X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika już po wizycie?

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt

⏸️ 07.01.2025 r. 🙏

age.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek super zdjęcie, bobas jak pozował 😍😍

Ja dziś miałam wolne wpadłam w wir sprzątania i robiłam rogaliki drożdżowe, tak się orobiłam że padłam teraz na kanapę 🙈

kwiatek100 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Monika dzisiaj miała/ma wizytę, uwielbiam takie dni gdy można zobaczyć więcej maluchów, na dodatek jeszcze z dobrymi wieściami, trzymam kciuki 🥰

• Kika95 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola wpisz mi w wolnej chwili wizytena badania połówkowe 26.10 😊

Monika kciuki zaciśnięte ✊😊

preg.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola od razu dołączę. Możesz mi kochana wpisać połówkowe na 20 października 🤗

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, u nas piątek na wysokich obrotach, nawet nie miałam kiedy napisać Wam co tam na wizycie.
    Wszystko z naszym maluchem gra, rozwija się zdrowo. Wazy już 163g 🥹
    No i bez zmian, chłopiec potwierdzony już poraz 3 a wiec czekamy na Emila 🩵

IMG-4833.jpg

Co do mojego podwyższonego żelaza to lekarz zlecił mi dodatkowe badania krwi, wszystkie pozostałe parametry mam dobre wiec podejrzewa ze mam jakiś pojedynczy odchył od normy i będziemy to kontrolowali.
    Zbadał mi na wizycie oprócz spraw ginekologicznych również śledzionę i wątrobę żeby sprawdzić czy ten poziom żelaza nie spowodował uszkodzeń i wszystko gra. Nie wiadomo o co chodzi 🙈😄

Polaya, Kropkaxyz, Kika95, xMartaa, eM 🌺, Delfi, Karina lubią tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • kwiatek100 Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia - super foto! ♥️ lubię te zdjęcia 3D ♥️ i te małe noski-kartofelki są takie słodkie :D
    Mega fajnie że Twoi lekarz dokładniej Ci zrobił USG-nie tylko ginekologiczne, to się chyba rzadko zdarza :D

Wiolu, mi możesz wpisać połówkowe na 6.10, chyba gdzieś już podawałam ale musiało zniknąć w gąszczu informacji :) kolejna wizyta u mojej pani doktor będzie 17.10. :)

MonikaMonia lubi tę wiadomość

🧑 27
    🧒 29
    😺 6

Starania od 10.2022
    03.2023 - cb
    05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
    07.06.2023 - 88,89 🐝
    10.06.2023 - 476,18 🔥
    13.06.2023 - 2119,98 💪

---
    Letrox 5x50 + 2x75
    Duphaston 2x1

• MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez byłam zaskoczona ale ciesze się bardzo, ze nie jest taki olewczy i jeśli czuje się na siłach to bada. Zawsze to ulga z wiedzą ze wszystko gra :)

Taaak te malutkie buzie i noski to coś cudnego, chociaż ostatnio nasz mały asior pokazał środkowy palec na badaniu 🤣

Karina, kwiatek100 lubią tę wiadomość

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊 pozdrawiam znad stosu papierów w pracy, zbliża się wielkimi krokami kontrola to trzeba się spiąć 🙈

Te zdjęcia USG będą coraz bardziej słodkie i wyraźniejsze 🥰

MonikaMonia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola, u mnie też chyba wszystko zaginęło w tych wszystkich wiadomościach, wizyta u lekarza prowadzącego 16 października, a połówkowe przesunięte z 12 na 9 października 😊
    Podjęliśmy decyzję, że zaczynamy zakupy od wózka, fotelika i ogólnie od najdroższych rzeczy, bo jak będziemy się przeprowadzać do mieszkania i go wysposażać to trudno będzie wydać kilka tysięcy na wózek czy fotelik, także zaczynamy od wózka, by fotelik też nie leżał zbyt długo
    Choć mieszkanie mamy niby umeblowane, to jednak musimy wydać jeszcze kilkanaście tysięcy, a mając wyprawkę do skompletowania to koszty robią się spore, nie wspominajac o pobocznych kosztach zakupu mieszkania, takich jak prowizje dla biura nieruchomości, notariusz etc.

• MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kolejna wizyta 20 października

dziewczyny jakieś jaja się dzieją z moim organizmem 🤣 zrobiłam powtórkę badań, żelazo z 212 spadło przez dobę do 135 🙈 za to mam podwyższone ALT - być może przez to ze już 3 antybiotyki za mną a wczoraj brałam apap na bol głowy. nie mam pojęcia, moj organizm wariuje przez ukochanego lokatora 🤣

Polaya bardzo dobre wyjście, u nas przeprowadzka, remont i meblowanie wyszło najpierw i teraz będziemy raczej robic na odwrót do Was - najpierw drobnica a później konkrety takie jak wózek, fotelik dopiero jak się nazbiera większa kupka. Wykańczanie mieszkania to skarbonka bez dna…

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    u nas kolejna wizyta 20 października

dziewczyny jakieś jaja się dzieją z moim organizmem 🤣 zrobiłam powtórkę badań, żelazo z 212 spadło przez dobę do 135 🙈 za to mam podwyższone ALT - być może przez to ze już 3 antybiotyki za mną a wczoraj brałam apap na bol głowy. nie mam pojęcia, moj organizm wariuje przez ukochanego lokatora 🤣

Polaya bardzo dobre wyjście, u nas przeprowadzka, remont i meblowanie wyszło najpierw i teraz będziemy raczej robic na odwrót do Was - najpierw drobnica a później konkrety takie jak wózek, fotelik dopiero jak się nazbiera większa kupka. Wykańczanie mieszkania to skarbonka bez dna…
    Gdyby właśnie u nas wyszło najpierw mieszkanie, później wyprawka to pewnie też czekalibyśmy na więcej pieniążków by kupić te droższe rzeczy, ale wiemy że będzie u nas tylko więcej wydatków to idziemy od najdroższych, trochę się boję jak to zepniemy finansowo, ale marzenia trzeba spełniać

• Karina Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zwolnienie mam do 24 a wizytę dopiero 26 to babeczka normalnie mi może wypisać zwolnienie dzień wstecz? Niby wiem że tak działa z L4 ale wolę się upewnić. Całe szczęście na tej wizycie już mi pociągnie do końca ciąży i nie będę się głupio stresować 😅

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20230923-163010.jpg
    IMG-20230923-163039.jpg
    Utworzyłam listę wyprawkową, czy może mi ktoś podpowiedzieć czy ma to sens? Oczywiście są tam rzeczy, które końcowo nie wiem czy kupię (np. laktator), ale chciałam by była ona "pełna", a też może którejś z was się przyda 🥰
    To nasze pierwsze dziecko i niezbyt wiemy czego się spodziewać, polegamy narazie na internecie
    Aaa i brakuje wszelkich rzeczy zabieranych do szpitala, to będzie u mnie osobna lista tworzona przed porodem, dlatego tylko lakonicznie napisałam o torbie do szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2023, 16:39

• Domczixv Znajoma

Wysłany: 23 września 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie za mało body z długim rękawem, w rozmiarze 56 możesz kupić 3 sztuki, o ile się w ogóle ten rozmiar przyda to najwyżej sobie dokupisz, natomiast w rozmiarze 62 uważam ze przynajmniej 10 sztuk, możesz mieć dziecko, które będzie dużo ulewało i czasami jednego dnia 5 par bodziaków Ci pójdzie. Według mnie nie inwestować w kaftaniki przy noworodku, podwijają się.

• Kropkaxyz Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya dla mnie lektor to must have jeśli chcesz karmić piersią. Najlepiej elektryczny na dwie piersi- na początku pomaga rozkręcić laktacje, potem na ew zastoje a poza tym dobrze jest mieć zapas mleczka czasami zdarza się że dzidzius nie chce modyfikowanego to zawsze jakaś opcja w razie czego.
    Body wg mnie więcej... na początku kupy nie raz po plecy i to kilka razy dziennie, ulewanie itp. Ale póki co skupiła bym się na rozm max 68.
    Dużo pieluch tetrowych bo one to przynajmniej mi się do wszystkiego przydawały do wózka, łóżeczka, karmienia...
    Ja mam jeszcze monitor oddechu i kamerkę ale to oczywiście już taki dodatkowy standard- kamerkę mamy taką na wi-fi wcześniej miałam nianie ale ta mi się bardziej sprawdzą.
    Aaa i polecam zabawkę typu szumis i jakaś karuzele na łóżeczko.

To tak na szybko co mi przyszło do głowy;) muszę poszukać swojej wyprawki od córki tylko ona z czerwca więc tym razem na pewno ubraniowo będzie nieco inaczej;)

34l👱‍♀️ 39🙎‍♂️

09.2019 ⏸️🤰
    01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
    06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️

11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne

13.06.23 ⏸️🤗
    14.06.23 beta 124😍
    07.07 ❤️
    13.09 17+1 209 gram chłopca💙
    07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
    03.11 24+3 800g
    28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
    15.12 30+3 1700g
    30.12 32+4 2100g
    12.01 34+3 3000g😱😱😱
    24.01 36+1 3000g???😁❤️
    16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙

event.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo super z tą listą, ja chętnie się zainspiruje bo tez jestem kompletnie zielona w temacie 🙈

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcziv rzeczywiście jak tak myślę, to widzę za mało bodziaków, już sobie koryguję, kaftaniki zostawiam bo właśnie slyszałam różne opinie, chcę przetestować

