropne, żeby nie przespać nocy!
I teraz sobie myślę w kontekście naszego projektu domu. Z racji że mały domek budujemy i sami, żeby się nie kredytować to mamy projekt z łazienką i toaleta na dole, a poddasze zagospodarowane na sypialnie, po tej dzisiejszej pobudce w nocy i potem trudnościach w zaśnięciu myślałam że to będzie tragedia nie mieć toalety na górze i w nocy jeszcze spacerować po schodach 😂
No i w ciągu dnia pewnie zasne znowu na jakies 2-3h...Polaya lubi tę wiadomość
-
eRKow. wrote:Nie mam żadnych bąbelków, ale za to nieprzespane noce! Czy Wy też musicie wstawać w nocy do WC? No co noc między 2-3 pobudka na toaletę bo do rana nie wytrzymam, a potem ciężko zasnąć. Mąż się śmieje że to organizm już się przygotowuje na nocne wstawanie. Ale to jest okropne, żeby nie przespać nocy!
I teraz sobie myślę w kontekście naszego projektu domu. Z racji że mały domek budujemy i sami, żeby się nie kredytować to mamy projekt z łazienką i toaleta na dole, a poddasze zagospodarowane na sypialnie, po tej dzisiejszej pobudce w nocy i potem trudnościach w zaśnięciu myślałam że to będzie tragedia nie mieć toalety na górze i w nocy jeszcze spacerować po schodach 😂
No i w ciągu dnia pewnie zasne znowu na jakies 2-3h...
Taaak wstaje 2-3 razy, ale jak nie zapalam światła to potem normalnie dalej zasypiam Ale ja przed ciążą też zawsze musiałam raz wstać - całe życie tak miałam 🙃12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
Ja też częściej chodzę na sika, w nocy akurat dzisiaj pierwszy raz się obudziłam i musiałam iść. Ale cieszy mnie to, znaczy ,że ten Mały Ktoś siedzi i rośnie. W ogóle moje okropne samopoczucie w weekend i dzisiaj mnie cieszy 😂 ogólnie czuję się jak 💩💩💩 i najchętniej przeleżałabym cały dzień. Te upały mega dają w kość 🥵
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 11:55
-
eRKow. wrote:Dziewczyny o której macie dziś wizyty?
Upały to dramat, zawsze kochałam lato, ale w tym roku już nie jestem w stanie funkcjonować, ciągle mi duszno, słabo, ledwo stoję na nogach, w pracy mam problem nawet wstać po segregator więc z samego rana ściągam z półek wszystkie które będą mi potrzebne i jak siadam tak wstaję albo do toalety albo już do domu 😂😂
I oczywiście wstaję w nocy 2-3 razy do toalety, ale zasypiam bez problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 12:35
-
Polaya, to ja mam tak samo, wstaję jak muszę. 😂
Dziewczyny, w ogóle informowałyście już w pracy o ciąży? Ja tak jak wspominałam, w piątek powiedziałam, żeby po prostu kierowniczka była przygotowana na to, że w każdej chwili mogę pójść na l4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 12:59
-
Ja powiedziałam tylko dwóm koleżankom z pokoju, żeby wiedziały że coś jest na rzeczy. Ale mamy dużo kontaktu poza pracą więc to nie do końca czysto służbowe znajomosci Akurat jedna z tych koleżanek jest w 6 miesiącu więc zrozumienia nie brakuje. Ciekawy rok nam się zapowiada 😅
Szefostwo jeszcze nie wie, może za jakiś miesiąc powiem12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Następna wizyta 19.10
-
Wchodzę 14.45 stres mam nieziemski. Też wstaje w nocy ale tak już od 15 miesięcy😂 do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. Najgorzej jest z noworodkiem kiedy karmienie jest co 3 godziny. Kończysz karmić, odkładasz dziecko, patrzysz na zegarek a tam tylko 2 godziny snu przed tobą🤦 w pracy jeszcze nie powiedziałam, zaczęłam nową pracę od 1 lipca żeby było zabawniej😛 dam znać jak będę po wizycie, trzymajcie kciuki żeby po krwiaku nie było śladu.✊👩33 🧔41
♥️ M. 04.2022 -
Światełko, rozumiem, mnie też mój trzylatek jeszcze budzi - a to siku, a to wodę, bądź po prostu "mama, chcę do ciebie". Za czasów niemowlęcych potrafił się budzić co 45 minut 🙉 ale to był cycoholik totalny, antybutelka i antysmoczek, musiał być cyc co chwilę w buzi! miałam ogromny problem z odstawieniem go od piersi 🤱🤱🤱
Edit: Kciuki za wizytę 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 13:57
-
Dziewczyny, a planujecie jakieś badania prenatalne poza Papp-a? Mam umówione na 16.08 i zastanawiam się czy jest sens robić coś dodatkowo i jak w ogóle podejść do tematu.12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
Następna wizyta 19.10
-
Światełko trzymam kciuki 💜
Ja co prawda nie chodzę często sikać ani w nocy mi się nie chce ale nie będę zapeszać bo napewno przyjdzie ten czas i oby później niż szybciej 😊
Byłam dzisiaj zbadać tsh i wzrosło mi z 2 na 2,6. Raczej nie powinnam się tym przejmować co?
