X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Karina Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM 🌺 wrote:
    Karina, no to ja mam identycznie! 😁 Nie ciągnie mnie do słodyczy, tak jak przed ciąża. I też jednego dnia mam na coś ochotę konkretnie, a drugiego nawet na to nie spojrzę 🤢
    To widzę, że naprawdę jedziemy na jednym wózku 🤣 niesamowite

eM 🌺 lubi tę wiadomość

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie patrzę, że lecimy tak samo. Ciekawe czy mamy w brzuchach lokatorów tej samej płci, czy nie 😁

Karina lubi tę wiadomość

• Saya Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cały dzień mnie lekko ten prawy chyba jajnik pobolewa. Mam też zaparcie i się głowie czy to przez to czy jednak jakieś cuda się dzieją. Przypomniałam sobie właśnie, że jak byłam na 1 wizycie u ginekologa potwierdzającej ciąże, to on w prawym jajniku dojrzał pęcherzyk z ciałkiem żółtym. W zeszłym tygodniu również ten pęcherzyk jest wyszczególniony w opisie usg. Czy któraś z Was też tak ma, że jest ciąża a w jajniku pęcherzyk z ciałkiem? On się nie powinien wchłonąć czasem?

Schizowac zaczynam, tym bardziej, że jestem za granicą i wolałabym tutejszej służby zdrowia nie testować 😬

age.png
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    Dziewczyny, cały dzień mnie lekko ten prawy chyba jajnik pobolewa. Mam też zaparcie i się głowie czy to przez to czy jednak jakieś cuda się dzieją. Przypomniałam sobie właśnie, że jak byłam na 1 wizycie u ginekologa potwierdzającej ciąże, to on w prawym jajniku dojrzał pęcherzyk z ciałkiem żółtym. W zeszłym tygodniu również ten pęcherzyk jest wyszczególniony w opisie usg. Czy któraś z Was też tak ma, że jest ciąża a w jajniku pęcherzyk z ciałkiem? On się nie powinien wchłonąć czasem?

Schizowac zaczynam, tym bardziej, że jestem za granicą i wolałabym tutejszej służby zdrowia nie testować 😬

Nie mam przy sobie opisów usg więc o pęcherzyku nie odpowiem, ale bóle jajników i macicy pojawiają mi się bardzo często - czasami czuje skurcz/ból kilka razy dziennie, potem pare dni nic, potem znowu. I to podobno jest normalne. Ból jajnika można też pomylić z bólem więzadeł przy macicy, które też ma prawo bolec. Myślę, że nie masz się czym przejmować :)

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya ciałko żółte zanika dopiero, kiedy jego rolę przejmuje łożysko :) Czyli w okolicach końca I trymestru.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie co jakiś czas pobolewa/kłuje lewy jajnik, czyli ten z którego pochodzi szczęśliwe jajo, a co najlepsze zaraz po owulacji (nigdy wcześniej się to nie zdarzało) pobolewał mnie na zmianę lewy i prawy, jak tak myślę to już wtedy powinnam zacząć myśleć o ciąży 😂

• Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ostatnio mam mało czasu żeby Wam odpisywać, trochę pochłonęła mnie praca i zmęczenie 😅

Oby Nasze wszystkie dolegliwości i zmartwienia jak najszybciej ustały, u mnie póki co problem z dwójeczka 😅

Czy ja aby napewno mam wpisane wszystkie bijące serduszka ? Śmiało piszcie też o nadchodzących wizytach ☺️ już nie mogę się doczekać aż zacznę wpisywać Nam płeć a potem wybrane imiona bąbelków 😍 oby się wszystko udało ❤️

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 wrote:
    Cześć dziewczyny! Ostatnio mam mało czasu żeby Wam odpisywać, trochę pochłonęła mnie praca i zmęczenie 😅

Oby Nasze wszystkie dolegliwości i zmartwienia jak najszybciej ustały, u mnie póki co problem z dwójeczka 😅

Czy ja aby napewno mam wpisane wszystkie bijące serduszka ? Śmiało piszcie też o nadchodzących wizytach ☺️ już nie mogę się doczekać aż zacznę wpisywać Nam płeć a potem wybrane imiona bąbelków 😍 oby się wszystko udało ❤️

Wiolu możesz wpisać u mnie serduszko 😊 niby szczegół ale cieszy oczka

Wioleta91, eM 🌺 lubią tę wiadomość

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, no tak, ale mi chodzi o pęcherzyk który mam jeszcze w jajniku od początku ciąży. Nie wiem czemu nie zapytałam o to na wizytach, pewnie stres i masa innych pytań 😬

