Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
eRKow. wrote:To serie polowkowych zaczynam od nieporozumień 😂 zapisywałam się na badania przez przychodnie prywatną i na recepcji mówiłam że na USG drugiego trymestru, tzw połówkowe. Pani zrozumiała, potwierdzała i mnie zapisała.
No to poszłam dziś, ale... okazało się że lekarz do którego mnie zapisała nie ma uprawnień na te badania prenatalne😂 więc nie mógł wykonać polowkowych. Zbadał mnie, zrobił USG w ramach zwykłej wizyty na której byłam dał zdjęcia (potem wrzucę)i tyle.
Na połówkowe już do właściwe lekarza zapisałam się na 4 października. Ale przynajmniej uspokoiłam swoje myśli, wszystko jest dobrze. Ten też powtwoerdzil chłopaka
Dobrze, że masz jeszcze w zapasie trochę czasu, dzięki czemu kolejny termin jest możliwy ja mimo wszystko byłabym zła na panią z recepcji, ponieważ mam plan iść na połówkowe z mężem oraz trochę drogi na te badania mam. U mnie jest o tyle dobrze, że w aplikacji widzę, że jest to na pewno połówkowe, więc raczej do takiej pomyłki nie dojdzie -
https://zapodaj.net/plik-hSWbq0p5er
Delfi, pewnie jakby mąż brał wolne to też bym była zła, a tak to w sumie jakoś przeszłam przez to z uśmiechem. Zakupy zrobiła - sobie spodnie ciążowe i leginsy a Feliksowi 3pak body ❤️ ale to malutkie wszystko! Aż nie do wiary.Saya, Kika95, MonikaMonia, Skatusia🥰, Wioleta91, Polaya, Karina lubią tę wiadomość
-
eRKow. wrote:https://zapodaj.net/plik-hSWbq0p5er
Delfi, pewnie jakby mąż brał wolne to też bym była zła, a tak to w sumie jakoś przeszłam przez to z uśmiechem. Zakupy zrobiła - sobie spodnie ciążowe i leginsy a Feliksowi 3pak body ❤️ ale to malutkie wszystko! Aż nie do wiary. -
Hejka 🙂
A jak tam wasze libido w II trymestrze? Kochacie się normalnie, czy raczej ostrożniej? Pytaliście wcześniej lekarza czy nie ma przeciwskazań? 🤔 -
xMartaa wrote:Hejka 🙂
A jak tam wasze libido w II trymestrze? Kochacie się normalnie, czy raczej ostrożniej? Pytaliście wcześniej lekarza czy nie ma przeciwskazań? 🤔
Nie pytałam, doszłam do wniosku, że gdyby były przeciwwskazania, to lekarz by mi powiedział co do libido, trochę lepsze niż w I trymestrze - pewnie ze względu na lepsze samopoczucie, ale dalej nie jest takie samo, jak przedxMartaa lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie odnośnie zmiany lekarza prowadzącego w trakcie ciąży, prawdopodobnie dostaniemy kredyt dużo szybciej niż myśleliśmy, co za tym idzie będziemy mogli przeprowadzić się jeszcze na spokojnie przed porodem, któraś z was miała z tym styczność? Niestety dojeżdżanie do obecnego lekarza półtorej godziny w jedną stronę będzie bez sensu, ale nadal to nic pewnego
-
eRKow, no to ciekawie z tymi badaniami, ale najważniejsze, że z Małym wszystko ok 💙
Martaa, jeżeli nie masz przeciwskazan od lekarza, no to jak najbardziej możecie współżyć 🙂 ja dopiero teraz będę wiedzieć czy mam zielone światło. Ale u mnie ciąża była na pewnym etapie zagrożona.
Polaya, generalnie lekarza możesz zmienić w każdym momencie ciąży. 🙂 Ale ja nie mam tego doświadczenia, to nie wypowiem się 🙂
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
eRKow śliczny bobasek
ja tez dzisiaj zrobilam swoje pierwsze typowo ciążowe zakupy (pomijajac luteine i witaminy 😂) - zamówiłam poduszkę do spania w zestawie z rogalem do karmienia. 🥰
jeśli chodzi o libido u mnie wciąż na glebie, chyba sie boje, że cos sie w trakcie stanie, uszkodzi.. jakies dziwne mysli.