Jutro już lecę na wizytę serduszkową i nie mogę się doczekać. 🙈 oczywiście z tego powodu też pojawił się stres bo może coś będzie nie tak ale staram się go wypędzić jakimś zajęciem 😊Wioleta91, Angi90 lubią tę wiadomość
-
ja w pracy jeszcze nie mówiłam, myśle ze dam sobie jeszcze chwile.
Trzymam dziewczyny kciuki za wasze dzisiejsze wizyty🍀🤞🏻
Moja już jutro, stresuje się troche tym bardziej ze dziś od rana mam jakiś lekko różowy śluz przy sikaniu. nie leci nic czerwonego, jedynie lekko podbarwione i tez nie dużo. 🙈 -
Też nie miałam w planach tak szybko mówić. Ale moja praca wiąże się też z wyjazdami terenowymi, dźwiganiem i ogólnie różnymu warunkami pracy, gdyby nie moja sytuacja z ryzykiem skrętu torbieli i ten krwiak, to też bym się jeszcze wstrzymała. A tak mam pewność, że mnie kiero nie wyśle w teren. Tylko będę siedziała na miejscu przez ten najbliższy czas 🙂
Jeśli chodzi o badania prenatalne to na pewno USG.
Karina, TSH najlepiej żeby było poniżej 2 🙂 Ja przy utrzymującym się 2,7 -mam leki. Z tym, że ja zaczynalam od prawie 4, plus mam stwierdzone Hashimoto.
Jutro masz lekarza, to na pewno powie co i jak. Może wdroży małą dawkę leku🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 17:08
-
Jestem już po. Po krwiaku nie ma śladu♥️ serduszko bije, dziecko ma już 2cm. Ma dwie rączki, dwie nóżki😉 torbiel na jajniku się trochę powiększyła. Troszkę plamie po badaniu bo miałam pobierana cytologię, ale myślę że przejdzie.😉 Kolejna wizyta 07.08. Jutro też umawiam się na prenatalne.
Polaya, Wioleta91, Marysiaa, Skatusia🥰, Delfi, eM 🌺, Niaha, MonikaMonia, Angi90 , Pingwinek, kwiatek100, Kika95 lubią tę wiadomość
👩33 🧔41
♥️ M. 04.2022 -
Światełko wrote:Jestem już po. Po krwiaku nie ma śladu♥️ serduszko bije, dziecko ma już 2cm. Ma dwie rączki, dwie nóżki😉 torbiel na jajniku się trochę powiększyła. Troszkę plamie po badaniu bo miałam pobierana cytologię, ale myślę że przejdzie.😉 Kolejna wizyta 07.08. Jutro też umawiam się na prenatalne.
To TSH powyżej 2 bym jednak skonsultowała z lekarzem, bezpieczniej jest być niżej. Ja z 3.3 zeszłam do 1, a lekarz na wszelki wypadek zostawił mi leki. -
Stresuję się, to jest wizyta na NFZ, nie ufam temu lekarzowi ale chcę dostać niezbędne skierowania 😂 Jeśli znowu się czegoś nie dopatrzy to chyba naprawdę to oleję, te wizyty tylko mnie stresują
Dzisiaj wegług OM mamy 8+3, co powinien lekarz na tej wizycie zrobić? Naprawdę dostaję ataku paniki, nie wiem czy to kwestia tego że jemu nie ufam czy tak będzie przy każdej wizycie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 18:37
-
Ja już po wizycie, aż się zaskoczyłam, weszłam o czasie
Z dzidzią wszystko w porządku, ma już 2,76 cm, termin porodu 18.02.
Dzisiaj miałam badanie przez powłokę brzucha, więc zdjęcie nie jest super jakości, ale podsyłam:
https://ibb.co/nkpyKPx
Wiola, możesz usunąć wizytę z 17.08. - to chodziło o dzisiejszą wizytę, tylko wkradła się literówka. Kolejną wizytę mam 10.08.Światełko, Niaha, MonikaMonia, eM 🌺, Angi90 , Pingwinek lubią tę wiadomość
-
eRKow. wrote:Super, światełko! Gratulacje! Ile tygodni u Ciebie, chyba też idziemy podobnie
To TSH powyżej 2 bym jednak skonsultowała z lekarzem, bezpieczniej jest być niżej. Ja z 3.3 zeszłam do 1, a lekarz na wszelki wypadek zostawił mi leki.👩33 🧔41
♥️ M. 04.2022