Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Delfi wrote:Ja już po wizycie, aż się zaskoczyłam, weszłam o czasie
Z dzidzią wszystko w porządku, ma już 2,76 cm, termin porodu 18.02.
Dzisiaj miałam badanie przez powłokę brzucha, więc zdjęcie nie jest super jakości, ale podsyłam:
https://ibb.co/nkpyKPx
Wiola, możesz usunąć wizytę z 17.08. - to chodziło o dzisiejszą wizytę, tylko wkradła się literówka. Kolejną wizytę mam 10.08.
Omg, to już nie fasolka, to już mały człowiek 🥰🥰🥰 rozpływam się, pięknie 🥰 już się nie mogę doczekać aż zobaczę takie kształty u siebie 💝Delfi lubi tę wiadomość
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
eRKow. wrote:Super, światełko! Gratulacje! Ile tygodni u Ciebie, chyba też idziemy podobnie
To TSH powyżej 2 bym jednak skonsultowała z lekarzem, bezpieczniej jest być niżej. Ja z 3.3 zeszłam do 1, a lekarz na wszelki wypadek zostawił mi leki.
Oczywiście że skonsultuje bo to moja pani ginekolog endokrynolog kazała mi skontrolować ponownie 😊 -
Mamusie, staram się uzupełniać wszystko, poprawiajcie mnie na każdym kroku ☺️
Gratuluję dzisiejszych wizyt ! Macie piękne bobaski ❤️
Światełko co dalej z tą torbielą? Coś Ci zalecono ? Jestem ciekawa jak to się u mnie potoczy 🤔
Co do siusiu, non stop. W nocy ze dwa razy muszę wstać 😂 pisaliście coś wcześniej o waszych brzuszkach, ja mam wrażenie że podbrzusze mam o wiele większe, a po każdym posiłku - piłka, ciężko się ruszać 😅
Hope..., Angi90 lubią tę wiadomość
-
Kur** 😂😂😂 Dzwonię do doktorka bo nie wiem gdzie mam iść, brzmi jakby był po dobrym melanżu i pyta się mnie skąd mam do niego numer (sam mi dał) i co my mamy dzisiaj robić, musiałam JA mu powiedzieć po co idę do niego na wizytę
EJ RATUNKU, BO IDĘ TAM GDZIE MI KAZAŁ, A OKAZUJE SIĘ ŻE TEN BUDYEK JEST DAWNO WYBURZONYWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 19:27
Delfi, Wioleta91 lubią tę wiadomość
-
Polaya wrote:Kur** 😂😂😂 Dzwonię do doktorka bo nie wiem gdzie mam iść, brzmi jakby był po dobrym melanżu i pyta się mnie skąd mam do niego numer (sam mi dał) i co my mamy dzisiaj robić, musiałam JA mu powiedzieć po co idę do niego na wizytę
EJ RATUNKU, BO IDĘ TAM GDZIE MI KAZAŁ, A OKAZUJE SIĘ ŻE TEN BUDYEK JEST DAWNO WYBURZONY
Nie chciałam polubić, tragedia z tym doktorkiem 🤦🏼♀️ A to może na recepcji podpytaj?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 19:31
-
Polaya xD co ty masz tam za atrakcje 😂 może gościu rzeczywiście zapomniał i poszedł w tango ?
Byłoby to mega nieodpowiedzialne 🙊 daj znać jak się skończyło -
Zrobił tylko USG, mamy bijące serduszko, CRL 1.48 (partner nazwał zarodek kijanką), według OM mamy 8+2, według USG nie pamiętam, jest mi ktoś w stanie powiedzieć jakiemu wiekowi ciąży odpowiada CRL 1.48?