-
No, ale z libido to i u mnie szału nii ma 🙈 chłopa już mi trochę szkoda 🤣
08.2020 - synek 👶
05.2022 - ⏸️
07.2022 - 8 tc. 💔👼
11.2022 - ponowne starania 🙏
20.06.2023 - ⏸️🥺
13.07.2023 - jest ❤️
19.07.2023 - 1.2 cm Szczęścia ❤️🌈
08.08.2023 - rosnę 👶
13.08.2023 - krwotok i szpital 💔
16.08.2023 - 5.1cm Siłacza 🤍
23.08.2023 - prenatalne -> 6.4 cm zdrowego Dzidziutka 🤍
27.09.2023 - Synek 💙
25.10.2023 - połówkowe -> 550g Chłopca 🤎
29.11.2023 - 1 kg Szczęścia 🤍
03.01.2024 - 2 kg Misia 🐻
01.02.2024 - 2,8 kg 🧸❤️
07.02.2024 - ❤️
21.02.2024 - (38+3) 3,7 kg 🐻
27.02.2024 - Bruno 👶🐻 -
Kika, z wysypką nie pomogę, ale trzymam kciuki za wizytę 🙂
Polaya, ja to wczoraj zaczęłam robić przegląd ubrań i trochę mnie przeraziło, jaka duża część przeszła do sekcji „nie wejdę w to”. Przez ostatnie 1,5 tygodnia to mam wrażenie, że z każdym dniem mam brzuch coraz większy, a wcześniej to w miarę się trzymał tylko trochę zaokrąglony. Aż podbrzusze mnie momentami boli lub odczuwam dyskomfort, intensywnie zaczęła mi się macica rozciągać, wcześniej nie czułam podbrzusza. -
Delfi z rozciąganiem macicy też zaczęłam czuć w ostatnich dniach! Wcześniej nic, dziwiło mnie że można to w ogóle czuć jak tu niektóre pisalyscie, bo ja czułam tylko przy kichaniu😂 a teraz leżę spokojnie i ciągnie mnie z każdej strony podbrzusze.
Co do ubrań, bluzki, swetry mam bo zawsze lubiłam górę ubrań typu oversize. Za to spodnie - wymiana wszystkich, wczoraj kupiłam jakieś 3 pary (również w lumpeksie typowe ciążowe dżinsy za 4zl) 😂 niestety z sukienkami też problem, kilka luźnych mam ale reszta to na razie w odstawkę.
Kika dobrze że ginekolog szybko i poradzi co i jak, ja na Twoim miejscu skonsultowałabym się też z dermatologiem.
Libido u mnie wysokie, lekarz nie widzi przeciwskazan, ale z mężem ustaliliśmy że i tak się ograniczymy do 1 na tydz, żebym czuła się komfortowo i nie obawiała że za często i coś się może wydarzyć.
-
u mnie dziewczyny tez ubraniowy kryzys, nie wchodzę w żadne swoje spodnie dżinsowe, w dresy wejdę ale czuje ze mnie cisną.. ratowałam się legginsami do tej pory ale ile można.. chyba czas na jakiś shopping 🙈
eM mi mojego tez szkoda, trochę męczą mnie wyrzuty ze to wszystko przez moja głowę. nie wiem jak się przełamać 😄 -
OvuFriendMasz PCOS lub niedoczynność tarczycy? Podziel się z nami anonimowo swoimi wynikami w celach naukowych i otrzymaj prezent!
Jak to działa?
❣️Napisz do nas na [email protected] w temacie maila wpisując PCOS / niedoczynność tarczycy i załącz zdjęcie lub skan swoich wyników badań potwierdzających diagnozę.
❣️Otrzymaj darmowy voucher na wybrane badania hormonalne z krwi w pobliżu Twojego zamieszkania LUB bezpłatny dostęp Premium do aplikacji OvuFriend do śledzenia cykli i ciąży ❤
Czekamy na Twoją wiadomość - [email protected] 🙂
Pula voucherów jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Jeśli już wysłałaś nam swoje wyniki, zignoruj ogłoszenie. Dziękujemy za Twoje dotychczasowe wsparcie 🍀 -
Hejka dziewczyny, ja już po usg i mały waży 280g 😁 wyszła mi niedokrwistość więc kolejne cukiereczki do zestawu 🤮
Wiola jak coś kolejne USG 17 październikaxMartaa, Saya, Delfi, Skatusia🥰, Polaya, Wioleta91, eM 🌺, MonikaMonia lubią tę wiadomość
-
Karina super! Jakie tabletki z żelazem dokladasz do zestawu leków?
Hmm... jeszcze na żadnej wizycie mi nie powiedziano ile waży Feliks. -
eRKow. wrote:Karina super! Jakie tabletki z żelazem dokladasz do zestawu leków?
Hmm... jeszcze na żadnej wizycie mi nie powiedziano ile waży Feliks.
Mi na tej wizycie pierwszy raz powiedzieli wagę. Tak to zawsze długość ale już chyba na tym etapie się tego w ten sposób nie mierzy 😊 -
No nie, mi niby zmierzył ostatnio od głowy do pośladków, ale powiedział że to nic już nie wnosi. Było prawie 13cm. Ale wagi żaden lekarz nie określił, może teraz na prenatalnych...
Sorbifer miałam, on szybko działa poprawę, na własną rękę monitoruj sobie żelazo co jakiś czas, żeby z kolei Ci żelazo nie wyskoczyło ponad normę. Ale szybko się morfologia poprawi na pewno:-) -
eRKow. wrote:No nie, mi niby zmierzył ostatnio od głowy do pośladków, ale powiedział że to nic już nie wnosi. Było prawie 13cm. Ale wagi żaden lekarz nie określił, może teraz na prenatalnych...
Sorbifer miałam, on szybko działa poprawę, na własną rękę monitoruj sobie żelazo co jakiś czas, żeby z kolei Ci żelazo nie wyskoczyło ponad normę. Ale szybko się morfologia poprawi na pewno:-)
Jak siedzę na tyłku to mnie trochę boli, oby to nie były jakieś hemoroidy 😅 nawet nie wiem w sumie jak się człowiek czuje jak je ma