Dzięki dziewczyny za rady, ogólnie to wczoraj sporo leżałam tak na wszelki wypadek. Teraz jak wstałam to jeszcze ani razu nie poczułam ukłucia, więc chyba kryzys zażegnany. Zobaczymy co przyniesie dzień - idziemy wieczorem z mężem i znajomymi do kina na Oppenheimera a wcześniej jedziemy na jakieś specjały jedzeniowe do miasteczka obok - mam nadzieję, że mój żołądek przyjmie 😅

Polaya, a Ty jak się czujesz generalnie? Sporo o Tobie myślałam wczoraj, mam nadzieję, że już lepiej i spokojniej ❤️

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    Agentka, no tak, ale mi chodzi o pęcherzyk który mam jeszcze w jajniku od początku ciąży. Nie wiem czemu nie zapytałam o to na wizytach, pewnie stres i masa innych pytań 😬

Dzięki dziewczyny za rady, ogólnie to wczoraj sporo leżałam tak na wszelki wypadek. Teraz jak wstałam to jeszcze ani razu nie poczułam ukłucia, więc chyba kryzys zażegnany. Zobaczymy co przyniesie dzień - idziemy wieczorem z mężem i znajomymi do kina na Oppenheimera a wcześniej jedziemy na jakieś specjały jedzeniowe do miasteczka obok - mam nadzieję, że mój żołądek przyjmie 😅

Polaya, a Ty jak się czujesz generalnie? Sporo o Tobie myślałam wczoraj, mam nadzieję, że już lepiej i spokojniej ❤️
    W związku z całą tą trudną sytuacją już lepiej, chociaż nie powiem że śpię dobrze, dzisiaj w nocy spalam od 22 do 2, następnie od 5:30 do 9, niby nie jakoś mało, ale jednak sen przerywany nie jest dobry, teraz próbowałam się położyć ale znowu nie mogę zasnąć
    Problem jest taki, że ja odkąd pamiętam miałam problemy ze snem, byłam kilka lat na nasennych, ale w związku z ciążą podjęliśmy z lekarzem decyzję o odstawieniu żeby zobaczyć czy to się uda, bo jednak dla wielu osób odstawienie leków nasennych w ciąży jest proste, u mnie o ile nie mam stresów to da się żyć, gorzej jak mam trudny czas, próbuję radzić sobie melisą, kolejnym krokiem ma być melatonina, a jeśli to nie pomoże to musimy wrócić do leków, przy czym nie ma żadnego w 100% bezpiecznego leku nasennego u ciężarnych, stąd też staram się jak mogę by przetrwać, zwłaszcza pierwszy trymestr
    A ty w którym jesteś tygodniu według USG? U mnie 8+5, z ostatniej miesiączki 9+2, wydaje mi się że jesteśmy na bardzo podobnym etapie, testowałyśmy blisko siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2023, 12:44

• Marysiaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś sposoby na ból głowy/zawroty? Od rana fatalnie się czuję, przed ciążą brałam ibuprofen i pomagał. Dzisiaj drzemka, zimne okłady, paracetamol i nic, nadal jestem nie do życia :(

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec

Następna wizyta 19.10
  • kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia - Wiem, że niezbyt pomocne, ale pijesz wystarczającą ilość wody?;p Ból głowy to podobno objaw odwodnienia. A poza tym jako pomoc przychodzi mi tylko przespać to :/

Wioleta91 lubi tę wiadomość

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• Polaya Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaa wrote:
    Dziewczyny, macie jakieś sposoby na ból głowy/zawroty? Od rana fatalnie się czuję, przed ciążą brałam ibuprofen i pomagał. Dzisiaj drzemka, zimne okłady, paracetamol i nic, nadal jestem nie do życia :(
    Mam dzisiaj dokładnie to samo! Partner przyłożył mi do głowy zimny okład, który "dokleił" do mnie bandarzem, przyniósł miskę gdybym miała jednak nie zaakceptować obiadku i poszedł myć psa.. Nawet nie miałam siły na spacer, po przejściu kilkuset metrów niemal mdlałam, nie mam pojęcia co z tym zrobić
    Ciekawa jestem kto wpadł na genialny pomysł na nazywanie ciąży "stanem błogosławionym" 😂

Marysiaa lubi tę wiadomość

• Marysiaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatek100 wrote:
    Marysia - Wiem, że niezbyt pomocne, ale pijesz wystarczającą ilość wody?;p Ból głowy to podobno objaw odwodnienia. A poza tym jako pomoc przychodzi mi tylko przespać to :/

Chyba pije, ale może spróbuje więcej 🙃

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!

