X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • OvuFriend

Wysłany: 23 lipca 2023, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Mamy dla Was darmowe vouchery na badania hormonalne. Pakiet obejmuje badania z krwi: TSH, FT3, FT4. Badania można wykonać w wybranym punkcie Diagnostyki w pobliżu swojego miejsca zamieszkania.

Zgłoś się, jeśli:
    - masz uczucie, że jest Ci zimno częściej niż innym,
    - występują u Ciebie problemy z suchą skórą, łamliwymi paznokciami, suchymi / wypadającymi włosami,
    - często jesteś nadmiernie zmęczona i senna w ciągu dnia,
    - miewasz problemy z koncentracją lub pojawiają się zaburzenia pamięci,
    - występują u Ciebie obrzęki i/lub masz problemy z puchnięciem,
    - pojawiają się problemy z utrzymaniem prawidłowej masy ciała (chudniesz lub tyjesz bez wyraźnej zmiany diety),
    - korzystasz z aplikacji OvuFriend lub jesteś chętna, żeby zacząć. ;)
    - nie stosujesz antykoncepcji / nie jesteś w ciąży / nie karmisz piersią.

Jeśli doświadczasz któregoś z wyżej wymienionych objawów, napisz wiadomość na [email protected] w tytule wpisując “Badania tarczycowe”.

Pula voucherów jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń. :)

P.S. Masz zdiagnozowaną niedoczynność / nadczynność tarczycy? A może wykonywałaś już badania w kierunku diagnozy, ale nie potwierdziła się? Jeśli posiadasz wyniki badań, zgłoś się do nas i otrzymaj darmowy abonament Premium do aplikacji OvuFriend. Napisz do nas na: [email protected] w tytule wpisując “Tarczyca1”.

Jeśli już się do nas zgłosiłaś i wykonywałaś / przesyłałaś powyższe badania, zignoruj ten post.

• Polaya Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaxyz wrote:
    Ja w pierwszej ciąży miałam straszne problemy z zaśnięciem! No po prostu leżałam z 2h i nic... I spróbowałam załączyć sobie na YouTube medytacje na dobry sen czy jakoś tak coś ze snem od Gosi Mostowskiej:) i przy tym max 5min i pyk nyny :D tylko faktycznie trzeba się na tym skupić i nie odrywac myśli. Polecam!:)
    Niestety to też już nie działa, jestem osobą która przez wiele lat chorowała na depresję i zaburzenia lękowe, wyszłam ze wszystkiego ale zaburzenia snu zostały i prawdopodobnie zostaną ze mną na zawsze, jest lepiej bo zazwyczaj prześpię jakieś 6h chociaż, też przed ciążą wiedziałam że tak może być, ale w związku z tym że moja bezsenność nie rokuje dobrze to nie było znaczenia czy zajdę w ciążę teraz czy za 10-15 lat, mogło się tak zdarzyć i niestety się zdarzyło, jestem weteranką bezzsenoości, ale w ciąży już mnie to zupełnie przerasta

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skatusia, Biała, Polaya powodzenia na wizytach! O której trzymać kciuki? 🙂

Polaya współczuję tych problemów ze śnem, to musi być naprawdę trudne.

Dziewczyny, no objawy mi zaniknęły. Już nawet nie jestem śpiąca w ciągu dnia. A w sb nawet temp zmierzyłam i.. też nie wygląda na podwyższona. No i znów różne myśli, które próbuje odtrącać, ale pojawiają się.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt

⏸️ 07.01.2025 r. 🙏

age.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej w poniedziałek 🥱🥱🥱
    Witam się z Wami z pracy znad szklanki herbaty, bo kawa nie wchodzi, a przydałaby się bardzo 😴

Marysia, na ból głowy ostatnio pomógł mi tylko sen... Miałam tak ostry migrenowy, też nie mogłam sobie w żaden sposób poradzić.

Jak się dzisiaj czujecie?

