Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Saya takiego porównani nie słyszałam 😂ale super, chyba już większość z nas doświadczyła tych pierwszych ruchów
Jak wasze zachcianki? Jakieś 2h temu zachciało mi się ciasta z dyni, a że miałam zamrożona to szybko zrobiłam. Jeszcze ciepłe, więc nie próbowałam ale właśnie teraz zachciało mi się nie ciasta, a budyniu z soczkiem malinowym 😂 także idę do kuchni po raz kolejny. -
Nie wiem jak to inaczej określić, na motylki to było zbyt intensywne trzepotanie 😅
Pingwinek, napewno i Ty niedługo się doczekasz ❤️
Co do zachcianek to ciężko stwierdzić, ale co napewno mogę powiedzieć to to, że schodzę z Xonvei powoli i wygląda na to, że jej już nie potrzebuje ❤️😍 samo to daje mi apetyt na wszystko 🤣Polaya, eM 🌺, kwiatek100 lubią tę wiadomość
-
Ja mam momenty, że wiem, że żadna przekąska mi nie pomoże i muszę zjeść np. kanapkę, czy obiad, ale chyba zachcianką bym tego nie nazwała miałam dni, gdzie chodził za mną bigos, czy konkretny obiad, choć nie odbierałam tego też jako zachcianki, miałam też tak przed ciążą. Na pewno nie miałam ochoty na nietypowe połączenia (ogórek kiszony z czymś słodkim itd.)
Pingwinek, moja koleżanka czuła ruchy dopiero w 22 tygodniu, więc każdy odczuwa je w innym momencie. Przyjdzie taki czas, że wszystkie tego doświadczymy -
Dokładnie jak pisze delfi. Pingwinek doczekasz się wpływ na odczucia ruchów ma też położenie łożyska.
Ja już próbuje męża złapać z ręką żeby poczuł, ale jak przykłada rękę to akurat nie ma ruchów 😂 a jak nie ma męża blisko to seria kilku pod rząd.Pingwinek lubi tę wiadomość
-
Podpisaliśmy właśnie umowę przedwstępną zakupu wymarzonego mieszkania, teraz czekanie na kredyt i mamy to! Jestem przeszczęśliwa, choć nie zamierzamy przeprowadzać się przed porodem, bo nie chcę w 9 miesiącu dojeżdzać półtorej godziny w jedną stronę do lekarzy i ewentualnie zacząć rodzić gdzieś w drodze 😂
Saya, Marysiaa, Delfi, Kika95, eM 🌺, MonikaMonia, Skatusia🥰, Pingwinek lubią tę wiadomość
-
Heeej!
Pingwinek, dużo zależy od tego, gdzie masz umiejscowione łożysko. Jeśli na przedniej ścianie macicy, to ono będzie amortyzowało ruchy dziecka i wtedy poczujesz dopiero, jak maluch będzie już większy, czyli ok. 20tyg. 🙂
Co do jedzenia, to u mnie w sumie już wszystko wróciło do normy. Wcześniej miałam fazy na dziwne rzeczy, których dotychczas nie jadłam. Nie były to zachcianki typu kiszony z czekoladą 🙈 ale np. Paprykarz 🤢 albooo kiełbasa z musztardą, parówki z musztardą 🙈 gdzie ja nie jestem fanką musztardy 😁
Ale teraz to co mnie najgorzej męczy to przeokrutny brak cierpliwości. Boże, jestem naprawdę okropna... Mega łatwo mnie zdenerwować, czepiam się o głupoty, naprawdę wiem, że przesadzam 😟 staram się nad sobą panować, ale serio czasami jak wybuchnę to 💥 mam nadzieję, że mi to za chwilę minie 🙏🏻
A z prywaty, się nacieszyłam przedszkolem i tym, że jest lepiej - gil na pokładzie 🤡 i znowu czeka nas kilka dni przerwy i pewnie trudniejszy powrót 😐Pingwinek lubi tę wiadomość
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
eM 🌺 wrote:Heeej!
