X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Saya Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya, tak jak dziewczyny powiedziały, spróbuj się uspokoić.

Stres jak wiadomo jest niewskazany, ale jeśli nie mamy na niego wpływu to najważniejsze jest opanowanie go na tyle, ile możesz. To, że teraz masz ogromny stres nie znaczy, że dziecko będzie chore - ja i moje istnienie jest tego dobrym przykładem. Gdy moja mama była ze mną w 6 miesiącu ciąży, wydarzyła się ogromną tragedia w rodzinie. Urodziłam się cała i zdrowa, tak więc nos do góry, staraj się myśleć pozytywnie dla maleństwa, które w Tobie rośnie. ❤️ Obserwuj swoje ciało, jeśli coś Cię zaniepokoi, pamiętaj, że możesz udać się do lekarza

age.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya, targają teraz tobą emocje. Masz milion myśli w głowie. Naprawdę najlepsze co możesz teraz zrobić, to położyć się i spróbować zasnąć. Nie myśl na zapas, nie wybiegaj w przyszłość. Liczy się to co tu i teraz, czyli ty i maluszek. Masz jakieś wsparcie teraz, czy jesteś sama?

• Polaya Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem sama, nie chcę nikogo widzieć szczerze mówiąc, wypiłam melisę i leżę półprzytomna, jakbym była otumaniona jakimiś silnymi lekami, nie mogę zasnąć, ale może zaraz się uda
    Od dzisiaj melisa to chyba będzie mój jedyny napój do końca ciąży żeby jakoś przetrwać..

• Avelinee Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Jestem sama, nie chcę nikogo widzieć szczerze mówiąc, wypiłam melisę i leżę półprzytomna, jakbym była otumaniona jakimiś silnymi lekami, nie mogę zasnąć, ale może zaraz się uda
    Od dzisiaj melisa to chyba będzie mój jedyny napój do końca ciąży żeby jakoś przetrwać..

Kochana nie znacie mnie ale cały czas Was podczytuje. U mnie w tym tygodniu mnóstwo stresu a jestem w 11 tygodniu ciąży. Tata miał zawał i płakałam kilka dni, również rozbolał brzuch itp To co mi pomogło to duże dawki magnezu, zazylam też nospe i gotowałam swoje ulubione jedzenie. Jak gotowałam to się na tym skupiłam i nie myślałam o niczym innym a jak już jadłam to jakoś tak był lepszy nastrój. Może to głupie, ale u mnie się sprawdziło. Trzymaj się ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 22:06

Cukruś lubi tę wiadomość

01.12 👫

06.22 💒

11.22 poronienie samoistne 8/9 tydz. 💔

03.23 rozpoczęcie starań o 🌈 dzidzię
    04.23 cb 💔
    06.23 ⏸💙

👩30 👨32
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya, słońce, spróbuj się przespać. Odezwij się jutro na spokojnie. Nie wiem co się stało, ale trzymaj się. I pamietaj, że jak coś to jesteśmy tutaj 🥺🤍

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya weź nospe, to powinno wyciszyć skurcze. Łatwo powiedzieć żebyś spróbowała się uspokoić, ale może spróbuj sobie to jakoś zracjonalizować - pomyśl ze i Ty j maleństwo jesteście tu najważniejsi, cała reszta nie ma znaczenia. Ja w pierwszej ciazy tez miałam tak silny stres i z tego stresu przez cała noc miałam skurcze. Córka jest zdrowa. Trzymaj się!

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Od wczoraj jestem narażona na silny stres, teraz dosłownie wyję, zaczęło pobolewać mnie pobdrzusze, czuję delikatne skurcze, co robić? Narazie bez żadnego krwawienia

Ja również w pierwszej ciąży od 5 miesiąca do rozwiązania miałam bardzo dużo stresu, płaczów, nerwów, ale córcia zdrowa. Nie martw się na zapas. Wiem, że to nie jest łatwe.
    Trzymaj się cieplutko 🤗

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya, pomyśl w ten sposób - część sytuacji i osób nie jest warta stresu, a ta część, która jest, na pewno by nie chciała, byś się nimi teraz zamartwiała. Staraj się spędzać czas jak najbardziej tak, by chociaż częściowo zniwelować stres. Znajdź czynność, która sprawia Ci przyjemność - sama w łóżku będziesz jeszcze więcej się stresować i o tym myśleć.