Dziewczyny powodzenia na wizytach, dawajcie znać po <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 08:24

• eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erkow, objawy pojawiają się i znikają, nie martw się proszę, na pewno wszystko jest dobrze <3 ja też wczoraj czułam się jak bym w ogóle w ciąży nie była, a dzisiaj od rana wszystko w gardle i wiruje świat. A temperatura u Ciebie wcale nie jest nisko, jest dobrze :)

eRKow. lubi tę wiadomość

• Saya Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    O to rzeczywiście jesteś sporo do przodu względem mnie, a testowałyśmy w ten sam dzień

Testowalysmy w ten sam dzień, tyle że ja nie spodziewałam się ciąży w tym cyklu więc nie testowałam zbyt namiętnie 😅 cykl był spisany na straty i czekałam aż okres przyjdzie, by zacząć brać Aromek. A że cykle długie i nieregularne... Dopiero ciało dało mi odczuć, że coś jest na rzeczy skoro nie ma okresu na który czekam i czekam i czułam się zupełnoe inaczej jak zazwyczaj.

Trzymam kciuki za wizyty, dziewczyny ❤️

Polaya lubi tę wiadomość

age.png
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal fatalny ból głowy, a niestety musiałam iść dzisiaj stacjonarnie do biura :( Padnę tutaj dzisiaj :(

Jakaś zupełnie nie w formie jestem, czuję że chciałabym podejrzeć co u fasolki, ale z drugiej strony trochę za często to usg. Martwię się czy swoją ciekawością i niepewnością bardziej nie zaszkodzę. Bez sensu, niech już będzie 16 i do domu.

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaa, jeśli to jakiekolwiek pocieszenia dla Ciebie to łączę się w bólu, ja dzisiaj też fatalnie się czuję, mdli mnie nawet po wodzie 🤢

ja do 15! Jakoś może się doczołgamy

• kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach! Dajcie znać o której macie ♥️

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• Skatusia🥰 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20230724-121008.jpg

Cześć dziewczynki ♥️ My już po wizycie 🙂 mamy już ponad 4 cm i na ten moment wszystko mamy na swoim miejscu 😀 Lekarz już chciał mi zrobić badania prenatalne, ale stwierdził że jeszcze poczekamy 2 tygodnie żeby maleństwo trochę podrosło 😊 Także prenatalne mamy 7 sierpnia 😍 Oczywiście przed wizytą był stres to i ciśnienie miałam dosyć wysokie, ale lekarz stwierdził że to normalne i jeśli w domu mam normalne ciśnienie to wszystko jest ok 🙂 TSH mam trochę za niskie i za miesiąc muszę jeszcze raz zbadać, jeśli nie wzrośnie to muszę iść na kontrolę do endokrynologa 🙂

Mam do was pytanie, czy dodatkowo robicie te badania z krwi na Test Pappa ? Czy tylko same prenatalne ? Bo właśnie się zastanawiam czy przed kolejną wizytą i badaniami prenatalnymi zrobić sobie te dodatkowe badania z krwi, czy same prenatalne wystarczą 😊

Saya, eM 🌺, Delfi, eRKow., Wioleta91, kwiatek100, Polaya, MonikaMonia, Karina lubią tę wiadomość

💒 01.10.2022
    07.03.2023 - zabieg (puste jajo płodowe)
    07.02.2024 - Marcelek 💙 całe 3.880 g i 56 cm szczęścia 🥰💙

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skatusia, super wieści, jaki już duży dzidzia :D
    Ja robię prenatalne + Pappa, ogólnie u mnie wygląda to tak, że jak zapisałam się na prenatalne, to już od razu zrobią mi tam test Pappa, nie musiałam się osobno zapisywać na test (medicover) :)