Mam się u niego pojawić za tydzień, ogólnie ziomek nie ogarnia życia ale kij, mam zdjęcie:
eM 🌺, Wioleta91, Angi90 , Pingwinek, kwiatek100, Skatusia🥰, Karina lubią tę wiadomość
-
Polaya wrote:
Masz na zdjęciu w opisie pod CRL, (GA: 7+6)Polaya, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Wioleta91 wrote:Mamusie, staram się uzupełniać wszystko, poprawiajcie mnie na każdym kroku ☺️
Gratuluję dzisiejszych wizyt ! Macie piękne bobaski ❤️
Światełko co dalej z tą torbielą? Coś Ci zalecono ? Jestem ciekawa jak to się u mnie potoczy 🤔
Co do siusiu, non stop. W nocy ze dwa razy muszę wstać 😂 pisaliście coś wcześniej o waszych brzuszkach, ja mam wrażenie że podbrzusze mam o wiele większe, a po każdym posiłku - piłka, ciężko się ruszać 😅👩33 🧔41
♥️ M. 04.2022 -
A mi się zdublowały wizyty. Dzisiaj odezwał się ten doktor, do którego chcę iść na konsultację, który był na urlopie i prosił, żebym dziś napisała mu sms, i ku ktoremu skłaniałam się do prowadzenia ciąży. I co kiedy powiedział, żebym przyszła - w środę 🙈 nie widzę sensu pójścia dwa razy jednego dnia na USG. Więc tą szpitalną u czwartkowego lekarza sobie odpuszczę. Szkoda, myślałam, że dwa razy w tym tygodniu podejrze co z Kropkiem. Aczkolwiek, ten mój czwartkowy lekarz ma tez dużur w niedzielę, więc może też się przejde 🤔W ogóle do końca lipca podał mi swój grafik, żebym jak coś to dzwoniła i on mnie bez problemu na USG do szpitala weźmie. To jest takie miłe, bo on to robi bezinteresownie. Za darmo.
W ogóle mam mętlik w głowie, którego tego lekarza wybrać do prowadzenia ciąży. Po tej środowej wizycie podejmę decyzję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 21:15
Angi90 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, wczoraj padłam o 19 i spałam całą noc 🤣
wczoraj po pracy pojechałam do endokrynologa i mam zwiększoną dawkę euthyroxu, ehhh ta moja tarczyca towarzyszy mi niezmiennie od 12 lat 😅
Dziś w końcu jest czym oddychać, ulga! 😊
Gratulacje wczorajszych wizyt, dzieciątka wyglądają już nie jak Kropeczki 😁 -
Hej we wtorek!
Ja już w biurze, melduję się ze szklanką wody, bo odrzuciło mnie od kawy 🤮
Karina, kciuki za wizytę! 🤞🤞🤞 o której masz?
Dziewczyny z torbielami, czy Was też tak strasznie ten jajnik, na którym jest torbiel, boli?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 08:07
Karina lubi tę wiadomość
-
U mnie jest czym oddychać, ale jednak samopoczucie nadal jest tragiczne, codziennie rano wyję że muszę iść do pracy, wracam i nie mam siły na nic, nie jestem w stanie wstawić czy poskładać prania, ukroić sobie ukochanego arbuza czy cokolwiek innego, po prostu na samą myśl mi słabo
-
eM 🌺 wrote:Hej we wtorek!
Ja już w biurze, melduję się ze szklanką wody, bo odrzuciło mnie od kawy 🤮
Karina, kciuki za wizytę! 🤞🤞🤞 o której masz?
Dziewczyny z torbielami, czy Was też tak strasznie ten jajnik, na którym jest torbiel, boli?
Tak, mnie boli ten jajnik na którym jest torbiel, nawet w nocy jak sobie na tej stronie to się czasem wybudzam 🙈 -
Kika95 wrote:Tak, mnie boli ten jajnik na którym jest torbiel, nawet w nocy jak sobie na tej stronie to się czasem wybudzam 🙈
łajzy parszywe, musiały urosnąć
ja to w ogóle jestem wściekła, we wrześniu miałam operację, bo torbiel była wielkości ponad 7cm i nie działały na nią leki, nie wchłonęła się, więc zaleceniem był zabieg. Narkozę zniosłam tragicznie, wspominam to po prostu okropnie. I menda znowu się musiałą pojawić.