X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Ja już po wizycie, aż się zaskoczyłam, weszłam o czasie :D
    Z dzidzią wszystko w porządku, ma już 2,76 cm, termin porodu 18.02. :)
    Dzisiaj miałam badanie przez powłokę brzucha, więc zdjęcie nie jest super jakości, ale podsyłam:

https://ibb.co/nkpyKPx

Wiola, możesz usunąć wizytę z 17.08. - to chodziło o dzisiejszą wizytę, tylko wkradła się literówka. Kolejną wizytę mam 10.08. :)

Omg, to już nie fasolka, to już mały człowiek 🥰🥰🥰 rozpływam się, pięknie 🥰 już się nie mogę doczekać aż zobaczę takie kształty u siebie 💝

Delfi lubi tę wiadomość

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • Karina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Super, światełko! Gratulacje! Ile tygodni u Ciebie, chyba też idziemy podobnie :-)

To TSH powyżej 2 bym jednak skonsultowała z lekarzem, bezpieczniej jest być niżej. Ja z 3.3 zeszłam do 1, a lekarz na wszelki wypadek zostawił mi leki.

Oczywiście że skonsultuje bo to moja pani ginekolog endokrynolog kazała mi skontrolować ponownie 😊

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, staram się uzupełniać wszystko, poprawiajcie mnie na każdym kroku ☺️

Gratuluję dzisiejszych wizyt ! Macie piękne bobaski ❤️

Światełko co dalej z tą torbielą? Coś Ci zalecono ? Jestem ciekawa jak to się u mnie potoczy 🤔

Co do siusiu, non stop. W nocy ze dwa razy muszę wstać 😂 pisaliście coś wcześniej o waszych brzuszkach, ja mam wrażenie że podbrzusze mam o wiele większe, a po każdym posiłku - piłka, ciężko się ruszać 😅

Hope..., Angi90 lubią tę wiadomość

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur** 😂😂😂 Dzwonię do doktorka bo nie wiem gdzie mam iść, brzmi jakby był po dobrym melanżu i pyta się mnie skąd mam do niego numer (sam mi dał) i co my mamy dzisiaj robić, musiałam JA mu powiedzieć po co idę do niego na wizytę XD
    EJ RATUNKU, BO IDĘ TAM GDZIE MI KAZAŁ, A OKAZUJE SIĘ ŻE TEN BUDYEK JEST DAWNO WYBURZONY

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 19:27

Delfi, Wioleta91 lubią tę wiadomość

• Delfi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Kur** 😂😂😂 Dzwonię do doktorka bo nie wiem gdzie mam iść, brzmi jakby był po dobrym melanżu i pyta się mnie skąd mam do niego numer (sam mi dał) i co my mamy dzisiaj robić, musiałam JA mu powiedzieć po co idę do niego na wizytę XD
    EJ RATUNKU, BO IDĘ TAM GDZIE MI KAZAŁ, A OKAZUJE SIĘ ŻE TEN BUDYEK JEST DAWNO WYBURZONY

Nie chciałam polubić, tragedia z tym doktorkiem 🤦🏼‍♀️ A to może na recepcji podpytaj? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 19:31

age.png
  • Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya xD co ty masz tam za atrakcje 😂 może gościu rzeczywiście zapomniał i poszedł w tango ?
    Byłoby to mega nieodpowiedzialne 🙊 daj znać jak się skończyło

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Nie chciałam polubić, tragedia z tym doktorkiem 🤦🏼‍♀️ A to może na recepcji podpytaj? :)
    Tu nie ma recepcji, tu nie ma nikogo, nie wiem gdzie jestem 😂😂

• Polaya Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiłam, czekam na doktorka, kto leczył się na NFZ ten się w cyrku nie śmieje

Wioleta91 lubi tę wiadomość

• Polaya Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobił tylko USG, mamy bijące serduszko, CRL 1.48 (partner nazwał zarodek kijanką), według OM mamy 8+2, według USG nie pamiętam, jest mi ktoś w stanie powiedzieć jakiemu wiekowi ciąży odpowiada CRL 1.48?
    Mam się u niego pojawić za tydzień, ogólnie ziomek nie ogarnia życia ale kij, mam zdjęcie:
    IMG-20230717-200214.jpg

eM 🌺, Wioleta91, Angi90 , Pingwinek, kwiatek100, Skatusia🥰, Karina lubią tę wiadomość

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Zrobił tylko USG, mamy bijące serduszko, CRL 1.48 (partner nazwał zarodek kijanką), według OM mamy 8+2, według USG nie pamiętam, jest mi ktoś w stanie powiedzieć jakiemu wiekowi ciąży odpowiada CRL 1.48?
    Mam się u niego pojawić za tydzień, ogólnie ziomek nie ogarnia życia ale kij, mam zdjęcie:
    IMG-20230717-200214.jpg
    Super! Piękna kijaneczka.
    Masz na zdjęciu w opisie pod CRL, (GA: 7+6) :-)