Skatusia🥰 lubi tę wiadomość

age.png
  • alicjawkrainieczaroow Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny że nie napisałam - przy moim nicku jest znak zapytania, oczywiście była biel vizira w czerwcu i potem 🐒
    Odpuściłam na chwilę wszystkie fora, grupy itd. i pofolgowałam sobie różne rzeczy, tzn. jadłam wszystko i piłam kilka razy wino, oczywiście z umiarem.
    Nie wiem, czy to pomogło, chyba wszystko razem, dziś zobaczyłam dwie kreski na teście i to takie mega wyraźne, po roku starań.
    Idealny prezent na pierwszą rocznicę ślubu. Obydwoje z mężem płakaliśmy, bo badaliśmy się itd.a nic nam nie wychodziło... Życzę każdej z Was takiego widoku.
    Byłam na becie i czekam na wyniki...
    Pozdrawiam wszystkie serdecznie ♥️🥹🥹🥹

Skatusia🥰, Polaya, kwiatek100, Biała1987, Pingwinek, Światełko, MonikaMonia lubią tę wiadomość

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skatusia! Teraz to dopiero piękne zdjęcia! Super że wszystko dobrze! A jak Ty się czujesz?

Mi lekarz kazała zrobić też Pappe, ale powiedziała że to dlatego że mamy dwie straty, czekamy na pierwsze dziecko i mój wiek już niebawem 35, więc chce sprawdzić te ryzyka.

Dla mnie osobiście nic to nie wniesie, bo świadomość czy jest ryzyko że dziecko będzie miało jakaś wadę genetyczną nie zmieni naszego nastawienia że bardzo na nie czekamy i je chcemy mimo wszystko.

Ale lekarz kazał, to zrobię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 13:27

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt

⏸️ 07.01.2025 r. 🙏

age.png
  • kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę robić USG + Pappa, pani doktor twierdzi że wszyscy powinni mieć i dała skierowanie więc robię. Ale podobnie jak erkow - wyniki nie zmienią mojej chęci urodzenia dziecka, wynik mnie interesuje tylkp tyle, że jeśliby się coś negatywnego okazało to pozwoli nam się lepiej przygotować na takiego dzidziusia psychicznie (np pójście do psychologa, zainteresowanie się tematem konkretnej choroby). Badanie zupełnie nie zmieni tego że chcemy tego małego pajacyka i że już go kochamy ♥️

Skatusia🥰, eRKow., eM 🌺 lubią tę wiadomość

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• Biała1987 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej powodzenia wszystkim za dzisiejsze wizyty ja wizytę mam dopiero jutro na 12.15 dziś stresu jeszcze nie ma pewnie dopiero jutro się zacznie.

08.12 transfer 3 A.A
    14.12 6dpt - 31,27mUl/ml
    16.12 8dpt - 110.13mUl/ml progesteron 79.5 ng/ml
    18.12 10dpt - 327.47mUl/ml progesteron 91.00ng/ml
    21.12 13dpt - 1082.79mUl/ml
    29.12 21dpt 13877.51mUl/ml progesteron 83.6ng
    04.01 27dpt - 39145.26mUl/ml progesteron 69.1ng/ml
    28dpt USG jest zarodek 6mm i jest ❤️
    17.08.2021 👶 Tomasz
    22.09.2022 💔 poronienie zatrzymane 9/10tc
    09.06.2023 ⏸️ cudzie trwaj ✊️
    10.06.2023 Beta 19.39 mUl/ml
    Progesteron 10.50 ng/ml
    12.06.2023 Beta 58.87 mUl/ml
    Progesteron 13.4 ng/ml
    14.06.2023 Beta 126.19 mUl/ml
    Progesteron 15 ng/ml
    16.06.2023 Beta 270.56 mUl/ml
    Progesteron 15.2 ng/ml
    03.07.2023 jest zarodek i jest ❤️.
    25.07.2023 🖤🖤🖤🖤
  • kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjawkrainieczaroow wrote:
    Przepraszam dziewczyny że nie napisałam - przy moim nicku jest znak zapytania, oczywiście była biel vizira w czerwcu i potem 🐒
    Odpuściłam na chwilę wszystkie fora, grupy itd. i pofolgowałam sobie różne rzeczy, tzn. jadłam wszystko i piłam kilka razy wino, oczywiście z umiarem.
    Nie wiem, czy to pomogło, chyba wszystko razem, dziś zobaczyłam dwie kreski na teście i to takie mega wyraźne, po roku starań.
    Idealny prezent na pierwszą rocznicę ślubu. Obydwoje z mężem płakaliśmy, bo badaliśmy się itd.a nic nam nie wychodziło... Życzę każdej z Was takiego widoku.
    Byłam na becie i czekam na wyniki...
    Pozdrawiam wszystkie serdecznie ♥️🥹🥹🥹