Pingwinek, dużo zależy od tego, gdzie masz umiejscowione łożysko. Jeśli na przedniej ścianie macicy, to ono będzie amortyzowało ruchy dziecka i wtedy poczujesz dopiero, jak maluch będzie już większy, czyli ok. 20tyg. 🙂
Faktycznie, łożysko mam na przedniej ścianie! Ostatnio tak mi moja gin powiedziała, dodając, że "przy pierwszej ciąży nie ma to znaczenia". Ale w sumie nie dopytalam o co chodzi dokładnie.Starania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
26.07.23 jest ❤️
03.08.23 USG przed 10. tyg -
Mecze się z opryszczką! Już Internet przeczytałam, raz piszą że jest groźna, za chwilę że nie... mam w domu hascovir (w ulotce żeby w ciąży nie stosować(, ale wczoraj smarowalam.
Dziś miałam poradę telefoniczna z internista, który właśnie zalecił tą maść.... ale nastraszył też żeby pilnie się skonsultować z ginekologiem bo ten wirus może być groźny dla dziecka.
Teraz już nie wiem. Zwykła, głupia opryszczka. Do swojej lekarki się nie dostanę w tym tygodniu, ale zapisałam się na teleporadę z jakimś lekarzem ginekologiem z Compensy. Mam nadzieję że to nie będzie groźne. -
eRKow. wrote:Mecze się z opryszczką! Już Internet przeczytałam, raz piszą że jest groźna, za chwilę że nie... mam w domu hascovir (w ulotce żeby w ciąży nie stosować(, ale wczoraj smarowalam.
Dziś miałam poradę telefoniczna z internista, który właśnie zalecił tą maść.... ale nastraszył też żeby pilnie się skonsultować z ginekologiem bo ten wirus może być groźny dla dziecka.
Teraz już nie wiem. Zwykła, głupia opryszczka. Do swojej lekarki się nie dostanę w tym tygodniu, ale zapisałam się na teleporadę z jakimś lekarzem ginekologiem z Compensy. Mam nadzieję że to nie będzie groźne.
Przepraszam, że się wcinam, ale chcę rozjaśnić 😁
Jeśli miałaś kiedykolwiek w życiu opryszczkę to absolutnie nie jest ona groźna dla plodu. Co innego, jeśli nigdy nie miałaś opryszczki.15.12.2023 - Liwia 🌸 -
Lilka1298 wrote:Przepraszam, że się wcinam, ale chcę rozjaśnić 😁
Jeśli miałaś kiedykolwiek w życiu opryszczkę to absolutnie nie jest ona groźna dla plodu. Co innego, jeśli nigdy nie miałaś opryszczki. -
Wiola, gdzie jesteś? Co u Ciebie? 💓
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
Hej dziewczyny!!
Rzeczywiście bardzo mnie tu mało, dziękuję za troskę. 💜 trochę pochłania mnie praca, pracuje na produkcji, jeszcze miesiąc muszę wytrzymać zeby isc na zwolnienie. Po pracy zazwyczaj muszę odespać 😅
Ogólnie jakoś tak ten drugi trymestr wprawia mnie w smutek, nerwy. Boje się o maleństwo. Jeszcze śniło mi się kilka dni temu że poroniłam, do tego jestem przeziębiona...
Te oczekiwania na kopniaki tak się dłużą 🙈 coś tam niby czułam jakieś gilgotanie ale to chyba jednak jelita 😅
Zrobiłam sobie wolne do końca tygodnia żeby jednak wyleżeć to choróbsko i domowymi sposobami stanąć na nogi. Jakby którąś z Was bolało gardło to polecam Prenalen gardło - tabletki do ssania dla kobiet w ciąży ❤️
Postaram się Was nadrobić i uzupełnić braki w terminach 💜💙 rozumiem że Mamy i wszystkie bąbelki macie się świetnie? 🥰
Polaya, Marysiaa, Saya, MonikaMonia, eM 🌺, Kika95 lubią tę wiadomość