Polaya, Angi90 lubią tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt

⏸️ 07.01.2025 r. 🙏

age.png
  • Światełko Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 wrote:
    Mamusie, staram się uzupełniać wszystko, poprawiajcie mnie na każdym kroku ☺️

Gratuluję dzisiejszych wizyt ! Macie piękne bobaski ❤️

Światełko co dalej z tą torbielą? Coś Ci zalecono ? Jestem ciekawa jak to się u mnie potoczy 🤔

Co do siusiu, non stop. W nocy ze dwa razy muszę wstać 😂 pisaliście coś wcześniej o waszych brzuszkach, ja mam wrażenie że podbrzusze mam o wiele większe, a po każdym posiłku - piłka, ciężko się ruszać 😅
    Nic nie mówił. Tylko pytał ile miała na ostatniej wizycie. W pierwszej ciąży też miałam, dochodziła jakos do 5cm. Wtedy mówił że obserwujemy, ale że się wchłonie. Wchłonęła się😉

👩33 🧔41

♥️ M. 04.2022
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya, no wesoło powiem ci, wesoło 😁

Polaya lubi tę wiadomość

• Polaya Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna wizyta 24 lipca, godzina 11:00 (NFZ), następna 31 lipca, godzina 19:00 (prywatnie)

• Delfi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola, w wolnej chwili wpisz mi proszę termin porodu 18.02. :)

age.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się zdublowały wizyty. Dzisiaj odezwał się ten doktor, do którego chcę iść na konsultację, który był na urlopie i prosił, żebym dziś napisała mu sms, i ku ktoremu skłaniałam się do prowadzenia ciąży. I co kiedy powiedział, żebym przyszła - w środę 🙈 nie widzę sensu pójścia dwa razy jednego dnia na USG. Więc tą szpitalną u czwartkowego lekarza sobie odpuszczę. Szkoda, myślałam, że dwa razy w tym tygodniu podejrze co z Kropkiem. Aczkolwiek, ten mój czwartkowy lekarz ma tez dużur w niedzielę, więc może też się przejde 🤔W ogóle do końca lipca podał mi swój grafik, żebym jak coś to dzwoniła i on mnie bez problemu na USG do szpitala weźmie. To jest takie miłe, bo on to robi bezinteresownie. Za darmo.

W ogóle mam mętlik w głowie, którego tego lekarza wybrać do prowadzenia ciąży. Po tej środowej wizycie podejmę decyzję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 21:15

Angi90 lubi tę wiadomość

• Kika95 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj padłam o 19 i spałam całą noc 🤣
    wczoraj po pracy pojechałam do endokrynologa i mam zwiększoną dawkę euthyroxu, ehhh ta moja tarczyca towarzyszy mi niezmiennie od 12 lat 😅

Dziś w końcu jest czym oddychać, ulga! 😊

Gratulacje wczorajszych wizyt, dzieciątka wyglądają już nie jak Kropeczki 😁

preg.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej we wtorek!

Ja już w biurze, melduję się ze szklanką wody, bo odrzuciło mnie od kawy 🤮

Karina, kciuki za wizytę! 🤞🤞🤞 o której masz?

Dziewczyny z torbielami, czy Was też tak strasznie ten jajnik, na którym jest torbiel, boli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2023, 08:07

Karina lubi tę wiadomość

• Polaya Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest czym oddychać, ale jednak samopoczucie nadal jest tragiczne, codziennie rano wyję że muszę iść do pracy, wracam i nie mam siły na nic, nie jestem w stanie wstawić czy poskładać prania, ukroić sobie ukochanego arbuza czy cokolwiek innego, po prostu na samą myśl mi słabo

• Kika95 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM 🌺 wrote:
    Hej we wtorek!

Ja już w biurze, melduję się ze szklanką wody, bo odrzuciło mnie od kawy 🤮

Karina, kciuki za wizytę! 🤞🤞🤞 o której masz?

Dziewczyny z torbielami, czy Was też tak strasznie ten jajnik, na którym jest torbiel, boli?

Tak, mnie boli ten jajnik na którym jest torbiel, nawet w nocy jak sobie na tej stronie to się czasem wybudzam 🙈

preg.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika95 wrote:
    Tak, mnie boli ten jajnik na którym jest torbiel, nawet w nocy jak sobie na tej stronie to się czasem wybudzam 🙈

łajzy parszywe, musiały urosnąć

ja to w ogóle jestem wściekła, we wrześniu miałam operację, bo torbiel była wielkości ponad 7cm i nie działały na nią leki, nie wchłonęła się, więc zaleceniem był zabieg. Narkozę zniosłam tragicznie, wspominam to po prostu okropnie. I menda znowu się musiałą pojawić.

‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