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya kochana, nie każdy stres kończy się zle, tak samo jak nie każde plamienie. Wiem jak łatwo jest mówić „uspokój się”,
    „ochłoń” bo sama tez się martwię ale musimy robic to co dla naszych maluszków najlepsze. Nie wiemy co sie stało ale tak jak dziewczyny juz pisały jesteśmy tu dla Ciebie, zrób dla siebie coś miłego, dużo odpoczywaj. Wszystko się ułoży 🤞🏻

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya kochana jesteśmy z Tobą ❤️

Ja od rana na obrotach, dziś idę na wesele do przyjaciółki, dobrze że nie ma takiego upału 😊

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam wszystkim za wsparcie i pomoc, leżę i odpoczywam, niewiele spałam w nocy, zasnęłam chwilę temu ale brat zadzwonił i mnie obudził, jestem ogólnie półprzytomna, ale spróbuję wstać i zrobić jakieś jedzonko
    Ostatnio mam fazę na pastę jajeczną, ale potrzebuję kogoś kto zabroni mi dodać do niej hurowych ilości cebuli 😂 Trzymajcie się i jeszcze raz dziękuję ❤️

• Saya Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya, mmm, pasta jajeczna... Teraz ja mam smaka 😂

Tymczasem pozdrowienia ode mnie, może brak przejrzystej wody ale za to pełno zielonych wzgórz.
    Od rana obudziłam się z lekkim pobolewaniem po prawej stronie, sama nie wiem od czego to, na jajnik to chyba za nisko, bo to prawie przy zgięciu nogi i brzucha... Teraz leżę i odpoczywam, bo lekki spacerek już z rana byl, nim zaczną się upały.
    IMG-20230722-112152.jpg

Polaya, Skatusia🥰 lubią tę wiadomość

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moje smaki w ciąży to jakiś hit, żurek, kiszone ogórki, bigos, kiełbasa z grilla nawet mi weszła, pasta jajeczna, chyba gwoździem programu będzie kapusta kiszona, ale nadal twardo, uparcie trzymam się że tego nie zjem 😂 Dodaję wszędzie za dużo cebuli, czosnku i octu, ja szczęśliwa, gorzej z osobami które częstuję takim oto WYPASIONYM DANIEM 😁

• Delfi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wczoraj zrobił sobie przekąski, wśród nich były pokrojone ogórki kiszone, tak mi śmierdziały, że zabrałam mu ten talerz i przerzuciłam na inny, poza ogórkami - te wyniosłam poza dom. Zdecydowanie to nie moje zapachy ;)

age.png
  • Skatusia🥰 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya jesteśmy z tobą kochana ♥️ każdy przeżywa jakieś stresy w życiu i strach o dzidziusia, ale my mamusie musimy sobie z tym jakoś radzić i mieć nadzieję że wszystko będzie dobrze 😍
    Ja niestety nadal mam te podłe mdłości i wymioty 😔 już 5 kg schudłam przez te dolegliwości 😔 staram się teraz same delikatne posiłki jeść, żeby cokolwiek mój organizm przyswoił 😊 także mega wam zazdroszczę takiego apetytu, mam nadzieję że niedługo i mi się to zmieni i maluszek pozwoli mamusi jeść coś konkretnego i pełnowartościowego 😀

💒 01.10.2022
    07.03.2023 - zabieg (puste jajo płodowe)
    07.02.2024 - Marcelek 💙 całe 3.880 g i 56 cm szczęścia 🥰💙

age.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya, masz nas jakbyś chciała się wygadać.

Co do jedzenia, u mnie wszystko na ostro! Ale pizzę, kebaby mogę jeść codziennie i do tego twaróg i pomidory. Pod każdą postacią. Ale nie mam chyba nic, od czego mnie odrzuca, no.. mąż ostatnio wypił jedno piwo z sąsiadem i jak wrócił to śmierdział mi, jakby się natarł spirytusem 😂 ale jeśli o jedzenie to raczej nic mnie nie odstrasza. Fajnie, że nie mam napadów na słodycze. I ogólnie słodycze i mięso mi nie przeszkadza, ale obecnie mogłoby nie istnieć i by mi było wszystko jedno.

Skatusia, to ja mam tyle kilogramów ale na plusie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2023, 12:44

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt

⏸️ 07.01.2025 r. 🙏

age.png
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie im mniej intensywny smak tym lepiej wchodzi - nadal główne pożywienie to arbuz i pomidory :D teraz na wakacjach na all inclusive w ogóle nie wiedziałam co z bufetu wybierać, wszystko mi śmierdziało i za tłuste, chyba pierwszy raz na wczasach nie przytyłam 😅

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • Karina Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam loty na jedzenie. Jednego dnia mielonka tyrolska i malosolnego następnego dnia wykręca mi żołądek jak tylko poczuje 😅 za to w ciąży uspokoiło się moje łaknienie na słodkie.
    Dzisiaj planuję zrobić kalafiorową bo czuję w głowie zachciankę od paru dni ale oby to nie było tylko w głowie 🙏🏼
    Ostatnie dwa dni to nawet się z łóżka nie ruszałam i jadłam ochłapy bo odebrało mi siły totalnie 🤗 całe szczęście nic nie tracę jeśli chodzi o pogodę bo na Warmii codziennie burza i deszcz

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to nawet pasuje że mam ten odrzut od jedzenia, bo przynajmniej czuje, że w tej ciąży jestem 🙃 żadnych innych objawów obecnie nie mam 😅

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, no to ja mam identycznie! 😁 Nie ciągnie mnie do słodyczy, tak jak przed ciąża. I też jednego dnia mam na coś ochotę konkretnie, a drugiego nawet na to nie spojrzę 🤢

Karina lubi tę wiadomość

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