Cudowna wiadomość! Spróbuj dołączyć do lipcowego wątku, będziesz mogła zostać na nim z dziewczynami które też zobaczyły w lipcu dwie kreski ♥️

alicjawkrainieczaroow lubi tę wiadomość

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• Polaya Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczucie dzisiaj o dziwo super
    Byłam na wizycie, NFZ... I raczej to była moja ostatnia wizyta tam, szkoda moich nerwów
    Przychodzę, lekarz zdziwiony że przyszłam, pyta się po co, ja do niego że przecież mi kazał po ostatnim usg pojawić się dzisiaj o 11, pyta czy w takiej sytuacji mogę przyjść za tydzień, ja już w szoku i pytam o której niby, a on "a dobra, przyjmę panią", no to dobra, założył kartę ciąży, jak zapytałam o wyniki cytologii którą mi pobierał dws tygodnie temu to byl zdziwiony o jaką cytologię ja pytam, wspomniał coś że ja pewnie po skierowanie na badania, mówię mu że przecież ja mam już zrobione badania bo dał mi skierowanie dwa tygodnie temu, a tydzień temu rozmawiałam z nim że krzywa wyszła średnio, pyta czy mam zdjęcie z ostatniego USG, mialam i mu pokazalam, więcej już zdjęcia nie zobaczyłam, wpiął go do swojej dokumentacji
    Wracając, patrzy na wyniki badań i zaskoczony że była robiona krzywa NA KTÓRĄ SAM MNIE SKIEROWAŁ BO MAM DO TEGO WSKAZANIA
    Efekt był taki że już miałam dość i mówię do niego uczciwie że ja chcę z NFZ tylko badania, bo ciążę i tak będę oficjalnie prowadziła prywatnie, na co się wkurwił XD Już mi wypisywał skierowanie do diabetologa ale jednak stwierdził że mi go nie da bo to nie on będzie prowadził moją ciążę (nie rozumiem jak osobie ze wskazaniami można nie dać skierowania, ale już się nie kłóciłam, już miałam dość, skierowanie jak będę chciała to wezmę od lekarza rodzinnego), rozmawiałam w miedzyczasie z moim lekarzem prywatnym, powiedział mi na kiedy umówić się jeszcze na NFZ żeby wyciągnąć od niego badania i chyba tyle, nie mam siły ani ochoty dalej się bawić z tym doktorkiem
    Dzisiaj żadnego badania, żadnego USG, niby założył kartę ciąży ale mi jej nie dał, tyle że dostałam oryginał grupy krwi
    Takiego cyrku jeszcze nie widziałam szczerze mówiąc, dla mnie to zbyt dużo nerwów jak na to że zaoszczędziłabym może tysiąc czy dwa tysiące złotych, moje zdrowie psychiczne jest warte więcej i zdrowie maluszka, a stres matki wiadomo że nie wpływa korzystnie

• Marysiaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skatusia, piękne bejbi 🥹 czy to jest usg 3D czy normalne?

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i na tej karcie ciąży widziałam że wpisał termin porodu na 27 lutego, co zgadzałoby się z terminem porodu z USG, możecie mi tak narazie wpisać a w kolejny poniedziałek dam znać co mam wpisane w oficjalnej (i jedynej) karcie ciąży

Mqgdzia76 lubi tę wiadomość

• Polaya Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wizyty dziewczyn, które dzisiaj też były u lekarza to bardzo się cieszę waszym szczęściem, że wszystko jest dobrze, niestety sama muszę trochę ochłonąć więc nawet nie mam siły cieszć się każdą z osoba, po dzisiaj mam już serdecznie dość, więc piszę tylko zbiorczo byście wiedziały że jestem z wami ❤️

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