Następna wizyta 19.10
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dzisiaj chyba taki dzień, mnie też boli głowa od rana, tzn. rano bolała, potem chwilę miałam spokoju, wieczorem znów :/

age.png
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jednorazowa zbiorowa niemoc i wstaniemy jutro wszystkie zwarte i gotowe na nowe przygody :)

Wioleta91 lubi tę wiadomość

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!

Następna wizyta 19.10
  • Saya Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya, kiepsko z tą bezsennością 😔 mam nadzieję, że coś Ci jednak pomoże niefarmakologicznego. Może jakieś relaksacyjne rytuały przed snem, brak patrzenia w telefon czy telewizor etc? Choć znając życie pewnie już próbowałaś.

Z usg jestem 9+1, z om 10+1... Zobaczymy na prenatalnych, bo podobno na nich już powinien być konkret wiadomy który to dokładnie tydzień

Mnie dzisiaj glowa nie bolała, jajnik też nie klul, za to 10km zrobiliśmy i całkiem spoko to przeżyłam... Choć przyznam, że padam na twarz

age.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam dzień totalnego resetu po weselu, powiem Wam że mega się wybawilam, ale też i wymęczyłam, zadyszka i te sprawy...🙈

Ogólnie ten tydzień w pracy dał mi mocno popalić, plus to wesele, brzuch trochę mnie boli i pojawiły się skurcze od czasu do czasu, mam nadzieję że to wynik stresu i lekkiego wysiłku i wszystko wróci do normy, bo ten tydzień będzie w końcu luźniejszy, trochę mnie to niepokoi, wizyta dopiero 1 sierpnia...

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    Polaya, kiepsko z tą bezsennością 😔 mam nadzieję, że coś Ci jednak pomoże niefarmakologicznego. Może jakieś relaksacyjne rytuały przed snem, brak patrzenia w telefon czy telewizor etc? Choć znając życie pewnie już próbowałaś.

Z usg jestem 9+1, z om 10+1... Zobaczymy na prenatalnych, bo podobno na nich już powinien być konkret wiadomy który to dokładnie tydzień

Mnie dzisiaj glowa nie bolała, jajnik też nie klul, za to 10km zrobiliśmy i całkiem spoko to przeżyłam... Choć przyznam, że padam na twarz
    Właśnie próbowałam, zero różnicy, ciągle narzekam na siebie że za mało się przykładam, choć wiem że naprawdę robię wszystko by było jak najlepiej, za wszelką cenę chcę uniknąć leków w pierwszym trymestrze, ale też chyba muszę stanąć przed decyzją czy lepsze dla rozwoju dziecka będzie gdy nie będę spała, będę ciągle zdenerwowana tym i poirytowana czy gdy wezmę minimalne dawki w miarę bezpiecznych leków
    O to rzeczywiście jesteś sporo do przodu względem mnie, a testowałyśmy w ten sam dzień

• Kropkaxyz Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Właśnie próbowałam, zero różnicy, ciągle narzekam na siebie że za mało się przykładam, choć wiem że naprawdę robię wszystko by było jak najlepiej, za wszelką cenę chcę uniknąć leków w pierwszym trymestrze, ale też chyba muszę stanąć przed decyzją czy lepsze dla rozwoju dziecka będzie gdy nie będę spała, będę ciągle zdenerwowana tym i poirytowana czy gdy wezmę minimalne dawki w miarę bezpiecznych leków
    O to rzeczywiście jesteś sporo do przodu względem mnie, a testowałyśmy w ten sam dzień

Ja w pierwszej ciąży miałam straszne problemy z zaśnięciem! No po prostu leżałam z 2h i nic... I spróbowałam załączyć sobie na YouTube medytacje na dobry sen czy jakoś tak coś ze snem od Gosi Mostowskiej:) i przy tym max 5min i pyk nyny :D tylko faktycznie trzeba się na tym skupić i nie odrywac myśli. Polecam!:)

34l👱‍♀️ 39🙎‍♂️

09.2019 ⏸️🤰
    01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
    06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️

11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne

13.06.23 ⏸️🤗
    14.06.23 beta 124😍
    07.07 ❤️
    13.09 17+1 209 gram chłopca💙
    07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
    03.11 24+3 800g
    28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
    15.12 30+3 1700g
    30.12 32+4 2100g
    12.01 34+3 3000g😱😱😱
    24.01 36+1 3000g???😁❤️
    16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙

event.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