Kropkaxyz nie mam pojęcia czy będę mogła karmić piersią, stąd przygotowuję się na dwie różne opcje, a o laktatorze właśnie mówią że nie zawsze jest konieczny więc mam zapisany, ale raczej nie kupię odrazu. Ilość body już poprawiłam, ale rozmiary biorę również te większe, by później na wariata nie musieć o tym myśleć, ale właśnie w mniejszych ilościach, pieluszki tetrowe itp. mam zapisane, nie mam pojęcia jakie ilości ich kupię, znając mnie to duże 😂 Monitor oddechu.. i tu się zastanawiam, kamerki aktualnie nie potrzebujemy, pewnie jak mała podrośnie to kupimy. Zabawki mamy wpisane, właśnie priorytetem jest szumiś, do karuzeli jestem sceptycznie nastawiona, zobaczymy 😊

MonikaMonia proszę bardzo, tylko właśnie skoryguj o to co dziewczyny napisały i oczywiście pod siebie, u mnie np aktualnie nie ma rampersów wcale, nie podobają mi się 😂

Zastanawiam się po co w tych listach tyle skarpet, jak tutaj w większości ubranek maluchy mają stópki zakryte, mimo to ubiera się skarpety? Oczywiście jest to mały wydatek, ale czysto technicznie pytam
    A i skąd polecacie ubranka? H&M, Next slyszałam, wiem ze H&M ma specyficzną rozmiarówkę, co jeszcze? Gdzie szukać ewentualnie używanych? Jakie macie opinie o C&A? Z C&A dużo mi się wyświetla w sumie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 06:41

• MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co pamietam dziewczyny pisały, ze HM ma zawyżona rozmiarówkę, były nawet porównania na zdjęciach i te body faktycznie są większe niż u innych firm. CA podobno dobre jakościowo no i mi tez się dużo wyświetla ich reklam - śliczne maja niektóre ubranka.
    Jeśli chodzi o używane to najszybciej do głowy przychodzi mi vinted. Chyba sama tam pobuszuje bo widzę, ze dziewczyny sprzedają tak słodkie rzeczy, ze w sklepach nie widziałam a do tego w fajnych cenach. Głównie skupiam się ba filtrowaniu rzeczy nowych z metkami, super sprawa.
    U nas monitor oddechu to chyba będzie must have chociaż ja i tak wiem, ze będę spała na czujce całymi nocami, teraz mimo ze nie mamy dzidziusia to budzę się nawet jak któryś z naszych psów chodzi za dużo po mieszkaniu i sprawdzam co się dzieje 🤣 Mimo to chce być spokojna. Czytałam o monitorach i póki co stanęło na tym, ze te przypinane do pajacyka bezpośrednio najlepiej zdają egzamin bo odbierają oddech tylko maluszka a nie łapią ruchów „z okolicy” co ważne gdy planujesz mieć maluszka w dostawce przy sobie. Może bardziej doświadczone dziewczyny maja coś więcej do powiedzenia w tym temacie? 🥰

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Kropkaxyz Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika z tymi monitorami to trochę ciężki temat bo... tych do łóżeczka nie dasz do dostawki🤷🏼‍♀️ ja mam kota i nigdy mi nie ściągało nic z otoczenia co więcej czasami jak w nocy wyjmowaliśmy mała to jak zapomniało się wył to wyło na cały dom. No ale to oznaczało że działa :D
    Koleżanka miała te przyczepiane i mówiła że trzeba się tego nauczyć bo np źle się przypnie, poluzuje i już wyje. No ale... możesz wszędzie ze sobą mieć nawet np. W foteliku jadąc samochodem:)
    Jest dużo rzeczy takich noo... dla jednych będzie must have dla innych to totalny niewypał. Dużo zależy też od dziecka :)

Polaya ja to laktator nie wzięłam do szpitala bo stwierdziłam że po co i żałowałam. Byłam po nagłej cesarce dziecko było głodne ale ciągle spało 😁 tylko ze ja bardzo chciałam karmic. Pierwsze co jak wróciłam do domu to odpaliłam laktator. Na początku oczywiście niewiele leciało ale każdego dnia było lepiej:)
    Ale przez to że założyłam że chce karmić to nie miałam w domu mleka modyfikowanego ani podgrzewacza ani sterylizatora butelki może dwie i to na szybko mąż organizowałam jadąc po mnie do szpitala;) aaa właśnie podgrzewacz się przydaje :) najpierw do podgrzania mleka później do obiadków:)

34l👱‍♀️ 39🙎‍♂️

09.2019 ⏸️🤰
    01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
    06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️

11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne

13.06.23 ⏸️🤗
    14.06.23 beta 124😍
    07.07 ❤️
    13.09 17+1 209 gram chłopca💙
    07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
    03.11 24+3 800g
    28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
    15.12 30+3 1700g
    30.12 32+4 2100g
    12.01 34+3 3000g😱😱😱
    24.01 36+1 3000g???😁❤️
    16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙

event.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